Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se dnes pustil do přezouvání a zjistil jsem , že se mi celkem solidně \"rosí\" spodek motoru. Za týden co auto stálo se udělaly pod autem na dvou místech „kaluže“ cca 5cm v průměru. Hned jsem kontroloval olej a jeho tam dost, resp. Pořád stejně od výměny. Ale nevím, jestli to třeba není převoďák – ten nevím kde, a jak zkontrolovat. Jelikož jsem v tomhle směru úplně „mimo hru“ a v červenci mě čeká technická, tak bych vás rád poprosil o radu, jestli to bude na technický problém, popř. co se s tím dá dělat?

Ještě doplním, že před opravou auta po bouračce se mi žádné stopy pod autem nedělaly, ani když stálo 14dní, tak pod ním bylo sucho. Že by to byl další následek manipulace s motorem – viz moje dobrodružství s benz. hadičkami???

post-0-14109600002445_thumb.jpg

Odesláno

Díky, zkusím na to mrknout.

Nemáte někdo další podobnou zkušenost? Jde mi hlavně o to, co se s tím dá dělat. Když to dám do servisu přetěsnit, jak moc je to nákladná oprava ... :nevim

Odesláno

Abych řekl pravdu, tak nevím :nevim Koukal jsem na to jen zespodu ...

Zachvilku půjdu do garáže přenést zimáky do sklepa, tak na to ještě mrknu i zeshora a případně udělám foto.

Odesláno

No ono je to celý zasraný tym olejem tak těžko říct odkud to je. Já bych to celý odmastil a pak bych to pozoroval kama to teče.

Odesláno

V každém případě zkontroluj olej v převodovce--pežoti mají háklivé převodovky na kvalitu a množství oleje !!!!!

Potom bych to umyl tech.benzinem a štětečkem,podotahoval přírubové šrouby a sledoval,kde to teče.Po tom nárazu se mohly pohnout příruby,cvaknout gufero na poloose atd.

Odesláno

Tak ten olej jsem nekotroloval, ale mrknul jsem na to zezhora (viz foto) a vypadá to opravdu na tu převodovku :(

Do nějakýho čištění a odmašťování se mi teda nechce:aut Zkontroluju ten olej v převodovce a pokud ho tam bude málo, tak to dám do servisu(samo do jinýho), aby to zkontrolovali a případně přetěsnili... S těma \"eskamotérama\" co mi dělali auto po bouračce už nechci mít nic společnýho:bojim:grr

[upravil dne 20.4.08 MJSytic]

post-0-14109600207283_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: tom406

nebo to může téct z gufera kliky za setrvákem!! to je častá příčina

Kdybych věděl, kde to je, tak se mrknu :aut Na tohle jsem fakt de*ent :aut

Asi to bude lepší dát do toho servisu ... Tenhle měsíc jsem na autě ještě nic neopraval, tak mám nejvyšší čas se do něčeho pustit :D:aut

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Původně zaslal: tom406

nebo to může téct z gufera kliky za setrvákem!! to je častá příčina

Kdybych věděl, kde to je, tak se mrknu :aut Na tohle jsem fakt de*ent :aut

Asi to bude lepší dát do toho servisu ... Tenhle měsíc jsem na autě ještě nic neopraval, tak mám nejvyšší čas se do něčeho pustit :D:aut

To bys musel sumdat převodovku abys to viděl. Tak to odmasti nějakým odmaštovacím sprejem.

Odesláno

Presne tak, ked to das do servisu, tak budu robit nieco podobne. Najskor to odmastia a budu pozerat odkial to tece.

Kup niekde kde maju autokozmetiku, odmastovaci spray. Neni to nic narocne. Vybehni niekde na vapku, zaparkuj tam auto, nechaj ho tam chvilku odstat neaz ochladne motor, potom ho zaparkuj na vapku. Daj si jednu stranu na hever, aby si sa k tomu vedel dostat i zospodu a na olejove miesta nastriekaj ten spray, popripade dva krat. Nechaj ho chvilku posobit, potom tam nastriekaj vapku a budes to mat jak nove. Prejdy par km, a pozeraj kde to tece.

Budes mudrejsi, a mozno ty to usetri aj peniaze v servise, ked im budes vedet povedat odkial to tece :roker

Odesláno

No tak dobře no :D Tak já to teda nejdřív zkusím očistit - ten technickej benzín mám a uvidíme, popřípadě koupím ještě nějakej sprej. Arva je v tomhle případě asi nepoužitelná, co? ... Ale k tomu se dostanu asi zase až příští víkend :myslim Neprve hlavně zkontroluju ten olej v převodovce, aby nedošlo k nějakýmu průšvihu:roll

Odesláno

presne v tomhle miste mi to kape uz 7 let :D jeste nikdo neprisel na to kudy to kape, ale myslim ze to bude gufero na klice, pac to kapalo i pred vymenou prevodovky, ted tam je jina a kape to porad

Odesláno

Dovolil bych si poznamku:

Mlada ma 406 2.0 16V a tekl ji take olej, vypustili jsme ho, a bylo ho skorem 5 L, taxme tam nalili novy, dle tabulek, protoze merku sme nenasli, jako to byvalo u pincku, a dobry, curalo ji to tim vzduchovym ventilem ven, silenej smrad, a zadelalo to secko, prevodovku, motor, a cely spodek, pak trvalo par mesicu nez se to secko stratilo a ted dobry ...

tj rada: neni tam oleje moc? :) (mysleno v motoru)

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

Dovolil bych si poznamku:

Mlada ma 406 2.0 16V a tekl ji take olej, vypustili jsme ho, a bylo ho skorem 5 L, taxme tam nalili novy, dle tabulek, protoze merku sme nenasli, jako to byvalo u pincku, a dobry, curalo ji to tim vzduchovym ventilem ven, silenej smrad, a zadelalo to secko, prevodovku, motor, a cely spodek, pak trvalo par mesicu nez se to secko stratilo a ted dobry ...

tj rada: neni tam oleje moc? :) (mysleno v motoru)

Měrka je zaroveň ten nalívací otvor. Jinak se dá olej pohodlněji nalít přetlakovým ventilem zhora, ventil se vyšroubuje a je tam díra pěkně na trychtýr, no a na boku se jen kouká až olej začne vytékat tim měřicim/nalevacim otvorem.

Jinak koukám že na tom ventilu chybí MJSytičovi ta čepička bílá:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...