MJSytic Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Tak jsem se dnes pustil do přezouvání a zjistil jsem , že se mi celkem solidně \"rosí\" spodek motoru. Za týden co auto stálo se udělaly pod autem na dvou místech „kaluže“ cca 5cm v průměru. Hned jsem kontroloval olej a jeho tam dost, resp. Pořád stejně od výměny. Ale nevím, jestli to třeba není převoďák – ten nevím kde, a jak zkontrolovat. Jelikož jsem v tomhle směru úplně „mimo hru“ a v červenci mě čeká technická, tak bych vás rád poprosil o radu, jestli to bude na technický problém, popř. co se s tím dá dělat? Ještě doplním, že před opravou auta po bouračce se mi žádné stopy pod autem nedělaly, ani když stálo 14dní, tak pod ním bylo sucho. Že by to byl další následek manipulace s motorem – viz moje dobrodružství s benz. hadičkami??? Citovat
čakom Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Převodák se kontroluje zboku převodovky je tam šroub na čtyřhran nebo na imbus. Citovat
MJSytic Odesláno 20. duben 2008 Autor Odesláno 20. duben 2008 Díky, zkusím na to mrknout. Nemáte někdo další podobnou zkušenost? Jde mi hlavně o to, co se s tím dá dělat. Když to dám do servisu přetěsnit, jak moc je to nákladná oprava ... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 Už jsem se na to díval v noci--nekape Ti na diferák olej shora ? Citovat
MJSytic Odesláno 20. duben 2008 Autor Odesláno 20. duben 2008 Abych řekl pravdu, tak nevím Koukal jsem na to jen zespodu ... Zachvilku půjdu do garáže přenést zimáky do sklepa, tak na to ještě mrknu i zeshora a případně udělám foto. Citovat
čakom Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 No ono je to celý zasraný tym olejem tak těžko říct odkud to je. Já bych to celý odmastil a pak bych to pozoroval kama to teče. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 V každém případě zkontroluj olej v převodovce--pežoti mají háklivé převodovky na kvalitu a množství oleje !!!!! Potom bych to umyl tech.benzinem a štětečkem,podotahoval přírubové šrouby a sledoval,kde to teče.Po tom nárazu se mohly pohnout příruby,cvaknout gufero na poloose atd. Citovat
tom406 Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 nebo to může téct z gufera kliky za setrvákem!! to je častá příčina Citovat
MJSytic Odesláno 20. duben 2008 Autor Odesláno 20. duben 2008 Tak ten olej jsem nekotroloval, ale mrknul jsem na to zezhora (viz foto) a vypadá to opravdu na tu převodovku Do nějakýho čištění a odmašťování se mi teda nechce:aut Zkontroluju ten olej v převodovce a pokud ho tam bude málo, tak to dám do servisu(samo do jinýho), aby to zkontrolovali a případně přetěsnili... S těma \"eskamotérama\" co mi dělali auto po bouračce už nechci mít nic společnýho:bojim:grr [upravil dne 20.4.08 MJSytic] Citovat
MJSytic Odesláno 20. duben 2008 Autor Odesláno 20. duben 2008 Původně zaslal: tom406 nebo to může téct z gufera kliky za setrvákem!! to je častá příčina Kdybych věděl, kde to je, tak se mrknu Na tohle jsem fakt de*ent Asi to bude lepší dát do toho servisu ... Tenhle měsíc jsem na autě ještě nic neopraval, tak mám nejvyšší čas se do něčeho pustit :aut Citovat
čakom Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: tom406 nebo to může téct z gufera kliky za setrvákem!! to je častá příčina Kdybych věděl, kde to je, tak se mrknu Na tohle jsem fakt de*ent Asi to bude lepší dát do toho servisu ... Tenhle měsíc jsem na autě ještě nic neopraval, tak mám nejvyšší čas se do něčeho pustit :aut To bys musel sumdat převodovku abys to viděl. Tak to odmasti nějakým odmaštovacím sprejem. Citovat
OK406 Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 Přesně tak, nejdříve umyj a očisti motor a pak se podívej, odkud kape ten olej. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 Presne tak, ked to das do servisu, tak budu robit nieco podobne. Najskor to odmastia a budu pozerat odkial to tece. Kup niekde kde maju autokozmetiku, odmastovaci spray. Neni to nic narocne. Vybehni niekde na vapku, zaparkuj tam auto, nechaj ho tam chvilku odstat neaz ochladne motor, potom ho zaparkuj na vapku. Daj si jednu stranu na hever, aby si sa k tomu vedel dostat i zospodu a na olejove miesta nastriekaj ten spray, popripade dva krat. Nechaj ho chvilku posobit, potom tam nastriekaj vapku a budes to mat jak nove. Prejdy par km, a pozeraj kde to tece. Budes mudrejsi, a mozno ty to usetri aj peniaze v servise, ked im budes vedet povedat odkial to tece Citovat
MJSytic Odesláno 20. duben 2008 Autor Odesláno 20. duben 2008 No tak dobře no Tak já to teda nejdřív zkusím očistit - ten technickej benzín mám a uvidíme, popřípadě koupím ještě nějakej sprej. Arva je v tomhle případě asi nepoužitelná, co? ... Ale k tomu se dostanu asi zase až příští víkend Neprve hlavně zkontroluju ten olej v převodovce, aby nedošlo k nějakýmu průšvihu:roll Citovat
Ferry Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 presne v tomhle miste mi to kape uz 7 let jeste nikdo neprisel na to kudy to kape, ale myslim ze to bude gufero na klice, pac to kapalo i pred vymenou prevodovky, ted tam je jina a kape to porad Citovat
Berkoff Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 Dovolil bych si poznamku: Mlada ma 406 2.0 16V a tekl ji take olej, vypustili jsme ho, a bylo ho skorem 5 L, taxme tam nalili novy, dle tabulek, protoze merku sme nenasli, jako to byvalo u pincku, a dobry, curalo ji to tim vzduchovym ventilem ven, silenej smrad, a zadelalo to secko, prevodovku, motor, a cely spodek, pak trvalo par mesicu nez se to secko stratilo a ted dobry ... tj rada: neni tam oleje moc? (mysleno v motoru) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. duben 2008 Odesláno 20. duben 2008 Původně zaslal: Berkoff Dovolil bych si poznamku: Mlada ma 406 2.0 16V a tekl ji take olej, vypustili jsme ho, a bylo ho skorem 5 L, taxme tam nalili novy, dle tabulek, protoze merku sme nenasli, jako to byvalo u pincku, a dobry, curalo ji to tim vzduchovym ventilem ven, silenej smrad, a zadelalo to secko, prevodovku, motor, a cely spodek, pak trvalo par mesicu nez se to secko stratilo a ted dobry ... tj rada: neni tam oleje moc? (mysleno v motoru) Měrka je zaroveň ten nalívací otvor. Jinak se dá olej pohodlněji nalít přetlakovým ventilem zhora, ventil se vyšroubuje a je tam díra pěkně na trychtýr, no a na boku se jen kouká až olej začne vytékat tim měřicim/nalevacim otvorem. Jinak koukám že na tom ventilu chybí MJSytičovi ta čepička bílá Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.