Marianos Odesláno 7. duben 2019 Odesláno 7. duben 2019 (upraveno) Super lidová cena, překvapuje mě, že o tom někdo uvažuje ... Upraveno 7. duben 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
HonzaZ Odesláno 7. duben 2019 Odesláno 7. duben 2019 V každém případě je to předražené, vzhledem k současným cenám u Číňanů. Verze 8.19 ti auto určitě načte, ale nevím, zda bude možno vše konfigurovat. Podívej se radši na nabídky třeba aliexpressu, tam koupíš to samé ale za mnohem lepší peníze. Citovat
JanJan Odesláno 8. duben 2019 Odesláno 8. duben 2019 https://aukro.cz/diagnosticky-tester-lexia-3-pp2000-citroen-peugeot-diagbox-gold-6940193908 Kupoval jsem asi před 3mesici tady tuto,a travellera 2017 stim načtu,a 508 asi roku 2013 taky Citovat
Jirka1982 Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 můžete prosím někdo potvrdit funkčnost výše zmíněné diagnostiky s nejnovějšími vozy Peugeot? (r.v. 2019) Citovat
HonzaZ Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Prodejce neuvádí verzi softwaru, ale určitě nemá verzi 9.xx, která je potřeba pro dia aut r.v. 2019. Mimo jiné poslední verze sw DB už jedou pouze online, takže určitě nová auta neumí. baffy ohodnotil 1 Citovat
Mikis Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Chceš tím říct, že nová auta teď vyrobená jako třeba 308, 3008 atd. tak už nebudou s diagnostikou spolupracovat i když budeš mít nejnovější soft? Citovat
HonzaZ Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Když budeš mít nový soft (ale zatím není volně dostupný nějaký crack), tak budeš moci pouze číst závady a možná mazat. Víc ne, pokud nebudeš onlinově připojen a peugeot server. Citovat
Mikis Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 A až bude dostupný nový soft tak to půjde i bez připojení na server? Citovat
Jirka1982 Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 (upraveno) mno to by mně popravdě taky zajímalo. Jen soft ale asi stačit nebude. Nevím jak přesně funguje to online ověřování kódů a vlastně bych byl rád, kdyby to tu někdo zasvěcený vysvětlil, ale samotný soft k té Lexii tohle nejspíš neošéfuje. Já si představuju, že to funguje nějak tak, že po připojení k jednotce vozu diagnostikou vygeneruje jednotka nějakej "klíč" (datový blok) obsahující jednak zakódované informace o vozu samotném a nastavení parametrů jednotky a pak dále nějaký náhodně vygenerovaný řetězec. To se pak odešle online přes internet do Peugeoťáckýho serveru a tam se vyčtou jednak informace o vozu a nastavení parametrů jednotky, vůz se vyhledá v databázi, ověří se, zda u tohoto konkrétního vozu je skutečně možné mít takovéto nastavení parametrů jednotky (jakože např. mám aktivní naklápění světel do zatáčky a přitom se jedná o vůz u kterého jsem si to "oficiálně" nezaplatil, atd..), a dále se pak podle nějakého algoritmu (šifry) "přechroustá" ten náhodně vygenerovaný řetězec obsažený v datech odeslaného klíče a pak se to odešle zpět. Jednotka ten přechroustanej řetězec přijme a zkontroluje, zda byl přechroustán správně. Pokud ano, je to OK, pokud ne, tak to vyhodnotí jako neautentickou snaho o servisní zásah, nebo tak něco a nepovolí zápisy. Takhle si to představuju já, ale jak je to ve skutečnosti, těžko říct, celkem by mne to ale zajímalo.. Jak to obejít je otázka. Asi by musel někdo napsat nějakej soft, kterej by v podstatě emuloval ten Peugeoťáckej server, tzn. jednotka by si myslela, že opravdu komunikuje se skutečným serverem, ale zatím by se data nikam neodesílala. Mno a předpokládám by se taky musel zjistit (prolomit) ten způsob toho ověřování aby ten soft uměl odpovídat (přešifrovávat) na ty request ověřovací klíče.. Upraveno 25. duben 2019 uživatelem Jirka1982 Citovat
HonzaZ Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 Veškerá data o autech jsou přes VIN. Na přístup na server máš účet v service boxu a tím je vše dáno. Máš zaplaceno, můžeš dělat, nemáš, máš smůlu. Citovat
Jirka1982 Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 (upraveno) aha, no ale abych získal ten účet, tak nestačí jen zaplatit, musel bych se také stát autorizovaným partnerem Peugeotu, ne? Tzn., musel bych mít vlastně autorizovaný servis, jinak by mi to nepovolili? Upraveno 25. duben 2019 uživatelem Jirka1982 Citovat
HonzaZ Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 Pokud máš účet (řada z nás ho tady má, může ho získat v podstatě každý), tak si zaplatíš diagnostiku na určité auto a oni ti dodají SW, pokud nemáš tak i HW (ale to asi musíš koupit zvlášť) a můžeš po určitou dobu diagnostikovat. Citovat
Jirka1982 Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 Dík za odpověď, už tomu snad začínám pomalu rozumět. Můžu se ještě zeptat, kolik tak zhruba stojí ten účet? Citovat
HonzaZ Odesláno 25. duben 2019 Odesláno 25. duben 2019 Nic, zaregistruješ se, musíš mít aktivní IČO. Citovat
Mikis Odesláno 26. duben 2019 Odesláno 26. duben 2019 Tak to jste mě moc nepotěšili začínal jsem uvažovat o koupi diagnostiky, ale s výhledem, že když si koupím novou 308 nebo 3008 tak si ji taky budu moci diagnostikovat a nastavovat. Citovat
MJSytic Odesláno 13. květen 2019 Odesláno 13. květen 2019 Tak co jsem slyšel, tak u nových aut se toho stejně už moc měnit nedá, protože EU "sadomasoEKOhomoLogace", takže... Citovat
inoxing Odesláno 17. květen 2019 Odesláno 17. květen 2019 Číňani obejdou všechno. Otázka času a peněz. Citovat
Marianos Odesláno 18. květen 2019 Odesláno 18. květen 2019 (upraveno) Moje řeč a přesně s tím do budoucna počítám, pokud budou chtít prodat novější Lexie ... Upraveno 18. květen 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
FryMl Odesláno 6. červenec 2019 Odesláno 6. červenec 2019 Tak už jsem se odhodlal koupit nějakou tu diagnostiky, momentálně sháním notebook za pár korun ale koukám se po Lexii narazil jsem na tuhlehttps://s.click.aliexpress.com/e/cfxN3tPK ,,Full chip" za 65$ posílají to rovnou z Čech, co myslíte? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.