Marcel505 Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Neděste se. Moje otázka je jednoduchá: Může se něco v motoru poškodit, pokud bych nechal přes zimu vypuštěnou chladící kapalinu? Samozřejmě motor nebude přes zimu nastartován a víčka expanzky a chladiče nechám otevřená. Jde mi o to, jestli se nemůžou poškodit nějaká těsnění apod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 no pokavaď vypustíš vodu z chladiče,tak začne dost brzo korodovat.a jestli se můžu zeptat,přoč chceš tu vodu vypouštět??radči si kup nějakou nemrznoucí směs a nalej ji tam.příjde ti to levnějc než pak dávat new chladič Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Prozatím nevím, co by se mělo stát. Takhle přezimuje hafol zemědělských strojů přez zimu a nic se jim nestalo. Nezapomenout vypustit vodu z bloku motoru, aby ti led neroztrhal motor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 ale když je chladič bez vody tak dost brzo začne korodovat.no a po čase prorezne skrz.to se nám stalo u starýho auta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Nemluvě o hadicích a veškerých těsněních, které mohou bez vody snáz zpuchřet - takže je to sázka do loterie, buď se nestane nic, nebo můžeš mít kopec problémů (kup si nemrzku a budeš mít pokoj - nemrzka může být v autě i celoročně) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajven Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Původně zaslal: Marcel505 Neděste se. Moje otázka je jednoduchá: Může se něco v motoru poškodit, pokud bych nechal přes zimu vypuštěnou chladící kapalinu? Samozřejmě motor nebude přes zimu nastartován a víčka expanzky a chladiče nechám otevřená. Jde mi o to, jestli se nemůžou poškodit nějaká těsnění apod. prirodezena vlastnost kovov je ze ked boli zamocene vodou a potom sa nechaju na vzduchu zacnu korodovat este rychlejsie. Takze by som sa bal ci niektore veci v chladiacej sustave nezacnu korodovat este rychlejsie. Na druhej strane ak su v sustave len gumove hadice a hlinik potom by nemal byt problem to nechat aj vypustene. My doma na Zetore 25 taktiez nechavame vypustenu vodu celu zimu a na jar nalejem znova len obycajnu ani nie destilovanu. A traktor je rv 1956, sa mi zda. Takze oslavil uz 50ku. Je to na tebe. /It\'s up to you/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Mám v autě motor, co jsem měl ležet vyndaný v garáži něco přes rok, a nic se mu nestalo. Stejně tak chladiče, hadice - některé mi tu leží ještě déle, a čas od času tam pro něco hrábnu. Nicméně určité riziko tu je, že se něco rozeschne, nebo zkoroduje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsj007 Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Tiez by som tam dal nemrzku, nie je to drahe a hlavne je to bezproblemove!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 Právě že chladič je trochu děravý, tak mi jde o to, jestli se něco stane motoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts