Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Milan+ Bylo to pro důchodce a i pro rodiny s přídavky na děti. Jak je to teď po novu ale nevím, žádal jsem ještě v roce 24. 

Velká FVE by se mi taky líbila a do budoucna určitě bude, ale nejdřív musím udělat novou střechu. 

Odesláno

@Charlie 607Tak to mi uniklo,já už mám holky velké, samostatné,ale když mi kamarád dělal solary,sousedka chtěla taky jen vodu, důchodkyně,tak to zatím stojí,prý kdyby měla dotaci na vodu,tak už by prý nedostala na soláry,jestli to tak je na stopro nevím.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes mi Centropol poslal nabídku na výkup ,virtuální nemají,tak to budu muset zítra pročíst,dnes razím na sraz každoroční co jsem začínal ve vývoji v AGS,to je let.

Odesláno

Já nemám na dotaci nárok. Nemám kolaudaci jako rodinný dům. 

Proč do toho jít? chtěl jsem trochu pomoc ekologii. Že to bude něco stát mi je jasné, ale takový je život. Není jen o penězích. A to že zatím napájím jen tu filtraci mi přijde líto. Takže jsem chtěl přidat třeba 4 panely, teď už jsou za zajímavé peníze a něco tím doma napájet, je mi jasné, že jen v létě. A tak přemýšlím jak to udělat. Mám třeba elektro tepelné čerpadlo na uhřev TUV, tak třeba tím posílit tu elektrickou část.

Určitě bych potřeboval opak UPS, tedy když nebude dost v baterce, tak přepni na síť. Je něco takového? Díky

Odesláno

@MotoMoto ..tak kdyby se Ti zachtelo predelat doma elektriku, tak svitit se uz dneska da kompletne v LEDu a na to by mensi baterkarna stacila.. nechat to ve 12 V - takze komplet svetenky okruhy klidne inteligentni a silovy nechat jen zasuvky.... 

Odesláno

já čet' nedávno, že tady v Česku je penzista, co jede barák na autobaterku, světla LED, dobíjí to FVE z Lidlu za 600Kč,  220V vůbec nemá--všechno na 220 vyhodil 😯, ale je sám 🙈, takže tak 😂

Odesláno

Mám to jako průmyslový objekt. A prý to nejde, ale asi bych tu dotaci neřešil. Spíš my šlo jak to celé provést. Na té terase to mám jako v obytném autě, ale je mi líto, že tp nejde větší.

Odesláno
V 23. 3. 2025 at 18:22, ozzy56 napsal:

já čet' nedávno, že tady v Česku je penzista, co jede barák na autobaterku, světla LED, dobíjí to FVE z Lidlu za 600Kč,  220V vůbec nemá--všechno na 220 vyhodil 😯, ale je sám 🙈, takže tak 😂

No, to bude "barák" asi jako moje zahradní chatka. Ony ty bilance jdou poměrně snadno napočítat. Něco podobnýho provozovali tchánovci, než postavili barák, taky to byla taková chatka na mýtině o dvou malých místnostech a dvou mžourajících ledkách, aby to ty autobaterky vůbec daly. Jako dá se to udělat, ale využitelná kapacita autobaterky pro takhle nevhodnej provoz je ani polovička udávané, natož když pak člověk používá nějaké vyřazené (nové na to asi nikdo nekupuje). Mmch. i trakční olovo, které to snáší líp než startovací, bylo v ostrově po ruce a půl vhodný akorát do sběru... holt rok má 365 dnů a ty baterky rozumně dávaj tak 500 cyklů, a to se nesmí vybít pod půlku.

Odesláno (upraveno)

tak poslední věta toho penzisty v článku byla, že tohle žití (v podstatě bez elektriky) není pro každého..., asi něco jako můj soused (70+) na chajdě, co žije celou zimu sám, vůbec netopí (má prý super spacák), skoro nezapíná elektriku (prý nepotřebuje), jezdí po celé Moravě !! na kole i v kruté zimě 😯, jeho manželka je celou zimu v Ostravě a když v letní sezonu omylem přijede, tak je z toho na nervy 🙉, prostě takový samorost...

ale jen víc takových podivínů--hlídá mi chatu celý rok zadarmo 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jo, na zahrádce mám taky takového souseda, co tam bydlí, ten je rád, že má nataženou elektriku ode mě. Předtím si chodil nabíjet telefon a baterku na svícení do spolkový místnosti. Přes zimu neteče voda, na kafe si nosí v PETkách z práce, meje se v práci... to už je prostě dost hardcore. Dole co někdo taky bydlel, tak tam měli soláry a přes zimu prej nepoužitelný, nepřekvapivě.

Jinak doma mám taky spotřebu tak malou, že bych si mohl pomalu nosit powerbanku z práce 🤣 takže když na to přijde, skutečně stačí málo. Nejvíc dělá lednice, to je stálej žrout, vaření jen nárazově.

• O 2 týdny později...
Odesláno

No nevím s čím jak kdo vyjde,ale tohle je u nás reálná spotřeba na 2 byty ,stálé spotřebiče samo jsou,lednice s mrazákem 2x a ve sklepě lednice a mrazák,do toho pračky, vaření, pečení . Za mě fve dobrý,virtual baterii nemám,nejsem u ČEZ ani Eon,tak teď Centropol nabídl výkup,tak možná pustím přetoky. 

IMG_20250403_231748.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno
V 4. 4. 2025 at 6:52, Charlie 1 napsal:

kolik nabizí za přetoky? se vyplatí spíš sdílení.....když uz

To chceš jako sdílení s přízni mít zaplaceno? Jedna dcera ,tak ty mají tolik soláru na baráku a firmě,že není kam a líbí se mi,že to prakticky není vidět, starší je s námi a abych to posílal někam,kde se nešetří,tak ani náhodou,tak to raději dám výkup,protože nemám ČEZ a ani Eon kvůli virtuální.

Neřešil jste někdo nějaký nano postřik na panely,na ploché střeše přeci je to ulpívá.

IMG_20250511_165123.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...