Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
taky budu resit modrou vartu ted kdyz jsem meril baterku tak mela 12,3V coz je malo ale prvne musim koupit baterku do multimetru :D
to ještě nemusí znamenat že je baterka špatná, on může bejt rozhozenej multimetr, pro ty obyčejné není 200mV žádná míra a baterka je ve skutečnosti OK. A taky bude asi záležet, jestli jí měříš připojenou v autě nebo odpojenou.

[upravil dne 27/12/11 01:15 od peter23p]

Odesláno

my ty varty kupujem tady v brne 74ah za 1850,-

multimetr mam OK akorat vybita baterka tak po chvilce ukazuje vic nez ma. jak merit baterku vim. Jeste pujde urcite prvne na zatezak

Odesláno

Zdarec hoši :Dá se zjistit kolikátku baterku mám koupit do svého peugeota 406 1.6 ? Před 14dny žena po noční měla problém při odkodováni (nevím jak to bylo)zakodovala.Ja marodim tak mohl pomoc jen Peugeot jeli pro to a že prej slabá baterie tak ju dali nabit. Dnes ji měřil a říkal že má přes 12 ale nejaká jiná hodnota je poloviční (nevím jestli Am nebo v čem to je) tak asi novou. Nechce se mi ji vytahovat z toho kastlíku než koupim novou a žádné hodnoty tam nevidim. Může mít kodované starováni vliv na slabou baterku. Při druhem stisku kodu dlouhé pískání (žena říkala) Omlouvám se za tak dlouhý článek Dííík

Odesláno
GooFy děláš si prdel viď, koukni se kdy jsem tu baterku scháněl:D:D:D

A Akuma snad už ani neexistuje, ale je možný že tam někdo ted prodává něco

[upravil dne 26/12/11 23:11 od Radek Hurvajz]

Akuma existuje, pokud se nemýlím tak Akumu živí distribuce baterií do Škody Auto. není to tak dlouho co kvůli požáru Akumy v Boleslavi museli povolávat Hasiče i z Prahy a Liberce :papa

EDIT: odkaz: http://www.pozary.cz/clanek/13585-v-mlade-boleslavi-horela-akuma-zasahovalo-nekolik-desitek-jednotek-hasicu-skody-jdou-do-stovek-milionu/

[upravil dne 27/12/11 13:12 od gronholmm]

Odesláno

regius:

Chceš to řešit teď přes Vánoce? Nejjednodušší by bylo počkat, v pondělí ráno zajet k Nečasovi a oni ti prodají i namontují tu správnou.

Anebo změř metrem kastlík, i výšku a běž někam koupit... Při výměně asi rádio zapomene kód (nepíšeš, jaký rok výroby auta máš)...

PS: jsem elektrikář, ale tady je dost neznámých:

- fyzická velikost (čím větší, tím líp, ale aby tam vlezla) - některé baterky jsou nahoře široké, takže tam pak nejde dekl, anebo jde dekl, ale nejde zavřít kapota:aut anebo jde zavřít kapota, ale je na ní boule:aut:aut Každé auto může mít kastlík jinak veliký, tady je jednoznačně potřeba změřit to tvoje.:mrk

- kapacita a max. startovací proud (čím větší, tím lepší)

- cena - různá u různých prodejců, nejdražší asi na benzince, levnější snad u servisu, kde má množstevní slevy)

- výrobce - lepší je značková, ale všechno se dnes vyrábí v levných krajinách

- jak dlouho budeš to auto mít - budeš ho mít ještě za 5 let? Pokud ne, tak ti to může být celkem jedno

- montáž - výměna: odborníkovi to jde rychle, nevadí mu, že se zašpiní, pokud hrozí zapomenutí kódu, tak si palubní síť \"podepře\" jinou baterkou

- pokud by baterka z jakéhokoli důvodu nepasovala, tak servisák skočí do skladu pro jinou

- pokud by byla vada alternátoru anebo samovybíjení (vadný spotřebič v automobilu), tak na to servisák obvykle přijde

Takže proto neexistuje jasná odpověď. Moje odpověď je: svěřit výměnu servisu, kterému věřím, v tomto případě Nečas. Ceny má rozumné.

[upravil dne 27.12.2011 13:38 od P607Olda]

[upravil dne 27.12.2011 13:39 od P607Olda]

[upravil dne 27.12.2011 13:42 od P607Olda]

Odesláno

Není pan Nečas Tvůj příbuzný??? :D Jinak také sdílím názor že vyšší kapacita není na škodu. Mám 85Ah Varta silver dynamic kterou mi omylem prodali místo 74Ah. Občas měřím napětí a nemyslím si že by byla nedobíjená, napětí mívám 12,6-12,8V .

Odesláno

Není příbuzný.:D:D Ale je to rodinná firma, táta, dva synové, snacha a podle potřeby ještě synovec, další syn a jeho nastávající.

Dobré služby, rozumné ceny. Díky němu můžeme provozovat ve firmě asi 12 Peugeotů.

Ještě zopakuji - máme projekční/servisní firmu, jezdíme hodně, najeto za 20 let asi 20 mil. km. Taky mi trvalo, než jsem si ověřil, na koho se můžu spolehnout.

Tady si nemusím lámat hlavu, jaká je cena a kvalita - dělají to rozumně tak, aby bylo pro zákazníka výhodné přijet právě k nim.

Odesláno

Olda: dík já jen abych nekoupil nějak špatně. Kastlík změřím i tu baterku ale přece se zeptám 55ka bude stačit? Když tam vleze tak tam mohu dát silnější ?nebudu mít nějakej problém (třeba pojisty nebo něco ?)

Odesláno

Silnější můžeš dát beze všeho. Že by to altík \"neutáhl\" se neboj, to je mylná informace.

55-ka do 1,6 benzín asi stačí, je to ta dolní hranice - menší už ne. Záleží, jakého výrobce vybereš, zda parkuješ venku a za 4 roky bude -25 st.C. a dva týdny nepojedeš a pak budeš chtít nutně nastartovat... To je právě to zvažování.

Proto sázím na někoho, kdo prodá/montuje 200 baterek ročně a má to ozkoušené, co stačí a co ne.

Anebo se podívej, jaká je tam teď a dej stejnou nebo větší.

Odesláno

Ještě aby taky dala proud. Což je možná důležitější parametr, než kapacita. Jsem se setkal s tím, že baterky se stejnou kapacitou měli různý startovací proudy (vnitřní odpor hraje v tomhle podstatnou roli). Jde taky o to, že proud vyšší než nejvyšší startovací proud může poškozovat desky akumulátoru. Takže taky na to koukat. Musí být minimálně stejný, jako uvádí výrobce auta požadovaný.

Odesláno
Ještě aby taky dala proud. Což je možná důležitější parametr, než kapacita. Jsem se setkal s tím, že baterky se stejnou kapacitou měli různý startovací proudy (vnitřní odpor hraje v tomhle podstatnou roli). Jde taky o to, že proud vyšší než nejvyšší startovací proud může poškozovat desky akumulátoru. Takže taky na to koukat. Musí být minimálně stejný, jako uvádí výrobce auta požadovaný.
To právě mi říkal v Peugeotu že ten startocí prod je poloviční z toho měřáku mu to napsalo ,škoda že jsem si ten papirek nevzal abych věděl.Mimochodem jsem potřeboval dopoledne odjet a start na drb ,kdybych o tom nevěděl tak to neřeším
Odesláno

Neřídil bych se tím, co kdo naměřil, ale co udávaj papíry. Jde o max. možný proud, což v reálu musí být nižší. Přesto je nutno zdroj dimenzovat tak, aby i ten max. možný proud byl schopen dát bez destrukce, ztráty napětí atd.

Odesláno

Dejme tomu že ji pujdu koupit sám ?stačí třeba říct 55ku nebo musím ještě pohlídat jiný parametry.Já žádny papiry nemám . jen jsem si změřil ten kastlik

Odesláno

Jak ti napsal Edison, že je dobré hlídat si hodnotu startovacího proudu, u tvého motoru to sice nebude problém, nicméně při rozhodování nezi 2. značkami je ot dobrý údaj. Jinak bych obecně vybíral z renomovaných značek.

Odesláno

chlapi, na baterke nesetrite, sam som s tym zazil svoje, dajte dobru znacku a dodrzte aspon minimalnu pozadovanu kapacitu a nemusite vozit so sebou kable a zhanat niekoho kto vam na parkoviskach da sosnut z \"vlastnej energie\".

Ak je problem, merajte kludovy prud akumulatora - t.j. odber z aku, ked je auto vypnute, dvere zamknute a vsetko povypinane, lebo deju sa veci medzi nebom a zemou..........;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...