maco406 Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 na 406 2.0l benzin som kupil bannerku starting bull 62ah a slape uz 9-rok odporucam. Citovat
maco406 Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 (upraveno) Original má být 62Ah, při 74Ah už tam nedám víko. Myslím že 62Ah na benzin bohatě stačí Upraveno 2. leden 2016 uživatelem maco406 Citovat
petokat Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 ja som teraz kúpil vartu bludinamic 74ah 680A za 69E. kupoval som ju na stranke najlacnejšiabateria.sk Citovat
Dave_k Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 (upraveno) 2krtek2: Tu vartu tam už mám od 09/10 a "stále kvoká, stále kvoká". Teď auto stálo 14dní a chytlo na brnk. Sákryš rok starej příspěvek. Upraveno 2. leden 2016 uživatelem Dave_k Citovat
Chilliluk Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Tak já si sem taky přidám svůj názor, koukám, téma je věčné. Nikomu nevnucuji nic, protože si myslím, že to stejně je kus od kusu - záleží dost na štěstí na kus, takže mám pocit, že ani různé testy baterií nějakými časopisy a kdo ví kým nemají valnou vypovídající hodnotu. Začnu hezky ze široka - s baterkama jsem se už něco natrápil, i když je mi "jen" 33 let, ale měli jsme hospodářství, 2 Zetory, Pragu V3S, Bělorusa, různý krámy od Škody 120 počínaje přes žigula - nakonec mám už 11 let Peugeot 406 1.8 16V 81kW r.v. 1998. Pak je tu ještě manželky rodina, tchán má obytňák, teď jsme řešili problémy s vybijením baterie (má tam Akumu 100Ah, ale ta za to asi nemůže, je tam 60mA klidový odběr, což už je dost a zatím se neví, co to způsobuje). Nastudoval jsem si kvůli tomu asi 50-ti stránkový text o bateriích, takže teoretický znalosti mám nějaký taky...a teď teda ty konkrétní moje zkušenosti: Nedám dopustit na baterie značky BANNER. Pro mě je tohle nejlepší značka. Zetor 7711 startuju Bannerkou Buffalo Bull HD 143 Ah, startovací proud asi 950A - už 11 let!!! A to se s tou baterkou rozhodně nezacházelo v rukavičkách - traktor často stojí, baterka se tam nechá měsíce, pak se nabije, až když je potřeba, kolikrát už taky byla nedolitá, prostě fakt bych si nafackoval - teď jsem ji, babičku, dal aspoň přes zimu do garáže a nabil. Po měsíci v klidu má pořád 12.63V, což mi na 11 let starou baterku přijde teda dost dobrý. Další Bannerku, tuším nějakou obyč. Starting Bull ani ne 60Ah jsem koupil ještě před 13-ti lety na žigulíka - měla obráceně póly, takže pak, když šel žigul před 11-ti lety do šrotu, jsem ji vyndal a dal do 406, musel jsem nastavit kabely - tam byla dalších asi 5 nebo 6 let, takže vydržela krásných minimálně 7 let a odešla jen proto, že jsem auto rok nepoužíval a nechal ho stát i s baterií v mrazech před barákem, aniž bych baterii dobil - když jsem pak chtěl startovat, byla samozřejmě už mrtvá - mohla vydržet klidně dýl, ale pohřbil jsem ji neuctivým zacházením. Takže pro mě Banner je TOP a i v doskuzích na netu najdete jen málo vysloveně negativních zkušeností s touto značkou - i když samozřejmě, na špatný kus můžete narazit vždy. Teď ty horší zkušenosti - Akuma - s těmi jsme se něco natrápili, nebyly zase tak špatný, ale dnes bych do ní nešel. EXIDE Excell 54 Ah - tu jsem měl 4 roky ve 406, hned po skvělé Bannerce, které jsem si nemusel všimnout....choval jsem se k Exide slušně, ale přesto jde teď po čtyřech letech kukat, a to jsem ji dobijel každý rok minimálně 2x už od začátku. Prostě mně EXIDE už nesmí do baráku, tímto se omlouvám spokojeným majitelům :-) ...já ji měl stejně jen proto, že mi ji sehnal za dobrý peníze kámoš, co pracuje jako automechanik. Varta - nic proti nim nemám, taky slušné baterie - ve Škodě 120l po dědovi mám teď Silver Dynamic 52 Ah, což je maximum, která se tam vejde. V zimě můžete točit v mrazech dlouho a baterie to vše vydrží. V Jawě mám taky 6V Vartu, už je stará asi deset let a má už nejlepší roky za sebou, ale pořád Jawu v klidu i po 14-ti dnech stání nakopnu, takže OK, perfektní na to, jak "přísný" je moje dynamo u Jawy na baterku :-)) Takže Vartu doporučuji a klidně bych si ji koupil, ale moje top značka je prostě Banner :-) Ostatní no name baterie - ****, nebrat, snad pouze pokud chcete brzy auto prodat a kupujícímu mazat med kolem huby, že má kára nedávno novou baterku :-)) Takže shrnutí - je to kus od kusu, nikomu nic nevnucuji, každý máme svoje zkušenosti, vzpomínky, oblíbené značky nejen v autobateriích. Co jiný miluje, druhý nenávidí atd... ...pokud by chtěl s mým názorem někdo polemizovat, rád se zúčastním konstruktivní diskuse...od toho jsme tady... Lukáš Citovat
Chilliluk Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 (upraveno) A ještě moje aktuální volba baterie, kterou nejspíš objednám pro moji 406: http://www.kupuj-pneu.cz/Baterie/Autobaterie/Banner-Power-Bull-12V-72Ah-680A-P7209.html?listtype=search&searchparam=power%20bull Myslím, že je na benzín až předimenzovaná, klidně by utála i nafťáka, ale přesto ji tam dám...pokud ale máte benzín a nechcete zbytečně utrácet a chcete za toho litra radši koupit něco pěknýho manželce, nebál bych se vůbec ani této: http://www.kupuj-pneu.cz/XML-Feed-1/Banner-Starting-Bull-12V-55Ah-450A-55519.html?listtype=search&searchparam=starting%20bull ...vždyť tomu benzínu to vlastně úplně stačí a pokud vydrží dlouho, o to větší radost člověku udělá, že ani nebyla drahá. Pokud ne, tak si můžu aspoň říct, nojo, vždyť jsem šetřil, tak co bych od ní chtěl :-) Upraveno 29. únor 2016 uživatelem Chilliluk Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. březen 2016 Odesláno 2. březen 2016 (upraveno) No,by som povedal ze predtym boli auta daleko jednoduchsie a na energiu menej narocnejsie ako teraz. Baterie predtym sa vyrabali daleko trvacnejsie ako dnes. Dnes chce kazdy cim mensiu cenu,a aj vyrobca chce zarabat,keby kazdemu vydrzala bateria 10 rokov,boli by 2 vyrobcovia bateriek,ostatny by neprezili. Ale nakoniec je to tak so vsetkym,ci ziarovky,ci remene,ci pneu,ci vsetko ostatne. Upraveno 2. březen 2016 uživatelem mmartinkovic Citovat
funthomas Odesláno 3. březen 2016 Odesláno 3. březen 2016 bez debaty rada baterii Varta Silver Dynamic. Mal som Varta Silver Dynamic 12V 77Ah 780A, vydrzala 9 rokov, kupil som znova taku istu. Ziadnu inu znacku skusat nebudem ani nechcem kedze som maximalne spokojny Citovat
Chilliluk Odesláno 3. březen 2016 Odesláno 3. březen 2016 To jo, s tím souhlasím...Varta je taky velice kvalitní...mám 52Ah 520A ve stařičké Škodě 120 (maximum a asi to nejlepší, co se tam vejde), jezdím jen příležitostně, auto třeba měsíc stojí, pak se projedu kolem vesnice a zase stojí další měsíc, někdy s ním týden jezdím, prostě jak mě napadne...s baterií žádný problém, pořád točí jako zběsilá a bez nutnosti nabíjet...dnes jsem s ní dokonce nastartoval Zetor 7711 jako nic, což jsem nečekal, šlo jen o takový pokus, protože jsem potřeboval popojet a neměl jsem na chalupě do něj zrovna baterku. Překvapilo mě, že tak slabá baterka vzhledem k tomu traktoru, kde má být 180Ah, ho v klidu nastartuje jako nic - čekal jsem, že s ním nepohne. A to má už taky nějaký ten rok za sebou...takže plná spokojenost a za odměnu jsem ji dal nabít, když byla holka tak šikovná, zaslouží si to :-)) Jinak dnes jsem viděl leták, kde měli baterii no name (myslím Bear Power nebo něco takovýho), byla to 55Ah a byla snad za 600,- Kč. Za tuhle cenu bych ji snad i koupil na zkoušku, jak dlouho vydrží..záruku dva roky měla, takže ze srandy bych do toho šel :-)) Citovat
OK406 Odesláno 19. červenec 2016 Odesláno 19. červenec 2016 (upraveno) Už i u mě nastal čas koupě nové autobaterie do Peugeot 406 2.0i 16V. Původný autobaterie byla zn. XT Battery 12V 74Ah 600A XT74, jenž vydržela 10 let. Poohlížím se po různých značkách autobaterii: Varta, Exide Excell, BANNER, Upraveno 19. červenec 2016 uživatelem OK406 Citovat
Stosun Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 (upraveno) koupil jsem tuto http://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-premium/autobaterie-exide-premium-72ah--720a--12v--ea722/ asi 2 měsíce a zatím ok.Navíc pošta zdarma Upraveno 20. červenec 2016 uživatelem Stosun Citovat
OK406 Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 Rozhoduji se mezi zn. Varta a EXIDE. Citovat
Stosun Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 před 1 hodinou, OK406 napsal: Rozhoduji se mezi zn. Varta a EXIDE. A proč tam vlastně nedáš znovu tu XT když vydržela tak dlouho? Citovat
OK406 Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 Moc ji nikde nemají. Což je ,,podivné". Proto se rozhoduji mezi Exide Excell 74 Ah 680A, Exide Premium 72Ah, 720A, Varta Silver 74 Ah 750A. Citovat
Milan+ Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 Od silverky ruce pryč,za ty prachy nestojí Citovat
OK406 Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 Rozumím. Máš s ní nějaké zkušenosti? Koukal jsem na ní u badisaka. Takže raději doporučuješ Exide? Citovat
Milan+ Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 Jo,dvě nám u kámošů lehly docela brzo po záruce cca do roka,jináč je to to samé bosch taky myslím stříbrný. Já už ted par let neberu pokud to nemusí být ten den jen tu exide.Zatím u všech o.k. Když to jde tak vždy pomalu z Prahy pod nuselákem Citovat
OK406 Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 (upraveno) Rozumím. Exide Excell a nebo Premium? Upraveno 21. červenec 2016 uživatelem OK406 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.