peugeotpartner Odesláno 20. říjen 2024 Autor Odesláno 20. říjen 2024 v 1.4 KFX mám G11 coz je udajně neco jako G33 (G33 je již prý naředěná) aspon mi to psali projeci z autorozvodů a musí se menit včas jinak protikorozní inhibitory jiz nebudou mít učinek a pak dochází ke korozi části motoru. u NFU je to alchymie taky tam prej patří G33 ale mnoho info je, že G12 ružová je v poho a není nutné se obávat korozi.... tady je neco o chaldících kapalinách a aditivách v nich : https://www.valvolineglobal.com/en-eur/all-you-need-to-know-about-coolants/ mám tam G12 , tak tam dám asi zase G12 ale tápu jakou je G12 pak je G12+ , K12 atd.. a jakou přesne značku, uvažuji o tomto https://www.autokelly.cz/Product/NA-K12-3/180663 pak je ještě otázka jak to ředit, destilkou nebo demineralizovanou vodou nebo z kohoutku ? Píše se o tom hodně ale zase každý něco jiného...:) at neudelám neco blbě...:) Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. říjen 2024 Odesláno 20. říjen 2024 ja vzdy převařenou vodou z kohoutku Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. říjen 2024 Odesláno 20. říjen 2024 (upraveno) Destilkou nebo demineralizovanou vodou, převařená voda z kohoutku je k prdu, obsahuje stále minerály (Vodní kámen) Převařením ji jen zbavíš života (Bakterií). Takže převařenou vodou z kohoutku určitě ne. Upraveno 20. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Hafity ohodnotil 1 Citovat
peugeotpartner Odesláno 23. říjen 2024 Autor Odesláno 23. říjen 2024 tak termostat vyměněný nový + tesnení Erling a posílám foto toho co tekl - ne hodne ale bylo to mokré-kapky...není nikde prasklý plast.... čím to je že to těsnění přestalo fungovat, (je slehlé uplně na přírubu termostatu) , byl to rok a půl starý termostat Calorstat, diky Citovat
ozzy56 Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 když to těsnění slehne zarovno s přírubou tak to těsnit nebude, to je jasné..., takže za mě o*ebaný materiál těsnění , dneska se o kvalitě více mluví, než skutečně nepřetržitě dodržuje Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 nezvladlo to ani tepelně mi prijde teda , pac to co jsem vyndal z auta ja ,bylo teda porad tvarem stejne jen nižší. viz fotka moje vyse ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
peugeotpartner Odesláno 24. říjen 2024 Autor Odesláno 24. říjen 2024 dal jsem starline termostat + tesnení erling a po namontování, odvzdušnění se drží teplota průmerne o 5 stupnů více než předtím (v minulsoti tam bylo nekolik ruzných termostatu -wahler, calorstat a nikdy se nestalo aby teplota nějak stoupla nad 90 st, vzdy byla ta rucka na palubovce uprostred jak má být, s vyjímkou kdy bylo venku +37 až +40 (kopce v Makedionii) kdy to bylo krátkodobe na +95 při zátěži ... ted to ukazuje +96 při pohodové jízdě na dálnici kdy venku je 8 stupnu.... tento termostat tam je, dle webu má mít 89 st ale je na něm 91 https://www.autokelly.cz/Product/TS-TC108/10109890 a tuto kapalinu jsem dal v pomeru 1:1,5 https://www.autokelly.cz/Product/NA-K12-3/180663 foto měření diag hodnoty odpovídají i podle ručky přístrojovky - kousek záznamu....je tam vidět velký rozpyl teploty 86 až 96....pri srovnání se statrým záznamem který má rozptyl 85-89 znova odvzdušnění, jizda 50 km a porád stejné, po zastavení auta (motoru) teplota až k 97 st i kdyz před zastavením jedu z kopce...mám ten termostat reklamovat a vzít jinou značku? Jakou ? Mahle, Fast, NTY tyto mají 89 st, ostatní značky 91.. nebo je to blbou kapalinou? dle webu má ta starline K11 PSA B71 5120... diky... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. říjen 2024 Odesláno 25. říjen 2024 Může to bejt nedostatečně odvzdušněný Občas je to problém. Citovat
peugeotpartner Odesláno 25. říjen 2024 Autor Odesláno 25. říjen 2024 a je na odvzušnění nějaký figl? Měl jsem otevrené oba odvzdušnovací ventilky tj na termostatu i na topení, naléval jsem kapalinu do nádobky po rysku max, zavrel ventilky, pak nastatroval, postupne doléval kapalinu co ubyla z nádobky, poté znovu otevrel ventilky, nechal z nich vytéct vodu (byla bez vzduchu) někoikrát nechal spustit ventilátor chlazení, to jsem opakoval vše několikrát, projel, opakoval s ventilky..... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. říjen 2024 Odesláno 25. říjen 2024 (upraveno) Tlakem. Jelikož nemám na to připravky, tak jsem vždy povolil ventilky, měl auto zdechnutý, nalil plnou bandasku, přiložil pusu a foukal Pokaždé to pomohlo. Už se mi i stalo (ale u dvoulitru, nevím teď, jak má čidlo umíštěná 1.6), že trocha vzduchu uvízla pod čidlem a haprovalo to. Stačilo čidlo povolit, upustit a bylo hotovo. Nebo je ten starline aušus. Upraveno 25. říjen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
peugeotpartner Odesláno 25. říjen 2024 Autor Odesláno 25. říjen 2024 tak jeste zkusím .. čidlo je v tom plastovém domku na boku hlavy....pokud nepomuze tak dám jiný termostat díky Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. říjen 2024 Odesláno 27. říjen 2024 (upraveno) @peugeotpartner NFU ma tri odvzdusnovaky , jeste ti chybi ten nejvysse posazeny EDIT: jsem lopata , tohle je palivo Upraveno 27. říjen 2024 uživatelem Pe.Tr Citovat
Hafity Odesláno 27. říjen 2024 Odesláno 27. říjen 2024 @Pe.Tr : to spíš vypadá na odvzdušnění paliva na vstřikovací liště.... Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. říjen 2024 Odesláno 27. říjen 2024 @Hafity čeče máš recht . já už jsem z toho auta tak hotovej , že blbnu Citovat
peugeotpartner Odesláno 27. říjen 2024 Autor Odesláno 27. říjen 2024 tak jsem objednal jiný termostat , Mahler..... s tím starline je problém do kopce 98 st to nikdy nebylo ....jakoby se blbě otevíral... Citovat
peugeotpartner Odesláno 30. říjen 2024 Autor Odesláno 30. říjen 2024 došel Mahler a zase probém viz foto je to blbě nalisovaný ty kovové trubky jak příjdou šrouby..Je to problém? Dále dle webu má mít 89 st ale má 91 st... V knize je uvedeno 89 st ze má mít motor NFU...ale tesnení má dobré co s tím? Namontovat že by ty trubky se při sešroubování srovnaly nebo to vrátit? Citovat
ozzy56 Odesláno 30. říjen 2024 Odesláno 30. říjen 2024 podle mě se to při dotahování stáhne , nakonec opatrně ve svěráku to půjde taky , já bych ho nevracel Hafity ohodnotil 1 Citovat
peugeotpartner Odesláno 30. říjen 2024 Autor Odesláno 30. říjen 2024 ano ve sveraku to slo jak po másle..... takze 91 st je oki? protoze v knize je 89 autem budu jezdit hodne jih tak ptroto to tak detailně řeším.... Citovat
dýzl Odesláno 30. říjen 2024 Odesláno 30. říjen 2024 Z pet lahne s ustřiženým dnem a hrdlem utěsněným samovulkanizační páskou tak aby to přesně sedlo do expanznky, jsem si udělal přípravek místo originálního peu přípravku a není problém z odvzdušněním !! Citovat
Hafity Odesláno 30. říjen 2024 Odesláno 30. říjen 2024 před 23 minutami, peugeotpartner napsal: takze 91 st je oki? protoze v knize je 89 2 stupně neřešit.... Čidlo má nějakou toleranci a budík taky.... Je to pouze informativní.... Péťa, VojtouNerCZ, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.