Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj Pežoťáci,

dnes se mi při připojení vozíku na 7dmi pólovou zásuvku podařilo umrtvit na autě pravou stranu obrysových svítilen -> pravá přední a pravá zadní už nesvítí. Na vozíku byla chyba v elektroinstalaci, a to zkrat na kostru u pravého svěla.

Snažil jsem se najít, která pojistka je zodpovědná za pravou stranu. Nepodařilo se mi najít adekvátní schéma umístění pojistek, které by odpovídalo našemu autu.

Pojistky jsem našel:

1. V motorovém prostoru, všechny proměřeny a jsou v pořádku
  2. V kastlíku u spolujezdce za výklopným krytem, všechny proměřeny a jsou v pořádku
  3. V kastlíku u baterie pod nohami spolujezdce, všechny proměřeny a jsou v pořádku

Takto vypadá modul pojistek v motorovém prostoru

IMG_20240415_212537.thumb.JPG.7ad7230c5d952c9a7a4a11e725085ddc.JPG

Takto vypadá modul  pojistek v kastlíku spolujezdce

IMG_20240415_213320.thumb.JPG.072d0711f5d2e59302fac44075a067e0.JPG

Schema pojistkových skříněk v "Návodu pro obsluhu" neodpovídá jednotkám, které jsou v autě.

Když jsem před časem hledal pojistku palivového čerpadla, tak pojistková skříň v motorovém prostoru seděla spíše na 407ku nebo 307ku. 

Napadá někoho, kde bych ještě mohl najít vadnou pojistku? V pravém zadním sloupku pod obložením je jednotka podobná této https://www.erich-jaeger.com/cs/produkty/321113.

Motorizace 2.0i 16V 105kW benzin/LPG, kód motoru RFJ, rok výroby 2005.

Upraveno uživatelem Duin
Odesláno (upraveno)

Žárovky mě tedy nenapadlo zkontrolovat.

Přední i zadní normálně svítily, připojil jsem vozík, pravá strana zhasla a nedokázal jsem k nim najít pojistky. Nepředpokládám, ze budou špatné ale zkontroluji je taky.

Pojistku vždy vytáhnu klestemi ven, vizuálně zkontroluji a propipam ohmmetrem.

Upraveno uživatelem Duin
Odesláno

Rok a měsíc výroby bohužel nezjistím ale dle německého TP byla první registrace v SRN dne 22.08.2006.

Dávám jsem pro jistotu i VIN: VF3EBRFJC13308355

Až se auto dnes navečer vrátí z cest, tak se na něj znovu kouknu. Vyzkouším žárovky a pofotím pojistkové skřínky.

Odesláno

v pripade verze s elektronikou staci na nejakou dobu zamknout auto dat si cigaro a kafe a skusit to znovu - pocitac se probere a zacne fungovat
spis me zarazi ze odesly obrysovky kdyz by tam na zasuvku tazneho mela byt udelana pomocna jednotka

Odesláno

Díval jsem se na krabičku, která je připojená k tažnému zařízení a je to pouze modul pro ovládání směrových světel. Uvniř je několik relé, které spínají směrové světla vozíku. Běžně tyto jednotky umí automatiky odpojit mlhovku auta, pokud je připojený vozík.

Odesláno

Pojistky tam nejsou , jištění je v elektronice jednotek - přední parkovačky v PSF v motoru a zadní v BSI . Takže se modlit , aby se jednotky probraly k životu nebo ještě zkusit vymazat závady . To , že tam je jenom modul na ovládání směrovek , je špatně , musí tam být jednotka , která odděluje a ovládá všechna světla (vzadu) , kdyby se někdo nesnažil ušetřit , tak se to nestalo .

Odesláno

Takže pravdu jste měli všichni.

Vytáhl jsem žárovku z přední obrysovky: žárovka spálená, obal světla prasklý,patice zoxidovaná, kontakty uhnilé- hnus ale už svítí.

zadní žárovka dvouvláknová, obrysové vlákno spálené. Dal jsem novou ale stále světlo nesvítí. Při měření jsem naměřil cca 10V, při zátěži spadne na nulu. Někde bude nejspíš špatný kontakt.

Vycetl jsem diagnostikou závady BSI, pár chyb tam bylo ale zadní obrysovka stále nic.

pokračování přes víkend, musím se v týdnu věnovat stavbě……

Odesláno

To vypadá na problém v kontaktu, případně "skoro uhnilej" vodič. Občas i pojistka, která vypadá zánovně má mikroprasklinu a měřením se na ní napětí objeví, ale větší proud při zátěži už neproteče. Já sem si odpálil vozíkem relé v jednotce. Byla použitá silnejší pojistka, asi aby nepraskala žejo.. :D  a odsr*lo to relé. Relé se dá vyměnit, ale už si to moc nepamatuju. Jen, že je umístěný mezi dvěma deskama a hrozně blbě se tam pájelo. Snad to nebude tvůj případ.

Odesláno

Vyfotil jsem modul, který ovládá zásuvku tažného. Podle názvu vypadá, ze je pouze pro blinkry ale podle kódu by se měl starat o všechny dráty v zásuvce.

IMG_5078.thumb.jpeg.064d9f58540c80fe360e364742523982.jpeg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Dá se to překlemovat drátkem a poměrně snadno, akorát to asi bude vypálené i pod těmi konektory. Takže buď izolovaný drátek z druhé strany, zespodu, přímo na ten který pin konektoru, nebo oba konektory ven a oprava té cestičky, záleží na tom, co bude v dané situaci lepší/jednodušší.

Odesláno (upraveno)

Jak navrhuje Oddie, tak to chci udělat.

Nechce se mi vytahovat ani modrý ani bílý konektor. Mám obavu, ze při odpajeni pinu vyhreji plast konektoru a poškodim ho.

Detail poškozené desky.

IMG_5414.thumb.jpeg.2a20699b2e9bb73f86fe799424b81bda.jpeg

Modry konektor BSI a žlutý drát k pravému zadními světlu

IMG_5383.thumb.jpeg.f19852a8bda14a3bbe8c44a0cb9c2874.jpegIMG_5387.thumb.jpeg.f236b2c73a805daf3a4d4e3857af4633.jpeg

Opraveno:

IMG_5487.thumb.jpeg.47afa905058a26a4c22742826feea5e3.jpeg

IMG_5488.thumb.jpeg.de55b9a619a13056dca2ee20c40071c4.jpeg

Upraveno uživatelem Duin
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...