Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak odstranit z PC 2 systémy? (XP a WIN2000)

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych otázku pro computerový odborníky ...

Mám v počítači nainstalovány 2 operační systémy - Windows 2000 a Windows XP.

Dělal jsem to asi před 3mi lety a nějak to už nepotřebuju ... A vadí mi, jak na začátku při spuštění počítače musím volin, jaký ze systémů sy mám vybrat. Bohužel už si nepamatuju, jak jsem je tam nainstaloval oba 2. Asi jsem nějak rozdělil disk (virtuálně na 2), fakt nevím ... Máte někdo radu, jak to předělat?? Zkoušel jsem přeinstalovat ty XPčka, ale nic, ty 2000covky tam pořád jsou ...

Díky za tipy ...:papa

Odesláno

Pravý myšidlo na Tento počítač -> Spravovat -> Správa disků.

Tam omrkni, jestli máš skutečně rozdělený disk.

Co se týká zrušení toho výběru na začátku, tak to je v boot.ini, jistě někdo poradí (mně už se dneska nechce psát). :roll

Odesláno

Jo, tak je tomu tak ... disk C: NTFS a disk E: (virtuální) CDFS.

Je fakt, že by mi stačilo, aby se jenom zrušila ta nabídka, protože ty \"dvoulitry\" zabírají asi jenom 500MB, což ani neva a bylo by s tím méně práce. Myslim, že to ničemu nevadí, že to tam pořád bude, ne??

Tak jestli bude někdo tak hodný a napíše postup na ten boot.ini ... tam se musí asi něco přepsat, že jo?? :mrk;)

EDIT: takl prdlajs, Ečko je CDromka, tak tam bude asi jenom jeden disk a ani to nebude nějak rozdělený (fyzicky tam je jenom 1) ... Ale jak tam mohou být teda 2 oiperační systémy??

[upravil dne 8/4/2008 Neon]

Odesláno

boot.ini, jak Kurt správně píše můžeš upravovat buď ručně, anebo pohodlněji pravým myšidlem na tento počítač->Vlastnosti, záložka Upřesnit, dole rámeček \"Spuštění a zotavení systému\" a tam tlačítko Upravit. Nastavíš jakej operační systém je výchozé, timeout na 0 a bude nabíhat rovnou, bez dalších otázek. Případně můžeš ještě kliknout na upravit, tím se dostat do přímý editace boot.ini a infomrace o nežádoucím OS zcela vymazat. Ale tady opatrně, v případě omylu už taky nemusíš znovu nastartovat :)

No a potom by bylo určitě vhodný starej operační systém odstranit i fyzicky, kde postup záleží na tom, jestli je každej systém na svým oddílu, nebo se ti to povedlo nasoukat všechno do jednoho.

Odesláno

Proč mi tohle děláte???

Není tohle fórum o autech ???

A když už se nebavíte o autech, tak zkuste aspoň téma, kterému by PC analfabet předseda klubu Medvěd mohl aspoň trošilililinku rozumět

Odesláno

Miro, diky ... udělal jsem to podle toho prvniho tebou popsaneho postupu:super Jak to tak vypada, tak oba dva systemy budou na jednom disku ... (by mě zajímalo, jak se mi to mohlo podařit):nevim Jak mám teda zrušit ten druhej (WINDOWS2000?) Je možný ho jenom z disku C:/ smáznout klasickou cestou, nebo se bude muset nějak složitě odinstalovávat?? Na Cčku mám dvě složky -> WINDOWS a WINNT. Ta druhá předpokládám budou právě ty dvoutisícovky...

Odesláno
Původně zaslal: yaris1

No pokud jsi to dělal před 3 lety, jak píšeš tak už by to chtělo přeinstalovat komplet!

Přeinstalovaný to je ... ale ty WIN2000 tam zůstaly pořád ... Systém je tam asi 14dní ...

Ještě jednen dotaz:

Při instalaci OS jsem omylem, jako uživatele napsal sebe, ale počítač je rodičů, lze nějak změnit uživatele (oprávněný uživatel kopie, nebo jak se tomu nadává), nebo jim budu muset ten OS přeinstalovat celej ...?:myslim

Odesláno

Ako to tak čítam....

Najlepšie urobíš ak znova preinštaluješ XP-čka. Ale komplet i s odstránením a znovuvytvorením oddielu a následným sformátovaním. Budeš mať krištálovo čistý systém. Uživateľ sa normálnym spôsobom už po inštalácii nedá meniť. (systémový užívateľ, nie konto).

Ak si preinštalovával XP a zostali ti tam 2000-ky tak to bolo iba oprava systému a on si našiel všetky pôvodné nastavenia.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Proč mi tohle děláte???

A když už se nebavíte o autech, tak zkuste aspoň téma, kterému by PC analfabet předseda klubu Medvěd mohl aspoň trošilililinku rozumět

Medvěde, to je jednoduché. To je ako pri aute. On tam má dvoch šoférov, jeden je už dôchodca a preto nejazdí. Chcel sa ho zbaviť, ale trochu mu to nevyšlo. Toho druhého , mladého vyhodil a prijal nového. Predpokladal že ten nový vyhodí toho starého, ale to sa nestalo. Tak som mu poradil aby ich vyhodil oboch a prijal len toho mladého. :D

Odesláno

Bootneš z CD XPček, přejdeš do Recovery konzole, přihlásíš se jako admin a pokud mne neklame paměť, zadáš FIXMBR. Toť vše. :)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Bootneš z CD XPček, přejdeš do Recovery konzole, přihlásíš se jako admin a pokud mne neklame paměť, zadáš FIXMBR. Toť vše. :)

no je to příkaz FIXBOOT a pak FIXMBR, nedávno jsem to řešil, Kurt to může potvrdit;)
Guest servisman
Odesláno

Proč mi tohle děláte???

Vem to obecně ,aby jsi mohl komunikovat na foru potřebuješ PC ,taky nejsem expert na PC a rád se poučím co a jak.;)

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Ještě jednen dotaz:

Při instalaci OS jsem omylem, jako uživatele napsal sebe, ale počítač je rodičů, lze nějak změnit uživatele (oprávněný uživatel kopie, nebo jak se tomu nadává), nebo jim budu muset ten OS přeinstalovat celej ...?:myslim

Tohle je úplně fjuk, co tam máš naškrábáno.

Ale jestli tě to hodně trápí, tak se to dá změnit v registrech.

Asi tak: Start -> Spustit -> regedit -> přejdeš do větve: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows NT\\CurrentVersion -> Položka RegisteredOwner -> klikneš na ni a přepíšeš hodnotu na: Neonovi rodiče

Dáš OK a zavřeš okno regeditu.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: Neon

Ještě jednen dotaz:

Tohle je úplně fjuk, co tam máš naškrábáno.

Ale jestli tě to hodně trápí, tak se to dá změnit v registrech.

Asi tak: Start -> Spustit -> regedit -> přejdeš do větve: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows NT\\CurrentVersion -> Položka RegisteredOwner -> klikneš na ni a přepíšeš hodnotu na: Neonovy rodiče

Dáš OK a zavřeš okno regeditu.

Neměli by to náhodou být NEONOVY rodiče???

Odesláno

Neměli by to náhodou být NEONOVY rodiče???

Možná pro jistotu Rodiče Neona, ne? ;)

Odesláno

Prostě Udržalovi:D

Kurte, já vím, mně osobně je to taky ouplně u p...e, co tam je napsáno, ale znáš rodiče ... ;)

Každopádně díky všem za rady a porady. A Méďo, já jsem taky relativně počítačovej analfabet, proto se tady ptám na takovéto (pro odborníky jednoduché) otázky. A i když je toto fórum o autech, tak si myslim, že u stejně řešíme všechno, tak není problém, ne? Prostě je tu od každé profese trochu, tak co toho nevyužít. Když budu mít nějakej dotaz jakéhokoli charakteru, tak prubnu P-C, jestli to náhodou někdo neví, než abych se kvůli tomu registroval na jiná fóra, kde dám jeden dotaz a v životě se tam neobjevim ... ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...