tomyka Odesláno 12. duben 2004 Odesláno 12. duben 2004 100Sk za pasy a bol som len 100m od bloku. za 6 rokov [Editován dne 12/4/04 tomyka] Citovat
Guest Ondra Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 no taky se pridam.... vypadovka z Olomouce na HK, pred kruhacem byla 70ka, stazena na 50, tak mi namerili 76... ze pry za 600,-, pak jsem se s tim manikem zacal bavil o peugeot, o nasem clubu a mel jsem to za 200,- (neco prej bejt musi, pac volal kolegovi do auta, co meri, jestli je to zapsany v knize nebo ne)... skoda, mohlo to bejt domluvou :-) je teda fakt, ze ze sebe delam taky poloblba, hodnyho, co si sype popel na hlavu atd.... za tech 9 let co jezdim sem dostal 400,- za pokuty (tech 200 + 2x100 za parking), jinak asi 6x domluvou i proslou technickou jsem ukecal. Citovat
Navis Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Mám tu jednu příhodu, která se stala bráchovi. Za pásy po něm chtěli 500.-, tak se snažil to ukecat na místě za 200.- Mno a když chlupatý kejvli, tak zjistil že nemá hotovost. Vyštrachal nakonec 4 gastráče, čepičkáři protočili panenky, ale vzali si je... )) Citovat
zoby Odesláno 16. duben 2004 Odesláno 16. duben 2004 já mám řidičák 3 roky a ani jedna kontrola a pokuta.... Citovat
Guest Filip Odesláno 16. duben 2004 Odesláno 16. duben 2004 Moje nejlepší byla na vjezdu na dálnici, páni Policie si ještě oblíkali vesty a už do toho zbrkle mávali plácinama. Kluk předemnou jim nestačil zastavit hned, povedlo se mu to až na 20 metrech, za TOHLE od starouše dostal pětikilo. Ke mě přišel mladší a já s prošlou známkou a pytlikem pomerančů na sedačce odjel s prázdnou šrajtoflí... bylo v ní 250 Něco tam nahoře asi existuje Citovat
Marty Odesláno 17. duben 2004 Odesláno 17. duben 2004 Já 2*200 za povinou výbavu Ale celkem se mi zdá, že je to víc a víc jenom, aby někdo zaplatil pokutu a ne o bezpečnosti provozu. Teď na posled jsem je viděl, jak měří 70 m před koncem na rovném, širokém úseku.......ale hlavně, že se Špidlovi plní rozpočet Citovat
Sirael Odesláno 17. duben 2004 Odesláno 17. duben 2004 ALL: Pouze pro info, cetl jste nekdo poledni zakon o provozu na pozemnich komunikacich? Je tam \"malinkata\" dirka a to,te ze: \"Prestupku se dopusti ridic, ktery prekroci nejvssi povolenou rychlost v obci o 30km a mimo obec o 50km. Co to znamena? Ze pokud..namereno.....v obci....70km/hod...no problem...naši zakonodarci opět udělali botu a schvalili si pouze zakon o presupcich,nikoli vsak zekon o bodovem systemu :D:D:D Dekujeme panove, pokutu nehodlam platin jedinemu z Vas policejnich prislusníkůů :D:D:D Citovat
Medvěd Odesláno 18. duben 2004 Odesláno 18. duben 2004 To je věc, která je veřejně známá už aspoň 3 roky: současně s tím třeba platí, že na silnici může pouze vozidlo s maximální hmotností 12 tun (autobus, kamion = otázka). Prostě mi to kolikrát přijde, že naši pomazaní soutěží, komu se podaří protlačit větší kravinu a čím pozdější a vícenásobná novelizace, tím lépe - aspoň se v tom nikdo nevyzná a je tím snížená možnost normálních občanů se bránit - neznalost zákona sice neomlouvá, ale nemožnost kvalitní orientace v zákonech trestná není. Citovat
zoby Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 Napsán autorem Sirael ze: \"Prestupku se dopusti ridic, ktery prekroci nejvssi povolenou rychlost v obci o 30km a mimo obec o 50km. Co to znamena? Ze pokud..namereno.....v obci....70km/hod...no problem... já si nejsem tak jistý. záleží jak si to vyložíš. já jsem to pochopil tak: to co jsi napsal je odstavec A) a pak je tam i odstavec E) ve kterém je že se přestupku dopouští ten co jiným způsobem než v odstavci A) B) C) D) poruší předpisy. a je to tak napsané proto, že v paragrafu (nebo co to je) o pokutách je, že za přestupek podle A) můžeš dostat pokutu 2000,- a podle E) jen 1000,- takže to chápu že když to překročíš o 30 (50) km/h tak to máš za 2000,- a když to překročíš o míň tak za 1000,- [Editován dne 19/4/04 zoby] Citovat
Fusion Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 minulej tyden sem dostal 1000,- za modry parkovacky a nemel sem lekarnicku =/. Poldi z Blanska. Jinak dostavam normalne za parkovani v zakazech, ale to jsem \"nikdy neridil ja\" Citovat
white Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 Každoročně přispěju těm otravnejm uniformám na 13 plat nějakou tou stovečkou. V roce 2002 jsem jel v místě kde byla 90Km/h podle tachometru 155Km, ale z radaru nahlásili 140Km, ale nevím kde stál. Vůbec jsem si ho nevšiml. No dusili mě dost. Chtěli mi sebrat řidičák, a pak po mě chtěli ještě 5000Kč. No dohodli jsme se nakonec na 3000Kč. A když jsem se v autě pak na složenku podíval bylo to tam dokonce za 2000Kč. Bylo to tenkrát dost hustý. Bez řidičáku bych si v práci neškrt. Teď jsem již opatrnější. Citovat
Garfield Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 pokuta, co jsem platil, byla ještě se staroušem Unem 1.3 diesel. Po strakonické silnici z Budějovic na Prahu, to se to jede... Ten naf?ák byl sice strašně línej, ale když bylo teplo a terén mírně klesal, skoro nešel zastavit. Stopli mě (normální silnice, tedy 90), zastavil jsem dobrých 20 metrů za cajtem a odcouval k němu. Byl dost vykulenej - UNO, 1.3 diesel, a v něm já (120 kilo) a brácha (110 kilo), zadní sedačka plná tašek - kabina dokonale plná. A tak mi ten cajt tak rozpačitě říká: Ale mně hlásili, že jste jel 140... A střídavě koukal na bráchu, na mě, na chrochtu unifáce... Tak jsem to zkusil, a moc moc slušným hlasem jsem ho začal přesvědčovat, že museli říkat 104, ne 140. Už jim zpátky nevolal a odkejval mi, že tedy asi jo, a bylo to za 300. Uf. To bylo ještě v dobách, kdy mohli brát řidičáky, tak jsem pak celej š?astnej odchrochtal rychlostí 70 pryč. [Editován dne 19/4/04 Garfield] Citovat
Guest MMMMM Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Zrovna vcera,sjiždím 90km/h do uzavrene obce a najednou predemnou se od krajnice uz v obci se rozjizdi vozidlo,velmi pomalu a vjelo mi do drahy. Zaflekovat jsem z 90 na cca 10-20 nemohl. Zabranil jsem stretu tim, ze jsem ho volne svou rychlosti predjel a rychle se zaradil pred nej a zacal brzdit. V tu chvili mi namerili 74km/h. Zabranil jsem nehode ano tim, ze jsem jel rychleji, policista se drzel litery zakona a z 500kc jsem to ukecal na 300kc. No od kvetna pry berou bodiky. Jo a na ty folie mate atest? No technickou jsem prosel rikam. Technickou projde kazdy rika. Dal tento dalsi namet nerozvadel. Citovat
Garfield Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Napsán autorem MMMMM Zrovna vcera,sjiždím 90km/h do uzavrene obce a najednou predemnou se od krajnice uz v obci se rozjizdi vozidlo,velmi pomalu a vjelo mi do drahy. Zaflekovat jsem z 90 na cca 10-20 nemohl. Zabranil jsem stretu tim, ze jsem ho volne svou rychlosti predjel a rychle se zaradil pred nej a zacal brzdit. V tu chvili mi namerili 74km/h. Zabranil jsem nehode ano tim, ze jsem jel rychleji, policista se drzel litery zakona a z 500kc jsem to ukecal na 300kc. No od kvetna pry berou bodiky. Neměli nárok ani na halíř. Pokud ti tam ten moula vjel a tedy nedal ti přednost (čili nepočínal si tak, abys nemusel náhle měnit směr ani rychlost jízdy), a tys zabránil tebou popsaným způsobem střetu, není to v žádném případě přestupek. Přestupek je jednání proti zájmům chráněným normativními právními akty (zákony, vyhláškami atd.), který je společensky méně nebezpečný než trestný čin. A hle, co o trestném činu říká Trestní zákoník: §14 Krajní nouze Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno toto nebezpečí za daných okolností odvrátit jinak anebo způsobený následek je zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil. Podle mého skromného názoru je tedy věc jasná - byl-li by v tomto případě beztrestný trestný čin, musí být beztrestný i přestupek, odvracels nebezpečí. Analogicky by bylo beztrestné třeba zastavení na zákazu zastavení před vchodem do nemocnice, kdybys měl v autě hodně krvácejícího zraněného, kterému by šlo o vteřiny - taky bys neměl čas hledat místo k zaparkování. Já bych jim dal, sviním jedněm. A to určitě základy práva v cajtský škole brát museli. Nesouhlasit s přestupkem, trvat na jeho projednání na fízlárně, na 90% by si to nelajsli tam nahlásit a uříznout si ostudu před svým šéfem. Howgh. Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 no ale ruku na srdce jak by to vypadalo ve skutečnosti...pravděpodobně by musel vyvolat soud, kde by teprv asi i dost složitě dokazoval okolnosti.... a navíc se můžou ohánět že v obcí, cedulí počínaje, máš jet 50 a ne teprv za cedulí spomalovat z 90.... jedině chytnout za krk toho co tam vjel a? ti dá ty tři stovky... Citovat
Trundik Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 Tak si to tady pročítám a rozhodl jsem se přidat taky se svou \"troškou do mlýna\", ale nevím, jestli si vzpomenu na všechno. 500,- rok 1997 - 1. den v práci. Konečně jsem se dostal k trochu pořádnějšímu autu (Renault Clio 1,2), celou cestu z Brna do Prostějova jsem jel předepsaných 110 a u Vyškova jsem si řekl, že to vyzkouším a zrovna tam pod mostem měřili) 100,- rok 1998 - parkování v protisměru a na chodníku při vykládání nákupu 1 000,- - rok 1999 - běžná kontrola a já jsem u sebe neměl vůbe žádnej doklad (a to mě ještě strašili, že mě můžou zavřít do doby než si ověři moji totožnost - prý až na 24 hodin) 200,- rok 2002 - parkování 1 000,- rok 2003 - rychlost 84 na šedesátce v Brně Komárově Nevím, jestli jsem si vzpoměl na všechno, ale myslím si, že ano. Citovat
Vvitty Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 200,- zrovna predevcirem za otaceni na svetlech...jel jsem k Vasendum a nejak jsem prejel, tak jsem se na podebradske (dvouprodovka, uprostred tramvajovy pas, siroko daleko nikde zadny auto) otocil na krizovatce... no aspon jsem si prijeme pokecal vloni 200,- za jizdu v pruhu pro autobusy (koho napadlo dat pruh pro autobusy v Bohnicich do leveho pruhu???), znacka byla hned za krizovatkou co jsem najizdel na silnici, zrovna tam projizdel kamion tak jsem nevidel... predtim 200,- za projeti zakazu mimo dopravni obsluhy, byl jsem uz nastvanej pote co jsem 20 minut jezdil jednosmerkama kolem CVUT v Dejvicich a nemohl jsem se strefit do spravne diry ) to neni spatny vysledek na to ze jezdim devet let a ne malo Citovat
Gotrek Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 By mě hrozně zajímalo co švestkám vadí na modrých obrysovkách. Za normální jízdy člověk svítí potkávačkama, tedy bíle a když parkuje u silnice a zapne obrysovky, tak bych řekl, že jsou ještě líp vidět než normál, který jsou spíš do žluta. Nevím, jestli je barva obrysovek přímo předepsaná vyhláškou (beztak je), ale ti bastardi se občas vozí po takových prkotinách. Kámoš s 205kou teď platil 500,- za modré obrysovky a to je ani neměl zapnuté, normálně jel a svítil, zastavila ho kontrola a chtěli vidět, jestli mu svítí všechna předepsaná světla a bylo vymalováno... Citovat
Ráďa Odesláno 22. duben 2004 Autor Odesláno 22. duben 2004 tak už mě vyřešili tu rychlost v obci 76Km/h vyhrožovali2000 Kč,ale nakonec:500,-za dobré chování a žádný zápis do karty to jde, měl jsem zase jednou štěstí:;)Osobák jsem si nezvýšil Naštěstí!!! Citovat
Guest MMMMM Odesláno 16. prosinec 2004 Odesláno 16. prosinec 2004 Co je to ta karta do ktere mohou psat pokuty? Kdy se tam objevi zapis a kdy se smaze? To je neco jineho nez bodovy system? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.