Fusion Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Omluvil bych to na dálnici Prostějov - Olomouc. Jízda v pravým pruhu tam je horší než jet po polňačce. Praha - Brno, Brno - Blava se dá vyzdržet v normálním autě, v prázdným náklaďáku je to sice opruz, ale dá se. Praha - Plzeň, Teplice, Mělník pohoda. Brno - Vídeň a Vyškov - Kroměříž relativně nový takže na vyšší úrovni, nepřetížený, bohužel krátký. Citovat
Jessie Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Původně zaslal: Scratch ČD Cargo rusi zamestnanecke pohzice a celkove dochazi k utlumu proc? Ze by to bylo drahe? Jedna nakladka na kamion, prekladka na vlak, vykladka na kamion, vykladka z kamionu, takze proto :-( neska uz nemusi bejt tolik prekladek jak pises... stacilo by aby to fungovalo treba jako v rakousku tzv. system RO-LO kdy najede celej kamion na vlak a ten ho preveze.. ridicovy se to nepocita do vykonu protoze vlastne neridi ale odpociva... Funguje to napr. kolem Vidne a podobne.. u nas to fungovalo z Melnika nebo Litomeric az do Drazdan v Nemecku.. Kdyby CD Cargo nebyli dementi tak se to uzivi v pohode a zmirni se tim tranzit kamionu a nebourali by tu rumini madari slovaci a dalsi pšonkove z vychodu... Citovat
orgacek Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 pro Medvěda: paragraf nevím,ale já najedu na D1, jedu v pravém pruhu, přede mnou náklaďák, najedu do levýho a předjíždím náklaďák a jen já rozhoduji kdy dokončím předjížděcí manévr,abych se mohl bezpečně vrátit do pravého pruhu ne? takže předjížděcí manévr dokončím třeba o 150 km později, kdy už usoudím, že bych se mohl bezpečně zařadit do pravého pruhu, Asi tak:D Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Původně zaslal: orgacek pro Medvěda: paragraf nevím,ale já najedu na D1, jedu v pravém pruhu, přede mnou náklaďák, najedu do levýho a předjíždím náklaďák a jen já rozhoduji kdy dokončím předjížděcí manévr,abych se mohl bezpečně vrátit do pravého pruhu ne? takže předjížděcí manévr dokončím třeba o 150 km později, kdy už usoudím, že bych se mohl bezpečně zařadit do pravého pruhu, Asi tak:D A ako odôvodníš to bezpečné zaradenie až po 150km? :DKeď vpravo nič nejde automaticky sa tam máš zaradiť. Citovat
vix Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Jestli na D1 je povrch průměrné kvality, tak potěš koště. Jen, že mě tuhle orgán stavěl, řka, že nemám nálepku opravňující pro jízdu na \"průměrné komunikaci\". Nakonec ho kamarádka přesvědčila. Když jsem jel ze Šebetova, tak jsem si 100 km po D1 zkusil, domnívaje se, že to bude lepší než děrovaná I/23. Avšak, raději tu \"třiadvacítku\", než D1. Pozitivním zjištěním bylo, že stoupací pruhy na D1 jsou v lepším stavu, než pravý pruh. No, nic, za dálniční bumážku jsem dal 900,- Kč. Kvalita odpovídá ceně. Ale třeba mi Mirek dá taky slevu. A V LEVÝM TO STEJNĚ HOUPE MÍŇ ! Citovat
Guest servisman Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 vix nic naplat ,ale známka stojí litr a s levým pruhem souhlasím jede se tam daleko lépe než v pravém. Citovat
Guest Scratch Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Původně zaslal: Jessie Původně zaslal: Scratch ČD Cargo rusi zamestnanecke pohzice a celkove dochazi k utlumu proc? Ze by to bylo drahe? Jedna nakladka na kamion, prekladka na vlak, vykladka na kamion, vykladka z kamionu, takze proto :-( neska uz nemusi bejt tolik prekladek jak pises... stacilo by aby to fungovalo treba jako v rakousku tzv. system RO-LO kdy najede celej kamion na vlak a ten ho preveze.. ridicovy se to nepocita do vykonu protoze vlastne neridi ale odpociva... Funguje to napr. kolem Vidne a podobne.. u nas to fungovalo z Melnika nebo Litomeric az do Drazdan v Nemecku.. Kdyby CD Cargo nebyli dementi tak se to uzivi v pohode a zmirni se tim tranzit kamionu a nebourali by tu rumini madari slovaci a dalsi pšonkove z vychodu... jde to jednodusseji, ale co by potom zrali ridici kamionu, a kdo by zaplatil sachse? Citovat
.mycTD Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 taky jezdim v levem, bo v pravem se mi furt otevira kastlik Citovat
Fusion Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Pokud takto ale přemýšlí většina tak pak není divu, že to vypadá jak to vypadá, že je D1 samá nehoda atd. Takže vlákno úplně zbytečný když si všichni dělají co uznají za vhodný na nefrekventovanější komunikaci v zemi. Nadávat na dlouze předjízdějící kamiony, to je jednoduchý ale zamíst si před vlastním prahem, to už ne. Citovat
vix Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Ad narvat TIRáky na vlaky... myšlenka hezká, ale furt platíte řidiče, nákladní vlak cestovku extrémně závratnou nemá a propustnost sítě ČD i přes veškerou snahu o modernizaci je více než žalostná. V 80. letech 20.stol. to byl právě nárůst středisek ČSAD* pro vnitrostátní dopravu - \"ČSD\" tehdá už kapacitně nestíhalo (nebyli lidi, nebyl materiál nebo nebylo obojí) a proto se začala kamionová doprava pomalu rozjíždět * ČSAD vzniklo odštěpením od ČSD Citovat
vix Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Fusion: já na kamiony nenadávám, jen, že na 41 km směr Praha (stoupání do kopce) jsem jel za 3 kamiony -jeden ve stoupacím, toho předjížděl ten v pravým (čti prostředním) a o tom kamionu v levým co bral oba se raději ani nebudu zmiňovat. Takový zcela normální stav. Třeba D5 mezi Plzní a Prahou je v poho, žádný koleje ani příčný prahy, a předjíždět se tam dá s mým vozem luxusně, bo, když asi 2 km za mnou probíhají \"sloní závody\", tak Křápolu jen lehce polechtám na plynu a zrychlím z 95 km/h (co standardně jezdí za kamiony) na 105-110 km. Mě to stačí, za ty 2-3 minuty, než se přižene kolona zezadu, to stihnu. Ale, chápu, že když někoho něco živí, že na to bude mít jiný názor ... Citovat
Fusion Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Opáčko videa policejní honičky, která tu už párkrát byla: http://www.youtube.com/watch?v=xrPqsQc59Lo Všimněte si kolik lidí jede nesmyslně v levým a prostředním pruhu a neuhne ani houkajícímu, blikajícímu, troubícímu policejnímu autu. Citovat
Fusion Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 vix: snažím se to brát z různých pohledů a nebýt jednostrannej. To co píšeš je samozřejmě zhovadilost toho levýho. Na 3proudu, místama na 2proudu, by měl v levým být zákaz jízdy náklaďáků, to bezesporu, jenže s tím tady asi těžko něco naděláme. Citovat
vix Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 taky nejsem jednostrannej: na D1 v pravým se s osobákem jet nedá (nebo dá se zapřením), v levým jsou zase střelci a kamiony. D1 má tedy mizernej povrch, k tomu připočti tranzit, přetížení jak některých aut, tak celé dálnice - většinou vedené ve sklonových poměrech 40.let minulého století Vyjde ti neskutečnej mix. Informační tabule ani cokoliv jiného tady nepomůže - možná lepší povrch - jenže na ten buď nejsou peníze, nebo čas, nebo lidi, nebo nevím co ještě (jako, rozkopat najednou 30-40 km D1 v jednom směru by bylo hodně hustý) for Myc.TD: Mě kastlík nevypadává, protože ho nemám Citovat
RychJ-1 Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Tak jsem si to tu přečetl a z většiny z vás je mi hodně smutno co tu píšešte... Pak se divme jak ten provoz vypadá, jeden nebude jezdit v pravém pruhu, protože mu vypadává kaslík, druhý dokončí předjížděcí manévr po 150km... Fakt bída chlapci... Hlavně, že skoro všichni dokáží nadávat na předjíždějící kamiony.. Oni jsou také lidi, také se chtějí dostat domů, složit náklad... Citovat
RychJ-1 Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Tak jsem si to tu přečetl a z většiny z vás je mi hodně smutno co tu píšešte... Pak se divme jak ten provoz vypadá, jeden nebude jezdit v pravém pruhu, protože mu vypadává kaslík, druhý dokončí předjížděcí manévr po 150km... Fakt bída chlapci... Hlavně, že skoro všichni dokáží nadávat na předjíždějící kamiony.. Oni jsou také lidi, také se chtějí dostat domů, složit náklad... Citovat
.mycTD Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 pro ty, kdo nepochopili -nevadi mi primarne otevirajici se kastlik, jako spis absorbce neustalych narazu, ktere jeho otevirani zpusobuji. nevadi mi ani predjizdejici kamiony, pac nejsem nervak a z 200km cesty me 5km za tirakem nevytrhne. vadi mi, ze je od nich rozm*danej povrch dalnice. na druhou stranu chapu, ze spediter musi ze vsech poplatku nabyt dojmu, ze si dalnici de-facto koupil -zrejme je nekde v systemu chyba:myslim Citovat
Fusion Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Česká mentalita \"ten může dělat to, tak já zas budu dělat tohle\", šak co? při nejhorším nějakej rapl s tédéí zabliká a ukáže fakáče, pak mu uhnu. Mě už to začíná lízt šíleně na nervy protože každej den jezdím 20km do Brna a 20km z Brna po D1 a je to pořád to samý - na nájezdu musím předjet protože lidi mají z nějakýho důvodu ve zvyku na dálnici najíždět v 60/70 (nebezpečná retardovanost), jedu si v poklidu 120-130 a nějaká Felicie ve 100 předjíždí Favorit, kterej jede 95 těsně za kamionem. Tak zpomalím a nenervuju se a z ničeho nic mám 2cm od zadního nárazníku debila (z 99% octavie, fábie) a bliká (KAM MÁM ASI UHNOUT tomu hemeroidovi), tak až Schumacher s Felicií zajede, prásknu kobylám spřežení abych se zbavil tédéíčka a měl klid. Přijedu k úseku 3 pruhů - blb co táhne vlek s autem nějakým verglem 60km/h se neuráčí najet do pravýho a v levým ho předjíždí nějaká plečka, která vyvine rychlost sotva vyšší. Do toho se opět zezadu řítí Mladá Boleslav, nejlíp s nějakým firemním logem. Před plechovnkou vidím 2km 3 volných pruhů - to začnu raplovat. Já už neblikám jak v 90. letech, já troubím. To všichni slyší a zbystří, troubím tak dlouho dokud se všichni nezpamatujou z toho limba a konečně mužu zas nastavit klídek a po 10km z té zrůdné silnice sjet. Pár důležitých bodů: - když kamiony nejezdí tak v tom pravým není vůbec, ale vůbec nikdo. Asi se bojí nebo co. - kamion mě nerozčílí protože vím, že jede kotel. Je to v jeho zájmu, má plyn na podlaze a omezovač. Horší je auto, který na těch pár vteřin rychleji jet může ale on nepojede, buď kvůli spotřebě nebo si protě řekl, že ten levej je jeho. - to nedodržování bezp. vzdálenosti mě draždí nejvíc. Já nechávám před sebou délku jednoho auta a čekám až se ti umělci ťuknou. - pokud to půjde takto dál, budu jezdit pravým. Ne jak někteří blázni. Já si tam v poklidu najedu, pojedu svých 120 a nechám ostatní ať se perou o ty dva levý. Edit: a ještě jeden důležitej bod - dobrou paseku dělají ti, kteří mají slabý motory. Chce totíž jet do Prahy 150 a zpomalení na 90 je kompromitující. Dostat se zpátky na 150 totíž trvá půl hodiny a totálně to zničí prům. spotřebu. Proto tlačí na nárazník, jedou plnou knedlu dokud fakt nemusí zabrzdit. A pokud někomu způsobily výše uved. vugarizmy psychyckou újmu, soráč. [upravil dne 23/7/2008 Fusion] Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Původně zaslal: Medvěd To Pe.Tr + Orgacek - ono se v Čechách již nejezdí vpravo?? Můžete mi sdělit nějaký paragraf, kde je toto řečeno?? Sorry, ale nějak jsem platnost tohoto nového pravidla, podle kterého nejednáte zdaleka sami, nepostřehl. Jezdím vpravo pokud mi situace dovolí - v levém skutečně jen předjíždím a žádných škod na autě jsem si nevšiml. [upravil dne 23/7/2008 Medvěd] nikde jsem nepsal o tom že by se nejezdilo v pravo jen že se upravila jizda ve třech pruzích . pokud si budu hrat na slova tak píšeš vždycky že tvá cestovní rychlost je 150km/h , by mě zajímalo jak s takovou rychlostí dlouho vydržíš v pravém pruhu . ja si při v jezdu na dálnici vždycky říkám pojedu si sve pianko v pravym 130 ale po par km chytnu nerva bo je to o život , když tě nebrzdí kamion , ted nic vezlym bo fakt jezdi na krev , tak se ti do mezery sere kdekdo , tak tam radsi napalim rychlost a jedu jak sem psal výše , jestli se to někomu nelíbí tak mi je to u prdele , jezdim tak abych nikoho neohrožoval a ani nikoho neomezoval. Citovat
Medvěd Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: Medvěd To Pe.Tr + Orgacek - ono se v Čechách již nejezdí vpravo?? Můžete mi sdělit nějaký paragraf, kde je toto řečeno?? Sorry, ale nějak jsem platnost tohoto nového pravidla, podle kterého nejednáte zdaleka sami, nepostřehl. Jezdím vpravo pokud mi situace dovolí - v levém skutečně jen předjíždím a žádných škod na autě jsem si nevšiml. [upravil dne 23/7/2008 Medvěd] nikde jsem nepsal o tom že by se nejezdilo v pravo jen že se upravila jizda ve třech pruzích . pokud si budu hrat na slova tak píšeš vždycky že tvá cestovní rychlost je 150km/h , by mě zajímalo jak s takovou rychlostí dlouho vydržíš v pravém pruhu . ja si při v jezdu na dálnici vždycky říkám pojedu si sve pianko v pravym 130 ale po par km chytnu nerva bo je to o život , když tě nebrzdí kamion , ted nic vezlym bo fakt jezdi na krev , tak se ti do mezery sere kdekdo , tak tam radsi napalim rychlost a jedu jak sem psal výše , jestli se to někomu nelíbí tak mi je to u prdele , jezdim tak abych nikoho neohrožoval a ani nikoho neomezoval. I při cestovní rychlosti 150 km/h NENÍ problém jet v pravém pruhu, a to zejména v pátek či v neděli, kdy kamiony po dálnici nejedou, ale pravý pruh je ignorovaný úplně stejně jako by byl plný kamionů. I v době, kdy zákaz jízdy pro TIR neplatí, tak se předjíždí tak, že v momentu, kdy mám před sebou několik set metrů dlouhý úsek, kdy v pravém pruhu nejede ani kolo, tak předjíždění přejetím do pravého pruhu dokončím a po těch několika stovkách metrů, dojedu-li zase pomalejší auta, opět změním pruh (v žádném případě jako třeba Orgacek nedokončuji předjíždění 150 km. To Vix, .myc.TD apod., zákon nehovoří nic o tom, kde se Vám auto míň třese, zato jasně hovoří o povinnosti jezdit vpravo !!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.