Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, dnes jsem měnil olej v motoru a zjistil jsem, že mi teče po poloose olej, asi z gufera na prevodovce?  Nedávno se měnila spojka,tak je to asi tím.. Na fotce je ten únik vidět.

Zítra jdu volat do servisu co s tím. Jestli je to guferem, má jeho výměna nějaká úskalí, nemáte někdo zkušenost?

IMG-20240728-WA0002.jpg

Odesláno

ahoj, při té spojce by se měla obě gufera vyměnit, ale i když se třeba vyměnila, tak se stane, že to teče, většinou tím, že poloosa je v místě, kde je břit gufera už tak zeslabená (v desetinách milimetru), že pak teče i nové gufero..., pomůže jen nová (jina třeba repasovaná) poloosa , ale obvykle se vymění gufero a je to OK ;)

Odesláno

Tak se podívej a buď reklamuj špatné gufera nebo špatnou ( resp odfláknutou ) práci . Když byla převodovka venku, tak je to práce na pár minut.

Levá poloosa je jednodušší. Povolit středovou matici ( když je auto ještě na zemi ), uvolnit spodní čep od těhlice a může jít poloosa ven. Pravá asi bude mít cca v půlce ještě ložisko, takže ta bývá složitější. Když jsem nedávno měnil spojku na 206, tak jsem s pravou poloosou nic nedělal. Vytáhl jsem jenom levou a pak šla ven převodovka. S guferama a novým olejem jsem počítal hned při zjištění, co mě čeká. Mimo plán byly táhla řazení, ty se rozpadla při demontáži a něco i při montáži. Ale všechno dobře dopadlo.

Doufám, že ti dali aspoň nový olej do převodovky. Ale pokud nedali gufera, tak bych nezaplatil ani práci ani další olej. Jenom ty gufera.

Odesláno

Občas se stane že i když dáš nové gufero tak  teče. Buď je hřídel šišatá nebo se stane jak ji zasouváš tak cukneš z osy a strhneš ten břit v guferu  ale to se projevuje téměř okamžitě jak naleješ převodovku.  Takže bych to šacoval že gufera nevyměnili při té spojce nějakou dobu to drželo a vyvalilo se to teď.  Hele ty gufera jsou obě do 300 tuším takže v ceně výměny spojky se taková položka ztratí. U nás měníme gufera i při výměně poloosy protože zas při ceně toho materiálu  nemá smysl riskovat že to poteče. 

Odesláno (upraveno)

Nebo ho mohli naklepnout. Taky se mi to povedlo, ležel jsem pod autem, měnil gufero a blbě se trefil. Všiml jsem si toho po měsíci ns zdviži. Takže jsem ho poškodil. Každopádně tam zajeď ať na to juknou. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

mám zkušenost, že origo gufera poloos vydrží déle než gufera co se dostanou koupit v těch našich speciálkách s ložiskama, klíňákama, O kroužkama atd. (třeba firma KOMA),  bohužel jsou taky o dost dražší..., na prasáka se dá i zkrátit pružinka, co je v guferu 🙈, moc to sice nevydrží, ale když zákazník vyloženě nechtěl vyměnit gufero ani poloosu, tak aby byl od něj v budoucnu klid ;)(samozřejmě se zápisem v zakázce)

Odesláno (upraveno)

Gufero poloosy vyměněno, snad nepoteče. Dále jsem nechal vyměnit olej v převodovce a udělat geomerii.

Prý nešla geometrie udělat bez výměny čepů řízení a bez vyměny řídících pák zavěšení kol zadní nápravy.

Výsledek, ale stojí za to👍 Řízení je krásně přesné a auto v táhlých dlouhých zatáčkách ve vysokých rychlostech drží stopu a mám pocit, že zadní náprava trošku tlačí auto do zatáčky. Subjektivně si myslím, že auto takhle nejezdilo ani kdyť jsem ho kupoval rok staré s 20 tis. najeto. A to se už geometrie dělala dvakrát, ale takhle to pěkně nikdy nejezdilo...

Upraveno uživatelem Milan 508
Odesláno (upraveno)

Výšku v protokolu nevidim,tak asi ne..

Čas ukáže.. Budu to každý týden kontrolovat šuplerou a kdyby něco, tak tam na ně půjdu😂

20240803_163606.jpg

Upraveno uživatelem Milan 508
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj , v tomto tématu se točíte kolem poloos. Chtěl bych se zeptat zde znalých na můj problém. Začlo se ozývat cvakání od pravého kola asi po měsíci i od levého. Do kokpitu to slyšet není. Nevím jestli jsou to poloosy , páč vždy když začal odcházet kineťák , tak se  ozývalo lupání dovnitř. Když chytnou rukou vnitřní kloub a zahýbu kolem tam a zpět cítím lehké cvaknutí , lupnutí. Malou vůli cítím i na vnějším. Tak snad to diagnostikuji správně. ( poraďte ). Kdybych měnil celé poloosy , výtečné olej když je vytáhnu z převodovky ( automatické )? Co vše bych měl měnit pokud se do toho pustím? Jsou tam nějaké záludnosti? Auto je 508sw 2.0hdi 133kw 2015 nájezd 190t olej v převodovce měněn( firmou na převodovky ) v 60t a 120t a teď se také chystám. Díky za rady a omluva za vstoupení do vlákna. 

Odesláno

Vůle je po směru jízdy , když chytnu vnitřní kloub aby se nehýbal a vezmu za kolo a zatočím po a proti směru jízdy tak na obvodu kola je pohyb tak 1,5-2 Cm. Měl bych měnit i středové ložisko na pravé straně?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...