weskr Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Ahoj všem, moc prosím o radu. Protéká mi voda skrz zátku na motoru. (Ta na boku). Existuje nějaký zpusob jak ji zaslepit, přilepit aniž bych musel rozmontovat půlku auta? Nejsem znalec, tak prosím srozumitelné odpovědi. děkuji. Peugeot 407 SW 2.0 HDI 103 kw Citovat
Hafity Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Záleží, v jakém stavu ta protimrazovka je.... Kdysi dávno jsem jí prohnal velkou samořezkou s velkou podložkou, řádně podpořenou silikonem.... Starší manželský pár z Moravy s tím dojel až dom.... Říkal jsem jim, že to je jen provizorium, ale další osud už nevím.... Jak známo od pana Murphyho, nejdelší trvání mají provizória.... Citovat
weskr Odesláno 16. prosinec 2025 Autor Odesláno 16. prosinec 2025 To právě nevím v jakém je stavu, jen vím, že mi to protéká. Ale i tak děkuji za odpověď. Citovat
dýzl Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 kdysi dávno jsem na prorezlou? protimrazovku na seatu ibiza 1,7d použil utěsňovač chladicí soustavy, bylo to jen dočasné řešení na jeden furt. Bez výměny pak u mne ještě jezdila asi 4roky a než ji po zkušební jízdě šejdíř opravář údajně zrušil. Spíše pak jezdila pod jinou identitou -tedy asi a jen kastle. Citovat
Hafity Odesláno 16. prosinec 2025 Odesláno 16. prosinec 2025 V 15. 12. 2025 at 15:42, weskr napsal: (Ta na boku). Nevím přesně, kterou myslíš, ale pokud je tam hodně špatný přístup, tak bych napřed zkusil ten utěsňovač, jak píše kolega @dýzl.... Samozřejmě s rizikem, že to může utěsnit i to, co nechceš.... Typicky výměník topení.... Citovat
weskr Odesláno 17. prosinec 2025 Autor Odesláno 17. prosinec 2025 Musel bych vyndat nápravnici a turbo, abych se k tomu dostal. Tolik asi o přístupu Toho se právě bojím, že si utěsním i topení. Citovat
Hafity Odesláno 17. prosinec 2025 Odesláno 17. prosinec 2025 Tím "z boku" asi myslíš zezadu směrem ke kabině? Citovat
weskr Odesláno 18. prosinec 2025 Autor Odesláno 18. prosinec 2025 Ano, je jich tam více. Nicméně jsem to vyřešil tak, že jsem to dal stejně do servisu. Do pátku by to mělo být hotové, tak dám vědět co a za kolik. Všem moc děkuji. Citovat
weskr Odesláno 20. prosinec 2025 Autor Odesláno 20. prosinec 2025 Tak jen pro info... Auto bude hotové až 5.1.26. Vymění mi tři zátky a cena bude 11 600kč. Je mi jasný, že si servis musí ještě před vánoci vydělat, ale tohle je už obyčejná zlodějina a prasečina. Ano, nikdo mě nenutil to tam dávat, ale byli jediní, kdo mě vzal před vánoci. i tak budu čekat na auto pomalu tři týdny. Bohužel nemohu uvézt jméno servisu, jen to, že je to v Chomutově. Cena jedné zátky je 49kč, slovy čtyřicet devět! Obrázek si udělejte sami. Ještě jednou moc děkuji všem, co se pokoušeli poradit a přeju hezké svátky plné pohody a klidu. Citovat
dýzl Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 (upraveno) Nevím zda-li cena bude adekvátní, ale na druhou stranu píšete-odmontovat nápravnici a turbo, s tím asi vypustit minimálně chladicí kapalinu a kdoví zda-li ne i motorový olej... Jinak, pro informaci!! Utěsňovače chladicí soustavy potřebují určitou teplotu, tlak, kov a v neposlední řadě i vzduch = působí v místě styku kovů, vzduchu a chladicí kapaliny - vody (některé přímo do "fridexu" některé musí jít do čisté vody)-tedy v místě poškození chladicí soustavy Upraveno 20. prosinec 2025 uživatelem dýzl ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 20. prosinec 2025 Odesláno 20. prosinec 2025 před 16 hodinami, weskr napsal: Bohužel nemohu uvézt jméno servisu Důvod? Citovat
weskr Odesláno 21. prosinec 2025 Autor Odesláno 21. prosinec 2025 Jsou dva. 1. Nechci aby mi udělali něco s autem(víme jak to chodí) 2. Platí nějaké zákony o ochraně. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. prosinec 2025 Odesláno 22. prosinec 2025 @weskr ta cena není přehnaná--asi před 15 lety měl soused to samé, platil něco přes 8 tisíc, ale pokud nemáš šajn co ta oprava všechno obnáší, tak chápu... Charlie 607, Medvěd a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
weskr Odesláno 22. prosinec 2025 Autor Odesláno 22. prosinec 2025 @ozzy56 Jak jsem psal výše, právě že nerozumím. Citovat
oddie Odesláno 22. prosinec 2025 Odesláno 22. prosinec 2025 Ano, obrázek jsem si udělal sám. Servis, který tě jediný vzal, pomluvíš do zlodějů a prasat. Upřímně, dělat servis a dočíst se o sobě něco podobného, milému zákazníkovi se na opravu vy.eru a vyzvu ho, ať si ten krám odveze jinam, že tohle nemám zapotřebí. A doufám, že to udělá i ten v Chomutově. Charlie 607, VojtouNerCZ a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
weskr Odesláno 22. prosinec 2025 Autor Odesláno 22. prosinec 2025 Obrázek sis sice udělal, ale úsudek máš špatný. Mělo to být hotové do pátku, ale po nekonečných hovorech a výmluvách to bude(snad) 5.1. Jinak původní cena opravy měla být poloviční, ale protože to najednou je moc práce(jak říkám nerozumím tomu), tak najednou dvojnásobek. A nebyl to jediný servis, ale první. V Praze to máte asi jinak, ale tady na severu většinou platí to co se domluví. A ne že uvidim "troubu co tomu nerozumí" tak ho hned natáhnu. K tématu to však není, tak Ti popřeju klidné a pohodové vánoce. Citovat
oddie Odesláno 23. prosinec 2025 Odesláno 23. prosinec 2025 Tyhle staré klumpry mají jednu kouzelnou vlastnost, jako třeba že se vyndání 6 šroubů nápravnice trvající normálně 6 minut může zvrhnout na operaci na 6 hodin, pokud se protočí matice v kastli. Proto je velmi velký nerozum slibovat něco bez rezervy na tyto případy a dostatečně tuto eventualitu nezdůraznit. Netroufám si ovšem tvrdit, zda tuto informaci servis nezdůraznil, či zda ji zákazník prostě jen vytěsnil. Každopádně zmíněná cena za obtížnou demontáž bych nenazýval jako "natáhnutí", ale spíš jako zoufalství pro servis, protože na běžném servisu bez komplikací typu výměn brzd, tlumičů atd. si za stejný čas vydělá mnohem víc. To je ostatně také možná částečným důvodem, proč to nikdo jiný nechtěl dělat. Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 23. prosinec 2025 Odesláno 23. prosinec 2025 (upraveno) Už koncem devadesátek jsem se postupem ze zákazníka skamarádil s mechanikem z Hronova, za kterým se mi vyplácelo jezdit na opravy až z Prahy, páč si na mě jednak byl ochoten najít čas třeba i o víkendu a hlavně neměl potřebu při každé návštěvě zkoušet jakou cenu ještě dám, což v Praze bylo přesně naopak. Jezdil jsem tehdy nějakých 8 - 10 000 km měsíčně a tak jsem servis holt cca 1x měsíčně potřeboval už jen kvůli oleji No a u Míly jsem zažil, jak odmítl staršího pána, který chtěl u úzké 120ky vyměnit tlumiče a tuším i destičky. Míla mi po té, co pánovi ukázal dveře, vysvětlil, že zatímco u mé T4 má všechny 4 tlumiče vyměněný během pár chvil a v pohodě mi může říct za práci slušnou sumu, páč v Praze by si za práci řekli i násobek, tak dotyčný pán měl na 90% tlumiče zralý na autogen a Míla by se s tím jebal logicky mnohem dýl než na mým autě. A kdyby si řekl za tu výměnu tolik co mě, tak bude po celým Hronově poslouchat jakej je lump, gauner a zloděj Takhle byl holt jenom lump, ale i tak měl na dílně furt plno Upraveno 23. prosinec 2025 uživatelem Medvěd Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 23. prosinec 2025 Odesláno 23. prosinec 2025 Mám tuhle zkušenost se sundaváním nápravnic kvůli výměně spojky, na tomto motoru a této generace aut - která tím problémem protočení matic uvnitř kastle trpí asi nejvíce napříš značkami, asi od sebe opisovali. Norma na spojku byla tuším 6,5h. Dalo by se to v pohodě udělat, pokud by stačilo vyšroubovat těch 8 šroubů a za 5 minut by byla dole. Ale dával jsem tu někde fotky, proč to nejde a chtěl jsem to mít co nejšetrněji, takže šrouby předem uřezat, sundat nápravnici a pahýly vytočit po důkladném prohřátí. Pak očistit nápravnici a natřít orezlá místa, vytříkat jí dutiny, a ošetřit a udělat vše, kam jinak není přístup, když už je dole. Nic z toho ovšem v té normě na spojku není, že... Celkový čas jsem měl asi 20 hodin, místo 6. Jasně, udělal jsem toho mnohem víc než jen spojku. Ale přesto - zaplatil by mi tohle zákazník, kdybych to dělal na kšeft jako servis? Ani ve snu. Vzhledem k tomu, co mají lidi za představu, že by měl servis stát... což je mimochodem pokrouceno marží na dílech a naplno se to projeví právě u výměny pitomosti typu zátky za 49 Kč. Takže jo, je spousta mizerných servisů, matláků a dokonce podvodníků. Ale na druhé straně také naprosto zkreslené představy zákazníků o tom, co by měl všechno servis dělat a co by to mělo stát. Upřímně jsem rád, že to mám jen jako hobby a že mě to neživí. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.