Duin Odesláno 15. duben 2024 Odesláno 15. duben 2024 (upraveno) Ahoj Pežoťáci, dnes se mi při připojení vozíku na 7dmi pólovou zásuvku podařilo umrtvit na autě pravou stranu obrysových svítilen -> pravá přední a pravá zadní už nesvítí. Na vozíku byla chyba v elektroinstalaci, a to zkrat na kostru u pravého svěla. Snažil jsem se najít, která pojistka je zodpovědná za pravou stranu. Nepodařilo se mi najít adekvátní schéma umístění pojistek, které by odpovídalo našemu autu. Pojistky jsem našel: V motorovém prostoru, všechny proměřeny a jsou v pořádku V kastlíku u spolujezdce za výklopným krytem, všechny proměřeny a jsou v pořádku V kastlíku u baterie pod nohami spolujezdce, všechny proměřeny a jsou v pořádku Takto vypadá modul pojistek v motorovém prostoru Takto vypadá modul pojistek v kastlíku spolujezdce Schema pojistkových skříněk v "Návodu pro obsluhu" neodpovídá jednotkám, které jsou v autě. Když jsem před časem hledal pojistku palivového čerpadla, tak pojistková skříň v motorovém prostoru seděla spíše na 407ku nebo 307ku. Napadá někoho, kde bych ještě mohl najít vadnou pojistku? V pravém zadním sloupku pod obložením je jednotka podobná této https://www.erich-jaeger.com/cs/produkty/321113. Motorizace 2.0i 16V 105kW benzin/LPG, kód motoru RFJ, rok výroby 2005. Upraveno 15. duben 2024 uživatelem Duin Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. duben 2024 Odesláno 16. duben 2024 a neumřeli třebas žárovky? na tys koukal? Duin ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. duben 2024 Odesláno 16. duben 2024 Hele a měřil jsi pojistky tak, že jsi je nejdřív vyjmul z pojistkovky? Poměrně častá chyba. Citovat
Duin Odesláno 16. duben 2024 Autor Odesláno 16. duben 2024 (upraveno) Žárovky mě tedy nenapadlo zkontrolovat. Přední i zadní normálně svítily, připojil jsem vozík, pravá strana zhasla a nedokázal jsem k nim najít pojistky. Nepředpokládám, ze budou špatné ale zkontroluji je taky. Pojistku vždy vytáhnu klestemi ven, vizuálně zkontroluji a propipam ohmmetrem. Upraveno 16. duben 2024 uživatelem Duin Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. duben 2024 Odesláno 16. duben 2024 Některé modely měly osvětlení bez pojistek, jištěno pouze elektronicky přes relé v jednotce. Hoď sem lepší fotky pojistkovek a ideálně i měsíc výroby auta, jestli víš. Příp. mrkni tady. Vybereš si vozidlo a projedeš dané roky https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/index.html pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Duin Odesláno 16. duben 2024 Autor Odesláno 16. duben 2024 Rok a měsíc výroby bohužel nezjistím ale dle německého TP byla první registrace v SRN dne 22.08.2006. Dávám jsem pro jistotu i VIN: VF3EBRFJC13308355 Až se auto dnes navečer vrátí z cest, tak se na něj znovu kouknu. Vyzkouším žárovky a pofotím pojistkové skřínky. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 16. duben 2024 Odesláno 16. duben 2024 v pripade verze s elektronikou staci na nejakou dobu zamknout auto dat si cigaro a kafe a skusit to znovu - pocitac se probere a zacne fungovat spis me zarazi ze odesly obrysovky kdyz by tam na zasuvku tazneho mela byt udelana pomocna jednotka Citovat
Duin Odesláno 16. duben 2024 Autor Odesláno 16. duben 2024 Díval jsem se na krabičku, která je připojená k tažnému zařízení a je to pouze modul pro ovládání směrových světel. Uvniř je několik relé, které spínají směrové světla vozíku. Běžně tyto jednotky umí automatiky odpojit mlhovku auta, pokud je připojený vozík. Citovat
jarokare Odesláno 16. duben 2024 Odesláno 16. duben 2024 Pojistky tam nejsou , jištění je v elektronice jednotek - přední parkovačky v PSF v motoru a zadní v BSI . Takže se modlit , aby se jednotky probraly k životu nebo ještě zkusit vymazat závady . To , že tam je jenom modul na ovládání směrovek , je špatně , musí tam být jednotka , která odděluje a ovládá všechna světla (vzadu) , kdyby se někdo nesnažil ušetřit , tak se to nestalo . pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Duin Odesláno 17. duben 2024 Autor Odesláno 17. duben 2024 Takže pravdu jste měli všichni. Vytáhl jsem žárovku z přední obrysovky: žárovka spálená, obal světla prasklý,patice zoxidovaná, kontakty uhnilé- hnus ale už svítí. zadní žárovka dvouvláknová, obrysové vlákno spálené. Dal jsem novou ale stále světlo nesvítí. Při měření jsem naměřil cca 10V, při zátěži spadne na nulu. Někde bude nejspíš špatný kontakt. Vycetl jsem diagnostikou závady BSI, pár chyb tam bylo ale zadní obrysovka stále nic. pokračování přes víkend, musím se v týdnu věnovat stavbě…… Citovat
zdenda.jircik Odesláno 19. duben 2024 Odesláno 19. duben 2024 To vypadá na problém v kontaktu, případně "skoro uhnilej" vodič. Občas i pojistka, která vypadá zánovně má mikroprasklinu a měřením se na ní napětí objeví, ale větší proud při zátěži už neproteče. Já sem si odpálil vozíkem relé v jednotce. Byla použitá silnejší pojistka, asi aby nepraskala žejo.. a odsr*lo to relé. Relé se dá vyměnit, ale už si to moc nepamatuju. Jen, že je umístěný mezi dvěma deskama a hrozně blbě se tam pájelo. Snad to nebude tvůj případ. Citovat
Duin Odesláno 19. duben 2024 Autor Odesláno 19. duben 2024 Vyfotil jsem modul, který ovládá zásuvku tažného. Podle názvu vypadá, ze je pouze pro blinkry ale podle kódu by se měl starat o všechny dráty v zásuvce. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. duben 2024 Odesláno 19. duben 2024 ono i podle popisu konektoru je pro vse blbost aby hlidalo jen blinkry - spis ten nazev znaci ze hlida rychle blikani s pripojenym taznym k tomu napeti muze to delat opravdu rele nebo kostra Citovat
Duin Odesláno 13. květen 2024 Autor Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Upraveno 20. květen 2024 uživatelem Duin ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Moc pěkný. Obávám se, že to bude zralé na vypájení obou těch konektorů. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 jsi borec , tohle bych prostě nedal, nerozumím tomu, i když tu vadu na foto vidím taky, zeptám se hloupě: nedá se to překlemovat drátkem ? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 urcite to pujde preklemovat - jen najit zacatek a konec to je ten nejvetsi problem vzdy ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Dá se to překlemovat drátkem a poměrně snadno, akorát to asi bude vypálené i pod těmi konektory. Takže buď izolovaný drátek z druhé strany, zespodu, přímo na ten který pin konektoru, nebo oba konektory ven a oprava té cestičky, záleží na tom, co bude v dané situaci lepší/jednodušší. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Duin Odesláno 13. květen 2024 Autor Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Jak navrhuje Oddie, tak to chci udělat. Nechce se mi vytahovat ani modrý ani bílý konektor. Mám obavu, ze při odpajeni pinu vyhreji plast konektoru a poškodim ho. Detail poškozené desky. Modry konektor BSI a žlutý drát k pravému zadními světlu Opraveno: Upraveno 20. květen 2024 uživatelem Duin Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.