Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych poradit

Mam peugeot 206 1.1 2002

Za jizdy ale i pristani mi lita rucicka na teplotu vody od 80°c az uplne ne nahoru a blika STOP a delalo to i bez termostatu

A kdyz to ukazuje ze to vari tak fouka teplejsi vzduch z topeni 

A pri plnym plynu do kopce tak se tam tak rucicka drzi nejdyl

Voda se neztraci ani nelita ven, a kdyz stojim a ukazuje ze vari tak na vsem se da udrzet ruka: chladic, hadice, okolo cidla a viko hlavy

Je tam novej termostat a cidlo teploty

A zkousel jsem menit i budiky

Nemate nejakej typ cim by to mohlo byt?

Predem diky

Odesláno

nemáš někde přerušenej, nebo uhnilej kontakt od toho čidla směrem k jendotce? když se přeruší čidlo, nebo má vysokej odpor, tak to detekuje přehřátí

Odesláno

Řešil jsem,  ale ještě nedořešil.  Ale je fakt,  že na oživení 206 až tak nespěchám ( I když by se někdy hodila)  no u mě to  vypadá na špatné piny u ŘJ. Dělalo to při delší jízdě a někdy třeba při přejetí nerovnosti.  Bohužel v Peugeotu mi nebyli schopni objednat nové piny. Prý možná podle starých.  Zatím jsem sehnal jiný svazek, ale ještě jsem se nedostal,  k tomu abych to nahodil...

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, patt napsal:

nemáš někde přerušenej, nebo uhnilej kontakt od toho čidla směrem k jendotce? když se přeruší čidlo, nebo má vysokej odpor, tak to detekuje přehřátí

Ted jsem prijel domu zastavil aby se mi otevrela brana a zaclo to ukazovat ze to vari a blikat stop tak jsem zaparkoval a zkusil vytahnout konektor z cidla za chodu motoru a dela to sami za jizdy ze to ukazuje ze vari a blika stopka.

Ale nechapu proc pri zatezi treba do kopce nebo kdyz tomu sypu tak ta rucicka ktera je nahore nejde dolu dokud neuberu na plynu

před 6 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Je to dobře odvzdušněný? Dělalo mi to podobný brikule, byla vzduchová bublina přímo pod čidlem. Musel jsem ho povolit, ufouklo a bylo to OK. 

Melo by byt,

povolil si ho kdyz motor bezel nebo chciplej studenej nebo zahratej?

Puvodne sem myslel ze je zacpana chladici soustava a jestli je pruchozi tak jsem vypustil fridex a vypojil vsechny hadice na vodu a cely jsem to prolil vodou z hadice pak jsem vyndal termostat a jezdil na cistou vodu a bez termostatu a furt se to delo

Tak jsem to pak vypustil a nalil novej fridex a dal novej termostat a dela to furt jeste budu menit cidlo

A odvzdusnoval jsem to v kopci v ruznych smerech a ve 3000ot

Az budu menit cidlo tak kouknu jestli tam byl vzduch

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno

Motor se hýbe na silentblocích, takže pod plynem se pohne tak,že se někde přeruší kontakt. 

Zkusil bych ještě rozebrat konektor u čidla a přihnout piny.  

Odesláno (upraveno)

Ok diky za poznatek 

A cemu taky nerozumim 206tky maji klasicky zeleny dvoupinovy cidlo ale ja tam mam modry tripinovy ale do konektoru vedou dva kable a treti ma takovou zaslepku takze je na dva

před 3 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Stačí studenej ale běžící motor aby voda cirkulovala. Taky může bejt vadný čidlo. 

Cidlo ktery je tam ted tak je 14dni novy 🤣 a dneska dam zas novy a uvidim

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek a nepiš další, použij Upravit!
Odesláno

některý čidla maj totiž navíc ještě kontakt kterej sepne při přehřátí. Pokud seš si jistej, že ta teplota tam lítá jak chce bez ohledu na teplotě motoru, tak bych šel od konektoru čidla přes kabeláž kam to čidlo vede, může bejt někde uhnilej kontakt, nebo drát a pak to má přechodovej odpor, kterej se přičte k čidlu a budík začne ukazovat víc.

Zkusil bych na zkoušku konektor od čidla proklemovat drátem, aby si motor myslel, že moptor je studenej a ručička by se neměla ani hnout a měla by ukazopvat furt minimální teplotu i za provozu. nejezdi ale dlouho, pokud je to čidlo společný i pro řídící jednotku, tak podle toho upravuje směs a za tepla by si měl zbytečně velkou spotřebu.

Odesláno (upraveno)

Ted jsem vymenil modry jedno pinovy cidlo z boku motoru a po nastartovani hned rucicka pomalu lezla az uplne na horu a zaclo blikat stop

A kdyz jsem to cidlo vypojil tak uz po zahratym motoru ukazoval budik normalne 80-90°c 

A kdyz jsem vysrouboval to puvodni cidlo tak z toho nic neteklo jsem cekal ze ma tyct voda

Ani nevim od ceho to cidlo je jestli od teploty motoru nebo vody

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno
před 4 hodinami, Davidpoky napsal:

Ani nevim od ceho to cidlo je jestli od teploty motoru nebo vody

teplota motoru se určuje podle teploty vody..., jinak bys měl dát napřed fotku toho co chceš vyměnit, třeba jsi vymontoval úplně jiné čidlo atd., podle toho co píšeš bych doporučil servis, někdy je to levnější a rychlejší :myslim

Odesláno (upraveno)

Presne o tohle kdyz je zapojeny tak rucicka na budiku teploty vody vylete nahoru a rozviti se stop

Konektor jsem ustrihl protoze byl ko tak jsem to vyresil timhle zpusobem

A kdyz ve vyponeny tak to normalne ukazuje teplotu a prubeh ohrivani a teplota nepresahne 90°c a drzi mezi 80-90°c

Otazka: muze byt porusenej kabel od cidla k ridici jednotce nebo k budikum? A nebo chyba v ridici jednocte?

1733001079540906868682549353875.jpg

17330011062943236965524325534610.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...