Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pročetl jsem , ale nenašel jsem, prosím Vás, rozsvítila se my hláška s kontrolkou ENGINE ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULTY

Nevíte co to může být než se dostanu k dia.

Děkuji.

Odesláno
Pročetl jsem , ale nenašel jsem, prosím Vás, rozsvítila se my hláška s kontrolkou ENGINE ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULTY

Nevíte co to může být než se dostanu k dia.

Děkuji.

Ta hláška je až důsledek, příčinu která jí způsobila musíš zjistit přes diag.

[upravil dne 1/4/14 23:47 od koblih69]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Odborníci, prosím Vás vyjadrite sa k tomuto výpisu z diagnostiky:

-naplnenie filtra sadzami-100%

-stav regenerácie-regenerácia

-dif tlak výfukových plynov-0

-výstupná teplota katalizátora-100 stupňov

-celkové množstvo aditiva-28 g

-počet km od poslednej regenerácie-180

-stupeň zanesenie sadzami -7%

-stav naplnenia filtra-časticový filter je deravý

Fap off dal robiť predošlý majiteľ. Regenerácia ale prebieha stále. Spúšťa sa ohrev zadného okna. Kým je motor studený na PP ukazuje spotrebu na voľnobeh 0,5-0,7 l, zohriaty na prevádzkovú teplotu 1,1-1,6 l. Na voľnobeh máličko kolíšu otáčky. /cca 30 otáčok/. Väčšinou beží ventilátor. Celé mi to príde akési divné. Je to zle softwarovo odstránené? Teraz trochu od témy ale musím si vyliať zlosť. 407-čka má dosť sklamala,ale mám ju rád.:D Prelúskal som sa už veľmi veľa problémami opisovanými tu na fóre. Od zadného stierača, cez ostrekovače, manžety homok. klbov, tlmiče, EGR, elmag. ventily ovládania klapiek, atď. atď. až po krvopotnú inštaláciu diagnostiky. /zlatá 306 DT/. Rady som čerpal odtiaľto,robil svojpomocne. Ostáva dúfať, že ked sa vyrieši toto, bude už pokoj. :myslimĎakujem

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý deň,

čiastočne \"zdedil\" som po svokrovi Peugeot 470SW 1.6HDi. Mal problémy s FAP, tak vo fapoff.cz si objednal zásah do systému, ktorí ale podľa mňa nefunguje.

1. Auto po prejdení určitých km (nesledujem presne) pri plynulejšej jazde cukne aj viackrát ak neuvoľním plyn.

2. Dosť často sa stane, že po dojazde do cieľa a po vypnutí motora ešte hučí celé auto (ako keby regeneroval FAP).

3. Občas aj počas jazdy auto ide ako keby ťahal niečo za sebou, nevládze a hlasnejšie hučí - tiež to vyzerá na regen. fapu.

4. Spotreba je cca. o 0,5-0,8l viac ako uvádza palubný počítač.

Po kontaktovaní fapoff.cz ešte minulý rok mi povedali, že pravdepodobne treba ešte raz priviesť auto a zas vypnúť fap. (Odvtedy ako pozeral som tak už fapoff.cz je nadobro off.)

Žiadne aditíva nedoplňujem, pri silnejšom rozjazde auto dosť silno dymí čierno - až niekedy to mi príde ako čierny mrak za autom - vadí mi to. V Peugeote BB mi ponúkali nové FAP za 2800€ a repas za 950€ + práca, takže ak by som bral nové, tak FAP by stálo toľko ako teraz trhová hodnota auta.

a) Je možné, že to fapko aj po fapoff furt funguje?

b) Je možné, že svokor zaplatil len za vypnutie kontrolky na palubnej doske? :aut

c) Aké riešenie by ste doporučili?

Vopred ďakujem za pomoc a rady.

[upravil dne 22/6/14 10:38 od Enzo74]

Odesláno

K bodu a,b: fap nemôže fungovať ak je mechanicky odstránený, regenerácia sa bude spúšťať ak nie je správne upravený soft. K bodu c: riešením je kontaktovať člena Straky 007. Mám podobný problém, predbežne sme dohodnutý o týždeň. Ak sa pre to rozhodneš, vyplň na jeho stránke kontaktný formulár.

Odesláno

Tak Strakyho som kontaktoval. Prišla mi len správa, že či mám záujem a cena je 150€. Odpovedal som, že áno a chcel info že čo je v tej cene. Z auta totiž FAPko je odstránené a na webe má uvedené, že 3,5k čk za kompletku FAP (odstránenie + SW). Odpoveď som dostal: úprava software. Povedal som si, že keď je tak dobrý tak to \"risknem\".

Na druhý deň, keď sme sa mali stretnúť, tak mi len prezvonil telefón 2x a kým som stihol zdvihnúť, tak už ho položil. Číslo bolo skryté a už sa neozval. Neviem či volal Straky, ale doraziť nedorazil, možno mal veľa naplánované. Nevadí, možno skúsim niekoho iného v okolí alebo počkám.

PS: Ináč na číslo, z ktorého Vám príde SMS, zbytočne voláte - nikto nezdvihne hovor.

[upravil dne 30/6/14 06:00 od Enzo74]

Odesláno

ja som bol u strakiho na fap off,chip , rozvody a pretesnit hlavu pred rokom a pohoda dohodli sme sa 2 tyzdne do predu dosiel som do CHomutova a spravil co bolo treba.To ze on ma v ela prace a je tam sam a vela ludi pridem za nim neocakavane cize treba byt len trpezlive.lutovat nebudes .

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Dobry vecer panove.

Jsem tu novy, dnes jsem si zarezervoval 407 a momentalne procitam tuhle diskusi. Se zatajenym dechem, spocenym celem a hruzou ctu tenhle prispevek a absolutne nerozumim tomu o cem se tu pise [ FAP ] Co to je k cemu to slouzi a kde to najdu ?

Dekuji predem za polopatistickou odpoved.    :myslim

Odesláno

Je to filter pevných mikročastíc,je to súčasť výfukového potrubia.Tiež DPF filter u iných výrobcov.

Odesláno

Zdravím mám 1.6 HDI , už asi 3 měsíce mně FAP renegeruje co 110km (když zastavím tak cca 5 minut hučí/renegeruje) jinak žádnou chybu nehlasí ... co s tím off nebo číštění(dle mého na nic)   ?

Odesláno

Odstavíš motor a FAP hučí?????????????????A 5 minút?

A nemáš tam náhodou bufík.....príhrev vody?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...