Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já ne, ale obávám se, že jednotka s integrovaným EOBD konektorem bude někdy překážet při diagnostice a USB konektor bude zranitelný třeba kolenem, když to bude zastrčené vlevo v palubce.

Odesláno

Kvuli tomuhle mi už psalo xxx lidí ;) tohle nemá s origo Lexii/Diagboxem vůbec nic společného a opravdu to nefunguje ;) max jako těžítko... 

• O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno
V 11. 3. 2022 at 14:20, blackman napsal:

ahoj

muzete mi nekdo rict jestli to toto FULL Chip interface???

Zkousel jsem interface na nekolika verzich Diagboxu ale moc uspesny jsem nebyl.

predem dekuji

IMG_20220309_114041_1920x1080.thumb.jpg.790f93426facf1bf38cbdc890bf9b86e.jpgIMG_20220309_114121_1920x1080.thumb.jpg.0156dc003e3e4de843d8a66c7be984e0.jpgIMG_20220309_114128_1920x1080.thumb.jpg.43c32f2efec5720315938ab33514bc09.jpg

Ještě se zeptám, upravit na FULL Chip asi stávající kabel nepůjde?? Díky

Odesláno

Jde, ale pochybuju, ze to potrebujes. Dodneska nikdo exaktne nevysvetlil, cim ma byt jako lepsi ten fullchip oproti jinym "lite" atd.

V principu je to tak, ze interface funguje uplne stejne, akorad ze misto nekterych drahych optoclenu tam dali levny tranzistory. Vyznam nula, mozna nejaka stabilita pri prehravani jednotek, coz 99 procent nepouzije a kdo by to delal, tak to udela jinym interface, jineho vyrobce.

To je v podstate ten vas fullchip vs lite nebo jak tomu chcete nazyvat.

Vsechno se odviji od toho, jak to konkretni noname vyrobce desky osadi a udela. Zdaleka nejsou 2 verze, ale je jich XY, kdy zalezi, jak kvalitnimi a do jake miry je osazena dps. 

Jestli si chces preskladat lite verzi na fullchip a fakt mas na to vybaveni (treba hotair), tak se do toho pust, je to nekde na zahranicnich forech i s obrazkama step by step- hledáš: fullchip rework.

Ve vysledku to stejne nevyuzijes a pokud ti nejede neco v soucasne verzi, je to spis chyba pokoutneho softwaru.

Mimochodem ta upravena reflexni verze nahore je zase dalsi verze upravene dps originalu. Fungovat to muze, proc by ne, akorad to musi byt dobre sestaveny, jinak je to v podstate puvodni prebalenej interface. 

Odesláno

No co jsem právě řešil že mi na stávajícím kabelu nefungují různé verze diagboxu. Od v.7.02. stahoval jsem už i hotové verze ve VMware nebo Virtualboxu které jiným fungují, ale mě ne. Takže mi většina psala že je problém právě s tím kabelem/ interfacem.

Odesláno (upraveno)

Pokud jsi presvedcen, ze kabel je ko, tak radsi koupit rovnou novej nez neco predelavat. Predelavat na fullchip neni ten problem. Pokud si prostudujes topic, tak muzes mit nekde uvnitr interface urvanej kablik nebo i v zasuvce obd kabelu. Stava se to. A tady bude kdyztak problem, ne v fullchip/lite verzi.

Muzes jeste zkusit prehrat fw interface a cistou instalci win7 32bit.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Díky za informace.

Čistou instalaci jsem dělal několikrát. Fw v interface jsem updatoval dle použite verze Diagboxu. 

Je tu někdo z okolí HK který by byl ochotný můj interface odzkoušet s Vaší verzi diagboxu abych měl jistotu že je kabel KO?? Díky

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj,mám diag z Číny, PP2000 nainstalovaný na XP. Diagbox 7.06 nainstalovaný na WIN 7 32 bit. Všechno jelo jak má. Při posledním připojení, se diagnostika začala chovat divně. Po spuštění komplet testu, jsem musel potvrzovat připojení po každém počítači,předtím proběhl test najednou na jedno kliknutí. To by nebyl problém ale nenačte počítač motoru (počítač neodpovědel). Je to stejné PP2000 i Diagbox. Programy jsem přeinstaloval,nepomohlo. Nemám možnost vyzkoušet na jiném autě,zatím. Kabel, nebo spíš komunikace z auta?  Peugeot 307, 2002, 2.0 HDI.       Děkuji

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Caute. Mam jazdeny  P308SW 1,6 88kW diesel, rok 2015. Je to ine kafe ako moja 306-ka, ktora je ozaj nenarocna a diagnostiku som potreboval len na pridanie klucov do IMO. S 308-kou sa zoznamujem a chcem si kupit aj diagnostiku.

Presiel som si toto vlakno , od strany 100 az do konca, cosi sa na mna nalepilo.... Zajvne to nie je uplne jednoduche a nezvykne sa to rozbehat na prvy pokus.

Zatial mi je jasne, ze na 308-cku 2015 potrebujem dost aktualny SW Diagbox a kabel Lexia, verzia C. vedel by mi niekto potvrdit, ze na odkaze dole je "C" ckovy kabel?  SW budem riesit az ked bude kabel doma. Pripadne ak ma niekto link na spolahliveho predajcu,najlepsie z EU, aby som nemusel platit clo, ci nebodaj jeden full C-ckovy kabel doma naviac...

https://www.aliexpress.com/item/1005003500901197.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5241598aPk6iLw&algo_pvid=399dbdab-ad3c-450d-b40d-754568202fd9&algo_exp_id=399dbdab-ad3c-450d-b40d-754568202fd9-2&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000026179082223"}&pdp_npi=2%40dis!USD!!62.53!62.53!!!!%402103399116560559341062342ee925!12000026179082223!sea

Dik za odpoved.

EDIT: Mam na mysli verziu Full chip,nedari sa mi sem dat link na konkretny model tohto predajcu.

Upraveno uživatelem miroja
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak nakoniec som vybral ineho predajcu. Diagnostika prisla pomerne rychlo (do piatich dni bola doma). Rozchodil som SW, konecne vcera som ju pichol do auta a zacal sa ucit.

Jedna z prvych veci, co mi nie je jasna, ze tato diagnostika nevedela najst a komunikovat s pocitacom mocoviny.  V historii zavad auta som nasiel problem s mocovinou,co aj podla servisnej historie koresponduje, pretoze mam v servisnej historii zazanam, ze sa pred cca dvomi rokmi pri 138 000 km zrejme menila nadrz (teraz ma auto cca 163 000).

Stretol sa niekto s tym, ze by niektora verzia SW nevedela a niektora verzia SW jednotku riadenia mocoviny nevedela/vedela nacitat? Alebo mam skutocne problem s jednotkou mocoviny?

Nema niekto overenu diagnostiku, ktora v P308 1,6D rok 2015 spravne komunikuje s jednotkou riadenia mocoviny a vedel by sa pozriet na moje auto? Idealne v okoli LM, (pripadne buducu nedelu 7.8. by som mal ist cez ZA do OL, v pondelok spat).

Diagnostika.jpg

Odesláno (upraveno)

me to delaji novejsi nebo cinske komponenty ( cinske radio v C4, ABS jednotka v boxerovi kdovi z ceho atd)
ale pouzivam Lexii a B kabel

EDIT:
uz sem te upozornil minule nemas 1,6D ale 1,6 HDi !
to je to same jako by si vicebodovemu vstrikovani benzinu rikal ze mas karburator

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno (upraveno)

Vdaka obom za odpoved. Zas som sa nieco priucil 🙂
Takze info o zostaku mocoviny v nadrzi by som mal skor hladat v polozke pocitac motora?

PS: Info o motorizacii som uz upravil aj v podpise, chcel som len uviest, ze sa jedna o naftovy motor ...

Upraveno uživatelem miroja

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...