Georginho_cz406 Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Tak jsem si konečně po delší době udělal čas a předělal spodní plato do kufru. Plyn mi předělávali někde u Ostravy a použili nádrž na místo rezervního kola. Po sehnání příslušných dokumentů tzn. kopie velkého technického průkazu z vozu P406 na LPG origo a také manuálu v origo i českého na LPG ve voze P406 se mi povedlo provést zápis do mého velkého technického průkazu. Už nemusím vozit náhradní kolo (i když ho na delší trasy vozím nadále), ale po okolí, což jezdím nevíce nemusím. Stačí míssto toho vozit ty spreje na dohuštění a opravu (mám je v pravé přihrádce kufru spolu s hasícím přístrojem). Jak jsem již nakousl výše - plyn mi předělali a dali tam nádrž místo rezervy. Jelikož však vzpěra uchycení nádrže zasahuje výš, tak vyhodili původní plato a nic tam nedali Ptal jsem se tedy v Peugeotu na origo plato - tak jak to však bývá, po vyřčení ceny, jsem se otočil na patě a byl pryč K tomu spodnímu platu: Použil jsem starou lamino desku o síle 8 mm. Nosnost 150 kg na 1 m2 (snad to bude stačit vzhledem k ukotvení plata a vypodložení). Tu dle šablony vyřízl. Bohužel se mi tam nepodařila vložit v celku, jelikož v místě končících blatníků v kufru je výrazně rozšířena a je širší než vlez do kufru a to i v uhlopříčce. Zvolil jsem tedy alternativu, že jsem desku podélně řozřízl a zpět zpojil třemi panty nanýtováním. Desku jsem v zadní části kufru vypodložil a 4 šrouby ukotvil k podlaze v kufru (na závitech byla původně plast. záslepka - krytka). Ještě jsem ji v prostřední části vypodložil tvrdou PP pěnou tak, abych zvětšil nosnost (deska lamino se mi zdála křehká). V přední části desky (ta pohyblivá přes panty) jsem vyvrtal otvor pro uchycení pryžového zasouvacího táhla (plato bez toho nešlo otevírat, protože jsem ho udělal moooc na těsno a nešlo tam na hranu strčit ruku). pak jsem ještě udělal šroub pro uchycení a zajištění plata ke dnu kufru resp. k nádrži, která je přichycena několika šrouby a zapěněna PUR pěnou. Do díry na držáku nádrže jsem nanýtoval závitový nýt do kterého šroubuji tento pojistný šroub. Celé plato jsem pak zvrchu potáhl koženkou pomocí čalounického lepidla (po kožence ale věci pak kloužou), tak jsem ještě udělal další vrstvu z technického koberce. Ta je sundávací a zajištěná 4 ks plastových šroubů nebo nýtů nebo co to je!!! Pak už jsem si jenom hrál a hrál Vytvořil jsem si politické plochy z měkké PUR pěny, do kterých jsempomocí pájky vytavil díry o rozměrech, které se mi hodili. PUR pěnu jsem pak stříkl černou čalounickou protiskluzovou barvou! Konečně mi tak nic v kufru nedrnčí, dno je pěkně rovné, nemusím se bát naložit těší věci a vejde se mi tam vše kromě rezervy. V případě potřeby i hever a pumpa :-) Do díry v nádrži jsem hodil lekárničku, pláštěnku a papírové montérky na jedno použití. Dále tam mám pojistky a žárovky, klíč na kola, klíč na svíčky, náhradní svíčky a místo v zadní části je i na kompresor , který vozím když jedu někam dál. Ten je tam trošku problematické dostat ale jde to :-). Potom tam ještě mám slunenční clonu, mapy a potah karoserie (když jsem na dovolené a týden s autem nejezdím - parkuji venku na zahradě a ptáci jsou agresoři). Prostě jsem si udělal radost a ušetřil nekřesťanský prachy za origo podlahu, která by mě tam kvuli plynu stejně nešla :-) Ještě několik foto: pohled na celou podlahu kufru pohled na pojistný šroub pohled na táhlo pohled na vnitřek, pod platem [upravil dne 30.7.2008 Georginho_cz406] Citovat
urdemala Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 čoveče ty se uživíš i jako výrobce tajných kufrů na zbraně. a až tě zastaví chlupatý, tak to bude na pochvalu Citovat
zzipCZ Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 jj moooc pěkný pomalu lepší jak origo:super Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Pekné, no nechcel by som byť v situácii, že by som potreboval tvoju lekárničku. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 Já taky a kdo by jo...Jinak lékárny tam mám dvě, jednu už otevřenou a jednu s náplní z lékárny. Do té použité jsem si dal i další doplňující léčiva a tak. Citovat
ajven Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 super, konecne poriadne vyuzity priestor! Mas u mna jendicku s *. Citovat
Pepito Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Šikulka moc pěkná práce [upravil dne 30.7.08 Pepito] Citovat
Přema Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 No tak to čumím:mrk:mrk:mrk moc hezky vyřešené......:potlesk:potlesk Citovat
Pinďa Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Perfektní prácička. Právě jsem rozmýšlel, jak vyřešit stejný problém. Díky za inspiraci. Prosím Tě, kde jsi sehnal ten šedý molitan??? [upravil dne 30/7/08 Pinďa] Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 V práci.Makám ve firmě, která vyvíjí stroje na zakázku, co vyrábějí tyto materiály. Jde o klasický Molitan s kůrou (takovou tou tvrdší uzavřenou strukturou na jedné straně plochy. Myslím, že to půjde z čehokoli. Citovat
tomino Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 A kde-že Ti dělali ten plyn. Já jen, že abych tam náhodou nejel, protože je mi to nějaký divný až podezřelý jestli si z Tebe neudělali pr... Anebo si tu podlahu někde zapoměl a svádíš to na servis. Já mám nádrž místo rezervy a kdyby mi tam nechali jen ten koberec tak bych to asi nechtěl, to je totiž pak celý krásně velký kufr na ho... a na nic. řekl bych jeden z posledních krásně velikých kufrů u kombíků ....................... SW už nic moc Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 31. červenec 2008 Autor Odesláno 31. červenec 2008 Dělali to v HL propanu a je pravdou, že zadní plato tam nedali, ona totiž moje nádrž má 60 litrů a u tohoto systému LPG (Magic) jde poměrně hodně do výšky, takže tam plato nešlo :-(. V době úprav na LPG jsem bohužel nebyl přítomen (mimo ČR) a tak jsem vůz svěřil známému, který to měl pohlídat. Bohužel se tak nestalo. Já bych chtěl plato naložit, i kdyby tam nešlo. Shlédl jsem už poměrně dost přestaveb a musím říci, že předělávka zadní podlahy je většinou nutností. Ovšem servisy to dělají tak, že udělají kostru ze dřeva a na tu usadí o něco výše původní podlahu kufru. Je fakt, že po několika pokusech, kdy jsem to zkoušel nějak udělat, a pořád to vrzalo a tak...tak mi to ani nevadí. Už mám zase pěkný velký kufr. Naprosto s tebou souhlasím, 406 má praktický kufr (ale na starou Nevadu nemá :-) ) Jinak jsem s plynem navýsost spokojený. V mém případě ani neplatí nárůst spotřeby na jízdu plynem. Také motor má tak nějak lepší chod na plyn. Nejhorší je startování, ale to je pravděpodobně způsobené právě plynem, jelikož jsem si všiml zde na fóru, že právě vozy na LPG s tím mají problémy. V servisu na LPG řeknou že to tím není a v servisu Peugeot řeknou, že je to plynem :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.