Terminator50 Odesláno 4. listopad 2025 Odesláno 4. listopad 2025 (upraveno) Ahoj všem. Mám takový problém s topením. Pokud nastartuju a vyjedu s nezahřátým autem, tak topení topí jak má. Jakmile se dostanu k 80°C tak topení najednou fouká studený vzduch. Takhle to děla v intervalu a nemění se. Vždy fouká déle studený vzduch a chvilku teplý. Nastaveno mám na 25°C, když nastavím na 30°C tak fouká stále teplý vzduch, ale to nechci pač to pak topí moc. Jen doplním, že nemám funkční klimatizaci, děravý kondenzátor klimatizace. Pár součástek s topením spojených jsem taky zkoušel vyměnit jako například stropní čidlo s vrtulkou, klima ovládací panel. Venkovní čidlo ukazuje správně, klapky funkční (tedy ta levá/pravá na směr foukání) a klapka na cirkulaci vzduchu v kabině/venkovní vzduch, kde je kabinový filtr. Horká voda jde do topení neustále i při otevírání/zavírání termostatu. Tak už nevím, čím by to mohlo být. Dokázal by mi někdo poradit? Upraveno 4. listopad 2025 uživatelem Terminator50 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. listopad 2025 Odesláno 4. listopad 2025 podle mě klapka nedrží nastavenou teplotu, takže vadné čidlo co ji ovládá ? jinak topení je v autech na tzv. malém okruhu, proto do něj jde voda (po zahřátí motoru teplá) neustále, termostat na to nemá vliv vyjímkou byla třeba Škodovka, která měla ventil, kterým šlo vodu do topení uzavřít Citovat
Ferry Odesláno 4. listopad 2025 Odesláno 4. listopad 2025 Napichnout na diag PP2000 a podivat se na hodnoty vsech cidel, co ukazujou pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Terminator50 Odesláno 4. listopad 2025 Autor Odesláno 4. listopad 2025 (upraveno) Dave_k: Koukám, že je tu ještě snímač na palubce "3", snímač "1" který asi ani nenajdu a pak tedy snímač "2" Zkusím je vyměnit z jiného auta co mám na díly a dám vědět. Ferry: Napíchnutí na diagnostiku se chci zatím vyhnout, ale zřejmě to bude poslední volba Upraveno 4. listopad 2025 uživatelem Terminator50 Citovat
Ferry Odesláno 5. listopad 2025 Odesláno 5. listopad 2025 "3" je cidlo slunecniho svitu a "1" je cidlo teploty vyparniku (odpojuje kompresor klimatizace, aby vyparnik nenamrznul) a "2" je cidlo vystupu vzduchu. Takze teoreticky by mohla byt spatna nejspis ta "2" . Tou diag bych ale prave zacal, nez bezhlave vymenovat kus za kus a nemit poneti, co se vlastne zmenilo OK406, Péťa a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Terminator50 Odesláno 5. listopad 2025 Autor Odesláno 5. listopad 2025 Tak snímač číslo "2" nelze vyměnit. Je tam pěkně natvrdo připojený do svazku kabelů. Takže servis je jasná volba. Možná to je nefunkční klimatizací, těžko říct. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2025 Odesláno 5. listopad 2025 napiš pak, jak to dopadlo jinak kacířská myšlenka: má smysl to řešit u 20+ letého auta ? teda zvlášť když ti to vlastně topí, i když hodně, ale je to lepší varianta než kdyby netopilo , vyvětrat se dá vždycky..., navíc se blíží zima (aspoň podle kalendáře) Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 5. listopad 2025 Odesláno 5. listopad 2025 Za mě je ta myšlenka opravdu kacířská. Klima ve 406 pokud funguje, tak funguje bezchybně. Za celejch skoro 18let co auto mám, tak klimu jsem prakticky nemusel vůbec řešit. Za celou dobu byla jen 2x na preventivní kontrole kde se doplnilo trochu chladiva a olej a to mám automatiku puštěnou celoročně na 23°C. ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2025 Odesláno 5. listopad 2025 taky jsem s topením a klímou na 406 neměl problém, ale až poté, co se vyměnil chladič u 4 letého auta..., osobně bych u více než 20 letého auta tuhle poruchu neřešil, bo jsem nikdy tak dlouho jedno auto neměl, ale každý má svůj názor Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 5. listopad 2025 Odesláno 5. listopad 2025 (upraveno) Co neřeším, tak je nefunkční výhřev sedaček. Asi prasklej drátek někde v sedačce. A kvůli tomu se mi do sedaček hrabat nechce. Ale špatně fungující klma/topení by mi už vadilo. To teď řeším na 206, kde bude asi na vině řídící panel. Občas po nastartování nejde kromě ventilátoru nic ovládat (teplota, směr proudění). Po ujetí několika km, chcípnu auto počkám pár minut, zamknu, odenknu, nastartuju a vše funguje jak má. Upraveno 5. listopad 2025 uživatelem Dave_k Citovat
Terminator50 Odesláno 6. listopad 2025 Autor Odesláno 6. listopad 2025 (upraveno) V 5. 11. 2025 at 18:54, ozzy56 napsal: napiš pak, jak to dopadlo jinak kacířská myšlenka: má smysl to řešit u 20+ letého auta ? teda zvlášť když ti to vlastně topí, i když hodně, ale je to lepší varianta než kdyby netopilo , vyvětrat se dá vždycky..., navíc se blíží zima (aspoň podle kalendáře) Pro mě to určitě smysl má, protože v rodině máme 3x 406 a všude funguje digiklima perfektně. Auto je v moc pěkném stavu, takže klimu respektive topení řešit chci Ale jak píšeš ted přes zimu neni vyloženě důvod to hrotit, ale i tak to asi skončí v servisu. Nechám vyměnit kondenzátor pač je děravej, nechám doplnit chladivo a uvidí se. Třeba je to tim, že to takhle střídavě topí/chladí. Chladí, pač to bere studenej vzduch z venku ne z klimatizace jen pro upřesnění .-) Upraveno 6. listopad 2025 uživatelem Terminator50 Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. listopad 2025 Odesláno 6. listopad 2025 Mam teda 307, ale u obou s digi klimou mi klima nefunguje a auta topí normálně. Citovat
Terminator50 Odesláno 7. listopad 2025 Autor Odesláno 7. listopad 2025 Tak dnes jsem ještě zkontroloval směšovací klapku topení (servomotorek) a normálně funguje, krokuje a sílu má. Myslim tim, že se nezadrhává, ulomená ozubená kolečka apod. Takže teď už jedině servis a diagnostika Citovat
OK406 Odesláno 16. listopad 2025 Odesláno 16. listopad 2025 V 5. 11. 2025 at 20:18, Dave_k napsal: Co neřeším, tak je nefunkční výhřev sedaček. Asi prasklej drátek někde v sedačce. A kvůli tomu se mi do sedaček hrabat nechce. Ale špatně fungující klma/topení by mi už vadilo. To teď řeším na 206, kde bude asi na vině řídící panel. Občas po nastartování nejde kromě ventilátoru nic ovládat (teplota, směr proudění). Po ujetí několika km, chcípnu auto počkám pár minut, zamknu, odenknu, nastartuju a vše funguje jak má. Omlouvám se za citaci, ale chci reagovat na výhřev sedaček u 406 @Dave_k. Též jsem měl daný problém, který jsem vyřešil výměnou za karbonové vyhřívané dečky. Je to sice práce, ale výsledek je v zimě příjemný. Mám mikroplyš potahy. U tvé 406 coupé asi bude kůže. Pokud ano, tak nevím, zdali jde ,,sundat". Citovat
Dave_k Odesláno 16. listopad 2025 Odesláno 16. listopad 2025 (upraveno) @OK406 Taky mě tahle varianta už napadla. Kůže samozřejmě sundat jde, ale nějak jsme si zvykli. Upraveno 16. listopad 2025 uživatelem Dave_k Citovat
jan406 Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 Dobra zpráva z jineho soudku... Prave se mi podarilo opravit ovladani klapky pro vnitřní cirkulaci vzduch a to ještě na muj P406 rv.98!!! I znackovy Valeo bralo dily od dodavatele Buhler z Nemecka, kterej dodaval taky jinym automobilkam. Takže když se uz neda sehnat ovladani ani z ciny, sehnal jsem origo plastové kolečka ze skladu pro Saab. Trochu kazi radost, ze jedno plastové kolečko vyslo na cca 500 Kc. Citovat
Terminator50 Odesláno 3. prosinec 2025 Autor Odesláno 3. prosinec 2025 Tak dnes jsem přijel ze servisu Peugeot. Dle informací z diagnostiky buď vadný klimapanel a nebo senzor výparníku, který jim ukazuje něco přes 4000 °C Takže hledám na netu tento díl ale nikde nejsou. Budu muset pěkně po staru objet vrakáče a poptat se. Citovat
jan406 Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 Chces cesky vrakoviste nebo cizinu a mozna novy? Da se najit pod kodem 664916Q A/C a nekde pisou, ze maj 19ks skladem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.