thorr001 Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen (upraveno) čau, jak už jsem tu psal, co nevidět se rozrosteme a bylo potřeba přejít na větší auto. Zvažoval jsem 807ku nebo C8ku, ale trochu mi vadilo že na dnešní dobu už nemají moc dobrou výbavu, třeba že jim chybí el. parkovací brzda, bezklíčkový startování a tak... Nakonec se naskytla zajímavá nabídka na Grand Espace IV, motor 2.0DCi 127kW, polokožený sedačky, navigace, LED denní svícení, bezklíčkový odemykání a startování atd. Auto je rok 2012, dovoz z Itálie, 248tkm, bez koroze, nějaká kosmetika tam samozdřejmě je, natržená sedačka řidiče, je k tomu jen jedna karta. Trochu mě mrzí že to nemá senzor světel. Aktuálně řeším montáž tažnýho zařízení, kosmetiku a auto půjde na nějakej vstupní servis, oleje filtry atd. Řeším ještě výměnu předních sedaček za vyhřívaný, chci opravit parkovací senzory a mrknout co by obnášelo dát tam ten senzor světel. Je super že to má 7 sedaček Upraveno 23. květen uživatelem thorr001 Charlie 607 a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
Davidak79 Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen nevím jestli jen špatně vidím ale sensor světel to má , dej kartu do čtečky a dvakrát ( nebo třikrát nejsem si teď jistý ) rozsviť a zhasni světla . Na palubce by se měla objevit hláška funkce světel zapnuta. Citovat
thorr001 Odesláno 24. květen Autor Odesláno 24. květen Díky, zkusím. Na páčce to bohužel nemá polohu "Auto" Včerejší montáž TZ, zítra musím sehnat pevnostní šrouby Citovat
Davidak79 Odesláno 24. květen Odesláno 24. květen (upraveno) nemá to polohu , zastrč kartu do čtečky , nestartuj , z polohy vypnuté světla 2x zapni vypni parkovačky . Pokud má sensor světel naskočí hláška že se aktivovalo rozsvícení po setmění. Ta funkce rozsvícení po setmění se takhle blbě aktivuje - deaktivuje . Někdo prostě 2 x rychle po sobě rozsvítí a vypne si to, aniž by hlášku o deaktivaci postřehl . Upraveno 24. květen uživatelem Davidak79 Citovat
thorr001 Odesláno 25. květen Autor Odesláno 25. květen tak čidlo bohužel nemám, zkusím ho ale někde sehnat a domontovat (jestli to půjde nějak normálně) Davidak79 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. květen Odesláno 27. květen Kdyby ses chtěl po vyměně sedaček zbavit těch původních předních, dej vědět, možná bych měl zájemce Citovat
thorr001 Odesláno 28. květen Autor Odesláno 28. květen Díky, ozvu se. Výměna sedadel je v plánu, ale zatím se mi nepodařilo najít pěkný sedačky s výhrevem za rozumný peníze, vzhledem k tomu že jsem auto koupil za 1100 euro se mi do toho nechce moc investovat Citovat
thorr001 Odesláno 28. květen Autor Odesláno 28. květen Mechanická instalace tazneho je za mnou, musel jsem si trochu pohrát s držáky, ale šlo to. Místo origo elektro přípojky s 13ti pinovou zásuvkou jsem objednal univerzální CAN Bus s 7mi pinovou zásuvkou. Akorát přemýšlím kdy v kufru chytnout trvalých +12V pro napájení can bus jednotky elektroinstalace, nechce se mi to táhnout až od baterky... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. květen Odesláno 28. květen Koukám pěkná koupě. Tak snad nevypeče. Já si vždycky říkám, když jdu ze zahrady kolem C8 a 807, že to snad ani není možný, že jsem ty 2 auta koupil dohromady za 49 tisíc Citovat
thorr001 Odesláno 28. květen Autor Odesláno 28. květen díky, snad ne... Tyhle motory prej něco vydrží a celkově to není až tak starý auto, tak snad bude sloužit Ještě si pohrávám s myšlenkou instalace rádia s Androidem, uvidíme Varianta by byla třeba tohle: https://www.kuptounas.cz/detail-550-1-D1010003/1din-autoradio-a3446-dotykovy-displej-6-86-s-bezdratovym-carplay-a-android-auto.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=FM-PMax-Šampioni-KupTouNas.cz&utm_id=17962185088&gad_source=1&gad_campaignid=17335577421&gclid=Cj0KCQjwz9_QBhD_ARIsADnSCfDkxBh6lPguSR0Cf0cSuwhEuZcb0H4xlsOVlU0ZWZ_tdmhNzLVznFEaAkKQEALw_wcB A nebo samostatjnej displej kterej bych dal do kastlíku vedle rádia https://www.datart.cz/displej-do-auta-navitel-ds810-cerny?gad_source=1&gad_campaignid=23713022818&gclid=Cj0KCQjwz9_QBhD_ARIsADnSCfCRyvThrLA2PhWJqVF5l0fWdNmpVDoSr4aTJbNNVdPKOBZMZIl7wFcaAiBBEALw_wcB Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. květen Odesláno 29. květen Jen se zeptám z jakého důvodu jsi instaloval sedmikolíkovou zásuvku? Už dávám jen 13 kolík protože třeba nosiče na kola maj 13 větší přívěsy maj 13 a to že malá nebržděná kárka je 7 od toho je redukce a vždy je lepší redukovat ze 13 na 7. Charlie 607, Rikic339, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
thorr001 Odesláno 29. květen Autor Odesláno 29. květen využívám jen vozík kterej má 7pinovou zásuvku,takže v případě potřeby bych namontoval 13ti pin, ale nemyslím si že to bude potřeba. Tu 13ti pinovou si nechám do zálohy Citovat
thorr001 Odesláno 29. květen Autor Odesláno 29. květen Dneska se mi podařilo opravit parkovací senzory, problém byl v přerušené kabeláži, vyřešeno na místním vrakovišti kabeláží z jiného auta Citovat
Davidak79 Odesláno 29. květen Odesláno 29. květen 2.0T a 2.0DCI jsou držáci , elektrika byla trochu problém , jenže pokud tomu rozumíš , tak se není čeho bát . Dílů je dneska hromada . Cokoli dodělat není problém , Renault dával kabeláž pro plnou výbavu i do "sociál|" verze . thorr001 ohodnotil 1 Citovat
thorr001 Odesláno Pátek v 17:17 Autor Odesláno Pátek v 17:17 (upraveno) Díky, rád bych dodělal ten senzor světel, díval jsem se že patří k zrcátku, díly tady na vrakáči jsou za pár korun, tak to zkusím. Teď se chci ale věnovat tomu taznymu, dát nějak dohromady tu elektriku a tím pádem nechat 13ti pin zásuvku Upraveno Pátek v 17:19 uživatelem thorr001 Citovat
thorr001 Odesláno Sobota v 19:42 Autor Odesláno Sobota v 19:42 Dneska byl celkem čas, tak jsem dal zpátky zadní nárazník a pustil jsem se do protahování kabeláže, zkusím to s tou origo 13ti pinovou zásuvkou jak mi radil @Vena garážmistr tu 7mi pinovou pošlu zpátky. Narazil jsem ale na problém s připojením ke světlům, při demontáži se s tím moc nemazali a ucvakli konektory ke světlům, tak budu muset na vrakáč a snad budu mít štěstí... Dneska jsem ještě zjistil že keyless funguje jen uvnitř, venku bohužel ne, podle copilota by za tím mohly být špatný pojistky k anténám, případně jsou pak KO kliky... Další věc co mě zarazila je že nejde podsvícení ovládání oken, nejspíš KO pojistka. Z auta jsem vyndal řetězy Thule, model CD-9, na hory nejezdíme a jihovýchodě Moravy je počítám moc nevyužiju, tak kdyby se někomu hodily, tak dejte vědět Citovat
thorr001 Odesláno včera v 06:20 Autor Odesláno včera v 06:20 Montáž tažnýho pokračuje, aktuálně řeším kam s tímhle konektorem, tušíte někdo kam patří? Citovat
Davidak79 Odesláno včera v 15:20 Odesláno včera v 15:20 (upraveno) nebyl to konektor k tomu předchozímu tažnému ? EDIT : sem našel že jsi psal že je ucvakali Upraveno včera v 15:26 uživatelem Davidak79 Citovat
thorr001 Odesláno před 20 hodinami Autor Odesláno před 20 hodinami Konektory ke světlum už mám, jen to bude chtít trochu práce... Tohle vede jakoby od světel, řekl bych do nějaký jednotky, ale bohužel to nevím přesně, ideální by bylo sehnat kus kterej má taky origo tažné zařízení, ideálně ještě před demontáží Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.