Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko, 

mám 308 první generace s 1.6 Vti. Dneska ráno mi napsal počítač že má málo oleje. Tak jsem dolil ze zásob zhruba 0.25-0.5 L a dojel tak cca 7 km pro nový. Tam jsem dolil další 4l ale pořád píše že chce víc. Podle netu by však měla být kapacita oleje maximálně 4.25l. Co je špatně? Proč si myslí že nemá olej?

Odesláno (upraveno)

Kontroloval jsem fyzicky na měrce, ale právě nebylo vidět že by to lezlo nahoru.

Mrtve čidlo je samozřejmě možnost, ale to nevim úplně jak bych zjistil bez sevisu.

A nastarovat jsem stihl a aj odjet těch 7km zpátky bez problémů 🤷🏻‍♂️

Edit: teď jsem kontroloval měrku a je tam mírně přes (nic extra) ale čidlo pořád píše: „Top up engine oil level“

Upraveno uživatelem jakubben66
Odesláno (upraveno)

zdar, pokud jsi nalil do motoru 1.6 benz. 4.5 litru oleje a nepoznal to fyzicky na měrce, musel být motor bez oleje 🙈--není na škodu zjistit, jak se otevírá kapota a podívat se občas přímo na měrku v motoru (trochu jízlivě--nalíval jsi olej opravdu do motoru??)

ohledně čidla el. měrky počkej několik dní--obvykle se to upraví samo a přestane psát blbosti

před 7 hodinami, jakubben66 napsal:

Kontroloval jsem fyzicky na měrce, ale právě nebylo vidět že by to lezlo nahoru

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Pokud piše hlášku „Top up engine oil level“ po dolití tak se jen prostě neaktualizoval stav, pokud se to nesrovná tak pomahá odpojit baterii třeba na 5 minut.

To že je tam přes MAX je ale špatně, doporučuju odsát. A příště kontrolovat dolévání přímo na měrce. Stejně mi to množství nalitý přijde strašně moc, ten motor má 4,5 litru celou náplň

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
Před hodinou, Radek Hurvajz napsal:

To že je tam přes MAX je ale špatně, doporučuju odsát. A příště kontrolovat dolévání přímo na měrce. Stejně mi to množství nalitý přijde strašně moc, ten motor má 4,5 litru celou náplň

Tak správně to rozhodně není ale když jsem koukal zpětně na tu měrku tak tam je trochu přes ale fakt to neni něco velkýho a vypadá to že jede v klidu a hrozně se mi to nechce odsávat. Radši bych ho nechal než si sežere na správnou hladinu.

Odesláno (upraveno)

Když odhadnu vzdálenost mezi min a max na 2cm, tak bych to taky neodsával.... Ojniční víka v dolní úvrati budou ještě nad hladinou....

Ale jinak bych to viděl jako @pavelu96 .... :roll :roker

Upraveno uživatelem Hafity

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...