ptuhacek Odesláno 2. březen 2004 Odesláno 2. březen 2004 Zdravím, myslíte si, že může u nového motoru 1.6, pokud by byl v pořádku, odejít totálně viskozita oleje (při 0 st.C olej není olej tekutý) po 14000 km. Já se domnívám, že když se píše v technických parametrech, že výměna oleje je po 30000 km, že i po této době musí být olej v případě viskozity při nízkých teplotách tekutý. Nemáte někdo zkušenosti s případem, kdy do oleje prosakuje palivo, jak se to dá poznat. Co to provede, když se palivo odpaří. Je možné, že by se porušila struktura oleje a po odpaření paliva by se olej dostal do takovéhoto stavu? Citovat
Rebik Odesláno 2. březen 2004 Odesláno 2. březen 2004 Nech si udělat rozbor v Ústavu paliv a maziv www.upmas.cz v Praze 10. Bude to sice stát řádově tisíce, ale u nového auta je to nejpádnější argument pro prodejce a navíc by tu expertízu měl následně zaplatit - pokud to nechce řešit sám. Jiné varianty jsou jenom bláboly. Citovat
David 106s16 Odesláno 2. březen 2004 Odesláno 2. březen 2004 Nejsou za to zadne horentni sumy, uz jsem tam taky neco mel. Olej musi byt tekuty i pri -20, natozpak pri nule. Ale u 307micky se nedivim uz vubec nicemu. Citovat
Marty Odesláno 2. březen 2004 Odesláno 2. březen 2004 Napsán autorem ptuhacek Zdravím, myslíte si, že může u nového motoru 1.6, pokud by byl v pořádku, odejít totálně viskozita oleje (při 0 st.C olej není olej tekutý) po 14000 km. Já se domnívám, že když se píše v technických parametrech, že výměna oleje je po 30000 km, že i po této době musí být olej v případě viskozity při nízkých teplotách tekutý. Nemáte někdo zkušenosti s případem, kdy do oleje prosakuje palivo, jak se to dá poznat. Co to provede, když se palivo odpaří. Je možné, že by se porušila struktura oleje a po odpaření paliva by se olej dostal do takovéhoto stavu? Tak předně. Viskozita nemůže odejít. Může se akorát změnit. Snížit nebo zvýšit. Nepřidával jsi nějaku přídadu do oleje? Citovat
ptuhacek Odesláno 3. březen 2004 Autor Odesláno 3. březen 2004 No dobrá, jde o slovíčka ale chtěl jsem tím říct, že došlo k výraznému zhoršení viskozity. Průběh byl totiž následující: auto vyrobeno v lednu 2003. Do dubna stálo jako předváděcí v autosalonu. Koncem dubna koupeno. Koncem května mi začalo blbnout čidlo hladiny oleje. Kontrola v servisu zjistila vadnou řídící jednotku. Tato dodána a vyměněna až v říjnu 2003. Auto v té době mělo 14000 km (odstaveno od července do října v servisu). Následoval tento sled událostí: Auto parkováno v garáži, použito den předem na cestu cca 2x70 km, odstaveno před domem, olejová náplň pod maximem. Následující den s teplotou v noci kolem 0. Po nastartování hláška STOP a display chybějící olej. Kontrola měrkou, ta byla naprosto suchá (pouze po krajích stopy oleje). Voláno do servisu, doporučeno doplnit 1l jakéhokoliv syntetického oleje. Použit Shell Ultra 5W/40. Motor OK i po nastartování, hladina oleje pod horní ryskou. Po ujetí cca 100 km a opakování kontroly hladiny byla tato cca 3cm nad horní ryskou. Následující den odvezeno do servisu a upuštění oleje. Po převzetí a ujetí cca dalších 500 km opět hladina oleje cca 2cm na ryskou. Opakování upuštění. Čidlo hladiny oleje již naprosto nefunkční, provedena výměna. Po týdnu používání opět signalizace čidla na jeho vadu (cca 3x z 10 startů, teplý i studený motor). Začátkem prosince (mrazy) display hráška na chybějící tlak oleje po krátké době od nastartování. Při zvýšení otáček hláška mizí. Po 14 dnech stání opakování problému, tentokrát již bylo jedno, jaké otáčky byly. Po cca 2-3 ? minutách hlášení mizí (pomohlo tomu i krátkodobé sundání nalévacího víčka). (Hladina oleje v pořádku). Voláno do servisu a domluvena kontrola. Při odvozu auta do servisu tj. po týdnu auto cca 5 minut odmítalo mazat. Opět trochu pomohlo krátkodové sundání víčka od oleje. V servisu zjištěna porucha olejového čerpadla. Provedena výměna, při které nešel úplně vypustit olej, resp. ve vaně zůstal poměrně velký hustý zbytek. Technikem tento zbytek částečně odebrán do nádoby. Domluveno, že do motoru bude použit polosyntetický olej, a po cca 200-300 km bude tento vypuštěn a nahražen trvalou náplní plněsyntnetického oleje. Protože mi technik po konzultaci se svým motorářem tvrdili, že ten zbytek vznikl po použití SHELLu, vzal jsem si jej a po dohodě se zastoupení firmy SHELL mi udělali rozbor (z protokolu specializované pracoviště ve Francii). Z tohoto rozboru vyplynulo, že viskozita při 100st.C byla 6.7 což je nevyhovující, a bod vzplanutí oleje byl na 130 st.C, neboli snížený, ostatní parametry jako znečištění atd. naprosto v pořádku kromě zvýšených hodnot otěrů (zřejmě ze záběhu). Laboratoř doporučila kontrolu vstřikování (The viscosity and flash point have reduced, this due to significant fuel contamination. Check injection system and any possible direct leakage of fuel into the luboil system.). Upozorňuji, že jsem do oleje přidal pouze a jenom ten SHELL a nic jiného. Citovat
Dress Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 ačkoliv je ta 307 moc hezká tak do baráku bych ji nechtěl, neustále nějaké problémy... a to je to nový co ta elektronika bude dělat za deset let... Citovat
Kik Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 Fíha, slušná story ... a ne zrovna dobrá zkušenost s novým autem ... Je mi tě upřímně líto :( Citovat
Petr605 Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 To opravdu vypada, ze ten olej uplne ztuhne a az po chvili provozu zkapalni. A moc asi nemaze. Ale zase bych kvuli takove story neodsuzoval vsechny 307. Je to proste smula. Citovat
Ráďa Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 upřímnou soustrast,po tom co jsem četl jsem rád,že mám asi 100:Dlet starou 405 a teče z ní olej tak,že nestuhne ani kdyby chtěl.Máš to v záruce né?Trvej na nové káře horší motor už určitě na světě není Citovat
David 106s16 Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 Napsán autorem Petr605 To opravdu vypada, ze ten olej uplne ztuhne a az po chvili provozu zkapalni. A moc asi nemaze. Ale zase bych kvuli takove story neodsuzoval vsechny 307. Je to proste smula. Mas pravdu, problemy maji jeno 4 z 5ti 307micek. Citovat
Dress Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 ta 307 má opravdu nějakou vyšší zmetkovitost alespoň ty co jsou v mém okolí, u 206 nebo 406 se mi nezdají že by byli taky takle prokletý, když teda pominu že nám do 206 půl roku starý zatejká a často praská žárovka v pravém předním světle... Citovat
Petr605 Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 Napsán autorem David 106s16 Napsán autorem Petr605 To opravdu vypada, ze ten olej uplne ztuhne a az po chvili provozu zkapalni. A moc asi nemaze. Ale zase bych kvuli takove story neodsuzoval vsechny 307. Je to proste smula. Mas pravdu, problemy maji jeno 4 z 5ti 307micek. Vzdyt rikam: smula, ze nekoupil tu patou... Tak to jsem nevedel, ze se 307 az takhle nepovedla. Citovat
ptuhacek Odesláno 3. březen 2004 Autor Odesláno 3. březen 2004 Na zítra jsem objednaný do servisu. Sundají prý hlavu a zkontrolují vršek motoru. Jednak to vstřikování a jednak to, zda nedošlo k přidření motoru. A podle výsledku se asi rozhodnu co dál. Protože jsem to kupoval soukromě a půjčil jsem si ze soukromých zdrojů a není to tím pádem na leasing, neměl by být problém ji vyměnit. Ale Peugeot se může a asi bude cukat. No uvidíme. Kdybych neměl 6-ti členou rodinu, tak bych si nechal svojí starou-dobrou felicii :(:(. Jenomže 307SW je bohužel jediné levnější dobře vybavené auto pro 7 osob. Ostatní buď mají vysokou spotřebu, nebo jsou drahý. Citovat
jofo Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 Tak to je teda sila. Ja by som trval na vymene celeho vozu. To by ma stvalo ze mam nove auto a uz ho treba takto rozoberat. Ak sa budu cukat tak sa skus informovat na obchodnu inspekciu. Citovat
Wasabi Odesláno 4. březen 2004 Odesláno 4. březen 2004 Teď jsem si přečetl tu podrobnou story a fakt jsem z toho nějakej udivenej:o V podstatě nový auto a takový vady. Mě se ta 307 docela líbila a le po tom co tu čtu tak bych to auto asi fakt nechtěl ani půjčit to bych měl strach že se něco podělá. Tak to ti nezávidím, jinak hlavně a? ti to dobře dopadne a pokud možno už žádný takový problémy:) Citovat
ptuhacek Odesláno 5. březen 2004 Autor Odesláno 5. březen 2004 Tak dneska jsem si to auto vyzvedl. A dostal jsem dvě zprávy, dobrou a špatnou: 1. problémy s mazáním se neprojevily na stavy pístů a dalších součátek (asi to bylo tak obalený, že i když nebyl tlak, tak se motor mazal a navíc v tomto stavu běžel pouze několik minut.) 2. bohužel se nepodařilo zjistit příčinu degradace oleje (vstřiky byly v pořádku, zkouška tlakem atd.)., takže to budu muset ještě trochu sledovat. Snad to byla jen souhra vícero faktorů, která ten problém způsobila. Taky mám pocit, že ten motor po rozebrání teď běží trochu tišeji. Tak uvidíme. Další výměnu oleje asi udělám v 33000 (18000 + 15000) a dám jej na rozbor. Citovat
Ladis Odesláno 8. březen 2004 Odesláno 8. březen 2004 Hm, tak to je teda mazec.... Když už nic, tak jedno žešení, které je nejrychlejší a konečné je AAA. Je to sviňárna, ale dějese to. To si musíme přiznat. Stejně to jako když někdo koupí Tipo v naftě s 350 tkm a za dopoledne má na tachometru necelých 140 tkm, pěkně vyčištěnej interier sprejem za 100 kč. Hned se líp prodává. Je to pěknej podraz, ale holt takovejch bezpáteřních kousků co kšeftujou s autama je tu hodně. Aby olej takhle zhoustnul, je fakt zvláštní. Jako by ten motor vymyslel druhou fázi krakování sintetiky. Rozbor je asi ta nejrozumnější a nejprůkaznější cesta, jak praví kolegové peugeo?áci. Napiš jak se situace vyvíjí, jak s autem, tak případné jednání se zástupci prodejce. Hodně zdaru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.