Jarrdas Odesláno 8. listopad 2024 Odesláno 8. listopad 2024 (upraveno) Zdravím, mám auto Peugeot 5008 po opravě vlivem nehody na předek a částečně levého kola. Viditelně byla ohnutá tyčka řízení, tak jsem je nechal vyměnit a taky i ramena. Dneska po geometrii zjištěný odklon kola. Takže musím nějak zjistit co dál vyměnit, či případně zkontrolovat (může být, Těhlice, tlumič a jeho uložení, či něco jiného) Nevíte někdo náhodu na co se zaměřit a jak zjistit co může být špatně? Tipoval bych něco okolo toho tlumiče, přece jen je Těhlice celkem kus materiálu, aby se dala jen tak ohnout. Za každou radu nebo typ budu rád Díky J. Upraveno 8. listopad 2024 uživatelem Jarrdas Citovat
BubakGS Odesláno 8. listopad 2024 Odesláno 8. listopad 2024 ..jak velka rana to byla? Hnuta/zdeformovana napravnice? Hnute horni ulození tlumicu? Citovat
Jarrdas Odesláno 8. listopad 2024 Autor Odesláno 8. listopad 2024 (upraveno) Tak velká zase ne, odnesl to přední nárazník, a to levé kolo. Chladič a vzpěry po ním byli už v pohodě. Na nápravu jsem se díval a nic viditelně poškozené tam nebylo. Upraveno 8. listopad 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
landys_cz Odesláno 8. listopad 2024 Odesláno 8. listopad 2024 O mě "škrtla" dodávka na parkovišti a utrhla zrcátko. Pak jsem se s tím málem nemohl udržet na silnici, takže mě museli vyměnit dolní kulák. Chvíli jsem jezdil, ale nebylo to ono, na laseru to ukazovalo nějaký odklon, se kterým nedokázali pohnout. Tak se našel ohnutý i vrchní kulák. Teď už je vše OK. Jen VZP, pojišťovna viníka, odmítla plnění, že to prý s nehodou nemůže souviset }:‑) Citovat
ozzy56 Odesláno 8. listopad 2024 Odesláno 8. listopad 2024 (upraveno) odklon a záklon rejdového čepu se u nápravy typu McPherson seřizovat NEDA, takže je tam něco ohnutého, nebo špatně navařený (vytažený) podběh a s ním horní uložení tlumiče), ohlý samotný tlumič..., obvykle jsme to po nehodách na předek řešili tak, že se horní uložení tlumiče posouvalo takovým směrem, aby se vlezlo do tolerance..., takže nové díry pro šrouby, propilovat stávající díry, dá se stejným postupem posunout spojení těhlice-tlumič atd. Upraveno 8. listopad 2024 uživatelem ozzy56 BubakGS ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2024 Odesláno 8. listopad 2024 No jestli byla rána na kolo, i tlumič bych u tohoto typu nápravy měnil rovnou. Hafity a P607Olda ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 8. listopad 2024 Odesláno 8. listopad 2024 Když vyměníš tlumiče a horní uložení, bude dobře. Mně na stejném autě stejného ročníku prasklo péro asi v r. 2019 = zatuhlé horní uložení. Citovat
Jarrdas Odesláno 9. listopad 2024 Autor Odesláno 9. listopad 2024 Díky za rady. Již mám objednane tlumiče a uložení. Tak snad to pak už bude dobré. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.