Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

mám dotaz ohledně zadní parkovací kamery, originál z výroby, při připojeném přívěsném vozíku se automaticky deaktivují zadní parkovací senzory, což je samozřejmě v pořádku, ale neukazuje ani kamera. Nedá se náhodou někde nastavit, že by kamera při couvání s vozíkem fungovala?

Předem díky za odpověď.

Odesláno

Co to znamená "zobrazí i vozík, ale kamera nejede "?

Kamera je těsně nad RZ, zobrazí mi na displeji oj a přední čelo vozíku. Couvat se podle toho nedá, ale je to tam.

Odesláno (upraveno)

Kdesi, a teď nevím, jestli na mém autě, jsem viděl, že signál z kamer (přední i zadní) se zpracovává do vícero podob, např. pohled shora, ale i detalní předek, širokoúhlý předek atd. Nevím, jestli to nebylo tam, jak se zobrazuje "Galerie", anebo někde v návodu.

Mám tažné montované origo z výroby, nevím, jestli rovnou z Francie, anebo to před prodejem montovali u prodejce.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

To moje kamera taky umí různé pohledy (mám jen zadní). Tažné je montované u nás dealerem před prodejem. Jinak vše funguje, i signalizace prasklé žárovky. Jen ta kamera mi připadá být divné, že se vypíná při vozíku...

Odesláno

Není to podle nějaké verze softu ( podle roku výroby) ? 

Sice ne 5008, ale Rifter. Kamarádi kupovali loni funglovku a tažné dával prodejce a kamera jde i s vozíkem.  Pouze se vypne hlídání jízdních pruhů. Zatímco @BubakGS má při vozíku taky vypnutou kameru...

Odesláno

Je to možné, že je to verzi čehosi 😀

Já mám auto 4/2020, software nejnovější co je možné momentálně stáhnout...

Hlídání jízdních pruhů se mi taky vypne s vozíkem 

Odesláno (upraveno)

..ano, jak když zapojim vozík do elektriky auta, tak kamera minus, parkovací senzory minus a hlídání jízdního pruhu taky minus.

Upraveno uživatelem BubakGS
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Hojte. Taky jsem to řešil, dokonce v servisu. Mám 360 kameru a vadilo mi, že i když se na grafice auta při připojení nosiče kol nosič ukázal, tak kamera nezprostředkuje obraz. To je dost blbý, když mám na autě nosič, ale bez kol. To by zrovna kamera byla užitečná při parkování určitě.

Prvně nevěděli, že to nikdo zatím neřešil a výsledek je, že to prý zkoušeli s připojeným tažným na dílně a nejde to naprogramovat nebo nijak povolit. Tak je to tak prý od výrobce nastaveno.

Takže Francouz měl asi zatmění zrovna, když to programoval 😄

Jinak minimálně to držení v pruzích se taky myslím deaktivovalo.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Stejná zkušenost jako tomison12. Dal bych nevim co za možnost využívat držení v pruzích při dlouhých cestách na dálnici s kolama na nosiči. Je to přece jen o nastavení software někde v autě.  

Odesláno

No z toho mála co  o tom vím tak hlídání v pruzích se vypíná protože náklad (kola na nosiči) nebo přívěs přesahují rozměry vozu se kterými auto počítá pro držení v pruzích a není možné aby se auto kalibrovalo podle velikosti nákladu nebo přívěsu, protože to jsou proměnné hodnoty.

Odesláno

Já hlídáni jízdy v pruzích vypínám současně s vypínáním hlídání značek, Start - stopem a hlídání bdělosti řidiče. Všechno tohle považuju za otravné prvky výbavy - bohužel je nejde zakázat na furt, ale musím je deaktivovat po každém startu

Odesláno
před 16 hodinami, Vena garážmistr napsal:

No z toho mála co  o tom vím tak hlídání v pruzích se vypíná protože náklad (kola na nosiči) nebo přívěs přesahují rozměry vozu se kterými auto počítá pro držení v pruzích a není možné aby se auto kalibrovalo podle velikosti nákladu nebo přívěsu, protože to jsou proměnné hodnoty.

U kodiaqa to funguje, drzeni v pruhu i autopilot, kamera taky a dokonce lze nastavit maximalni rychlost privesu, aby auto nepipalo pri prekroceni 80ky. Ja vedel proc prejit k jiny znacce :D :D :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...