Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

předjíždějící kamioni jak to vlastně funguje.. ?

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: Ticcino

Původně zaslal: Fusion

Představ si asi jak je příjemný pro toho řidiče předjet tebe když on je 3x delší, jenom o 10km rychlejší.

Jezdi 90 a pak tě nebude žádnej kamion obtěžovat.

Já mám na věc jiný názor. Někteří kamioni jsou prostě hovada a hřeší na to, že mají větší auto. Po E55 to nevalí 90, ale víc. Pokud aaischa místo 90 pojede 80, tak to je zpoždění 8 minut na 100km. Nepředpokládám, že bude kamioňáka \"blokovat\" celých 100km. Dejme tomu, že jen 10km. To je zpoždění 48 sekund. Leda že by potřeboval kadit, tam je každá sekunda dobrá. Jenže oni potřebujou kadit asi všichni...

Leda že by potřeboval kadit, tam je každá sekunda dobrá. Jenže oni potřebujou kadit asi všichni... ... :myslim

o tom bohuzel nevim, ale i tak je tu vždycky spíš slovíčko - MĚLI nic se nedá neodstranit

ale kolega me uz s odpovedi predbeh

[upravil dne 18.3.2008 aaischa]

Odesláno
Původně zaslal: Demo

Nez se to tu zvrhne na narazky proti kamionum, tak to zabrznim myslenou...

Kolik z Vas jelo kamionem, abyste vedeli, co ten ridic muze, co vidi, jak dloho brzdi atd....

Staci jen na miste spolujezdce...

Já ne. Ale jezdil jsem nějakou dobu s dodávkou. Chápu řidiče kamionů a chovám se k nim ohleduplně. Ale buzik, co na mě bliká z důvodu, že místo 90 jedu 80 ať už z jakéhokoliv důvodu (třeba mi při 90 vibruje volant nebo jsem píchl a jedu na dojezdovce nebo mi to prostě víc nejede) tak to ať jde k šípku.

Ad omezovač: To nevím jestli ho mají, ale pak ho buďto nezapnou nebo jim nefunguje nebo mně špatně ukazuje tachometr a GPS :)

Odesláno

Kamiony jedou \"co to dá\", tedy do kopce 40 atd. Uvědomují si kamioňáci, že osobák taky jede \"co to dá\"? Má např. starší auto, nebo půjčené auto, nebo vedle sedí táta a říká synovi/dceři \"jeď pomalu\". Nebo prostě dnes řidič není ve formě a jede podle svých možností.

Nadávat na \"nedělní řidiče\" je stejně pošetilé, jako nadávat na kamiony. Obě skupiny jezdí a obě mají právo na existenci na silnici.

Kamioňáci, najíždíte taky na autobus, který se courá po silnici 1. třídy, protože má času dost? Najíždíte na Avii a jiný, kteří nejedou právě 90? Uvědomte si, že ten řidič osobáku má taky dobrý důvod, proč jede tak, jak jede. Když jede kamion pomalu, tak ho každý respektuje, zřejmě má k tomu důvod. A osobáky taky tak.

Naštěstí je na silnici jen malé procento takových agresivních kamioňáků, kteří si myslí, že najížděním a svícením zezadu někoho zrychlí. Pokud je to žena nebo starší člověk, tak akorát znervózní a udělá nějakou chybu.

Řidiči by celkem mohli být dobrý kolektiv, i když se neznají, mají společný cíl - všichni chtějí bezpečně dojet. Většina se podle toho chová, akorát malá část je nějak nervní a agresivní. Takovým bych vážně doporučoval najít si jiné zaměstnání.

[upravil dne 18.3.2008 P607Olda]

Odesláno

No neber si to osobně, ale lidi co jedou na vytížené silnici, kde i silný osobák má problém předjet, jsou paka, kteří místo aby přidali a nevytvářeli kolony, vystavují sebe riziku nehody, protože je pořád někdo bude nervózně předjíždět. Co třeba plynulost, kochat se můžeš někde mezi vesnicema a ne na silnici I. třídy.

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

No neber si to osobně, ale lidi co jedou na vytížené silnici, kde i silný osobák má problém předjet, jsou paka, kteří místo aby přidali a nevytvářeli kolony, vystavují sebe riziku nehody, protože je pořád někdo bude nervózně předjíždět. Co třeba plynulost, kochat se můžeš někde mezi vesnicema a ne na silnici I. třídy.

jízda po E55 neni zrovna extra úžasnej zážitek že bych si jel pomalejc jenom kuli tomu jak je venku krásně :P sou i pomalejší jezdci kteri se taky nekochaj

Odesláno

ja bych jen dodal k ty autoskole:

- nejezdete s mlhovkama v noci, dyz neni mlha

- dyz musite prudce zastavit na dulezity silnici, zpnete varovny, a varujte ty za vama

- zastavujte tak, aby se v pripade nutnosti vedle vas vesel ten, co to za vama nemuze dobrzdit :)

(vpravo, vlevo, jako zip u kalhot)

- davejte pozor na chodce ve mestech, prechazej a kolikrat se ani nerozhlydnou

- dyz narazite nablbecka, co vas predjizdi, jako jsem casto treba ja, nechte ho, a neslapejte mu na plyn, napr kdyz jedete celou cestu 80, a kdyz vas predjizdi, ma v 170 co delat a tak ...:)

Odesláno

Představ si asi jak je příjemný pro toho řidiče předjet tebe když on je 3x delší, jenom o 10km rychlejší.

Hm sice myšleno dobře ale v praxi nemožné, u nás jezdí kamiony 80 přes obec a předjiždějí řidiče kteří jedou 50 podle předpisů, tak co s tim, mám jet přes obec kvuli nim taky 80 a riskovat papíry:myslim

[upravil dne 18/3/08 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Hm sice myšleno dobře ale v praxi nemožné, u nás jezdí kamiony 80 přes obec a předjiždějí řidiče kteří jedou 50 podle předpisů, tak co s tim, mám jet přes obec kvuli nim taky 80 a riskovat papíry:myslim

Je pravda ze ridic, ktery jede po meste 70 je vul, ale kamion, kdyz to vali pres mesto 70, je prase. Nebudu popisovat, jakej je rozdil v brzdne draze, ze?

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

Spíš, ten, kdo se chce kochat, at si vezme řízek a jezdí vlakem :D

Odesláno

To je něco úplně jinýho, já myslel slušný okresky a dálnice.

Odesláno

A kdyz pojedu s vozikem ? taky 90 ?

Odesláno
Původně zaslal: barenst

A kdyz pojedu s vozikem ? taky 90 ?

Já od začátku mluvím o osobních autech a především na dálnici.

Nechytejte mě za slovo, že má každej kvůli kamionu porušovat předpisy.

Takže ještě jednou - osobní auto na dálnici a silnicích 1. třídy kde se dá krásně jet i víc jak 100 by mělo jet alespoň 90, i kvůli té plynulosti provozu jak bylo psáno.

Já nikomu neříkám ať jezdí tak nebo tak, ani nikoho nebudu odsuzovat ať jezdí podle sebe. Já prostě jezdím tak, aby se za mnou netvořili kolony, abych nikoho neomezoval a neohrožoval a k tomu patří relativně rychlá jízda. Škodovka, která jede 60 tam, kde většina jede 90-100 je nebečný překvapení a nejhorší na tom je, že je velká šance, že když do něho naperu tak on to odnese protože jede ve vraku, kterej nemá na silnici co dělat, jede kamikadze a ještě ohrožuje všechny ostatní.

A jak už sem několikrát psal, Avie nebo Liazka, která po dálnici jede 40-60 je lidská debilita a dokáže zbůsobit nehoráznou paseku.

Odesláno

vše je o ohleduplnosti a toleranci, když mám někam jet a vím že z nějakého důvodu musím jet pomalu, tak jedu po takových silnicích, kde svojí pomalou jízdou okolní provoz omezuju co nejméně a ne že vyjedu na hlavní frekventované tahy, kde budu ve špičce provozu tvořit kolony pomalou jízdou; na druhou stranu, na silnici je kolikrát taková agresivita, že pokud se nehodláte přizpůsobit ostatním v koloně a nechcete jet víc jak je povoleno, jste za blbce a jsou na Vás páchány naschvály, když si vezmu za příklad první příspěvek, ano kamion chtěl jet 90, na rovince dobrý, předjel, ale v prvním stoupání, kdy kamion jede nějakých 70 se mohl aaischa zase rozčilovat a trobit, svítít, vybržďovat,.... kvůli tomu že kamion nejede jeho 80

Silnice je místem, kde se setkávají nejrůznější mentality a když se spolu nenaučí žít a respektovat se navzájem, počty nehod klesat nebudou spíše naopak

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Asi chapu co je zde myslono , kamionaky taky nechapu at jedu pomalu z jakehokoliv duvodu neni to duvod k agresivite .

A tohle me jeste vice ujistilo , ze nekteri kamionaci jsou trochu jednoduzsi . http://www.novinky.cz/clanek/135585-rakusan-jel-autem-do-cr-pomalu-hodili-po-nem-cheeseburger.html

typická ukázka, na jednu stranu agresivní řidič, který je zřejmě nervově labilní a když provoz na silnici nezvládá, nemá za volantem co dělat, druhý řidič cizinec, který svoji pomalou jízdou zdržoval provoz..... když si nebyl jistý cestou, proč prostě někde na parkovišti, u pumpy, na cestě do lesa, .... nezastavil a nekoukl se v klidu do mapy

Pak by mohl jet \"jistě\" a nikoho neomezovat a nezdržovat.

Odesláno
Původně zaslal: aaischa

Ahoj,

rád bych zistil jednu věc, pořád mi neni moc jasná jedna věc, po praze na jižní spojce a spol kamioni smej jezdit jenom v tom nejpravějším pruhu ? nebo jak to je ?

druhá věc třeba na E55 a posobnych kde je max 90kmh dle zakona, rekneme ze jedu 80 pac je bud kopec nebo prostě zatacky a spol, zamnou nejakej kamion, ten na me blika dalkovkama, ikdyz mi priuhnu ke kraji a pak me s troubenim predjede, co delam spatne? nepripada mi normalni ze bych to kuli němu měl drtit to dá jenom abych jel o kousek rychlejc... nebo jak to tedy je ? kuju :)

V pravidlech je i toto: § 18 Rychlost jízdy :D

(2) Řidič nesmí: a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,

b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním. :nevim

[upravil dne 18/3/08 Pinďa]

Odesláno
Původně zaslal: Pinďa

Původně zaslal: aaischa

Ahoj,

rád bych zistil jednu věc, pořád mi neni moc jasná jedna věc, po praze na jižní spojce a spol kamioni smej jezdit jenom v tom nejpravějším pruhu ? nebo jak to je ?

druhá věc třeba na E55 a posobnych kde je max 90kmh dle zakona, rekneme ze jedu 80 pac je bud kopec nebo prostě zatacky a spol, zamnou nejakej kamion, ten na me blika dalkovkama, ikdyz mi priuhnu ke kraji a pak me s troubenim predjede, co delam spatne? nepripada mi normalni ze bych to kuli němu měl drtit to dá jenom abych jel o kousek rychlejc... nebo jak to tedy je ? kuju :)

V pravidlech je i toto: § 18 Rychlost jízdy :D

(2) Řidič nesmí: a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,

b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním. :nevim

[upravil dne 18/3/08 Pinďa]

Jenže, když někdo jede na devadesátce osmdesát, tak rozhodně neomezuje plynulost provozu. Kdyby jel třeba sedmdesát a méně, tak už je to něco jiného.

Mě vytáčí, když jede v obci někdo 35, aby ho náhodou nezměřili, takového pilota se snažím, co nejrychleji zbavit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...