sitler Odesláno 11. listopad 2025 Odesláno 11. listopad 2025 před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Topí jak má ale teplota nejde přes 80, termostat je nový asi si nepamatuju PSA auto, ktery by chodilo pres 80 stupnu dýzl ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. listopad 2025 Autor Odesláno 11. listopad 2025 (upraveno) 307 mi taky ze začátku držela 85 ale po vyměně termostatu jsem i v zimě na 90. Přijde mi to málo, ale celkově po otevření kapoty to RFJ hicuje méně, než RFN v mojí 307, tak to tak možná má bejt. Přecejen je to už modernější motor. Bejt to nafta řeknu budiž, ty tolik netopí, u benzínu mě to ale překvapuje. Když letím pp dálnici, sleze to klidně na 73. Upraveno 11. listopad 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Hafity Odesláno 11. listopad 2025 Odesláno 11. listopad 2025 před 3 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Topí jak má ale teplota nejde přes 80, termostat je nový. Když jsem měl 806 benzín, tak jsem sháněl termostat podle hodnoty teploty na něm vyražené. Tak jsem se dostal aspoň kousek nad 90.... VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2025 Autor Odesláno 26. listopad 2025 Po dlouhé době opět gearbox fault. Už jsem tak nějak tušil. Zase teče okolo čidla tlaku. Už fakt netuším, jaký těsnění tam dát, že to dá max 5k km. Používám okroužky určené na oleje, vysoké teploty a tlaky. Přetěsněno, dolito aspoň půl litru co jsem měl, převodovka řadí. O víkendu to doplním správně. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2025 Odesláno 26. listopad 2025 je tam nějaký ovzdušnovací otvor ? jestli není ucpaný, ptám se bo u automatu nevím VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2025 Autor Odesláno 26. listopad 2025 Idea dobrá, odvzdušňovák tam je, ale je průchozí. Objednal jsem originální o kroužek, namísto neorigo se stejným rozměrem (za krásných 250 korun). Uvidíme, třeba to pomůže... Znám případy, kdy i taková banalita něco dělala. Akorát se mi doteď nedařilo identifikovat jeho objednací číslo, na AL4 není dostupný, našel jsem ho u převodovky 4HP20, kde je stejný čidlo. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2025 Odesláno 26. listopad 2025 já mám zkušenost s guferama poloos--když jsem dal nějakou levnou náhradu , skoro vždycky to teklo, takže pak jedině originál, abych to nemusel dělat dvakrát... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2025 Autor Odesláno 26. listopad 2025 (upraveno) Jo, to jsem tu kdysi něco takového četl. Ale že i blbej o kroužek... Nu, uvidíme. Důležitý je, že vím, co to způsobuje, když budu mít doma dost oleje, dá se to snadno vyřešit, ačkoli je to otravná činnost. Kdybych ho sehnal už na začátku, dal bych ho tam, ale nenapadlo mě hledat pod jinou převodovkou (ale tak 4HP je vlastně předchůdce, tak mě to mohlo trknout, že by tam mohl ten o kroužek bejt, oproti AL4 má ta převodovka tyhle senzory dokonce 2x). Upraveno 26. listopad 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. listopad 2025 Autor Odesláno 27. listopad 2025 (upraveno) Tak jsem ještě zjistil, že zas odešlo čidlo tlaku, opět SKF. Ukazuje trvale 8 bar... Takže ještě čidlo. Pak se nabízí otázka, jestli se v převodovce neděje něco, co to způsobí. Sle nějak me nenapadá co. Upraveno 27. listopad 2025 uživatelem VojtouNerCZ thorr001 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. listopad 2025 Autor Odesláno 28. listopad 2025 Vyměněno, použil jsem značku ERA, nic jiného nebylo hned skladem. Řadíme. Pokud se to stane ještě jednou, holt objednám origo, třeba to bude podobný jak některý auta a EGR... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. prosinec 2025 Autor Odesláno 10. prosinec 2025 Většinou tankujeme na stejném místě, v Kolíně u STK. Alr poslední dobou jsme párkrát tankli plyn u Tesca. A normálně tam natankuji úplně stejně (43L), ale u STK najedem jen 320km, u Tesca 410 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. prosinec 2025 Autor Odesláno 15. prosinec 2025 (upraveno) O víkendu bylo auto u kluků na dílně kvůli prahu a kapse mezi prahem a nosníkem. Vypadalo to nevinně, nakonec udělali asi 40cm prahu, 2 přepážky co tam byly shnilý, výztuhu z 3mm plechu, kapsu celou až nohoru a asi 15cm podběhu. Vzatý je to epoxidem a strukturou, lakovat to budem až bude teplo, stejně to byla akce na rychlo a barvu by nikde nenamíchali. Cena 3.5k. Upraveno 15. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008, Roman Bazi, OK406 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 2. leden Autor Odesláno 2. leden (upraveno) Dnes zas delší cesta a opět začalo něco z motoru cvakat, je to závislé na otáčkách, ale jaksi se mi nedaří identifikovat, zda je to vstřik nebo zdvihátko. Samozřejmě se to nikdy nestane po návratu domů, že bych s tím zajel do dílny a hledal. Ale za ten rok už to udělalo asi 3x. Objednal jsem hydroštely a těsnění okolo vačky, při nájezdu 340k už nebudou úplně OK, kor když tyhle motory jsou na ně háklivý. Udělám to s rozvodama až bude teplo. Upraveno 2. leden uživatelem VojtouNerCZ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. leden Autor Odesláno 5. leden Dnes výměna oleje, chyběl litr a půl, tím se vyřešilo to cvakání. Je tam někde zezadu únik, vypadá to na víko ventilů. Až bude teplo, vyřeším. A auto se nechce teď v zimě zahřívat. Zkoušel jsem jiný termostat ale beze změny, nevím, jestli je to tím, že se ta velká almara dokáže uchladit kabinovým topením, ale nedostanu to přes 72, i když letím po dálnici a mám na masce kus plastu. Citovat
Roman Bazi Odesláno 8. leden Odesláno 8. leden Nevím jak u 807, ale u 307my je někdy potřeba vyměnit i plastové těleso termostatu. Bývá nějaké pokroucené, a termostat se asi zasekává a nefunguje jak má. Také jsem se zahříváním měl problém. Po výměně tělesa - přepne ráno v -10 na LPG po 2km, a auto začíná topit. Řekl bych že těsně pod 90°C má tak po 5km kdy začínám stoupat do kopce. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. leden Autor Odesláno 8. leden Zatím to vypadá, že nový termostat pomohl, už se dostanu na 90 ale když topím na plno, spadne na 75. Buď se to prostě dokáže v těch mrazech uchladit, nebo nevím co už. Tady není naštěstí ještě plastový tělo. Citovat
sitler Odesláno 8. leden Odesláno 8. leden je to velka piksla s hromadou studenyho skla , pri topeni naplno je tam poradnej odber tepla a velky ztraty Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. leden Autor Odesláno 8. leden (upraveno) To jsem si taky říkal, krabice, vnitřní topení je už tak velký jak prase, ventilátor tam tahá ledovej vzduch z venku, tak že se prostě neudrží. Teď se to pohybuje okolo 80-85, delší jízda 90. Ale 70 bylo málo Upraveno 8. leden uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ozzy56 Odesláno 8. leden Odesláno 8. leden dej cosik před chladič, ale pak musíš častěji sledovat teploměr..., já jel dneska Opavu a zpět a teploměr na 90, ale nemám před chladičem nic Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.