Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přátelé....včera mi volal exekutor....věc ze srpna 2003....měl jsem platit 6ku za bouračku a on včera volal a byl i u mně doma( mám trvalé bydliště kde není vůbec žádný majetek ) a tvrdil mi, že mu mám poslat 18000 do dneška do 10 hodin, jinak jede auto pro cenné věci( že si může ověřit, zda jsem poslal peníze ). Neposlal žádnej dopis nikdy, jen mi řekl číslo účtu, na kterej to mám poslat. Co na to kdo říkáte??A taky tvrdil, že můžou přijít do místa kde se zdržuju a sebrat něco tam.Což se mi zdá jeko blbost...má právo snad pouze na trvalém bydlišti ne?? A o promlčecí lhůtě mi řekl, že je 10 let. :bojim

Odesláno

Promlčecí lhůta rok je na projednání toho přestupku. Takže, pokud ten přestupek byl projednán, byla ti uložena pokuta a tys jí jen prostě nezaplatil, tak máš dost velkej problém.

Odesláno

Na projednani je rok, na zaplaceni je lhuta 5 nebo 6 let, ted si nejsem jisty. Taky u me byli, 2x po tisicovce, ale prisel nejaky soudni vykonavatel a navic sem zeplatil 2x 3oo,-. Tak ze 6 zaplatit 18 je fakt sila.

Odesláno

jenže věc je ta, že když byli u mně doma, tak tvrdili dědovi že jim visím 14, a potom mi volali, že jim visím 18 .......??Ale prostě nechápu jak může někdo zavolat a prostě nadiktovat číslo účtu a chtít, abys poslal 18 litrů. To jako kdybych zvedl telefon a zavolal někomu \" dobrý de, jsem ten a ten a dlužíte mi 5 tisíc.A když mi je nepošlete, tak vám vezmu telku\" no není tohle pi....na??? Navíc prostě dopis žádnej nepřišel...takže...pokud bych byl magnát a třeba ty prachy i poslal, ale nějakou krpou se to zazdilo a já o tom nevěděl,tak oni po roce za mnou přijdou a něco mi vezmou??Co je tohle za hajzly.

Odesláno

Jsou to fakt hajzlové, zrovna takhle před Vánocemi...

Něco málo k tématu: V první řadě bacha na to, na co tu upozornil Oddie - nesměšovat přestupky projednané a neprojednané. Pokud přestupek ještě není projednán, pak:

Orgán člověka vyzve k projednání přestupku, to jsou ty dopisy s modrým pruhem, o kterých tu mluvíme. Paragrafy (Zákona č. 200/1990 Sb.):

§60 (1) Každý je povinen podat správním orgánům nezbytné vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku; podání vysvětlení může být odepřeno, jestliže by takovým osobám nebo osobám jim blízkým (§ 68 odst. 4) hrozilo nebezpečí postihu za přestupek, popřípadě za trestný čin nebo by porušily státní nebo služební tajemství anebo zákonem výslovně uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti.

§60 (2) Tomu, kdo se bez závažných důvodů nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu k podání vysvětlení podle odstavce 1, nebo tomu, kdo bezdůvodně podání vysvětlení odmítá, může správní orgán uložit pořádkovou pokutu až do výše 1000 Kč.

Pozor, není tu nic o tom, že pokuta může být ukládána opakovaně - tedy může být uložena max. jednou. Ale ještě jsem neslyšel, že by to někomu udělali...

Pokud se člověku daří úspěšně se vyhnout podání vysvětlení, pak se na něj vztahuje

§20 (1) Přestupek nelze projednat, uplynul-li od jeho spáchání jeden rok; nelze jej též projednat, popřípadě uloženou sankci nebo její zbytek vykonat, vztahuje-li se na přestupek amnestie.

Pak nastoupí § 58 odst. 3 písm. b - orgán věc odloží.

§58 (3) Orgán policie

b) věc odloží, není-li dáno podezření z přestupku nebo nelze-li přestupek projednat, anebo nezjistí-li do jednoho měsíce ode dne, kdy se o přestupku dozvěděl, skutečnosti odůvodňující podezření, že jej spáchala určitá osoba; pominou-li důvody odložení, věc oznámí, není-li na místě věc vyřídit jinak.

Blbé je, že přestupek lze projednat i v nepřítomnosti obviněného:

§74 (1) O přestupku koná správní orgán v prvním stupni ústní jednání. V nepřítomnosti obviněného z přestupku lze věc projednat jen tehdy, jestliže odmítne, ač byl řádně předvolán, se k projednání dostavit nebo se nedostaví bez náležité omluvy nebo důležitého důvodu.

ALE: V tom případě by člověka museli předvolat jako OBVINĚNÉHO z přestupku, a nikoli k PODÁNÍ VYSVĚTLENÍ. Mně osobně zatím vždy chodily jen výzvy k podání vysvětlení.

Ale hlavně v neposlední řadě, a? už byl přestupek projednán v mé přítomnosti nebo nepřítomnosti, a byl vyřešen Rozhodnutím o přestupku neb tzv. Příkazem, musí to být dáno písemně:

§87 (1) Není-li pochybnosti o tom, že obviněný z přestupku se přestupku dopustil, a nebyla-li věc vyřízena v blokovém řízení, může správní orgán bez dalšího řízení vydat příkaz o uložení napomenutí nebo pokuty (§ 13 odst. 2).

§87 (2) Příkaz nelze vydat, jestliže obviněný z přestupku je zbaven způsobilosti k právním úkonům nebo jeho způsobilost k právním úkonům je omezena.

§87 (3) Příkaz má stejné náležitosti jako rozhodnutí o přestupku. Oznamuje se vždy písemně.

§87 (4) Obviněný z přestupku může proti příkazu podat do 15 dnů ode dne jeho doručení odpor správnímu orgánu, který příkaz vydal. Včasným podáním odporu se příkaz ruší a správní orgán pokračuje v řízení. Obviněnému z přestupku nelze uložit jiný druh sankce, s výjimkou napomenutí, nebo vyšší výměru sankce, než byly uvedeny v příkaze.

§87 (5) Příkaz, proti kterému nebyl včas podán odpor, má účinky pravomocného rozhodnutí.

Proto já osobně si vždycky veškerou poštu přebírám, aby mě nečekalo nějaké překvapení, kdyby snad lumpové bažící po mých penězích postupovali nestandardně. Ale zatím se tak nestalo. Standard je lístek za stěračem, pak jedna výzva do vlastních rukou k projednání přestupku, a pak už nikdy nic. Nepřebírání pošty podle mě nic neřeší, a už vůbec ne pošty od finančáku, jak tu někdo naznačoval

:bojim

Ovšem v případě HADRY se zdá, že přestupek už byl projednán, nejspíše uložením pokuty. A exekutor dělá tzv. Výkon rozhodnutí. Stejně ho ovšem může udělat i finančák - prostě třeba částku pokuty strhne z vratky DPH. Promlčecí lhůta na výkon rozhodnutí z titulu pokuty za přestupek je pětiletá:

§88 (1) Rozhodnutí o uložení pokuty za přestupek, o nároku na náhradu škody a o náhradě nákladů řízení lze vykonat do pěti let po uplynutí lhůty určené pro jejich zaplacení.

Takže ne 10 let, jak tvrdí ten exekutor.

Odesláno
Napsán autorem Hadra

jenže věc je ta, že když byli u mně doma, tak tvrdili dědovi že jim visím 14, a potom mi volali, že jim visím 18 .......??Ale prostě nechápu jak může někdo zavolat a prostě nadiktovat číslo účtu a chtít, abys poslal 18 litrů. To jako kdybych zvedl telefon a zavolal někomu \" dobrý de, jsem ten a ten a dlužíte mi 5 tisíc.A když mi je nepošlete, tak vám vezmu telku\" no není tohle pi....na??? Navíc prostě dopis žádnej nepřišel...takže...pokud bych byl magnát a třeba ty prachy i poslal, ale nějakou krpou se to zazdilo a já o tom nevěděl,tak oni po roce za mnou přijdou a něco mi vezmou??Co je tohle za hajzly.

Podle mého skromného názoru pokud někdo dělá výkon rozhodnutí (exekutor), tak to rozhodnutí musí taky mít a umět ho předložit, aby dokázal, že není zloděj, ale právě exekutor realizující výkon rozhodnutí. Zkusil bych exekutora vylákat na neutrální půdu, jako že se chci dohodnout, \"abychom to neprotahovali a já chápu, že děláte jen svou práci bla bla bla...\" a tam po něm chtít předložit, co, kolik a z jakého titulu po mně vymáhá. Pokud by totiž tohle neměl v pořádku, pak on porušuje zákony, počínaje Ústavou - nedotknutelnost obydlí, atd. atd.

Odesláno
Napsán autorem komisar

Co by jste chtěli kluk nezaplatil pokutu v MHD a po 3

letech mu došlo od soudu přímo zaměstnavateli soudní příkaz o zaplacení 20 000Kč.Museli mu to strhnout z platu na 3x takže raději zaplatit.On nepřevzal ani soudní obesílky tak to udělali tak a měl po hehe.Měl to před dovolenou takže radost na prd.Za každy exekuční výměr snad 6000 protože měl 3 pokuty,které nezaplatil.

To celkem koresponduje s tím, co jsem tu říkal - nepřebíráním pošty si člověk uškodí jen sám sobě. Nepřebírat poštu je určitým řešením pro případy, kdy mě teprve někdo chce někam dostat - k soudu jako svědka, ke správnímu orgánu k podání vysvětlení. Ale byla-li mi už uložena pokuta či jiný trest, nepřebírání mi jen uškodí, včas nepodám odpor, odvolání, narůstají náklady... A pokud člověk neodhadne, co se v obálce s pruhem skrývá, zda případ 1 či 2, je lépe poštu převzít.

S tím MHD - oni ho chytli, on jim ukázal občanku a to je základ průseru. Jděte se někdy podívat k soudu, co tam visí na dveřích jednacích místostí. Myslím ten rozpis, která kauza se bude ten den kdy projednávat. Během chvilky najdete o poznání delší seznam než ostatní. Jde o místost, kde se projednávají spory MHD versus občan A, B, C... Jednotlivé kauzy jsou rozepsány k projednání po 5 minutách! Protože MHD i soudce ví, že neplatiči MHD pokut k soudu nejdou, a tak má MHD zaručeno vítězství a soudce čárky za hodně projednaných případů.

Odesláno
Napsán autorem Garfield

Napsán autorem komisar

Co by jste chtěli kluk nezaplatil pokutu v MHD a po 3

letech mu došlo od soudu přímo zaměstnavateli soudní příkaz o zaplacení 20 000Kč.Museli mu to strhnout z platu na 3x takže raději zaplatit.On nepřevzal ani soudní obesílky tak to udělali tak a měl po hehe.Měl to před dovolenou takže radost na prd.Za každy exekuční výměr snad 6000 protože měl 3 pokuty,které nezaplatil.

To celkem koresponduje s tím, co jsem tu říkal - nepřebíráním pošty si člověk uškodí jen sám sobě. Nepřebírat poštu je určitým řešením pro případy, kdy mě teprve někdo chce někam dostat - k soudu jako svědka, ke správnímu orgánu k podání vysvětlení. Ale byla-li mi už uložena pokuta či jiný trest, nepřebírání mi jen uškodí, včas nepodám odpor, odvolání, narůstají náklady... A pokud člověk neodhadne, co se v obálce s pruhem skrývá, zda případ 1 či 2, je lépe poštu převzít.

S tím MHD - oni ho chytli, on jim ukázal občanku a to je základ průseru. Jděte se někdy podívat k soudu, co tam visí na dveřích jednacích místostí. Myslím ten rozpis, která kauza se bude ten den kdy projednávat. Během chvilky najdete o poznání delší seznam než ostatní. Jde o místost, kde se projednávají spory MHD versus občan A, B, C... Jednotlivé kauzy jsou rozepsány k projednání po 5 minutách! Protože MHD i soudce ví, že neplatiči MHD pokut k soudu nejdou, a tak má MHD zaručeno vítězství a soudce čárky za hodně projednaných případů.

Jak ono je to vlastně s tou pokutou v MHD? Když nezaplatíš, tak ta částka stále roste a až přesáhne jistou hranici, tak to dají k soudu?

Odesláno

Jak ono je to vlastně s tou pokutou v MHD? Když nezaplatíš, tak ta částka stále roste a až přesáhne jistou hranici, tak to dají k soudu?

V MHD to není pokuta za přestupek, neboli spor občan versus stát, a kde vše běhá jak výše uvedeno. To je smluvní pokuta. Nastoupením do dopravního prostředku MHD uzavíráš s MHD přepravní smlouvu. Její součástí jsou přepravní podmínky. Ty má každá MHD trochu jiné. A v těch podmínkách je, kolik je pokuta, když jedeš bez lístku, případně o kolik se navyšuje, když ji včas nezaplatíš. Neplatí tu nic obecně, všechno musí být v přepravních podmínkách, musíš se podívat na ty konkrétní. Prostě je to smluvní pokuta jako každá jiná, kterou si dodavatel a odběratel dohodnou v jakékoli smlouvě, nejčastěji kupní. V tomto případě přepravní.

No a dál to běhá taky naprosto stejně: Jeden z účastníků smlouvy ji porušil, druhý má nárok na smluvní pokutu. Ten první ji nechce zaplatit, druhý to dá k soudu. A když soud toho prvního odsoudí, tak mu zcela jistě napaří i náklady soudního jednání a dost pravděpodobně i náhradu výdajů druhého (MHD) za výlohy právního zastoupení. Proto je to potom tak mastné.

Základ je jediný: Když jedu načerno, nesmím se nechat chytit. A když se nechám chytit, nesmějí mě identifikovat. To bývá kámen úrazu pro MHD, protože revizoři nemají, z jakého titulu po tobě požadovat doklad totožnosti, jsou to stejní občané jako ty. Na rozdíl od cajtů nejsou žádnými veřejnými činiteli. Proto (alespoň v Praze) revizoři uplácejí městské policajty, aby chodili s nimi. Policajtovi už se totiž identifikovat musíš. A o provizi z pokuty, co revizor dostane, se šábnou.:P

[Editován dne 22/12/04 Garfield]

Odesláno

k těm vánocům: v brně řádí měš?áci, protože ví že se nedá nikde parkovat, potřebujou vánoční prémie a tak nám těžce znepříjemňují život. Nedá se zaparkovat snad nikde, moje taktika je prostě čekat až někdo půjde ale např. když jdu na poštu na nádraží, kde se samozřejmě nedá nijak zaparkovat (a já tam teď jezdím často), tak to prostě musím risknout :(

Odesláno
Napsán autorem Garfield

V MHD to není pokuta za přestupek, neboli spor občan versus stát, a kde vše běhá jak výše uvedeno. To je smluvní pokuta. Nastoupením do dopravního prostředku MHD uzavíráš s MHD přepravní smlouvu. Její součástí jsou přepravní podmínky. Ty má každá MHD trochu jiné. A v těch podmínkách je, kolik je pokuta, když jedeš bez lístku, případně o kolik se navyšuje, když ji včas nezaplatíš. Neplatí tu nic obecně, všechno musí být v přepravních podmínkách, musíš se podívat na ty konkrétní. Prostě je to smluvní pokuta jako každá jiná, kterou si dodavatel a odběratel dohodnou v jakékoli smlouvě, nejčastěji kupní. V tomto případě přepravní.

No a dál to běhá taky naprosto stejně: Jeden z účastníků smlouvy ji porušil, druhý má nárok na smluvní pokutu. Ten první ji nechce zaplatit, druhý to dá k soudu. A když soud toho prvního odsoudí, tak mu zcela jistě napaří i náklady soudního jednání a dost pravděpodobně i náhradu výdajů druhého (MHD) za výlohy právního zastoupení. Proto je to potom tak mastné.

Základ je jediný: Když jedu načerno, nesmím se nechat chytit. A když se nechám chytit, nesmějí mě identifikovat. To bývá kámen úrazu pro MHD, protože revizoři nemají, z jakého titulu po tobě požadovat doklad totožnosti, jsou to stejní občané jako ty. Na rozdíl od cajtů nejsou žádnými veřejnými činiteli. Proto (alespoň v Praze) revizoři uplácejí městské policajty, aby chodili s nimi. Policajtovi už se totiž identifikovat musíš. A o provizi z pokuty, co revizor dostane, se šábnou.:P

[Editován dne 22/12/04 Garfield]

Takže jestli to chápu dobře, tak když mě bude chtít revizor dotáhnout na policii kvůli identifikaci, tak je to vlastně omezování osobní svobody?

Odesláno

Takže jestli to chápu dobře, tak když mě bude chtít revizor dotáhnout na policii kvůli identifikaci, tak je to vlastně omezování osobní svobody?

Přesně tak. Revizor je občan jako ty, se stejnými právy a povinnostmi, nic víc, nic míň. Není veřejným činitelem. Mě kdyby nějaký silnější revizor než já zkusil odtáhnout na policii, tak po vystoupení z dopr. prostředku začnu na ulici řvát z plných plic \"pomoc, přepadení, policie\" a začnu se cukat. Vsadím boty, že žádný revizor by tuhle situaci neustál a pustil by mě :D

Odesláno

No tak na to moc nesázej. Za prvé, si můžeš řvát co chceš, a kolemjdoucí se na tebe akorát tak vyse.ou, a? již jde naprosto o cokoliv, třeba i skutečné přepadení, a leda budou blbě očumovat, a za druhé, revizoři nejsou zas až tak úplně blbí, a kvůli takovým situacím chodí po dvou či po třech, takže v případě nějaké pranice si navzájem dosvědčí, že jsi je napadl, a případně si na tebe zkusí uhrát nějakou tu pracovní neschopnost a náhradu škody... Nějak nechápu, že někomu za to stojí, těch \"ušetřenejch\" pár kaček, za nějaký tahanice.

Odesláno

To jste ale úplně \"zamluvili\" problém, který má Hadra.

Já bych také poradil být do telefonu vstřícný a domluvit si schůzku u něj v kanceláři. Pokud takový prostor nemá, je to podezřelé a pak by bylo lepší si schůzku domluvit na nějakém veřejném místě, kde je trvale dostatek lidí. Pokud ani na to nepřistoupí, tak podat oznámení na Policii, že mám podezření na vydírání (podvod,...).

Rozhodně žádný peníze na účet neposílat na základě telefonátu. K takové operaci musí být písemná výzva (vím jak vypadá, ručil jsem kolegovi, který přestal platit :( )

Odesláno

Přátelé, kamarádi........Včera mi volal druhej z těch hajzlů a ptal se, jestli jsem poslal prachy na účet. Zvláštní....ten první tvrdil, že maj možnost ověřit si, jestli jsem to poslal hned jakmile já dám příkaz.A taky mi ten druhej řekl, že zatím žádný auto pro mý věci nevyjelo a pídil se, kdy jim dám prachy.Na odpověď že až po svátkách reagoval tak, že teda jo, ale že budou dál podnikat opatření.Dopis samozřejmě žádnej oni posílat nemusí.Ovšem dle toho co psal Garfield, nebo už nevím jestli na netu jsem našel, že dopis musí dostat exekutor i já.A jeden z nás dřív...teď nevím kdo. Takže uvidím zatím nic nedošlo.zatím čauec...Hadra, a dík moc všem kdo se mi snaží pomoct

Odesláno
Napsán autorem oddie

No tak na to moc nesázej. Za prvé, si můžeš řvát co chceš, a kolemjdoucí se na tebe akorát tak vyse.ou, a? již jde naprosto o cokoliv, třeba i skutečné přepadení, a leda budou blbě očumovat, a za druhé, revizoři nejsou zas až tak úplně blbí, a kvůli takovým situacím chodí po dvou či po třech, takže v případě nějaké pranice si navzájem dosvědčí, že jsi je napadl, a případně si na tebe zkusí uhrát nějakou tu pracovní neschopnost a náhradu škody... Nějak nechápu, že někomu za to stojí, těch \"ušetřenejch\" pár kaček, za nějaký tahanice.

No, to už jsou čisté teorie, co by kdyby :D Souhlasím s tebou, že samozřejmě normální člověk se do takovéhle situace těžko dostane, protože si lístek štípne nebo má legitku. A pokud k něčemu dojde, věc se řeší podle situace. Jestli je revizor jeden, dva, jestli mají s sebou městské policajty, v jakém prostoru to je... Pranice nikdy není nutná. Já osobně jsem takovou věc řešil jen párkrát v životě, vždycky když jsem si zapomněl legitku doma a občanku revizorům ze zásady neukazuju. Je totiž slyšet o případech, kdy ti znovu a znovu napaří pokutu, aniž bys cokoli provedl, jakmile už jednou znají jméno a číslo občanky, výdělek je výdělek. No a vždycky mi všechno prošlo - tu výřečnost, tu lest a zdrhnout... Instinkt ti napoví. Nikdy nebylo potřebí řešit něco násilím.

Ale dotaz byl, jestli je zákonné, aby tě jiný občan, by? revizor s názorem, že jsi porušil podmínky přepravní smlouvy, kamkoli proti tvé vůli tahal. Není to zákonné, a proto tedy zastávám názor, že by se měl člověk bránit, a to podle okolností, s minimem námahy co největší účinnost. Mezi což pecka mezi oči revizora pochopitelně nepatří :D

Odesláno
Napsán autorem Hadra

Přátelé, kamarádi........Včera mi volal druhej z těch hajzlů a ptal se, jestli jsem poslal prachy na účet. Zvláštní....ten první tvrdil, že maj možnost ověřit si, jestli jsem to poslal hned jakmile já dám příkaz.A taky mi ten druhej řekl, že zatím žádný auto pro mý věci nevyjelo a pídil se, kdy jim dám prachy.Na odpověď že až po svátkách reagoval tak, že teda jo, ale že budou dál podnikat opatření.Dopis samozřejmě žádnej oni posílat nemusí.Ovšem dle toho co psal Garfield, nebo už nevím jestli na netu jsem našel, že dopis musí dostat exekutor i já.A jeden z nás dřív...teď nevím kdo. Takže uvidím zatím nic nedošlo.zatím čauec...Hadra, a dík moc všem kdo se mi snaží pomoct

Hele, přátelská rada: Neblbni a na poštu nespoléhej (mně se teď v prosinci ztratily už dva doporučené dopisy s fakturami) a koukej z nich po dobrém dostat, co na tebe mají písemně v ruce. Jinak si fakt můžeš zavařit na těžkej průser. Můžou to být falešní exekutoři a budeš platit dvakrát, nebo jsou praví a v tu nejnevhodnější chvíli ti vyberou byt.

Odesláno

Tak se mi dostalado ruky knizka \"Neplatte zbytecne pokuty\" od Tomase Berana, je to ten co pise do http://e-law.cz/

A jsou tam docela zajimave informace:

Napr. ohledne toho co je prestupek:

§ 2 - Pojem přestupku

Přestupkem je zaviněné jednání, které porušuje nebo

ohrožuje zájem společnosti a je za přestupek výslovně označeno

v tomto nebo jiném zákoně, nejde-li o jiný správní delikt

postižitelný podle zvláštních právních předpisů anebo o trestný

čin.

Tedy prestupek ma jednak formalni znak (jednani musi byt vyslovne za prestupek oznaceno napr.prekroceni rychlosti), tak i znak materialni (jednani musi porusovat nebo ohrozovat zajem spolecnosti)

Sam materialni znak, tedy konkretni poruseni nebo ohrozeni pravem chraneneho zajmu, je vzdy prvotni a formalni znak je od nej, nebo mel by být odvozen. Nestaci tedy napr.prekroceni rychlosti. Samotnym prekrocenim rychlosti je naplnen pouze formalni znak. Pokud chce tedy Policie CR osobu podezrelou s prestupku uznat vinou, musi v kazdem konkretnim pripade dovodit, ktery pravem chraneny zajem byl porusen a jakym zpusobem (napr.BuSProvozu) atd.

A jsou tu jine veci:

Vyhlaska c.25/1998 o vnejsim oznaceni policie

Civilni vozidla ve kterych policie umystuje radary musi byt oznaceno na predni casti a bocich cernobilim napisem POLICIE (vcera jste to mohli videt ve zpravach na NOVE na tom policejnim aute, ktere havarovalo).

Pokud toto vozidlo neni oznaceno nelze udaj o rychlosti pouzit jako dukaz. Mereni rychlosti bylo ziskano v rozporu se zakonem atd.

A takovych veci je tu rada. Vim ze jsme to tu rozebirali ale jak vy reagujete na pokuty za rychlost aj.

A jeste by me zajimalo, kde najit na NETU aktualni zakony a vyhlasky. Nasel jsem nejake ale nejsou aktualni. Jsou nejake servery ktere nabizeji aktualni zneni zakonu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...