Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kuča

Po kolika KM.měníte mot.olej TotalQuartz9000 5w40???

I když výrobce doporučuje měnit motorový olej každých 15 000 km nebo po jednom roku, je vhodnější olej měnit co 10 000 km. Záleží na provozu vozu, v jakých podmínkách jezdí. Jestli na krátké trasy, kdy se motor neprohřeje na provozní teplotu, nebo také, kdy je motor provozován výhradně po dálnicích. Není to kilometrově velký rozdíl, ale projeví se ve výdrži motoru. Byly nebo ještě jsou k dostání oleje s výměnou po 30 000 km, ale podle mínění mechaniků byl motor po třech výměnách oleje zralý na generálku.

Odesláno
Původně zaslal: kobr

I když výrobce doporučuje měnit motorový olej každých 15 000 km nebo po jednom roku, je vhodnější olej měnit co 10 000 km. Záleží na provozu vozu, v jakých podmínkách jezdí. Jestli na krátké trasy, kdy se motor neprohřeje na provozní teplotu, nebo také, kdy je motor provozován výhradně po dálnicích. Není to kilometrově velký rozdíl, ale projeví se ve výdrži motoru. Byly nebo ještě jsou k dostání oleje s výměnou po 30 000 km, ale podle mínění mechaniků byl motor po třech výměnách oleje zralý na generálku.

u novejsich motoru se vymenuje olej taky treba az po 30 000km nebo po dvou letech, po 10tis km je to podle mne zbytecne, pokud to auto fakt neni nejak extremne namahano

Guest servisman
Odesláno

záleží u jakého motoru:aut

já měním po 15000km;)

Odesláno

Měním po 10 000 km. Kromě oleje a typu motoru ještě záleží na provozních podmínkách a město patří mezi ty nejhorší (časté studené starty, ktátké cesty, prašné prostředí). Ten olej není tak drahý (v porovnání s benzínem, kterej do toho nacpu), abych to jednou za půl roku nemohl vyměnit. Přijde mi, že není na místě na tomhle šetřit. :)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Měním po 10 000 km. Kromě oleje a typu motoru ještě záleží na provozních podmínkách a město patří mezi ty nejhorší (časté studené starty, ktátké cesty, prašné prostředí). Ten olej není tak drahý (v porovnání s benzínem, kterej do toho nacpu), abych to jednou za půl roku nemohl vyměnit. Přijde mi, že není na místě na tomhle šetřit. :)

Mám stejný názor :roker

Odesláno

určite to záleží od viacerých faktorov.

peugeot 309 GLD som menil 7500 Km

auto išlo skoro nonstop ako taxi tkže skoro stále mesto v zime kúrenie proste viac namáhaný motor častejšia výmena

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Durko

určite to záleží od viacerých faktorov.

peugeot 309 GLD som menil 7500 Km

auto išlo skoro nonstop ako taxi tkže skoro stále mesto v zime kúrenie proste viac namáhaný motor častejšia výmena

starý diesel se měnil po 7500 km jako u mé Laguny a to se tam vešlo 6 l oleje :(

Odesláno

Mám motor hdi

U mého HDI výrobce doporučuje 20000km nebo tuším dva roky, takže 15000km to vydržet musí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...