Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Málem mi shořela 406. POMOC!!!!!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Driver

A z toho všeho plyne, že je nejlepší se na nějaký mytí motoru vysr... a nechat motor špinavý. Stejně bude za chvíli vypadat stejně. Jak se na tu elektriku naleje voda tak je průser. Jednou jsem to udělal u starýho fáčka a byl taky problém. A u motoru, kde je hromada čidel a konektorů bych o tom ani neuvažoval. Ale tak chybama se člověk učí, stane se....

presne tak.u benzinu neumyvat motor.

za druhe a naco vlastne sa umyva?

nedavno tu bolo jedno vlakno o umyvani motora a niekto tvrdil ze to len nevieme ako sa umyva.tak dufam,ze toto si precita viac ludi ako predosle vlakno.

Odesláno

No já k tomu mytí měl svůj důvod. Měnil jsem hadičku na servu a to z důvodu její netěsnosti, takže byla zaprasená vana a pár plastů, samozřejmě s výměnou oleje jsem zaprasil taky co se dalo, tak sem sis řekl, že když už to mám otevřený, po ruce vapku a navíc už neočekávám žádný úniky oleje, tak ať to k něčemu vypadá. Ale tohle jsem fakt nečekal. Problém se servem jsem nevyřešil, navíc jsem si zadělal na další... Ten katík asi zatim měnit nebudu, protože jsem do auta minulej měsíc nacpal peníze, takže teď bude muset chvilku vydržet :) Ale stejně už mám zadní díl vejfuku i s tlumičem zrezlej, takže bych do roku měnil, tak jsem si k tomu jen udělal pádnej důvod, abych to povyměňoval co nejdřív. Mám na tom laďák a ty plameny mu asi zrovna neprospěly, takže teď řve jak ďas a kdoví jak je na tom chudák katík... Prostě výměna komplet a pak na to aspoň rok nešáhnout. Ještě jeden dotaz, loni jsem dělal tyčky na stabilizátoru, protože už bylo slyšet, jak při přejezdu drobných nerovností něco vpředu klepe. No a už klepou zase, je to normální? Vím, vím, české silnice jsou obživou všech prodejců náhradních dílů, ale že by ty tyčky byly až takhle spotřební zboží, to se mi moc nechce věřit... Jak často je měníte???

Odesláno

já umejval motor na favoritu pravidelně, akorát sem dycky přijel s horkým motorem, pouštěl sem na to 95 stupňů vodu a zakryl sem rozdělovač a zapalování.. problém nebyl nikdy

405ka po umývání většinou šla na 3 válce, ale nemá kat ani žádný čidla takže sem to projel, prohřál, odstavil a ro dána bylo op problému.

myslím si že není problém umýt jakejkoliv motor bez následků, ale musí to člověk vyfoukat vysušit a nechat vyschnout.. otázkou je jestli to za to stojí, já osobně mám rád motor čistej

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Já mám hlavně rád motor, kterej běží :D

Souhlasím - pokud nemám auto olejničku, tak celou dobu, kdy je v mé péči motor mýt netřeba.

Odesláno
Původně zaslal: švejk

podle zkusenosti tycky dokazou vydrzet cca rok.. takze je velmi pravdepodobne ze to bude ono

Jak rok??? to je snad závislý od počtu najetých kilometrů, nebo odejdou i když najede někdo jen 5000km?:myslim
Odesláno

Rozhodně je to korespondující s najetými kilometry, ale já právě žádnej mezinárodní cestovatel nejsem. Najel jsem cca 10 - 12 tis. km za ten rok, víc ani ťuk. Před tím jsem s tím najezdil takových 25 tis bez problémů a to podotýkám, že to bylo po koupi vozu, tudíž nemám představu, jak dlouho nebyly tyčky měněny. Takže je velice pravděpodobný, že se na ně najelo mnooohem víc. Popravdě mě docela štve představa, že je budu měnit každej rok resp. každých 10 tis., páč profesionální vymetač děr taky zrovna nejsem, tak by sakra něco mohly vydržet...

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

no nevim kdo kde jaký díry vymetá :D, ale když jsem to koupil tak to mělo najeto 141 000 km a měnil jsem je až kolem 250 000 km:super

me taky originalni tycky vydrzely do 250 000 a ted druhovyrobu jsem menil jednou po 20ti a jednou po 25ti tis km, ted naposled bez 14ti dnu presne rok co byly na aute, diram se snazim vyhybat jak cert krizi, ale obcas se to proste neda ( jinak znacky tycek jsem mel Optimal a pak Ruville ) ,ted jsem dal MOOG, tak jsem zvedav

Odesláno

dej tam ladenej zadni tlumic treba remus nebo ulter sport za 4000 max, vykuchej kat a stredni tlumic a vykasli se na emise :-)

Odesláno

Mám tam levnější laďák, ale chudák po tom, co sem ho prohnal na 3 válce zůstal uplně bílej, už ho tam mám přes dva roky a už je na čase ho vyměnit. Ale nemám s nim dobrou zkušenost, navíc už mě moc nebere auto, co řve a nejde. Přece jen 110 koní neni žádnej zázrak a ten zvuk už mě moc neba. Asi dám normálka originál a na to přivařim pěknou koncovku, ať to vypadá dobře a neřve... Ty tyčky mě hodně štvou, mám najeto teprve 106 tis. a už je měnim podruhý. Před tim to bylo v servisu, teď už si na to dohlídnu sám. Btw. bomby kola, vypadá to fakt pěkně (myslim tvého Pažouta)...

Odesláno

dekuju za pochvalu, odkud jsi? Necham ti levneji zadni dil vyfuku, mam doma original a na aute dva ladaky od remusu :-) :-)

Odesláno

predpokladam dva roky :-) pokud muzes levne koupit novej, tak kup novej, on se urcite bude nekomu hodit. mel jsem ho do zasoby, kdyby se mi vyklepal ladak. Ale jelikoz ted je duplex, tak origo tlumic pro me ztraci smysl :-) a zabira misto v garazi :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...