Přejít na obsah

milanblatnica

Uživatel
  • Počet příspěvků

    247
  • Registrace

Vše od uživatele milanblatnica

  1. Má to dôvod.A to ten,aby sa zmenila farba svetla,príp.aby sa ešte upravila intenzita bieleho svetla.Otázka znie ako krám ktorý zakúpil zakladateľ témy pracuje.Môže napr. takto : červený a čierny vodič -biele svetlo,žltý a čierny vodič -oranžové svetlo.To ale nevieme.Dá sa to však jednoducho odskúšať,príp. funkciu upraviť napr. relátkom.
  2. Ako to tak čítam,myslím,že to je zle zapojené.Keď zapneš smerovku bliká origo a dorábaná led na striedačku alebo súčasne ?
  3. milanblatnica

    parkovacky LED

    Musia mať"canbus".Všetky ledky stoja aj tak za h...o.Ja mám také skúsenosti .Po čase začnú blikať,alebo úplne prestanú svietiť. Hoď tam od osramu w5w cool blue intense a máš pokoj.
  4. Myslím,že Tvoj budúci smajlík bude asi takýto .Elektricky skontroluješ ventil cez diagnostiku,podtlak tam byť musí.Choď po hadičke až k zásobníku podtlaku.Pozri na ten fap.Myslím ,že to bude jadro problému.Ak je fap vymlátený,musí to byť ošetrené aj softwarovo.Na túto tému je tu toho písané neúrekom.
  5. Na ľavej strane motora zhruba niekde nad elektropneumat.ventilom turba je konektor,ktorý keď rozpojíš,vieš zmerať jednotlivo žhaviče ohmetrom voči kostre.Z opačnej strany zas voltmetrom,či sú žhaviče napájané. Na tom ventili je myslím vyrazené out a in ,čiže výstup a vstup podtlaku a na skúšku sa dajú hadičky prepojiť.Máš vytrepaný fap ?
  6. Možno stačí iba vyčistiť konektor snímača vačky.
  7. Prekontroloval si po výmene správnosť montáže ? Ak je všetko v poriadku ,typol by som to na snímač na kľuke.Čo píše diagnostika ? Demontażmontaż Pasek rozrządu.pdf
  8. Ťažko. Vylučovacou metódou.Pozri pred filter,ak nejdú odtiaľ, za filtrom,atď.
  9. Na vrchu obalu palivového filtra je nátrubok,na ktorý nastrčíš hadičku,povolíš maticu,ktorá ho obopína a tlačíš balónikom,kým nepotečie nafta.Ja pri odvzdušňovaní ešte odpojím prívod nafty do čerpadla a tlačím,kým nevytisnem bubliny. Takto chytí hneď.Po naštartovaní nesmieš vidieť v priesvitných hadičkách bubliny.Inak niekde ťahá vzduch.
  10. Tiež som menil rozvody na tomto motore a mám dojem ,že bolo potrebné rozpojiť iba snímač na kľuke.Ak si rozpájal nevedno prečo palivový okruh odvzdušnil si ho?Neštartoval si náhodou pri rozpojených konektoroch ? Inak všetky možné poruchy mi vypisovalo pri slabej baterke.
  11. milanblatnica

    Hadica turbo

    http://www.autodielygafa.sk/inshop/scripts/shop.aspx?action=DoChangeTecDocSortimentGroup&level=53770&CarID=18015
  12. Ak sa ti po prepnutí tlačítkom source nezobrazí na display AUX,niečo nie je v poriadku.Na zopnutie cez mute by mal byť privedený signál ext. zdrojom do rádia.Aké napätie na aký pin neviem.Mohol by to byť pin 14,ale treba si byť istý.Schéma konektorov rádia by nebola? Skúsil by som ešte na aux aspoň provizórne pripojiť napr. mobil.
  13. Ten signál mute tam netreba priviesť na niektorý pin autorádia z externého zariadenia? Na 407-čke so sa s tým dosť natrápil,keď so dorábal android tablet.Lenže tu sa nedá prepnúť ani tlačítkom. AUX_Peugeot_RD4.pdf
  14. milanblatnica

    aditivum

    Asi som to v v predošlom príspevku zle štylizoval.Mám 2.0 hdi RHR v 407-čke SW.Chcel som iba upozorniť,že existuje " jediný a jedinečný přípravek homologovaný pro motory HDi s nebo bez částicového filtru ",ktorý sa mi osvedčil a o spotrebe som sa nemal vôbec zmieniť.Mohol som tušiť,že sa to zvrhne.Reálna spotreba je o 0,3 väčšia, na 1200 ot. nejazdím.Jazdím 27 rokov,z toho 20 s nafťákmi , na zázraky neverím a viem ,že na trhu je množstvo podobných prípravkov.Dúfam ,že ma nikto nenapadne za to,že je to v sekcii 5008,ale nechcel som zakladať novú tému keďže táto má názov aditivum.Kašlite na spotrebu,chcel som iba upozorniť na toto aditívum.
  15. milanblatnica

    aditivum

    PAVELU96 - nikde som nepísal,že to dávam dvakrát ročne.Toto aditívum som použil prvý krát.A o spotrebe sa naozaj baviť nemienim.Mám iné auto s iným motorom a ak chceš vedieť môj názor na spotrebu nájdeš ho v inej téme.Nechce sa mi hľadať kde a ani to nepovažujem za potrebné..Inak čistil som už aj Tecom a pravidelne pridávam Vif, ale ide to strašne do peňazí. .Veď preto mi dali v autorizáku zľavu a aj tak som platil závratnú sumu 13,32 eur.
  16. milanblatnica

    aditivum

    V autorizáku som kúpil origo aditívum,o ktorom ani nevedeli,že existuje. Našiel som ho náhodou na nete,dal som ho objednať a som milo prekvapený výsledkom.Na palubáku mi svieti spotreba 5,1 za posledných cca 1700km a motor si krásne tichúčko pradie.Kto chce,nech vyskúša.https://eshop-peugeot.cz/sk/udrzba-vozidla/1005-aditivum-pre-dieselove-motory-peugeot.html
  17. Osobne by som požadoval výmenu kus zakus.Či ju budú mať čím zmerať je otázne a dátum výroby je zakódovaný takto: např.: C 1 T 2 8 5 2 1 2 0 6 5 1 1.-3. místo = údaje výrobního závodu 4.-9. místo = rok, měsíc a den výroby, číslo směny 4.- 6. místo = rok a měsíc výroby 7.a 8. místo = den v měsíci 9. místo = číslo směny ve dni výroby 10.– 13. místo = pořadové číslo C - výrobní závod Česká Lípa 1 - výrobní linka T- tanková formace 2 - rok výroby 85 - květen 81- leden 90 - říjen 92- prosinec 21- kalendářní den v měsíci 2 - směna 0651 - pořadí ve směně C4T4820310182 Datum výroby : 3. únor 2004 http://www.olej.8u.cz/autobaterie-bosch-varta-su-konkurenti-alebo-kamosi/
  18. Čiže ten kábel je absolútne zbytočný.
  19. Tony,kľudne vezmi tú 61 Ah silver dynamic,nič s tým nepokazíš.Má väčší štart. prúd.Ale ak môžem poradiť,kupuj len u seriózneho predajcu,ktorý sa tým zaoberá a nechaj si ju premerať pred Tebou záťažovým voltmetrom.Akurát dnes som tú vartu silver kupoval pre syna a prvú ktorú som meral mala napätie naprázdno 12,2V ,kapacitu iba 70percent.Druhá taká istá s tým istý dátumom výroby 12,75V a 93 perc. kapacitu.Je jasné ktorú som zobral.Mimochodom,kedysi som pracoval na výst. kontrole špeciálnej techniky a okrem iného som preberal aj čerstvo nabité baterky.V tech. podmienkach pre nabíjanie a kontrolu,ktoré boli hrubé ako byblia bola okolo toho celá veda,ale za tie roky sa nič podstatné nezmenilo.Tu pripájam prefotenú stranu z knižky,ktorú som dostal k novej baterke.Možno to niekomu pomôže.
  20. milanblatnica

    Olej a HDI motor.

    Tak to najprv pozri.Taký "poliečený" soft dokáže divy,ale nechcem strašiť.Ak tam nie je,daj tam Total 9000 5W40 ,ak je rozhodni sa sám,ale mal by spĺňať príslušnú normu PSA.Pýtal si sa aj na filter.Ja tam dávam všetky filtre purflux.Zvlášť u paliváku sa vyhni kadejakým haraburdám typu starline a podobne.
  21. milanblatnica

    Olej a HDI motor.

    Ako píše brutall,tento olej je pre Tvoj motor nevhodný.Poštuduj toto : http://www.c5club.cz/files/pdf/naplne_citroen_2009.pdf. Skráť výmenné intervaly na polovicu a viac nerieš.V Tvojom prvom príspevku píšeš,že auto máš len krátko.Si si istý,že tam ten FAP naozaj máš ?Najlepšie je pozrieť fyzicky.
  22. Na protokole je určite peugeot 407sw s textom niečo ako" okrem podvozku pre zlé cesty".Či sú tam aj iné údaje neviem,ale vyfotím Ti to. Nakoniec sa dopracujeme k tomu,že existujú v dva rôzne software.Podľa jedného bude odskakovať zadok na nerovnostiach,podľa druhého síce nie,ale zas bude drať pneu.Naozaj som veľmi zvedavý či sa budú drať rovnomerne.Letné aj zimné sú 205/60R16.
  23. Tu je sľúbený protokol s geometrie.Ospravedlňujem sa za kvalitu,ale fotil som to služobným telefónom.Pre tú mizernú kvalitu som musel vyfotiť len tú spodnú časť,lebo celý bol nečitateľný. Baffy - v tom SB je pri hodnote zbiehavosti udávaná aj ref. výška ?
  24. Zaujímavé ten SB.Pneumatiky mám tak do konca sezóny a sú viac ojazdené z vnútra,takže ťažko povedať ako sa opotrebovávajú teraz.Geo sa robila len nedávno a mal som aj zlý odklon..Zimné idú nové goodyeary,posledujem,poreferujem.V každom prípade však auto sedí perfektne,zadok neodskakuje.Zbiehavosť vzadu mám nastavenú na 16 minút (8+8).Inak chlap mal na 3D geometrii tolerančný rozsah vzadu na celkovú zbiehavosť -13 až +47minút.Pozriem protokol a hodím ho sem..Mal by som ho mať v práci.
×
×
  • Vytvořit...