Jump to content
  • Current Donation Goals

Vzduch místo chladící kapaliny?

Marcel505

Recommended Posts

Neděste se.

Moje otázka je jednoduchá:

Může se něco v motoru poškodit, pokud bych nechal přes zimu vypuštěnou chladící kapalinu? Samozřejmě motor nebude přes zimu nastartován a víčka expanzky a chladiče nechám otevřená. Jde mi o to, jestli se nemůžou poškodit nějaká těsnění apod.

no pokavaď vypustíš vodu z chladiče,tak začne dost brzo korodovat.a jestli se můžu zeptat,přoč chceš tu vodu vypouštět??radči si kup nějakou nemrznoucí směs a nalej ji tam.příjde ti to levnějc než pak dávat new chladič

Nemluvě o hadicích a veškerých těsněních, které mohou bez vody snáz zpuchřet - takže je to sázka do loterie, buď se nestane nic, nebo můžeš mít kopec problémů (kup si nemrzku a budeš mít pokoj - nemrzka může být v autě i celoročně)

Původně zaslal: Marcel505

Neděste se.

Moje otázka je jednoduchá:

Může se něco v motoru poškodit, pokud bych nechal přes zimu vypuštěnou chladící kapalinu? Samozřejmě motor nebude přes zimu nastartován a víčka expanzky a chladiče nechám otevřená. Jde mi o to, jestli se nemůžou poškodit nějaká těsnění apod.

prirodezena vlastnost kovov je ze ked boli zamocene vodou a potom sa nechaju na vzduchu zacnu korodovat este rychlejsie. Takze by som sa bal ci niektore veci v chladiacej sustave nezacnu korodovat este rychlejsie. Na druhej strane ak su v sustave len gumove hadice a hlinik potom by nemal byt problem to nechat aj vypustene. My doma na Zetore 25 taktiez nechavame vypustenu vodu celu zimu a na jar nalejem znova len obycajnu ani nie destilovanu. A traktor je rv 1956, sa mi zda. Takze oslavil uz 50ku. Je to na tebe. /It\'s up to you/ ;)

Mám v autě motor, co jsem měl ležet vyndaný v garáži něco přes rok, a nic se mu nestalo. Stejně tak chladiče, hadice - některé mi tu leží ještě déle, a čas od času tam pro něco hrábnu. Nicméně určité riziko tu je, že se něco rozeschne, nebo zkoroduje