Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

v 1.4 KFX mám G11 coz je udajně neco jako G33 (G33 je již prý naředěná) aspon mi to psali projeci z autorozvodů a musí se menit včas jinak protikorozní inhibitory jiz nebudou mít učinek  a pak dochází ke korozi části motoru.

u NFU je to alchymie taky tam prej patří G33 ale mnoho info je,  že G12 ružová je v poho a není nutné se obávat korozi....

tady je neco o chaldících kapalinách a aditivách v nich https://www.valvolineglobal.com/en-eur/all-you-need-to-know-about-coolants/

mám tam G12 , tak tam dám asi zase G12 ale tápu jakou je G12 pak je G12+ , K12 atd.. a jakou přesne značku, uvažuji o tomto

https://www.autokelly.cz/Product/NA-K12-3/180663

pak je ještě otázka jak to ředit,  destilkou nebo demineralizovanou vodou nebo z kohoutku ? Píše se o tom hodně ale zase každý něco jiného...:)

at neudelám neco blbě...:)

Odesláno (upraveno)

Destilkou nebo demineralizovanou vodou, převařená voda z kohoutku je k prdu, obsahuje stále minerály (Vodní kámen) Převařením ji jen zbavíš života (Bakterií). Takže převařenou vodou z kohoutku určitě ne.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

tak termostat vyměněný nový  + tesnení Erling a posílám foto toho co tekl - ne hodne ale bylo to mokré-kapky...není nikde prasklý plast....

čím to je že to těsnění přestalo fungovat, (je slehlé uplně na přírubu termostatu) ,  byl to rok a půl starý termostat Calorstat,

diky

t1.JPG

t2.JPG

t3.JPG

Odesláno

když to těsnění slehne zarovno s přírubou tak to těsnit nebude, to je jasné..., takže za mě o*ebaný materiál těsnění :myslim, dneska se o kvalitě více mluví, než skutečně nepřetržitě dodržuje

Odesláno

dal jsem starline termostat + tesnení erling

a po namontování, odvzdušnění se drží teplota průmerne o 5 stupnů více než předtím (v minulsoti tam bylo nekolik ruzných termostatu -wahler, calorstat a nikdy se nestalo aby teplota nějak stoupla nad 90 st, vzdy byla ta rucka na palubovce uprostred jak má být, s vyjímkou kdy bylo venku +37 až +40  (kopce v Makedionii) kdy to bylo krátkodobe na +95 při zátěži ...

ted to ukazuje  +96 při pohodové jízdě na dálnici kdy venku je 8 stupnu....

tento termostat tam je,  dle webu má mít 89 st ale je na něm 91

https://www.autokelly.cz/Product/TS-TC108/10109890

a tuto kapalinu jsem dal v pomeru 1:1,5

https://www.autokelly.cz/Product/NA-K12-3/180663

foto měření diag hodnoty odpovídají i podle ručky přístrojovky - kousek záznamu....je tam vidět velký rozpyl teploty 86 až 96....pri srovnání se statrým záznamem který má rozptyl 85-89

znova odvzdušnění, jizda 50 km a porád stejné, po zastavení auta (motoru) teplota až k 97 st i kdyz před zastavením jedu z kopce...mám ten termostat  reklamovat a vzít jinou značku? Jakou ?  Mahle, Fast, NTY tyto mají 89 st, ostatní značky 91.. 

nebo je to blbou kapalinou? dle webu má ta starline K11 PSA B71 5120...

diky...

graf teplota.JPG

Odesláno

a je na odvzušnění nějaký figl? Měl jsem otevrené oba odvzdušnovací ventilky tj na termostatu i na topení, naléval jsem kapalinu do nádobky po rysku max, zavrel ventilky, pak nastatroval,  postupne doléval kapalinu co ubyla z nádobky, poté znovu otevrel ventilky, nechal z nich vytéct vodu (byla bez vzduchu) někoikrát nechal spustit ventilátor chlazení, to jsem opakoval vše několikrát, projel, opakoval s ventilky.....

Odesláno (upraveno)

Tlakem. Jelikož nemám na to připravky, tak jsem vždy povolil ventilky, měl auto zdechnutý, nalil plnou bandasku, přiložil pusu a foukal :D Pokaždé to pomohlo. Už se mi i stalo (ale u dvoulitru, nevím teď, jak má čidlo umíštěná 1.6), že trocha vzduchu uvízla pod čidlem a haprovalo to. Stačilo čidlo povolit, upustit a bylo hotovo.

Nebo je ten starline aušus.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

došel Mahler a zase probém viz foto je to blbě nalisovaný ty kovové trubky jak příjdou šrouby..Je to problém? Dále dle webu má mít 89 st ale má 91 st... V knize je uvedeno 89 st ze má mít motor NFU...ale tesnení má dobré :) co s tím? Namontovat že by ty trubky se při sešroubování srovnaly nebo to vrátit?

kovová vlozka.JPG

kovová vložka2.JPG

termostat 91.JPG

Odesláno

Z pet lahne s ustřiženým dnem a hrdlem utěsněným samovulkanizační páskou tak aby to přesně sedlo do expanznky, jsem si udělal přípravek místo originálního peu přípravku a není problém z odvzdušněním !!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...