Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Bohouš

Mila-S - spíš z estetického hlediska. Koupil jsem si origo ALU na téčko, tak přece nebudu čekat až na jaro. A navíc téčko v soli jezdit nebude :roll :roll

:super

Odesláno
Původně zaslal: vix

Proč si to ale nemohou dát soukromé institutuce - jako pojišťovny - do svých podmínek ? Bouráš na sněhu na letních, máš prostě smolíka :)

Podle mě to už mají.....Když bouráš a máš jiné gumy než v techničáku tak máš smolíka a i když to nebyla tvoje chyba dostaneš leda velké kulové:papaNemají to všechny ale některé na to už docela hledí.Jinak když si pojišťuješ auto tak se ptají i po tom jestli jezdíš v zimě na zimákách;)Proč asi?

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

í pointa toho co sem chtěl tím paragrafem říct. Prostě v kamionech chybu nehledat.

Pokud se máme někdy k něčemu dostat, začni tím, že budeš přesněji formulovat. Ale to, co píšeš - bože... Tisíckrát můžeš mít v něčem pravdu, ale když se neumíš vyjádřit a řekneš něco jiného, než cos měl na mysli, nediv se, že tě svět nepochopí.

Jen pro pořádek znovu uvádím diskutované téma, abychom se neztratili. Je to DOPRAVNÍ KALAMITA V PRAZE PŘI SEBEMENŠÍM SNĚHOVÉM POPRAŠKU NEBO NÁLEDÍ.

Takže možná teď budeš překvapený, ale ani já nevidím chybu v kamionech. Dokonce je mám rád, protože jsou léta součástí mé práce, a třeba pozorovat mrštnou Scanii s návěsem a se šikovným řidičem zvládající v Anglii ty jejich pidikruhové objezdy ve městech nebo couvající na 5 cm přesně na zrcátka do průjezdů fabrik stavěných na koňské povozy, to miluju :D Vidím chybu (a ty ji uvidíš taky, když přijedeš za námi ve sněhovém období do Prahy) v tom, KDE A ZA JAKÝCH PODMÍNEK KAMIONY V ČR JEZDÍ. Což už je zouplna něco jiného než kdybych vykřikoval "kamiony jsou špatné", což se mi možná snažíš podsunout, ale nepodsuneš.

Tvůj rozbor na téma "zimní pneu pro kamiony" je z velké části pravdivý, a to je O DŮVOD VÍC, PROČ BY KAMIONY PŘI SNĚHU A NÁLEDÍ NEMĚLY JEZDIT ZA STEJNÝCH PODMÍNEK JAKO OSOBÁKY. Sice nemáš pravdu v tom, že plně kamion s dobrými gumami by nezvládl žádný kopec (viz tvá diskuse s Medvědem). Ale třeba barrandovský kopec při čerstvém nasněžení nebo náledí, pokud je kamion nucen zastavit a má se rozjet, tak to fakt nejde. Sice zrovna v tomto případě tam fungují rozmrazovací postřiky, ale ne 100%-ně. Takže závěr? Opět tě odkazuji k mému prvnímu příspěvku, kdyby sis ho pořádně přečetl, mohli jsme se spoustě dalších písmenek vyhnout:

Pro Prahu bude vždycky jakýkoli sněhový poprašek nebo náledí kalamitou, dokud budou kamiony nuceny jezdit městem po silnicích s jejich výškovými profily. Je totiž úplně něco jiného, když kamion zůstane zablokovaný v kopci kdesi na Vysočině nebo v kopci, kudy projíždí desítky tisíc vozů denně a kde se jakékoli zablokování šíří jako domino nejen dozadu, ale všemi směry (do ostatních ulic), které tím pádem jsou taky neprůjezdné, byť jsou od inkriminovaného místa vzdálené třeba i 15 km. To je to, o čem jsem psal, Fusione.

Odesláno

Garfield: Ty to nějak moc prožíváš :D

Mě osobně kamiony jen překáží. Bydlím v příhraniční oblasti s Polskem a Slovenskem a dostat se někdy na chatu v Beskydech je kolikrát nemožné. Takže kdyby bylo na mě, tuhle dopravu bych zrušil a všechno převážel po železnici. Jednak by to pomohlo životnímu prostředí a jednak bychom měli více zakázek v práci :D

Odesláno

Ono jako vždy, extrémy škodí. Kamionovou dopravu nejde ani zcela zrušit, ani není dobré z ní dělat božstvo. To, v jaké situaci je dneska, kdy se vyplatí vézt výrobky přes půl Evropy jen zabalit, a pak je zas vézt zpátky, jen proto, že balička někde v pr... je o pár halířů levnější, je prostě špatně. Ano, tohle sice vždycky bude určovat trh, ale to, jakým způsobem tato doprava škodí (vliv na životní prostředí atd) je do její ceny započítána stále jen minimálně. Ovšem to je problém celosvětový, a nikoliv náš místní, takže možnosti co s tím dělat jsou velmi omezené. Příměr se Švýcarskem, s oblibou používaný, zde trochu kulhá - Švýcarsko má zajedno trochu jinou pozici, na to aby si mohlo dovolit napálit velké poplatky a nutný transit fakt natlačit na vlaky, a za druhé je hornaté, což samo o sobě je docela motivující se mu buď snažit vyhnout, a nebo pro transit vzít zavděk vlakem. Kdežto naše zemička je už ze své polohy spíš křižovatkou, a vždycky tu ta doprava bude hustší. Ta vlaková přeprava je sice úžasná, ale stejně vždycky pobere jen část toho transitu...

Odesláno

ad protektory - krome jiz zde zminenych nevyhod, nevadi vam taky to ze jsou podstatne tezsi, a tudiz usetrene penize propalite v benzinu navic? nehlede na kratsi zivotnost... ;)

a taky to, ze kazdy je dost pravdepodobne postaveny na jinem kordu, buhvi co ma za sebou...

ad zimni - jakekoliv uzakoneni to neresi, jen zvysi miru buzerace. prvni duvod je technicky - jak rict, kdy zimni uz ano, a kdy jeste ano? treba takova zima, jako byla letos na zimaky nebyla uplne vhodna.

a dalsi je organizacni, protoze to nikdo nebude kontrolovat, pulka lidi to vyresi nejakym levnym suntem ze supermegahyper, stejne jako lekarnicky (hlavne ze mam krabicku, jestli je pouzitelna uz nezajem...)

ad kombinace zimni v predu a letni vzadu - silne doporucuji, pokud se chcete v nejake zatacce duverne seznamit se svodidly. vlastni zkusenost...

ad cista silnice v nemecku a bordel u nas, neni to tak vzdy a vsude. na vysocine se treba krasne pozna prejezd mezi Havlickobrodskym a Jihlavskym okresem, resp. misto kde se otaceji tamni technicke sluzby.

Odesláno

2 Oddie - jaký to balzám pro mé oči, konečně zase po nějaké době v tomto vlákně od někoho výstižný a smysluplný přispěvek! Dík.

A teď se po vynucené odbočce od Praha-kalamita-kamióny obecně, můžeme vrátit k původnímu tématu, tj. zimní gumy na naše osobáky, což? ;)

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

í pointa toho co sem chtěl tím paragrafem říct. Prostě v kamionech chybu nehledat.

Pokud se máme ...

1) Já se nesnažím nic podsouvat, tak mě nepodsouvej, že něco podsouvám, a že něco špatně formuluju :super

2) Tobě se nelíbí dopravní sitace v hlavním městě. Já to beru celkově po ČR protože Praha je jen jedna z malých překážek, kterou musí kamion po cestě zdolat.

Odesláno

Původně zaslal: Garfield

Pokud se máme ...

1) Já se nesnažím nic podsouvat, tak mě nepodsouvej, že něco podsouvám, a že něco špatně formuluju :super

2) Tobě se nelíbí dopravní sitace v hlavním městě. Já to beru celkově po ČR protože Praha je jen jedna z malých překážek, kterou musí kamion po cestě zdolat.

ad 1) OK, tak nesnažíš, když to říkáš, věřím ti. Všechno tedy beru na úkor tvých nepříliš dokonalých vyjadřovacích schopností.

ad 2) Tady jde o držení se tématu. Téma bylo zimní gumy, ze kterého vyplynulo "v Praze nasněží 3 cm a je kalamita". Takže jsem na to reagoval. A ono se z toho po tvém příspěvku začalo koulet "kamióny v zimě v ČR obecně", "tvorba hodnot v ekonomice" (to bylo ono "kamionová doprava udržuje ekonomiku tam, kde je"), "perspektiva jednotlivých druhů přeprav v europrostoru", na to by mohlo navazovat "jakých zkušeností vývoje námořní přepravy v posledních 20 letech by mohla využít přeprava kamionová", "dosavadní výsledky pokusů kontejnerizace železniční dopravy" atd. atd. Na všechno reagovat nejde, jak už jsem psal, to bychom museli na všechno založit nové vlákno, zvlášť začínáš-li každé z těchto témat nepravdivým tvrzením :D

Takže myslím, že s těmi kamiony by nám pro tentokrát stačilo k tomuhle vláknu jen to, jaký mají vliv na zimní kalamitu v Praze. Na ostatní věci by se opravdu hodila spíše samostatná vlákna. :papa

Odesláno
Původně zaslal: Mila_S

Némecky neumim, ale pochopil jsem, že ty moje Alpiny zas tak blbě nedopadly :super

[upravil dne 1.10.07 Mila_S]

Tohle vypadá dobře. Ale hehe hele zajímavost: Už v předchozích letech jsem si všimnul, že stejná pneu, jen s jiným rozměrem (např. v šíři 165 místo 205) je v testech na ouplně jiném místě. Čím to může být? Může mít jiná šíře tak velký vliv na vlastnosti v porovnání s konkurencí? Nebo u širších, a tedy dražších gum si výrobci více dávají pozor na kvalitu? Potažmo, jeden rozměr té samé gumy se vyrábí v místě A (řekněme Německo), a užší lidovější rozměr v místě B (řekněme Turecko), a mají jinou kvalitu? Nebo jak by to mohlo být? :myslim

P.S. S němčinou nabízím výpomoc:

1. sloupec je cena v EUR, to je jasné, a pak jsou vlastnosti pneu (známkování jako ve škole, tedy 1 je nejlepší):

2. SUCHO

3. MOKRO

4. SNÍH

5. LED

6. HLUČNOST

7. VLIV NA SPOTŘEBU POHONNÝCH HMOT neboli VALIVÝ ODPOR

8. OTĚRUVZDORNOST neboli ŽIVOTNOST

[upravil dne 2/10/07 Garfield]

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Co říkáte na BFGoodrich WINTER G nebo Kleber KRISALP HP v rozměru 185/65/14? Našel jsem je za celkem slušnou cenu...

nevim jak dnes, ale pred par lety sme obouvali pickupy na Klebery a byly super

Odesláno
Původně zaslal: buml

Původně zaslal: Dundee

Co říkáte na BFGoodrich WINTER G nebo Kleber KRISALP HP v rozměru 185/65/14? Našel jsem je za celkem slušnou cenu...

nevim jak dnes, ale pred par lety sme obouvali pickupy na Klebery a byly super

Kolega má letní Klebery a nemůže si je vynachválit. Jen se trochu bojim, že by se jim zimní nemusely povést (pár značek je na tom podobně- letní super, zimní na prd nebo naopak):myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...