Guest Tomajdo Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Zdárek Uvažuji o koupi Peugeota 306 a potřeboval bych pár rad a zkušeností.První moje dilema je jak se rozhodnout mezi motory 1.4 a 1.6..Nejsem žádný závodník ale rád bych aby to aspoň trochu jelo a mělo to optimální spotřebu.Dále bych se rád zeptal na nejčastější závady a jejich cennové řešení, tím pádem i shruba cenu náhradních dílů.Budu rád za všechny vaše rady a názory...předem dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOSSCZ Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 http://katalog.mjauto.cz/ Tady najdeš orientačně ceny dílů Jinak byl bych spíš pro 1,6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 taky bych neváhal a šel do 1.6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Určitě 1,6, jel jsem asi ve třech 306 1,4kách a nic moc to nebylo a ve čtyřech lidech to je líný, pokud jedeš sám tak to jde. A 1,6tka má i menší spotřebu, teda papírově, jinak podle toho jak jezdíš, asi to bude tak nastejno u obou, ale to ti 306tkaři tady řeknou. [upravil dne 25/10/06 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blizzard Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 jj, radsi ber tu 1,6. 1,4ku mam a je to jak rek radekhurvajz. v jednom cloveku to jeste v ramci moznosti jede, ale jakmile prevazis vic lidi tak je to neskutecne chciply. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Béďa Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Mam 1.6ku a nic slabsiho fakt ve 306ce nebrat. Na nas bodovy system to jede dostatecne, ja kdybych kupoval znova 306ku tak uz koupim urco neco silnejsiho spotreba: pohoda jizda tak kolem 7-7.5l(prevazne mesto) a kdyz ji davam tak cca ten litr vic. Tankuju na Shellu, na jinych(ne zrovna moc znackovych benzinkach sem mel spotrebuju o neco vetsi) takze uz nemenim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvix Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Měl sem krátkou 1.4 r.v. 93 a byl to lenoušek. Teď mám 1.6tku ale v kombíku, takže to má nějaký to kilčo železa navíc a řek bych že je to na hraně. Ujíždět se s tim nedá, ale ject v pohodě. Takže určitě hlasuju pro 1.6. Ale i u ní určitě začneš zachvíli přemýšlet jak by asi uháněla 1.8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Jo ber tu 1.6, pokud ti jde o povinný ručení tak na tom budeš stejně, já mám spotřebu kolem 7 l převážně po městě a už to trochu jede když potřebuješ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orgacek Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Jak ríkal Béďa mám stejnou zkušenost a spotřeba 7,5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyjim Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 rozhodně 1,6..když chceš 1,4kou předjet kamion do kopce, tak proti tobě nesmí týden nikdo jet ..teda mluvím o kombíku, ale myslím, že u ostatních to bude podobné [upravil dne 26/10/2006 reyjim] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Jdi do 1,8 16 V, to pojede určitě dost dobře (já bych ale volil 1,9 TD nebo 2,0 HDI = hodně kiláčků za málo chechtáčků) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Původně zaslal: Medvěd Jdi do 1,8 16 V, to pojede určitě dost dobře (já bych ale volil 1,9 TD nebo 2,0 HDI = hodně kiláčků za málo chechtáčků) a nebo zrovna 2.0 GTI6 že..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raspa Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 já mam 1,4 kdybych kupoval nové auto , tak jdu určitě minimálně do 1,6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huul Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Já mám 1.6 a nemůžu si vynachválit.sice sem neřídil 1.4 ale asi bych neměnil.Zrychlení výborný Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tomajdo Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 Všem moc díky za rady...Myslím že 1,6 je jasná volba.Ještě bych se ale rád zeptal na co si dát při kupování bacha...A co je u 306ek poruchovýho... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyjim Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 Původně zaslal: Tomajdo Všem moc díky za rady...Myslím že 1,6 je jasná volba.Ještě bych se ale rád zeptal na co si dát při kupování bacha...A co je u 306ek poruchovýho... http://306.frikulin.com/ ..návody..jak si pořídit 306 pro radost..tam najdeš o 306kách to nejdůježitější..mě to teda při výběru a koupi dost pomohlo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tomajdo Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 Díky moc.Fakt dobrá stránka,je tam spousta zajímavejch a užitečnejch věcí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domikra Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Pokuď se autu trochu věnuješ a alespoň jednou za měsíc si ho prohlidneš,tak předejdeš 90% závad a těch zbylých 10% je u kteréhokoliv vozidla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.snake Posted November 8, 2006 Share Posted November 8, 2006 ja som v 1.4 nesedel ale mam teraz 1.6 a ide celkom slusne ale mam aj almeru 1.4 16v a nissan ma lepsi motor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipnicak Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 pokud jezdis sam, staci 1,4 pokud se rad svezes, tak 1,6. Ridil sem oboji, na normalni jezdeni je to skoro jedno,ale s 1,6ko je vetsi sranda. Pokud uvazujes o LPG tak jednobod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts