Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

My máme v plánu akci kterou jsem interně nazval "Sedm přehrad", je to můj výmysl, výlet na celý den, ale ještě nevím, kdy se do toho pustíme :D

Akce Sedm přehrad.jpg

Odesláno (upraveno)

Klemoň - technické zajímavosti
1) Když si dáš BACHA, tak kousek nad Semilama je po pravé straně bombastická vyhlídka na Jizeru a Riegrovu stezku (100 m pěšky od silnice, stavěl jsem tam i s dodávkou, takže motorky ohne problem)
image.png.54454d0b85b628f6f46f180b26db2beb.png
2) U hotelu Pod Spálovem je 100 let stará vodní elekrárna (bohužel už zrekonstruovaná, ale z vnějšku furt hezká), jejíž náhon je na půl cesty mezi Semilama a elektrárnou v tunelu pod kopci
image.png.f19a493b14507be2a36fd7eec4c5811c.png
image.png.f10e0455474f2a507f14a4f22bd4d1ab.png
3) 500 m nad hotelem je tzv. Edův most - místo, kde se v roce 1990 srazila lokálka s nákladním vlakem. Stalo se poslední prázdninovou sobotu a 22ti letý Medvěd se zakecal a vlak nestihl https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/na-kolejich-vyhaslo--zivotu-je-to-uz--let20110826.html
4) O dalších 200 m výš (soutok potoku Vošmenda s řekou Kamenicí) je jediný srub, který jsem někdy v životě toužil vlastnit (romantika jak v Kanadě)
Srub najdeš kousek od tohohle scestníku image.thumb.png.8bcf1376312d5e9be7e8e0480c65ee11.png
5) V Bozkově jsou přístupné krápníkové jeskyně - ale ty budou asi stejně zavřené a z parkoviště jsou cca 1 km z kopce - na motorce nelze)
6) Návarov - už asi 40 let se přes řeku přejíždí přes provizorní ocelovo-prkennou konstrukci, pilíře původního kamenného mostu jsou ale hezky vidět
image.png.6bba65960a1b8fede28373d1f640aa6d.png
7) Přehradní nádrž Souš - nádrž na pitnou vodu uprostřed jizerskohorské přírody
image.png.49268e2e6d905e0a720da357aac53a04.png
8 ) Ještěd - tam asi není co dodat
9) Frýdštejn image.png.1a72c7f92cee31f69521a4de38162a49.png

10) Pantheon image.png.4d191d3b424ae9a346a25142a4ec030c.png

11) Suché Skály (pohled od Malé Skály) - image.png.3a6fae60e5cbf88d4f5e0da0a1cea0bd.png

12) Kozákov (rozhledna a naleziště trilobitů) image.png.bc7194b569f76ffdb5454dfdcb86e1c9.png

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Míro - tvoje "dokumentace" je tak dokonalá  :potlesk  , že už ti asi opravdu volat nemusím :papa            Jen Upřesním , že nejedeme na Bike - tedy motorce , ale na Trike - tedy tříkolce :mad:           Konkrétní stroje :

Trike - Rewaco.jpg

Trike - Streamer.jpg

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

Jo, víc hlav víc ví. Já začínám místo cesty do Ruska, kterou jsem zrušil, připravovat na léto, že objedu celou republiku po silnicích a hlavně silničkách co nejblíže hraniční čáře, s odbočkami na blízké zajímavosti. Vznikne z toho taky taková mapka, až to složím dohromady. S objezdem hranic začneme a zároveň skončíme na Cínovci (je to relativně nejblíže k domovu a pojedeme proti směru hodinových ručiček. Občas budeme muset je po úzkých silničkách, něco jako zpevněných polních cestách.  Nechci letos vůbec do ciziny, jde o to, že kdybychom tam někde tu nákazu chytili, všechno by se zkomplikovalo, nejasné podmínky zdravotní péče, jak řešit karanténu kdyby to byl jen jeden z nás atd.

Jak jsem tak zachytil budeme chybět hlavně Chorvatům, a to je zrovna země, kde bych k doktorovi nechtěl. No budeme jim chybět, hlavně finančně, láskou k nám zrovna neplanou...

Upraveno uživatelem Espero
Odesláno

včera psali, že HR, Řecko a jiné země půjdou navštívit už od srpna 😯, tak uvidíme co vláda ještě vymyslí..., původně bylo, že 2

roky nikam 🤠😂

jinak chorvati láskou k nám už neplanou, to máš bohužel pravdu, ale peníze nesmrdí...

Odesláno

@Espero zajímavý nápad, objet republiku podél státní hranice. I když jsou ,,památky" minulosti na většině míst (asi) zbořené, tak možná, že někde bude nějaká část. Ať se bude jednat o strážné věže, drátění plot (KP), budovu pohraniční roty apod. Někde možná bude možnost jet po demarkační čáře. I když už nebude znatelný rozdíl, který byl v době, kdy bylo pohraniční pásmo, i tak to bude zajímavá cesta.

@ozzy56 uvidí se, co naši politici do léta ještě vymyslí. Zde se ukazuje, jak ,,mocné" jsou peníze i politika před zdravím. Máš pravdu, že peníze nesmrdí.

Odesláno

Počítám s tím, že k některým pamětihodnostem, přírodním místům a na koupání třeba si budeme zajíždět z trasy mírně do vnitrozemí. To nebude na překážku, jen se pak vrátíme na stejné místo, kde jsme trasu opustili. Přidejte se někdo, bude víc zábavy. Ti co mají velké kombíky si vystačí s nafukovací matrací, obvykle se vejde. A vaření můžeme uspořádat u nás ve voze.

Odesláno

Espero - sleduju mnoho skupin nomádů a bydlíkářů a tenhle nápad je teď ve vztahu k opatřením souvisejícím se zákazem výjezdu z ČR velká móda. Snad se všichni do toho pohraničí vejdete 

Odesláno (upraveno)

Ono nás není tolik jako vás bublifukářů. Nejsou nás tisíce, ale taky mi není jedno, že nás tolik přibývá. Za těch 15 let, co se s tím zabývám nárůst je. Takže asi pořád ještě vejdeme. Nelze se divit, krach cestovek a stovky až tisíce lidí na ulicích, teď zavřené hospody a hotely a taky v neposlední řadě nárůst cen v restauratérství a hotelnictví. Lidi mají rádi své jisté, většina bydlíkářů ale jezdí do kempů, protože závislost na energiích  a vodě je pro ně přednější.

Odesláno (upraveno)

Bublifuky, no to jsou taková ta maličká autíčka, co se jim za výfukem dělají při jízdě bubliny. Taky mám doma 2 bublifuky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...