Péťa Odesláno 17. září 2025 Autor Odesláno 17. září 2025 1992 Tenkrát jsem za něj dal tolik, co dával kamarád za auto A odvezlo mě po republice, Slovensko, Maďarsko, Rakousko, Lichtenštejnsko, Švýcarsko, Francie, Německo. Vše po vlastní ose, žádné popojíždění autem nebo vlakem. Medvěd, Milan+, elton a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Péťa Odesláno 18. září 2025 Autor Odesláno 18. září 2025 Tak naloženo, po obědě vyrážíme: pavelu96, Medvěd, elton a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Péťa Odesláno 30. září 2025 Autor Odesláno 30. září 2025 Za ten měsíc a něco mého soužití s Netopýrem jsem stále nadšený. Už se jen potřebuji zbavit toho "syndromu prázdné nádrže", který mám i u spalováků Parkoval jsem zatím jen 1 noc u Moravské Třebové, 2 noci v Ostravě, 3 noci ve Velkých Pavlovicích a ze včerejška na dnešek v Náchodě. Jinak pořád doma. Včera jsem se konečně odhodlal zapnout sentry mód (zaparkované auto se hlídá a když ho něco ohrožuje, tak uloží záznam ze 4 kamer). Za ten den mi to sebralo přesně 30 km na dojezdu, docela hodně. Když bude odstavené u letiště, tak to zapínat nemůžu Taky jsem konečně vyzkoušel autopilota, ale jen na okresce cestou do a z práce. Je to docela použitelné a až mě potkáte na dálnici, můžete si být na 100% jistý, že neřídím Na okreskách ale asi budu stále jezdit jen na adaptivní tempomat, jsem srab Pepito, pavelu96, Pe.Tr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Radovanek Odesláno 30. září 2025 Odesláno 30. září 2025 Já to všechno zapínám i ve městě, jen je to potřeba hlídat. Díky bolševikům z EU je ten SW omezený a tím zkriplený, takže občas reaguje divně. Pošle Tě do protisměru, na chodník, fantomově brzdí...... To není jen u Tesly. Jezdím druhý týden pravidelně služebně čínským BYD Seal a dělá to taky. Plus krizová brzdění v době, kdy já bych ještě nezačínal, byl čas. Nebo pochytí značku na souběžné silnici, 20 km, a začne brzdit. Nebo se lekne auta v připojovacím pruhu atp. Provětral jsem ho i na dlouhých trasách Ostrava-Zlín a Ostrava-Liberec, stejné potíže Zítra ho beru do Jihlavy. Když vidím jak krásně dle videí Tesla brázdí městské ulice v USA, tak bych ty eurobyrokrady liskal na potkání. Citovat
Péťa Odesláno 30. září 2025 Autor Odesláno 30. září 2025 Ber to tak, že já opravdu začínám, ty máš roky zkušeností. Nejhorší jsou chodci a cyklisti, to pak Netopýr brzdí jako blázen. Rychle šlapu na plyn a koukám do zrcátka, jak to auto za mnou zvládne elton a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 30. září 2025 Odesláno 30. září 2025 Jo, jo, kde jsou ty krásné časy, kdy chodce a cyklisty okázale ignoroval Dneska BYD takhle 2 kandidáty na Darwinovu cenu zachránil, ale třetí měl namále. Byla tma, pršelo, ten blb měl černou bundu s kapucí, černé gatě a vydal se přes přechod zleva. Já ho uviděl na poslední chvíli, auto vůbec. ještě si ťukal na hlavu. Nechápal, že on mne vidí díky světlům na kilometr, ale já jeho nořícího se z dešťové tmy zleva z protisměru, až v kuželu reflektorů. Klasické vidět a být viděn ignoroval. Nestál mi za stáhnutí okýnka a debatu, napršelo by mi dovnitř. Dave_k, elton, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 V 26. 8. 2025 at 20:06, Hafity napsal: No moment, takže klasickou prodlužovačku "z obýváku" nepřipojím? Tam musí být mezikus? Jakási "kabelonabíječka"? Tak soused s "Kůprem" má takovou tu "žehličku", co se strká do auta, pověšenou na vedení od hromosvodu hned vedle garážových vrat venku.... Potom od "žehličky vede poměrně silný kabel po zemi do garáže.... Vede do nějaké volně ložené krabice, ne moc velké a vychází z ní zase kabel, který končí evidentně v zásuvce na vnitřní zdi garáže.... Jo a EV mají také interface OBD2? Citovat
oddie Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 před 25 minutami, Hafity napsal: Tak soused s "Kůprem" má takovou tu "žehličku", co se strká do auta, pověšenou na vedení od hromosvodu hned vedle garážových vrat venku.... Potom od "žehličky vede poměrně silný kabel po zemi do garáže.... Vede do nějaké volně ložené krabice, ne moc velké a vychází z ní zase kabel, který končí evidentně v zásuvce na vnitřní zdi garáže.... Jo a EV mají také interface OBD2? Ten chytrej "mezikus" může vypadat různě, dokonce se klidně vejde i do trochu tlustší koncovky toho kabelu, nebo malého válečku na kabel, a může to umět dost věcí. Teď mi kolegové ukazovali krásný kabel, mělo to displej, má to SIM kartu, umí se to připojit do backendu operátora třeba pro účtování služebních jízd a podobné srandičky, akorát teda koncová cena asi 1.300,-EUR Citovat
Hafity Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 @oddie : mně šlo v podstatě o to, jestli je možný mít na jednom konci kabelu "žehličku" do auta a na druhým konci kabelu vidlici 220 (240)V.... To ostatní, co popisuješ, je už pro mně "mimóza".... Citovat
oddie Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 Jojo, lze to, akorát mezi těmi konci musí být něco, co tomu autu řekne, že si z toho kabelu může brát a kolik - což může být nastaveno napevno nebo tam může být i přepínač pro různé proudy, aby sis to mohl navolit podle velikosti jističe. Ale je to samo jen pro hodně pomalé dobíjení, přes noc, přes víkend... Hafity ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 @oddie flexina od MB umi i 22kw , samo s rekukcí Citovat
oddie Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 S redukcí na co? 22kW z 230V by znamenalo 100A, takovej jistič na jednofázi nikdo nemá to je reálné brát jen z 3f a taky ne z každého... Haf se ptal na obyč 230V zásuvku, kde při 16A jištění (běžný zásuvkový rozvod 2,5mm2 je jištěn právě 16A) je to 3,7kW mínus ztráty. Ale jinak jo, u dětí mám třeba 3f, tak tam by šlo klidně dát dobíjení 11kW. Druhá věc pak je/bude omezení na straně distributora, od určitého příkonu povinnost mít to dálkově řiditelné/omezitelné od něj. Jestli už to je v připojovacích podmínkách z hlavy nevím a hledat nehodlám, ale jestli není, tak brzy bude. Citovat
Pe.Tr Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 ja vim ze mluvil o 230 , ja spis reagoval n to ze ty kabely s rj jsou pomale ,coz na cistou 230 jsou. - redukci jsem myslel 400V 3F/32A Citovat
oddie Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 No prostě Peťa přijede s netopejrem k někomu na chatu na víkend, dostane tam 230V s limitem 10A a tak akorát mu to vyjde, aby se to za těch cca 40h dobilo do plna Péťa, Radovanek a Pe.Tr ohodnotil 3 Citovat
Kloub Odesláno 2. říjen 2025 Odesláno 2. říjen 2025 Ale prd, tesla ma i normal kabel na 230v a zvládá 13A. Obyčejný kabel na jednom konci zásuvka na 230 a druhý konec tesla a u ni na kabelu krabička cca 30x10cm Pepito a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 2. říjen 2025 Odesláno 2. říjen 2025 No zhruba takhle to u souseda vypadá.... Citovat
Péťa Odesláno 2. říjen 2025 Autor Odesláno 2. říjen 2025 @Kloub Ano, dodává. Běžné zásuvky 230 V jsou stavěné až na 16 A. Na základní škole ve Fyzice se učí, že P = U . I Takže 230 . 16 = 3680 W = 3,68 kW a to má skutečně daleko k těm 22 kW, které psal @Pe.Tr a na co reagoval @oddie Než jsem koupil wallbox, tak jsem tímhle kabelem nabíjel a přestože mám elektroinstalaci ve velmi dobrém stavu, i tak jsem si nastavil proud 10 A, abych zásuvku dlouhodobě nepřetěžoval. pavelu96 a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. říjen 2025 Odesláno 2. říjen 2025 ja si oprasil jiz drive nasosane informace a ten kabel umi opravdu 22kw , ale opravdu ne z 380V , nybrz jen z dobijecich stanic a to pomoci jine redukce , presneji receno.... Citovat
Péťa Odesláno 2. říjen 2025 Autor Odesláno 2. říjen 2025 A jsme doma Příklad kabelu k veřejným stanicím Jeden taky v autě vozím, hodí se třeba k Lidlu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.