Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, 

mám auto Peugeot 5008 po opravě vlivem nehody na předek a částečně levého kola. Viditelně byla ohnutá tyčka řízení, tak jsem je nechal vyměnit a taky i ramena. Dneska po geometrii zjištěný odklon kola. Takže musím nějak zjistit co dál vyměnit, či případně zkontrolovat (může být, Těhlice, tlumič a jeho uložení, či něco jiného)
Nevíte někdo náhodu na co se zaměřit a jak zjistit co může být špatně? Tipoval bych něco okolo toho tlumiče, přece jen je Těhlice celkem kus materiálu, aby se dala jen tak ohnout. 

Za každou radu nebo typ budu rád

Díky J. 

geometrie 5008.jpg

Upraveno uživatelem Jarrdas
Odesláno (upraveno)

Tak velká zase ne, odnesl to přední nárazník, a to levé kolo. Chladič a vzpěry po ním byli už v pohodě. Na nápravu jsem se díval a nic viditelně poškozené tam nebylo. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

O mě "škrtla" dodávka na parkovišti a utrhla zrcátko. Pak jsem se s tím málem nemohl udržet na silnici, takže mě museli vyměnit dolní kulák. Chvíli jsem jezdil, ale nebylo to ono, na laseru to ukazovalo nějaký odklon, se kterým nedokázali pohnout. Tak se našel ohnutý i vrchní kulák. Teď už je vše OK. Jen VZP, pojišťovna viníka, odmítla plnění, že to prý s nehodou nemůže souviset }⁠:⁠‑⁠)

Odesláno (upraveno)

odklon a záklon rejdového čepu se u nápravy typu McPherson seřizovat NEDA, takže je tam něco ohnutého, nebo špatně navařený (vytažený) podběh a s ním horní uložení tlumiče), ohlý samotný tlumič..., obvykle jsme to po nehodách na předek řešili tak, že se horní uložení tlumiče posouvalo takovým směrem, aby se vlezlo do tolerance..., takže nové díry pro šrouby, propilovat stávající díry, dá se stejným postupem posunout spojení těhlice-tlumič atd.

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...