Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

PEUGEOT 406 NEW

Už dřív se mi zdálo, že s potkávacími světly vidím nějak málo, tak jsem s nadějí koupil Osram Night Breaker a je to skoro stejné (stále to houby svítí a když za mnou jede třeba felda nebo oktávka s obyč světly, tak vidím stín svého auta...) Když mi na STK technik seřizoval světla, tak říkal, že mi světla uprostřed blbě svítí.

Díval jsem se na paraboly a nezdá se mi, že by byly vypálené (zrcadlený obraz je OK), krom toho tam nikdy nebyly víc 55W žárovky.

Vyfotil jsem kužel na stínítku asi metr před autem a fakt jsou prostředky neosvětlené. Vím, že žárovka v potkávačkách je zastíněná a světlo jde ven odrazem od paraboly.

Dotaz: Vytváří i vám světla podobný obrazec? a jak vám to svítí (OBYČ. ŽÁROVKY, NE XENONY!!!)

Fotka je trochu nahnutá...

post-0-14109602531511_thumb.jpg

Odesláno

Četl jsem někde na netu francouzský test,který uváděl svítivost a rozložení světla u 406--NOVY MODEL!!!--jako velmi

špatnou....

Asi dělali ty světlomety na efekt--a to se zase podařilo--mi se ten předek líbí moc :roker

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Četl jsem někde na netu francouzský test,který uváděl svítivost a rozložení světla u 406--NOVY MODEL!!!--jako velmi

špatnou....

Asi dělali ty světlomety na efekt--a to se zase podařilo--mi se ten předek líbí moc :roker

Ono je to i v českých testech a to u obou modelů 406;) Ale mužu říct že starej model je na tom ještě dobře, i když moje stará škudka 105 s žarovkama Tungsram + 30% svítila mnohem líp co se týče potkávaček;)
Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Řekl bych že to bude žárovkama, skus nějaký jiný, muže bejt jiná vzdálenodt vlákna a pak by to mohlo takhle svítit

Za 2,5 roku, co mám auto jsem vystřídal žárovky Philips +30% vyrobené v Německu, Philips +30% vyrobené v Maďarsku, Eufab Golden +50% Německo a teď mám Osram Night Breaker +90% a stály mě skoro 600,- tak je nechci hned měnit (mmchdm za tu dobu mi praskla jen 1 žárovka a to Německá Philipska)

Odesláno
Původně zaslal: kajk

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Řekl bych že to bude žárovkama, skus nějaký jiný, muže bejt jiná vzdálenodt vlákna a pak by to mohlo takhle svítit

Za 2,5 roku, co mám auto jsem vystřídal žárovky Philips +30% vyrobené v Německu, Philips +30% vyrobené v Maďarsku, Eufab Golden +50% Německo a teď mám Osram Night Breaker +90% a stály mě skoro 600,- tak je nechci hned měnit (mmchdm za tu dobu mi praskla jen 1 žárovka a to Německá Philipska)

No tak to bude asi fakt světlama, já když jsem poprvé jel v noci s 406 tak jsem si řikal že to houby svítí, od t doby tam mám Eufab gold a svítí to dobře ale s obyč žárovkama je to bída:(
Odesláno

Žárovkama to nejni.. Je to skutečně světly... Ověřeno na několika autech s mnoha žárovkami. Aktuálně řeším jednoduchou nápravu, aby tvar aspoň kapku odpovídal standartnímu obrazci. Jinak upozorňuji, že standatrní obrazec je dle EHK realizován na 25m, kde to může vypadat zcela jinak.

Odesláno

Na mé 406 new problém se světly nemám. Vyměnil jsem noname žárovky za obyč OSRAM a svítí to výborně. Ale hodnocení kvality světlometů je vždy relativní.

Odesláno
Původně zaslal: Dave405

Na mé 406 new problém se světly nemám. Vyměnil jsem noname žárovky za obyč OSRAM a svítí to výborně. Ale hodnocení kvality světlometů je vždy relativní.

S odvoláním na předpis EHK112 hodnocení kvality určitě relativní není.
Odesláno

No mám starý model, ale z vlastní zkušeností vím, že dost dělá, když jsou paraboly zaprášený a ještě víc, když jsou špinavý i \"skla\" světel. Já jsem obě světla rozebíal a čistil. Baraboly jsem jen opláchnul v teplý vodě s jarem, ale \"skla\" jsem vzal nějakým čističem na monitory s hadrem. Takovej humus jsem dlouho neviděl. Hadr byl úplně černej!:myslim

post-0-14109602537489_thumb.jpg

Odesláno

já mám na svém autě asi tak měsíc fungl nová světla (original BOSCH) a taky tam mam to hluchý místo (i s xenonama) ... nicméně to že tam světlo nesvítí pár desítek cm před autem neznamená že na větší vzdálenost tam nějaký paprsek \"nedošáhne\"

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

No mám starý model, ale z vlastní zkušeností vím, že dost dělá, když jsou paraboly zaprášený a ještě víc, když jsou špinavý i \"skla\" světel. Já jsem obě světla rozebíal a čistil. Baraboly jsem jen opláchnul v teplý vodě s jarem, ale \"skla\" jsem vzal nějakým čističem na monitory s hadrem. Takovej humus jsem dlouho neviděl. Hadr byl úplně černej!:myslim

Fotky před a po nemáš, viď. Jinak jsem koukal, že by LED denní světla šli napmontovat u starého modelu přímo na plošku u skla světla. Nikde jinde místo bohužel není. Je jen otázka, zda-li by to nevadilo při svícení.:myslim:nevim

Odesláno

Fotky před a po nemáš, viď. Jinak jsem koukal, že by LED denní světla šli napmontovat u starého modelu přímo na plošku u skla světla. Nikde jinde místo bohužel není. Je jen otázka, zda-li by to nevadilo při svícení.:myslim:nevim

Mám jen toto (levý po a pravý před čistněním) Ale rozdíl ve svítivosti před a po byl min.50% a to bohužel vyfocený nemám :(

[upravil dne 13.10.08 MJSytic]

post-0-14109602537684_thumb.jpg

Odesláno

Já mám průhledná \"skla\" a nezdá se mi, že by bylo něco zaprášené. Ale přesto to zkusím vyčistit, když to nic nestojí...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...