Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám na 807 zadní kola do A, takže se mi hodně sjíždějí vnitřky pneu. Ložiska se zdají být v pořádku, na druhou stranu může to u téhle nápravy být něčím jiným než ložisky?

Odesláno

Auto už pár let mám a přijde mi to až teď v poslední době. Jde mi i to, jestli krom ložisek a právě nějaké deformace nápravy je ještě nějaká další možnost čím by to mohlo být?

Odesláno

řekl bych, že ta ložiska by musela být vysypaná, těma to nebude  :myslim, zkus auto zvednout uprostřed za příčku, jestli se to zlepší, ale opatrně, aby nebyla ta příčka shnilá...

Odesláno

Ložiska to skutečně nebudou, protože kdyby v nich byla taková vůle, aby kvůli nim byly kola do A, asi se to auto ani neudrží na silnici, protože by vaklaly i ve směru jízdy a auto by nepředvídatelně kličkovalo. Nicméně za příčku bych to fakt nezvedal, je na ní i výslovně vyznačeno, že se auto za ni zvedat ani podpírat nesmí, a vzhledem k tomu, že je to jen plechové Účko, ani není divu.

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že ve třetí řadě mohou sedět až 3 pasažéři, tak si nemyslím že bych to v poslední době nějak víc přetížil. Ještě mě napadlo že by se mohli přiohnout čepy na kterých je ložisko?

Upraveno uživatelem Skuba88
Odesláno

Stačí blbě trefit patník při parkování a ohne se to. Stalo se mi na p307 sw. Že by se čep jen tak sám od sebe ohnul si nemyslím. Je poměrně masivní, to by mu musela nějaká síla pomoct a ještě navíc ve správném směru. 

Odesláno

No pasažér se bere cca 85kg,já v tom vezl 100km více jak 1000kg,nechtěl jsem s vlekem a nic to neudělalo,jak píše Ozzy,zkus to za prostředek zvednout,ale asi nejdřív třeba vodovahu duralovou.

Odesláno

Pro začátek změř odklon a sbíhavost. Je to vidět na pohled?

Sjíždění pneu zevnitř nastane, když kola jdou od sebe. Svislost kol má menší účinek, viz např. Mercedes, anebo kdysi Renault 8, který měl kola do A a nesjížděl pneu.

Začni měřit, olovnicí (vodováhou) svislost a rámem sbíhavost. Případně dlouhou latí změř, jak kola směřují vůči předním, zda stejně.

Mohlo dojít k nárazu bokem na obrubník.

U 5008 a 308 jsem dorovnával sbíhavost zadních kol pomocí desetinových podložek mezi nápravu a těhlici.

Odesláno

Ahoj, zkus se podívat na silenbloky jestli nejsou vymačkané . Pak by se ti mohla napravnice prohnout. Měl jsem podobný problém na 5008 i když tam žádná žehliček není jak psal kolega. Ani by nemusela.naprava klepat, takže podle rámusu od nápravy to nepoznáš a o chodnik to těžko ohnes to bys musel jet tak 80 a smykem vzít obrubník. Ale pak by se ti sjížděla vnější část a ne vnitřní. Tak přeju hodně úspěchů v hledani problému .Čau Hardy.

.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...