Přejít na obsah

ajven

Uživatel
  • Počet příspěvků

    997
  • Registrace

O uživateli ajven

  • Datum narození 30.1.1977

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Lazy pod Makytou
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

ajven's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

2

Popularita

  1. ajven

    Posilovač řízení

    dolieva sa tam olej do posilnovaca, alebo olej do automatickych prevodoviek. Byvaju tri druhy, zlty, zeleny, cerveny. Oktavky a moja 406ka maju cerveny.
  2. Zdravim, pripajam s k tejto teme, lebo mi prestal ist ventilator. Na mojom modeli 406 2.0 hdi rv2000, nie je ziadna zavlacka na spinacej skrinke. Chyba je vsak prave niekde tam. Mal som ju celu rozobratu a prestriekal som kontakty, resp. sa mi cela aj rozpadla v ruke. Je to ta biela cast pod zamkom. Pripajam info, ze silovy cerveny vodic zo spinacky je bez prudu, preto nemam ani napatie na poistke c.40. Ked sa pozeram do knizky Ako na to P406, tak tieto positky to uvadzaju ako poistkova skrinka spolujazdca, co nie je pravda. Jedina pravda, je se su to 12ks poistky. V mojom modeli je tychto 12ks poistiek nad ostatnymi poistkami (28ks) na soferovej strane. Docasne som napajanie zobral z ineho siloveho vodica v spinacej skrinke. Moja obava vsak je, ze tento vodic moze byt casom pretazeny, ak na nom bude napojeny motor ventilatora. Co vy na to? Druha otazka, ten spodny biely diel sa da kupit samostatne? Ten srobik, ktory spominaju hore, sluzi na mojej skrinke, len na uchytenie o zelezny drziak pod volantom spinacky. Dakujem vopred za pomoc.
  3. Ahojte, vcera sa podarilo dcere hodit kluce s dialkovym ovladanim na nase auto do vody. Sice som to hned otvoril a nechal vysusit, tak dnes ked som to skusil zlozit naspat, tak som zistil, ze LED dioda na dialkovom stale svieti. Ani som s tym nesiel k autu. Len som to este skusal fenom vyfukat. Neviete nahodou ci mikrospinac na plosaku aspon trochu cvakne pri spinani? Ten moj totiz ide uplne potichu a nie som si isty, ci to tak ma byt. Dakujem vopred za rady. Skusal som tu hladat aj podobne vlakno, ale podobny problem sa tu asi este neriesil.
  4. ajven

    nove logo

    Pre tých, ktorý ešte toto nečítali, je tu nové Logo Peugeot > tu
  5. ajven

    napájanie váhy vzduchu

    Ahoj posielam VIN VF38BRHYE80915637 mejl gabris8@centrum.sk
  6. Servus všetkým, pri diagnostike mi vyhlásilo chybu : váha vzduchu - skrat na kostru. Tak som zobral inú na skúšku metóda pokus - omyl. Ukázalo sa zase tá istá chyba. Takže mám problém niekde medzi váhou a RJ motora. Aspoň tak sa mi to javí. Máte niekde nejakú schému? Bude pasovať schéma z knihy Jak na to 406 ? Musím to vystopovať. Ďakujem. P.S. píšem do nového vlákna, lebo v starých o váhe nebolo nič o napájaní.
  7. Nazdar, ozývam sa po dlhšej dobe. Mám svojho Pažouta už 4 roky. Od začiatku to trochu kolísalo, ale pred dvoma rokmi som začal pridávať aditívum do nafty tak mi to prestalo kolísať. Zhruba po pre dvoma mesiacmi mi začalo kolísať po naštartovaní ako keby to išlo aj na 3 valce. Bolo to dosť nepríjemné. Pomohla mi výmena DRV ventila. Kúpil som síce použitý, ale zatiaľ šlape OK. Tak ak to niekomu pomôže budem rád.
  8. Zdravím, po dlhej dobe sa ozývam, lebo po naštartovaní mi motor trochu išiel ako traktor, kolísali otáčky, ale keď sa zohrial, alebo keď bol studený a trochu som mu po naštartovaní pridal plynu, tak to prestalo. Zmienil som sa o tomto probléme hneď od začiatku, bolo mi poradené pridávať aditívum. To pomohlo na 2 roky, teraz sa problém vrátil. Tak som začal behať po servisoch. Normálne títo lekári áut prekvapili, že vraj môžem byť rád, že mi auto behá. Som trošku šokovaní. Z malého problému je zrazu dosť vážny. Najskôr v prvom servise to napichli a konšatotavali váha vzduchu KO. A vraj mi kolíše dosť tlak. Potom v druhom servise kde kontrolovali trysky mi povedali, že pri naštartovaní dáva 4 tryska viac do prepadu. vraj je chytená. No najskôr si mám dať vymeniť regulátor tlaku paliva. Ten je fakt, že KO. Preto to kolísanie. To vraj ani nemôže poriadne ťahač to auto. No a teraz budem postupne veci meniť. Najprv váha vzduchu potom DRV ventil. Ozaj mali ste už problém, že replika váhy vzduchu hlásila chybu \"skrat na kostru /-/ \" Tá chyba je totiž už teraz na mojom aute, ale počul som o pánovi, ktorému to robilo aj keď nekúpil origo váhu vzduchu. Viac info doplním, keď niečo už pomením. Teraz môžem dodať iba užívateľský pohľad, že auto jazdí OK, akurát v servise ma varovali, že je zrejme niekde bordel v sústave, treba pomeniť filtre, vyčistiť nádrž, vraj môže odísť aj čerpadlo. Ak máte nejké podobné skúsenosti napíšte. Dík.
  9. ajven

    Hučení od přední nápravy

    Doplním moju čerstvú skúsenosť. Začalo mi hučať auto tak som vymenil pravé zadné ložisko. Viac mi hučalo keď som točil doprava. Celý som bol z toho pravidla zmätený, tak som preto menil PZ ložisko. Pretože LZ som menil pred dvoma rokmi. Vôbec som nerátal, že by mohli /mohlo/ byť vadné nejaké predné ložisko. A ono to bolo PP. Takže som to vymenil, ale vyzerá to tak, že aj ľavé už začína hučať. No čo už auto sa prehuplo cez 202.000km takže to už je najvyšší čas:P
  10. ajven

    ventilátor klimatizace

    ak pobuchanie tak potom kotva je zla, ako mne ked odislo cerpadlo na naftu v nadrzi. Predym stacilo parkrat buchnut a potom uz ani to nepomohlo.
  11. kde ma to cislo presne byt ? Ja mam bsi stale po ruke, ked sa mi serie ta klima, tak ti mrknem na tu moju popolnicu!
  12. ajven

    klimatizacia

    Prosim o schemy klimy a legendy. Dakujem vopred dobrej vile;)
  13. ajven

    klimatizacia

    Tieto schemy, ktore som vykutal na nete su nejako na prd. Nemate niekto pristup na servicebox a stiahnut mi to podla VIN kodu ? Inak sa neviem pohnut z miesta, stale za toho boha nemozem prist na to preco mi BSI nezopina kostru toho relatka co sa tu casto menieva. Ja uz fakt neviem ako dalej, vymenil som BSI, RJ motora, RJ klimy a ono nic:bacha Ani cez notebook sa neda prihlasit, SW nedokaze komunikovat s BSI a tym padom zapnut kompresor na priamo kliknutim cez SW. To znamena, ze tam je zase chyba na BSI v kabloch, to tiez neviem najst preco nekomunikuje so SW.
  14. ajven

    klimatizacia

    a druhy :
  15. ajven

    klimatizacia

    ferry dik, na tuto temu som aj zabudol. Nejake schemy bsi som nasiel na nete
×
×
  • Vytvořit...