HimpalaSK Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 Zdravím, už nejaký ten mesiac sa stretávam s takou chybou ktora mi už dosť leze na nervy. Týka sa to 307-čky s 2.0 RFN (EW10J4). Pokaždý krát čo naštartujem za studena tak auto celé trase od motora. Mám taký pocit že ide len na tri válce. Keď mu dám trocha plynu cca. 2k otáčok tak je to v pohode a krásne drží ale jakmile zase pustím plyn tak znova trase. Trvá to asi 2 minutky a potom pokoj. Hádal som že sviečky budú na vine tak som vymenil za NGK nové a problém stále je. Čiže predpokladám že EGR alebo nejaká indučka. Ďakujem za každú odpoveď :). Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) Z 99% hydroštely. Po startu chvíli trvá, než se natlakují, tím pádem úplně nedovírá ventil=ztráta komprese. Upraveno 27. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
HimpalaSK Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) Skúsim ráno znova naštartovať ale otvorím kaputu a skúsim počúvať či klepú. Lebo už som sa raz stretol so zlými hydroštelmi a to počuješ, ale to bolo na dízli. Tak skúsim teda. Upraveno 27. únor 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 Nemusí to jít slyšet. U tohohle motoru je to poměrně častá závada a způsobuje to tyto problémy. Zkus si někdy po ránu před startem změřit komprese. Minimálně na 1 válci nenaměříš. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 sundej ráno PP kolo a podlož auto a zašpalkuj zad. kola, dej neutral, nasaď na řemenici kliky ráčnu a toč motorem cca 3 minuty až dostaneš olej do hlavy, ty tři minuty budou stačit, pak nastartuj a budeš hned vědět VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
HimpalaSK Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) Problem je to že niekedy naštartujem ide v pohode a po 10 sekundach to začne tak trhať. Tak či to není zmesou. Upraveno 27. únor 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 Já ten projev znám, dělá mi to taky Někdy jo, někdy ne, někdy hůř... A jelikož vše, opravdu vše až na hydroštely mám vyměněné, a vše funguje jak má, tak mám jasno. Dělá to i při startu na LPG. Na FR fórech je toho o tomto problému hromada. Citovat
HimpalaSK Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) A čo mám urobiť, respektíve skúsiť aby som si bol na 101% istý že to budú zlé hydroštely. Lebo moc sa mi nechce sa s tým prplať a ešte ked ten motor ma taký super prístup kvoli tomu torpédu. Čiže krytka hlavy pojde velmi tažko dole. Upraveno 27. únor 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Dave_k Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 Mám to samý. V zimě většinou horší. Vím, že ho nemůžu nechat po nastartování na volnoběh, jinak jde na 3 válce, rožne se kontrolka diagnostiky a auto zdechne. Po dalším nastartování už většinou je po problému, akorát řve diagnostika, která zhasne po pátým nastartování. Prostě musím hned pomalu vyjet, aby měl trochu otáčky. Když je teplo, tak většinou je klid. Takhle mi to funguje už 14let a víc jak 150t km. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) Vyměnit to není tak těžký, přístup je dobrý. Jak píše ozzy, můžeš to zkusit natlakovat ručně, ale jestli tomu 3 otáčky pomůžou, když se to kolikrát klepe i 20 sekund, těžko říct. Nebo to mít u zadele a vždy po tom prvním startu počkat. Dostane se to do fáze, když už se to nezhoršuje. Upraveno 27. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
HimpalaSK Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 před 24 minutami, Dave_k napsal: Mám to samý. V zimě většinou horší. Vím, že ho nemůžu nechat po nastartování na volnoběh, jinak jde na 3 válce, rožne se kontrolka diagnostiky a auto zdechne. Po dalším nastartování už většinou je po problému, akorát řve diagnostika, která zhasne po pátým nastartování. Prostě musím hned pomalu vyjet, aby měl trochu otáčky. Když je teplo, tak většinou je klid. Takhle mi to funguje už 14let a víc jak 150t km. No jasne, tak teda pôjdem hneď na jadzu. A len taký malý dotaz, všimol som si v tvojom popise tú spotrebu, môžem sa spýtať na kolko otáčok to točíš pri súvislej jazde? Ja keď idem 50 v meste tak na štyrke a to točím tesne pod 2000 ot. Mám 5 stupňový manuál. Citovat
pavelu96 Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 @HimpalaSK můžeš prosím přestat citovat všechny předchozí příspěvky? Prosím o přečtení pravidel fóra https://www.peugeot-club.com/guidelines/ S pozdravem moderátor Péťa ohodnotil 1 Citovat
HimpalaSK Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 @pavelu96 Sorko, som myslel že keď niečo cituješ to znamená akože niekomu odpovedáš na ten text Citovat
pavelu96 Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 V pohodě, kdyby sis přečetl pravidla (bod č.5), pochopil bys, že to tak není Citovat
Dave_k Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) před 22 hodinami, HimpalaSK napsal: No jasne, tak teda pôjdem hneď na jadzu. A len taký malý dotaz, všimol som si v tvojom popise tú spotrebu, môžem sa spýtať na kolko otáčok to točíš pri súvislej jazde? Ja keď idem 50 v meste tak na štyrke a to točím tesne pod 2000 ot. Mám 5 stupňový manuál. 50 jezdím ještě na 4 (60km/h už většinou 5) a otáčky jsou někde kolem 2000. Poslední dobou jezdím spíš kratší trasy (do 30km) město, meziměsto 50:50. Když se opravdu snažím na dálkách a jsou podmínky, tak jsem na 6,5l/100km. Jinak jezdím víceméně dle předpisů (město 50, mimo 90) z 99%. Brzdím co nejvíc motorem. Taky mám 5kvalt (přesnej typ teď nevím). Upraveno 28. únor 2024 uživatelem Dave_k Citovat
Roman Bazi Odesláno 28. únor 2024 Odesláno 28. únor 2024 (upraveno) Medvěde, nechci se Tě dotknout, ale jezdíš naftou. Tohle je o 2.0 benzín. Už se to tu řešilo mnohokrát. Nemíchat benzín s naftou. Ten motor mám. Pokud nechci výkon, a v klidu se rozjíždím, nevytočím motor nad 2000ot/min. Při 2000 řadím další rychlost. Města 55k/h na 5ku. Za městem lehce přidám a nepodřazuji. Od ostatních, co tenhle motor nikdy neměli slyším, že ten motor ničím. Jezdím takhle 250000km, najeto má 350000km a šlape jak hodinky. Samoztejmě, že při tak nízkých otáčkách nemohu sešlápnout plyn na podlahu a čekat výkon. To bych ho ničil. Pokud chci výkon, točím na 7000ot/min. Moje aktuání zimní spotřeba na hrubých zimních pneumatikách je 7.2l/100km benzínu. V létě jsem měl i 6.4l. K třepání motoru = můj názor = na to, že to způsobují hydroštely nevěřím. Podle mě, hydroštely a olej vymezůjí minimální vůli a nemohou způsobovat chot na tři válce. Maximálně budou klepat. Toť můj názor. Měl jsem podobný projev. Výměna benzínových vstřikovačů za 8800kč 4ks a bylo po problému. Upraveno 28. únor 2024 uživatelem Roman Bazi Citovat
ozzy56 Odesláno 28. únor 2024 Odesláno 28. únor 2024 před 11 hodinami, VojtouNerCZ napsal: ale jestli tomu 3 otáčky pomůžou, nene, tři otáčky je málo, píšu 3 minuty točit ráčnou--jde to dobře, pokud je auto podložené a lehnu si k tomu , jinak samozřejmě na zvedáku nebo z kanálu by to šlo líp a bez toho sundání kola... Citovat
Roman Bazi Odesláno 28. únor 2024 Odesláno 28. únor 2024 (upraveno) @HimpalaSK @VojtouNerCZ - jaký používáte olej? Upraveno 28. únor 2024 uživatelem Roman Bazi Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. únor 2024 Odesláno 28. únor 2024 @ozzy56jo, blbě čtu Jinak já na letošek plánuji výměnu hydroštelů, tak pak poreferuji, zda pomohlo či nikoli. Jiné logické vysvětlení na to, proč když auto déle stojí, a nemá před startem kompresi na jednom válci, pak se klepe a když se chytne, už kompresi naměřím, nemám. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.