jakubben66 Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Zdravíčko, mám 308 první generace s 1.6 Vti. Dneska ráno mi napsal počítač že má málo oleje. Tak jsem dolil ze zásob zhruba 0.25-0.5 L a dojel tak cca 7 km pro nový. Tam jsem dolil další 4l ale pořád píše že chce víc. Podle netu by však měla být kapacita oleje maximálně 4.25l. Co je špatně? Proč si myslí že nemá olej? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 a merkou ktera je na kazdem motoru si olej fyzicky zkontroloval ? takze si bez predchozi kontroly oleje nalil celou napln a tim sis pravdepodobne zadelal na mnohem vetsi problem pokud si uz stihl motor nastartovat a proc to hlasi ze nema olej ? protoze treba odeslo cidlo ktere je dole na vane ?? Hafity, pavelu96 a OK406 ohodnotil 3 Citovat
jakubben66 Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Kontroloval jsem fyzicky na měrce, ale právě nebylo vidět že by to lezlo nahoru. Mrtve čidlo je samozřejmě možnost, ale to nevim úplně jak bych zjistil bez sevisu. A nastarovat jsem stihl a aj odjet těch 7km zpátky bez problémů Edit: teď jsem kontroloval měrku a je tam mírně přes (nic extra) ale čidlo pořád píše: „Top up engine oil level“ Upraveno 9. březen 2025 uživatelem jakubben66 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) zdar, pokud jsi nalil do motoru 1.6 benz. 4.5 litru oleje a nepoznal to fyzicky na měrce, musel být motor bez oleje --není na škodu zjistit, jak se otevírá kapota a podívat se občas přímo na měrku v motoru (trochu jízlivě--nalíval jsi olej opravdu do motoru??) ohledně čidla el. měrky počkej několik dní--obvykle se to upraví samo a přestane psát blbosti před 7 hodinami, jakubben66 napsal: Kontroloval jsem fyzicky na měrce, ale právě nebylo vidět že by to lezlo nahoru Upraveno 9. březen 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Pokud piše hlášku „Top up engine oil level“ po dolití tak se jen prostě neaktualizoval stav, pokud se to nesrovná tak pomahá odpojit baterii třeba na 5 minut. To že je tam přes MAX je ale špatně, doporučuju odsát. A příště kontrolovat dolévání přímo na měrce. Stejně mi to množství nalitý přijde strašně moc, ten motor má 4,5 litru celou náplň Upraveno 9. březen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
jakubben66 Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: To že je tam přes MAX je ale špatně, doporučuju odsát. A příště kontrolovat dolévání přímo na měrce. Stejně mi to množství nalitý přijde strašně moc, ten motor má 4,5 litru celou náplň Tak správně to rozhodně není ale když jsem koukal zpětně na tu měrku tak tam je trochu přes ale fakt to neni něco velkýho a vypadá to že jede v klidu a hrozně se mi to nechce odsávat. Radši bych ho nechal než si sežere na správnou hladinu. Citovat
Hafity Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 před 7 hodinami, jakubben66 napsal: mírně přes (nic extra) Kolik milimetrů? Citovat
jakubben66 Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Tam kde končí červená část měrky Upraveno 9. březen 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Hafity Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Hm, tak to takhle z hlavy nevím.... Myslel jsem kolik milimetrů nad ryskou maxima.... Citovat
jakubben66 Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Zhruba takhle Není to přímo přesně ona ale má stejný ty konusy Upraveno 9. březen 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Hafity Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Když odhadnu vzdálenost mezi min a max na 2cm, tak bych to taky neodsával.... Ojniční víka v dolní úvrati budou ještě nad hladinou.... Ale jinak bych to viděl jako @pavelu96 .... Upraveno 9. březen 2025 uživatelem Hafity Citovat
jakubben66 Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 Okey okey, takže neni důvod nějako stresovat a prostě jenom počkám a přinejhorším vyměním to čidlo? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Já to bejt tebou vyleju, vyměním filtr a naleju množství, co tam má bejt... Charlie 607 a toru ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. březen 2025 Odesláno 10. březen 2025 před 10 hodinami, jakubben66 napsal: přinejhorším vyměním to čidlo? Psal jsem ti že to ty čidla dělávají, stačí odpojit baterii na 5 minut a srovná se to. Už si to vyzkoušel? jakubben66 ohodnotil 1 Citovat
jakubben66 Odesláno 10. březen 2025 Autor Odesláno 10. březen 2025 (upraveno) Ani jsem nakonec nemusel, dneska ráno jsem nastartoval, čidlo vzpamatovalo se samo a bez problému jsem odjel. Upraveno 10. březen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Necituj těsně předcházející příspěvky!!! Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. březen 2025 Odesláno 10. březen 2025 a dyť sem ti to psal Radek Hurvajz a jakubben66 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.