Charlie 607 Odesláno 26. srpen 2025 Autor Odesláno 26. srpen 2025 (upraveno) Dnes vyměněn zadní silentblok motoru, udělal jsem si přípravek na nalisování přímo na autě, takže to šlo parádně. No a konečně jsem nalakoval přední světla. Na to že jsem to dělal prvně, tak dost dobrý, i když nějaké nedokonalosti tam jsou, příště to bude lepší. Lepší foto původního stavu nemám, tak aspoň takhle. Upraveno 26. srpen 2025 uživatelem Charlie 607 VojtouNerCZ, radim.1008, ozzy56 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. srpen 2025 Odesláno 26. srpen 2025 ahoj, myslíš asi spodní akcelerační silent (je jediný pod motorem), je tu na něho i postup výměny s pomocí závitové tyče, jde to s tím super , silent před nalisováním dát do mrazáku , a ta světla super Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. srpen 2025 Odesláno 26. srpen 2025 Jakým sprejem jsi to bral? Je na ti nějaký spešl nebo stačí obyč bezbarvý? Mám v plánu taky bratrovi zalakovat tu lampu co jsem leštil. Citovat
Charlie 607 Odesláno 26. srpen 2025 Autor Odesláno 26. srpen 2025 @VojtouNerCZ Světla jsem dělal podle postupu a sprejem co tu doporučoval @MilanF1. Brousil jsem to 400, 600, 800, 1000, 1200 vše za mokra a pak odmastit a nalakovat. Sprej dvousložkový na světlomety : https://www.luckygas.cz/product/barvy_-laky-a-tmely/bezbarve-laky/akce-spray-max---2k-dvouslozkovy-bezbarv/6824 Vyjde na 4 světla, ale použitelnost po "rozmíchání" píší max 8hod. Nastříká se 1. vrstva, nechá 10min a stříkne se 2. vrstva. Chce to nešetřit a poctivě stříknout obě vrstvy. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. srpen 2025 Odesláno 26. srpen 2025 (upraveno) Takže dvousložka, OK, dík, koupím. Rovnou udělám lampy na 807, nahoře jsou trochu jetý. Upraveno 26. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 28. srpen 2025 Autor Odesláno 28. srpen 2025 Dneska auto doskládaný a je na kolech. Zjistil jsem, že mi nesvítí pár žárovek (parkovačky, jedna na SPZ a jedna H1 potkávačka) tak je ještě vyměním. Co mi ale štve, na autě jsou zánovní zimáky Kormoran Snow a bohužel jen tři, čtvrtá pneu je nějakej starej zimní Klébr. Tak budu muset jednu gumu dokoupit. Tím bude připravené na technickou a přihlášení. Ale s tím počkám až se prodá Corsa kterou bude SWčko nahrazovat. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 29. srpen 2025 Autor Odesláno 29. srpen 2025 Tak aby toho nebylo málo, dneska odpoledne přijdu k autu a je prasklé čelní sklo. Vylézá to z pod torpéda, tak jestli tam už bylo naprasklé a jak se auto zvedalo/spouštělo tak nějaké pnutí... No nic, jedem dál, naučím se měnit čelní sklo. Citovat
PaKr Odesláno 29. srpen 2025 Odesláno 29. srpen 2025 Přesně tohle bylo i na mojí. Jednou jsem přišel k autu a přímo před řidičem prasklina.... pod stěrači, jak je ten výběžek, tak je lepidlo ve dvou řadách. Tak to si nech jako poslední. Mě tehdy chybělo asi na půlku toho jednoho pruhu. Ale po obvodu to je všude, takže jsme to přilepili na třídvířku jsem byl teď nějaký dajnější, takže jsem použil asi jeden a půl tuby. Takže lepidla kup preventivně dvě, ale jak trefit dávkované množství , to ještě přesně nevím.... pavelu96, Charlie 607 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 @VojtouNerCZ Proč mu nenapíšeš SZ? Příspěvek jsem Ti skryl. My tady neradi vidíme nějaké návody, které jsou za hranicí zákona. Řeší to dokonce hned dva body v pravidlech (6 a 8). A tohle bylo nabádání k trestnému činu. A vůbec to nelze ospravedlnit tím, že nás pojišťovny drbou kde se dá, protože ony to bohužel dělají legálně. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 Dávkování lepidla je jednoduché na některých je na špičce výřez a u některých je to stejné jako silikony uřízneš špičku tak aby dělala správnou housenku. Základ je všechno perfektně odmastit a napenetrovat primerem až sklo uřízneš tak uvidíš jak zhruba široká musí být housenka lepidla. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 1. září 2025 Autor Odesláno 1. září 2025 Večer jsem pročítal postup v serviceboxu a tam je i rozměr té housenky (šířka 8mm, výška 12mm). A vzdálenosti od kraje skla. Zkusil jsem objednat nůž na vyřezávání autoskel, tak snad to s tím půjde. Pokud ne, tak struna to jistí. Asi vezmu starší originál sklo, než nové obyč. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 Osobně bych raději dal obyč nové než uříznuté z auta protože nevíš jestli s ním někdo při řezání neklepnul nebo jestli nedostalo tukanec kterej není vidět v provozu. Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. říjen 2025 Autor Odesláno 3. říjen 2025 Žárovky vyměněné, už vše svítí jak má. Dneska jsem přivezl nové čelní sklo, nakonec jsem vzal nové YesGlass, vyšlo na 2600kč. K tomu lepidla, primer, odmašťovač, struna a přes víkend to snad vyměním. Pneu už je taky na cestě. Musím to co nejdříve zprovoznit abych mohl zazimovat CCčko, když už je Corsa prodaná. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 3. říjen 2025 Odesláno 3. říjen 2025 Akorát se obávám, že na to sklo už je zima... leda bys na to měl garáž. Ale snad se podaří. Citovat
Charlie 607 Odesláno 4. říjen 2025 Autor Odesláno 4. říjen 2025 (upraveno) Dnes odřízlé čelní sklo, až po spodní hranu to jde (pokud se nemá sklo znovu použít) vyříznout nožem na vyřezávání skel. Spodní hranu jsem řezal strunou, šlo to v jednom člověku překvapivě dobře. Bohužel tu každou chvíli poprchává, takže pokračování zítra. Jinak auto přikryté plachtou. Lepení mám od Dinitrolu, použitelné od +5°C po 3hodinách by mělo být auto pojizdné, takže to snad kolem oběda půjde lepit, ale samozřejmě podle počasí. Upraveno 4. říjen 2025 uživatelem Charlie 607 PaKr ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 7. říjen 2025 Autor Odesláno 7. říjen 2025 Tak čelní sklo nalepené, zdá se vše v pořádku. No uvidíme za provozu. Pořád se učím. V pátek přezuju kolo a příští týden technická. Povinko jsem koukal zas u Pillow, jen holé 150mil mi vychází na 2880kč. Oproti Corse to bude o 700kč víc, to celkem jde. Péťa a PaKr ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. říjen 2025 Autor Odesláno 9. říjen 2025 Zkusmo jsem vyměnil komplet středový displej obyčejnější za lepší viz foto štítků. Vše ukazuje zdá se správně, krom palubního PC -dojezd, průměrná spotřeba. Původní je z 1.6, nový je z 2.0 oboje benzín. Jde to nějak přes dia nastavit, spárovat aby to ukazovalo správně, nebo to prostě zaměnit nejde? Původní displej: Nový displej: Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. říjen 2025 Autor Odesláno 9. říjen 2025 To jsem udělal, ale průměrná spotřeba naskočila 30 a drží se. Je pravda že jsem s tím zatím jel jen pár km, budu to sledovat až to bude v provozu. Ale i tak se mi to zdá podivné. Citovat
Charlie 607 Odesláno 11. říjen 2025 Autor Odesláno 11. říjen 2025 Dneska jsem auto pořádně umyl, vevnitř vyluxoval, vyvoněl a až budu mít cestu na Příbram, tak na TixExpresu vytepuju sedačky a koberce. Po mytí jsem našel že mi zatéká u pravého předního rohu čelního skla, tak to budu muset ještě pořešit. No a zjistil jsem že se mi nepřepíná foukání vzduchu, fouká pořád do výdechů v palubce, ať nastavím cokoliv, což teď před zimou musím vyřešit aby šel ofuk čelního skla. Máte někdo tip,kde bude problém? Studený teplý to přepíná správně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.