jardas Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 Ahoj všem, mám dotaz ohledně zadní parkovací kamery, originál z výroby, při připojeném přívěsném vozíku se automaticky deaktivují zadní parkovací senzory, což je samozřejmě v pořádku, ale neukazuje ani kamera. Nedá se náhodou někde nastavit, že by kamera při couvání s vozíkem fungovala? Předem díky za odpověď. Citovat
P607Olda Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 Mně kamera funguje, senzory se asi vypnou (nevím, nezlobí to). Citovat
jardas Odesláno 30. leden 2025 Autor Odesláno 30. leden 2025 Mně to nezlobí, senzory se vypnou, na displeji se při zpátečce zobrazí i vozík, ale kamera nejede Citovat
P607Olda Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 Co to znamená "zobrazí i vozík, ale kamera nejede "? Kamera je těsně nad RZ, zobrazí mi na displeji oj a přední čelo vozíku. Couvat se podle toho nedá, ale je to tam. Citovat
jardas Odesláno 30. leden 2025 Autor Odesláno 30. leden 2025 Zobrazí vozík jsem myslel jen grafický symbol na displeji, špatně jsem se vyjádřil. Každopádně obraz z kamery není. Citovat
P607Olda Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 (upraveno) Kdesi, a teď nevím, jestli na mém autě, jsem viděl, že signál z kamer (přední i zadní) se zpracovává do vícero podob, např. pohled shora, ale i detalní předek, širokoúhlý předek atd. Nevím, jestli to nebylo tam, jak se zobrazuje "Galerie", anebo někde v návodu. Mám tažné montované origo z výroby, nevím, jestli rovnou z Francie, anebo to před prodejem montovali u prodejce. Upraveno 30. leden 2025 uživatelem P607Olda Citovat
jardas Odesláno 30. leden 2025 Autor Odesláno 30. leden 2025 To moje kamera taky umí různé pohledy (mám jen zadní). Tažné je montované u nás dealerem před prodejem. Jinak vše funguje, i signalizace prasklé žárovky. Jen ta kamera mi připadá být divné, že se vypíná při vozíku... Citovat
PaKr Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 Není to podle nějaké verze softu ( podle roku výroby) ? Sice ne 5008, ale Rifter. Kamarádi kupovali loni funglovku a tažné dával prodejce a kamera jde i s vozíkem. Pouze se vypne hlídání jízdních pruhů. Zatímco @BubakGS má při vozíku taky vypnutou kameru... Citovat
jardas Odesláno 30. leden 2025 Autor Odesláno 30. leden 2025 Je to možné, že je to verzi čehosi Já mám auto 4/2020, software nejnovější co je možné momentálně stáhnout... Hlídání jízdních pruhů se mi taky vypne s vozíkem Citovat
BubakGS Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 (upraveno) ..ano, jak když zapojim vozík do elektriky auta, tak kamera minus, parkovací senzory minus a hlídání jízdního pruhu taky minus. Upraveno 30. leden 2025 uživatelem BubakGS Citovat
tomison12 Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Hojte. Taky jsem to řešil, dokonce v servisu. Mám 360 kameru a vadilo mi, že i když se na grafice auta při připojení nosiče kol nosič ukázal, tak kamera nezprostředkuje obraz. To je dost blbý, když mám na autě nosič, ale bez kol. To by zrovna kamera byla užitečná při parkování určitě. Prvně nevěděli, že to nikdo zatím neřešil a výsledek je, že to prý zkoušeli s připojeným tažným na dílně a nejde to naprogramovat nebo nijak povolit. Tak je to tak prý od výrobce nastaveno. Takže Francouz měl asi zatmění zrovna, když to programoval Jinak minimálně to držení v pruzích se taky myslím deaktivovalo. Citovat
mat Odesláno 25. únor Odesláno 25. únor Stejná zkušenost jako tomison12. Dal bych nevim co za možnost využívat držení v pruzích při dlouhých cestách na dálnici s kolama na nosiči. Je to přece jen o nastavení software někde v autě. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor No z toho mála co o tom vím tak hlídání v pruzích se vypíná protože náklad (kola na nosiči) nebo přívěs přesahují rozměry vozu se kterými auto počítá pro držení v pruzích a není možné aby se auto kalibrovalo podle velikosti nákladu nebo přívěsu, protože to jsou proměnné hodnoty. Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor Já hlídáni jízdy v pruzích vypínám současně s vypínáním hlídání značek, Start - stopem a hlídání bdělosti řidiče. Všechno tohle považuju za otravné prvky výbavy - bohužel je nejde zakázat na furt, ale musím je deaktivovat po každém startu Citovat
Ajdamek Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor před 16 hodinami, Vena garážmistr napsal: No z toho mála co o tom vím tak hlídání v pruzích se vypíná protože náklad (kola na nosiči) nebo přívěs přesahují rozměry vozu se kterými auto počítá pro držení v pruzích a není možné aby se auto kalibrovalo podle velikosti nákladu nebo přívěsu, protože to jsou proměnné hodnoty. U kodiaqa to funguje, drzeni v pruhu i autopilot, kamera taky a dokonce lze nastavit maximalni rychlost privesu, aby auto nepipalo pri prekroceni 80ky. Ja vedel proc prejit k jiny znacce Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.