Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tohle bude asi otázečka pro Oddieho (jednak má doma měřák a jednak je machr na diesly)...

Jaké tlaky by měl mít Peugeot 405, 1,9 TD, r.v. 93...?

Díky...

Odesláno

Pružné podložky pod vstřikama (ty ocelové) jsou na jedno použití. Takže když se vyndá vstřik, znamená to novou podložku, i když byla dávaná nová třeba včera... Jsou sice prasata, co to nedělaj - ale já bych je leckdy s chutí přerazil, za ty vypálená sedla a vstřiky přilepené a přicpané karbonem :mad:

Tyhle podložky stojej 5,-Kč/ks (originál u Peugeota!!!), takže šetřit na nich se fakt vyplatí :/ Správně by se měly dát i ty měděné (20,-Kč/ks tamtéž), ty se ale daj případně použít víckrát.

Přepadová hadička se na konci většinou poškodí, při sundání ze vstřiku, proto je třeba dát novou. Upozorňuju, že volná přepadová hadička může způsobit problém se špatným startem, kvůli padající naftě! To se mi stalo včera, hadičku jsem špatně nasadil, a auto přestalo startovat, vztekal jsem se nad tím, a vymýšlel katastrofické scénáře, co všechno rozeberu, a ona jen blbá přepadovka...

Odesláno

Já mám 1.9D a mám tlaky 1. 2,9 2. 3,0 3. 3,0 4. 2,9. Když jsem to byl měřit, tak mi nevěřili, že mám najeto skoro 300 000km, taky to je znát chytne napoprvé a? je kolik chce, teda pokud nezamrzne nafta.

Odesláno

Zoby, pokud chceš něco kolem mněření a seřizování vstřikovacích čerpadel, tak zajeď do Bosonoh. Auto ZM. Já tam byl na emisích. Mají tam kompletní techniku a měřáky na veškerou techniku kolem dieselů značky BOSCH. Dělají i jinačí značky, ale na BOSCHE jsou machři.

Kolik to vyjde cenově nevím, třeba se zeptat. Adresa je Křivánky 12, Brno- Bosonohy. Tel. 547 227 230

Odesláno

jen tak mimochodem, kolik stojí pístní kroužky a co všechno se musí měnit při překroužkování motoru.

potřebuju jen cenu materiálu. vím že těsnění pod hlavu stojí 1000,-:mad:

Odesláno

Zoby, v těch Bosonohách, o kousek dál, za modrým ocelovým mostem po pravé straně směrem od Brna je firma, co dělá kompletní kovoobraběčské práce ma motorech. Mají tam i prodejnu se všema těmato dílama do motoru. Není to žádný hogo fogo, mají to spíš pro vlastní potřebu dílny, ale prodají ti cokoliv a myslím, že v okolí za zozumný peníze.

Zkus se optat. Je to na ulici Zájezdní.

Neskoumal jsem konkretně ceny, pokud máš o konkretních dílech informace, zkus zjistit a podej info tady na webu ...

Tam ti mají tolik blbinek a krámů do motoru, že jsem netušil, co tam všechno může být. Veškerý těsnění, kruhy, čepy, ventily, myslím že i turba ....

Odesláno

Ahoj,

zacinam premejslet o generalce 1.9D ve svy 205ce. Na kolik muze vyjit? Cerpadlo a vstriky by mely byt OK, ale jsou mizerny tlaky... Nebo je lepsi koupit uz zgeneralkovanej? Kolik muze stat? A da se vubec sehnat?

Odesláno

Záleží na tom, co je všechno třeba dělat.

Podle mě, nemá cenu dávat tenhle motor na výbrus a kupovat novou sadu pístů. Tj. je třeba mít takový blok, který stačí přehonovat, a do kterého pak ještě půjdou použít původní písty...

Na cenu se zeptej v servisech, které to dělaj, ty jediné ti asi řeknou nejlíp, co přesně, a za kolik.

Odesláno

2Vix: To jsem si myslel-( Takze zkouset koupit cely auto s OK motorem a bez TP a jen to prehodit... Ti by slo udelat treba do 30ti tisic, ne?

2Oddie: zkusim s epozeptat v tech servisech, ale trochu se toho bojim. Vic by se mi libilo, kdyby nekdo prodaval uz hotovy motory po GO, ale to jsem nikde nenasel...

Odesláno

To se nedivím, žes to nikde nenašel. Ono totiž, když servis nasype do motoru nějakých 20-30tis, za něco ten motor taky musel pořídit, a něco sežere montáž - tak za kolik by jej pak musel prodávat? 30-50tis? To za to nikdo nedá, všichni řeknou, že za tu cenu si radši poříděj jiné auto... nabo koupí jiný starší motor. Takže, když se náhodou najde někdo, kdo tu generálku opravdu chce, řeší se to kus od kusu.

Odkud jsi? Pokud z Prahy či okolí, obra? se na www.autovasenda.cz. Pokud jsi odjinud, neporadím ti...

Odesláno

u vašendy jsem se mailem ptal na cenu za výměnu pístních kroužků. odpověď:

mám počítat i s výměnou tesnění hlavy a vany a pod 10 000,- to nebude...

Jenom za kroužky...:(

Odesláno

Ono je to o tom, že to není \"jenom\" za kroužky.

Nebo si snad troufnete naprat tam zpátky hlavu bez srovnání a otlakování? Naperete jí tam s původními šrouby, a původními šrouby na ojnicích? Ehm...

Znám takové, co to takhle dělaj. Co poskládaj motor z vyhozených dílů, podstrčej to do nějakého křápu, a někomu nadělej - a taky to chvilku jezdí. Ale pokud to chcete udělat pořádně, za levno to holt nikdy nebude. Za levno se to dá jen namaskovat...

[Editován dne 12/11/03 oddie]

Odesláno

Ono je to jednoduché:

Hlava rovnání a tlakování cca 2000

Šrouby 1000

Těsnění hlavy 2000

Olej + filtr 1000

Sada kroužků 1500 = 2000

Chladící kap. 400

Gufera vačky

Těsnění víka

Těsnění vany

jsou další stovkové položky a kde je práce, nějaké mytí, spojovací mat. atd.

Berte to s rezervou, jsou to ceny z hlavy

Rebik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...