Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

vix - u nas sa niekedy robilo stk tak, ze sa jazdilo do ineho mesta kde mal niekto znameho cez znameho.je to svojim sposobom smiesne ale ked natrafis na debila co ta bude na stk dodrbavat zato ze ti nejde nastavit to svetlo a da ti opakovacku tak z toho asi stastny nebudes ak ti treba jazdit autom a nemas po ruke xy penazi na opravu.-tym som myslel ze ide o to ci ma niekde znameho.dalej som napisal co je mat nevyhnutne v poriadku.

samozrejme ak to napisem v skratenej verzii tak si to kazdy prelozi do svojej chcenej verzie.

rozpravat co sa vsetko moze stat na ceste koli svetlam je out.ono sa to moze stat aj koli klbom,capom...a hlavne nepozornosti.moznosti je milion.

ku mne sa vyjadrovat nemusis a tvoje prispevky mi nic nedavaju nielen v tomto vlakne ale aj v inych.

obcas treba brat veci s nadhladom a neprezivat to.

zabudni ze si nieco odomna cital, lepsie urobis

Odesláno

uvidime co bude, pozeptám se známýho kterýho mam blízko kdyz rekne ze je to otazka par stovek tak fajn nevidim problem, ale kdyby bylo hur, ne ze by penize nebyli ale kdyz projdu stkckem i bez toho tak ty penize do toho auta dam do neceho co bude dulezitejsiho, kdyz by pak doslo na GO neceho, tezko rict.. stat se muze vzdycky dost...

Odesláno

Jestli to auto moc dobře neznáš, zkus s tím nejdřív na tu STK zajet a podle toho co zjistí pak řešit otázku priorit

něco ve stylu

neotvírá kufr - to přežiju

blbě svítí světlo - horší, ale začnu šetřit

zkorodované brzdové trubky a brzdí jen pravé přední kolo, a to ještě na 50%???? S tím se něco musí dělat hned

Odesláno

sorry za :xvul ale to co tady mily jozefsv-e neustale predvadis je zrale na BAN, prispevky k tematu neustale od tebe hledam marne a vubec se vix-ovi nedivim ze te tu napomina.

2 aaischa > nevim, nevim jestli je dobre s takovymhle autem jet na STK, ale na druhou stranu, pokud tam nenajdou neco k okamzitemu odstaveni vozidla, tak do 30dnu to das dokupy. A hlavne bych to bejt tebou stihnul jeste letos, protoze jestli me mysl neklame, tak od noveho roku budou naky prisnejsi podminky.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Jestli to auto moc dobře neznáš, zkus s tím nejdřív na tu STK zajet a podle toho co zjistí pak řešit otázku priorit

něco ve stylu

zkorodované brzdové trubky a brzdí jen pravé přední kolo, a to ještě na 50%???? S tím se něco musí dělat hned

jj, souhlas, ale ty svetla bych asi resil taky hned, ono presne jak psal vix pak nekoho sejmes a nebo nekdo oslnenej sejme tebe, no nic moc:bojim

Odesláno
Původně zaslal: buml

sorry za :xvul ale to co tady mily jozefsv-e neustale predvadis je zrale na BAN, prispevky k tematu neustale od tebe hledam marne a vubec se vix-ovi nedivim ze te tu napomina.

2 aaischa > nevim, nevim jestli je dobre s takovymhle autem jet na STK, ale na druhou stranu, pokud tam nenajdou neco k okamzitemu odstaveni vozidla, tak do 30dnu to das dokupy. A hlavne bych to bejt tebou stihnul jeste letos, protoze jestli me mysl neklame, tak od noveho roku budou naky prisnejsi podminky.

v com napriklad.toto je napominacie forum?

edit- tiez sa nemusis ku mne vyjadrovat a filtruj to.rieste temu a nie mna.

[upravil dne 27.11.07 jozefsv]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

něco ve stylu

kazdopadne nejdriv necham na to juknout nekoho kdo tomu šéfuje, abych se s nim pripadne dohod na necem co by bylo nejnutnejsi, hlavne ty brzdy, kontrola vule rizeni, čepy atd, to nepoznám, nemam tušení jak, ono by se prezilo i to svetlo ale chci mit jistotu ze projde, tak iklidne risknu 30ti dení stk a pak to dodelat, auto bylo za hodne dobrou cenu tak bych do toho byl ochotnej neco dát ale mít jistotu že projde stk...
Odesláno

Já to od jistého věku (chodím do práce a nemám čas jezdit po STK) a jistého stáří auta (10 a více let) řeším jinak. Zajedu do servisu, povím že budu potřebovat STK, nechť se na to kouknou. Upozorním na věci co se mi nezdají, oni na to mrknou zespodu. Posledně mi měnili čepy (no vlastně celá ramena), neboť tvrdili že jsou v takovém stavu, že by to rozhodně neprošlo. Jedno přední světlo jsem před pár lety rozbil a z vraku sehnal jiné, bohužel s pákou na naklápění z kabiny (moje auto to nemělo) Tak jsem to normálně napevno zadrátoval, a od oka nastavil. Servismani to projeli přes STK (bez protekce). Závady byly jen drobné. Zrezlá karoserie a pár dalších prkotin. Skoro děravej tlumič vejfuku jim nevadil. Rezervu nikdy nehledali, ale byla tam samozřejmě.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Já to od jistého věku (chodím do práce a nemám čas jezdit po STK) a jistého stáří auta (10 a více let) řeším jinak. Zajedu do servisu, povím že budu potřebovat STK, nechť se na to kouknou. Upozorním na věci co se mi nezdají, oni na to mrknou zespodu. Posledně mi měnili čepy (no vlastně celá ramena), neboť tvrdili že jsou v takovém stavu, že by to rozhodně neprošlo. Jedno přední světlo jsem před pár lety rozbil a z vraku sehnal jiné, bohužel s pákou na naklápění z kabiny (moje auto to nemělo) Tak jsem to normálně napevno zadrátoval, a od oka nastavil. Servismani to projeli přes STK (bez protekce). Závady byly jen drobné. Zrezlá karoserie a pár dalších prkotin. Skoro děravej tlumič vejfuku jim nevadil. Rezervu nikdy nehledali, ale byla tam samozřejmě.

to je rozumný, co si nechal za výměnu těch čepů atd.. ?

Odesláno

rimmer: v Hlucine jsou uplni idioti, kamosovi se tam technik vysekal s motorkou, kdyz si ji vzal se slovy, ze ji musi projet :D Jinak s naftakem nam tam delali emise taky tak nejak... :grr

Odesláno

Omlouvám se za :xvul

Původně zaslal: vix

... máš nutkání neustále exhibitovat.....

.....pokud chceš exhibitovat......

Už jsem to před nedávnem v jednom vlákně přešel, ale koukám, že to opakuješ a ono to moc tahá za oči. Takže pro přesnost:.... EXHIBOVAT....

[upravil dne 28.11.07 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

....

Kdyz uz se tu bavime - tohle byla STK v Hlučíně - nejezdete tam pokud mate HDi. To co me tam s til delal na emisich, tak sem mi otvirala kudla v kapsi, nehlede na to, ze si neustale sedal do auta v monterkach aby tam mohl turovat plynem. Z 5 pokusu o mereni se pak vyklubalo cca 20 kvalitnich proturovani motoru, hluboko v srdci jsem rval za ten motor... Proste kvalitni merak ehm asi...a vysledek mereni - to jsem se zasmal kourivost 0.40 :) u fapu prosim -- na stejnem pristroji mi s 605 namerili 3 mesice zpatky kourivost 0.02. Ale to ja jen tak bokem, ze sem si na to vzpomel ohledne toho STK.

[upravil dne 27/11/2007 rimmer]

Co se měření emisí dieselů týče, už tu bylo popsáno asi milionkrát. Měří se 4 měření absolutní hodnoty a 4x rozptyl, tudíž to znamená 5 x vytočit do přeběhových. Pokud nevyhovuje abs. hodnota nebo rozptyl, měření se pochopitelně opakuje, a pokud se měří auto, které jezdilo v klídku a pohodě, a nikdo jej před měřením neprotáhl, tak většinou napoprvé vyletí za rozptyl, protože první dvě měření "vymetou saze". Tudíž před ME dieselu je velmi vjhodné jej předtím protáhnout, ideálně po dálnici.

Co se absolutní hodoty kouřivosti týče, tak je technicky nemožné, aby 605 měla kouřivost 0,02, i kdyby byla třeba nová. To si buď pleteš jednotky ty, a nebo s tím dotyčný neumí zacházet, každopádně tato hodnota je o dva řády nižší než je předepsaná hodnota kouřivosti, tudíž nižší jnež je vůbec samotná rozlišovací schopnost měřícího přístroje. Takže by to asi chtělo nejdřív si ujasnit jednotky, než se začneš "smát", těch 0,40 je velmi slušná hodota, a ta 605 měla v reále minimálně 2x tolik, ne-li ještě víckrát.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: rimmer

....

Kdyz uz se tu bavime - tohle byla STK v Hlučíně - nejezdete tam pokud mate HDi. To co me tam s til delal na emisich, tak sem mi otvirala kudla v kapsi, nehlede na to, ze si neustale sedal do auta v monterkach aby tam mohl turovat plynem. Z 5 pokusu o mereni se pak vyklubalo cca 20 kvalitnich proturovani motoru, hluboko v srdci jsem rval za ten motor... Proste kvalitni merak ehm asi...a vysledek mereni - to jsem se zasmal kourivost 0.40 :) u fapu prosim -- na stejnem pristroji mi s 605 namerili 3 mesice zpatky kourivost 0.02. Ale to ja jen tak bokem, ze sem si na to vzpomel ohledne toho STK.

[upravil dne 27/11/2007 rimmer]

Co se měření emisí dieselů týče, už tu bylo popsáno asi milionkrát. Měří se 4 měření absolutní hodnoty a 4x rozptyl, tudíž to znamená 5 x vytočit do přeběhových. Pokud nevyhovuje abs. hodnota nebo rozptyl, měření se pochopitelně opakuje, a pokud se měří auto, které jezdilo v klídku a pohodě, a nikdo jej před měřením neprotáhl, tak většinou napoprvé vyletí za rozptyl, protože první dvě měření "vymetou saze". Tudíž před ME dieselu je velmi vjhodné jej předtím protáhnout, ideálně po dálnici.

Co se absolutní hodoty kouřivosti týče, tak je technicky nemožné, aby 605 měla kouřivost 0,02, i kdyby byla třeba nová. To si buď pleteš jednotky ty, a nebo s tím dotyčný neumí zacházet, každopádně tato hodnota je o dva řády nižší než je předepsaná hodnota kouřivosti, tudíž nižší jnež je vůbec samotná rozlišovací schopnost měřícího přístroje. Takže by to asi chtělo nejdřív si ujasnit jednotky, než se začneš "smát", těch 0,40 je velmi slušná hodota, a ta 605 měla v reále minimálně 2x tolik, ne-li ještě víckrát.

dá se na ME neprojít ??

Odesláno

:)

ehm, a jaký sou toho důvody? případně jak se to řeší, o tomhle sem nikdy neslyšel....ale zatim sem neslysel o tolika vecech takhle... ale ze by nekdo neprosel na ME prave nevim :nevim

Odesláno
Původně zaslal: aaischa

jedná se mi konkrétně o tyhle věci:

1) sedačku řidiče nelze polohovat, je nastavena napevno páč je v háji ten štelovací mechanismus :(

2) jedno z předních světel neni přidělaný uplně tak jak by mělo, když ho seřidim aby svítilo použitelně a nenachám ho na stk seřidit... projde to.. ?

3) zatim neotvírací zadní kufr, doufám že nebude komplikovaný ten mechanismus opravit :(

jde mi o to co vsecko se kontroluje mimo brždění, uniků olejů, tekutin, vůle ložisek, řízení, kol, svícení blikání, elektrika...

je to asi vyčerpávající ale co všecko bude zkontrolovaný..? nerad bych to měl na víckrát :( dík

Tož tak normálně tam zajeď a řekni , že chceš provést technickou bez vylepení známky. Pokud nezdražili, tak stojí 80 Kč a všechno ti zkonrolujou. Pak necháš případně spravit a na STK jedeš už se zkontrolovaným autem.

Odesláno

Co se týče světel záleží na konkrétní STK, já je měl o malinko nahoru a nenechaly si vymluvit, že mám plnou plynovou nádrž, která je uložená za zadní nápravou .Takže jak už někdo psal jen na 30 dní. Ale opravdu si myslím, že záleží na konkrétní STK

Odesláno

Ha ha, technickou bez vylepení známky za 80,-Kč. Když i blbá evidenčka leckde stojí tři stovky. Tady někdo zamrzl v minulém století...

je to možné, ale specialně kvůli tomu na STK nepojedu, já ji nepotřebuji, a když , tak jsem na STK přijel a nechal zkontrolovat a do 30 :Pdnů na STK jel znova.

Odesláno

Ha ha, technickou bez vylepení známky za 80,-Kč. Když i blbá evidenčka leckde stojí tři stovky. Tady někdo zamrzl v minulém století...

tak to je dobrej nápad, bych tam zavolal poptal bych se co za to budeou chtit, pripadne jak bych sám zistil vůli v nápravách, řízení a tyhle věci který se nedaj vzít od oka... ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...