Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

Zaujal mne tento inzerat a chtel jsem si jen s vami overit, kolik bych mel pocitat cca naklady na servis u takoveto ojetiny. Mel jsem vzdy benzin a ted shanim rodinneho kombika na dovci atd...

rozvody by mely byt delane...(snad v autorizaku)

DPF filtr je hadam i u bluehdi? Hadam, ze bude treba brzo vymenit a cena je kolik? 10k?

Spojka plus dvohmota cca 10-15, taky tipuje odejde za par tisic km?

Nadrz bluehdi s cidlama kolem 15 tisic. Rekl bych, ze taky brzo odejde.

Pak turbo a vstriky, ale ty doufam, ze by mely vydrzet aspon 250k 🤨

Proste si myslim, te u takoveho auta bych mel pocitat dalsich 50 litru jako hooodne brzkou investici jen do diesel motoru.

Napravy, brzdy, kosti atd nepocitam. To jsou levne polozky, co chci delat sam.

https://www.tipcars.com/peugeot-508/kombi/nafta/peugeot-508-allure-2-0-bluehdi-150k-man6-16767107.html

Dekuji za tipy 🙂

Odesláno

ahoj, tohle ti nikdo dopředu neřekne, motor dá ještě jednou tolik, nebo druhý den po koupi klekne--navíc si myslím, že ty ceny za opravy (výměny) máš nízko, třeba spojka by měla ještě 100 tisíc dát, ale to je jen teorie..., hlavně si ověř, aby to co píšou byla pravda a udělej delší zkušebku, pak už je to na tobě  :myslim

Odesláno

DPF filtr to určitě nemá :aut, ale určitě tam bude FAP filtr a řekl bych, že nový bude víc než 25k. Ale při správném používání auta klidně ješte 50kkm může vydržet. Záleží v jakém je stavu. 

Nádrží bluehdi máš asi na mysli nádrž na AdBlue. Při 180kkm je většinou na výměnu a něco se tam podělá. Nová stojí nesmysl, ale dá se vyřešit softwarovým odpojením. 

Mít rezervu na případné opravy po nákupu je víc než rozumné... :super

Odesláno

Ja myslel  ze FAP a DPF je to stejne, jen jiny nazev😐

A ano. myslel jsem nadrz na adblue 🙂 tam pocitam, ze repasovana za 10-15 by nemel byt problem.

Cetl jsem, ze policajti jsou schopni vyhmatnout auta s odpojenou nadrzi...Spis bych to rad nechal SW odstavit to omezeni pri poruse, aby to treba neodesel system na dovolene a pak clovek bude platit bambilion v zahranici. A dojezd tam je pouze 1000km

Jeste posledni dotaz... Chtel jsem LED predni svetlomety. Nevite, jak moc je to poruchove a jestli stoji za to? Teda sviti urcite super, ale jestli to stoji za pripadne poruchy...

Odesláno

1. FAP a DPF je to samé

2. neznám cenu repase

3. ten dojezd prodloužit nelze, jen odstavit systém natvrdo, ale jde to zjistit i na cestě policií 

4. nevím

Odesláno

U 2.0HDi je FAP filtr společně s katalyzátorem. A cenovka, co jsem postřehl před časem, se pohybuje plus 60tis.Kč. AdBlue nádrž se pohybovala kolem 25tis.Kč, ale tam jsou další hrozby, jako čidla Nox senzorů. Spojka si myslím bude ve výsledku "nejlevnější". 

Odesláno

Spojku a dvouhmotu bych zvladnul sam.

Nadrz adblue nevim jestli sam zvladnu, ale tady se da koupit za 12k

https://www.autonorma.cz/p/55085-adblue-nadrz-pro-vstrikovani-mocoviny-9807394780

Ty NOX nejsou az tak drahe. Tam je jeden nebo vice?

No a FAP teda co koukam tak novy opravdu kolem 30 az 40k. Jsou nejake na alegru za par tisic, ale tomu neverim.

Na druhou stranu fakt clovek nevi, jestli to nevydrzi dalsich 100km😐

Takze proste minimalne 50 litru bokem 🤨

Turbo a vstrikovace radeji neresim😂 Ty by snad jeste mohly vdrzet

Odesláno

Zcela určitě vezmi k autu někoho znalého s diagnostikou, který ví a zná HDi motory - z tlaků se dá vyčíst stav FAPu a km mezi regeneracemi také hodně napoví o jeho stavu. Pokud se předchozí majitel choval k motoru slušně (např. nevypínal když běžela regenerace, občas ho protáhl) tak filtr dá bez problémů 250 a více kkm. 

Spojka - když zařadíš 6ku a v mírném protikopečku při cca 1500 ot/min dáš plyn na podlahu, nesmí jít otáčkoměr jinak než rychloměr (jinými slovy nesmí otáčky zakolísat). Motor má kolem 1600 - 1700 ot/min největší krouťák a takto poznáš, zda už spojka má tendenci proklouznout. Pokud lehce klouzne je načatá a počítej do pár tisíc km s výměnou. Výdrž záleží hodně na stylu předchozího řidiče a zda auto bylo víc ve městě než venku.

Má bývalka 308 s 2.0Hdi s FAP ale bez AddBlue odcházela z domu v 250 kkm. Nyní má o dalších necelých 30 kkm víc, stále s původním FAP a druhou spojkou (měnil jsem ve 130 kkm). Nedávno byla na STK a emise OK. (vím to, protože novou majitelkou je vnučka kolegy z práce).

Odesláno

já nevím jakou máte zkušenost s FAP v Peugeotu vy ,ale já když to člověk nezanedbá tak dobrou a nikdy jsem nemusel řešit..

Spojka je teoreticky loterie ,ale nějakých 50k by ještě měla vydržet.

AdBlue vydrží jen na 1000km? To se mi nějak nezdá.

Píšou 6-18000km akorát se asi doporučuje to neplnit celé.

Nevím kam jezdíš ty ,ale já na dovče určitě se do těch 6000km vejdu:-)

Obecně já bych se u Peugeotu nafty nebál....bál bych se benzínu a 1.2 PT motoru 😄

Odesláno

S Adblue jsem to myslel jinak.

Kdyz bude porucha na systemu vstrikovani adblue (pry na to tyto auta trpi), tak zacne pocitac odpocitavat 1200km na dojezd a pak auto zastavi.

No a kdyz se to stane na dovci, tak nevim co s tim.

Tak jsem si rikal, ze toto omezeni bych rad softwarove vypnul, ale jinak stale jezdil s adblue.

Dekuji vam moc za rady.

Nicmene se mi peugeot s touto motorizaci jevi jako jedna z nejlepsich ojetin na trhu v pomeru cena vykon 😐

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nevím jak u 508, ale u Boxera 2.0 BlueHdi z roku 2018 skočil odpočet 400km (chyba jde smazat diagnostikou, takže jde v pohodě dojet i delší vzdálenost). 

Repasovaný FAP (včetně SCR) 27k, já měnil i předřadný katalyzátor za 25k (oboje včetně práce 57k).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...