Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Předvolební průzkum  

1. 1. Předvolební průzkum

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Nejdřív proč jít volit.

Ať to, z čeho je vybírat považujeme za hrůzu nebo ne, ať volební systém považujeme za špatný, nebo ne, pořád je to to jediné co máme.

Co můžeme udělat je udělat cca jednou za 4roky co si myslíme, že je správné. A proč? Protože, když si vyberu a zahlasuju, nemůžu si pak říct, že sem seděl a čuměl. Potom sem udělal, rozhodnutí. Zvolil sem pro sebe a třeba svoje děti tu stranu, která je podle mě na vedení státu nejlepší. Je to jedna z mála věcí, které můžete udělat. Dokonce je to vaše právo. Můžete tam hodit co chcete a váš hlas se prostě započítá. Co na tom, že je to málo, že to třeba nic nezmění. Je to váš hlas a vy uděláte co je správně bez ohledu na to, kolik a jak chybných rozhodnutí udělají ostatní. To je to co máte, sebe.

Nezvolím nic, pak nemám právo chcít odpovědnost po jiných.

Teď něco k laciným slibům.

Volíte strany podle toho, jestli mají v programu nezavádět školné, protože studujete? Ža mají \"bezplatné zdravotnictví\" a zrovna máte v háji zuby?

Co jste? Hromada hnoje? Proč myslíte, že to do toho programu dávají?

A něco k malým stranám.

To co se zatím vystřídalo u koryt je banda prospěchářů a totálních bezcharakterních xindlů. Ty já prostě volit nebudu. Nedám hlas šmejdovi, jen proto, že je menší šmejd, než ten druhý.

Že se ta a ta strana nedostane je třeba smutné, ale..

Kdyby, kdyby kdyby. Víte, kdyby každý uvažoval tak, že zvolí menší zlo, byla by to ODS, kdo by dostala všechny hlasy lidí co budou jinak volit menší strany. Kdyby každý měl páteř a nikdy nevolil stejného šmajda dvakrát, když se ukázal, byly by to právě malé strany, kdo by všechny porazil.

Já budu volit podle svého svědomí. Prostě zvolím toho,kdo podle mě povede zemi nejlépe. Nemám se na co vymlouvat a když každý bude volit správně, musí to dopadnout správně. Hloupé že? Ale ne, jen mám čisté svědomí. To je taky to jediné, co vám může v tomhle státě zůstat.

A nakonec...

Komunismus byl, je a bude. Komunistický volič ten lístek hodí i kdyby umíral na černej mor. I kdyby mu doktor řek, že mu zbejvaj dvě minuty života, stejně zvolí komunismus pro další generace, aby se měli dobře.

To je totiž přesvědčení. S rozumem to nemá nic společného.

Nevolím ani komunisty, ani růžový komunisty, ani zelený komunisty. Nemám komunisty ráth. Nevolim ani jinej dobytek.

Jak mi často říkala jedna trhlá holka, když mě vyměnila za takovýho ubohýho bastarda. \"Život je otázkou priorit.\"

Hm a teď se tu pod oknem střílí a někdo hrozně řve.. jasně, že za to můžou komunisti. Kdo jinej.

[upravil dne 25.5.06 vector]

[upravil dne 25.5.06 vector]

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Tak to tu tak pozoruju, a podle příspěvku každého bych si troufl tipovat, čím se kdo živí a kolik mu zhruba je :D

Každého ne!:aut

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

kdyz tu tak vidim ze lide nepujdou volit... muzu se zeptat proc?

samozrejme je to kazdeho rozhodnuti, jen by me to zajimalo...

Můžeš... vzhledem k tomu, že budu na dovči v Řecku, tak volby nějak nestíhám...

Odesláno

Kolikrát si říkám, kdyby se to tak na pár dní vrátilo, aby každý viděl, ale radši ne, co kdyby to pak nešlo zpátky :bojim Nojo, jenže podobný zkušenosti tady může mít snad jenom Méďa a pár dalších.

To jsem se zase rozkecal...

Ježííííííííšikristejenomtone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:grr:bojim

Anebo udělat někde nějaký skanzen, kde by si to ti co to nezažili mohli zkusit, aby je \"přešli roupy\"!!!!!!!!!!!!!

[upravil dne 25/5/06 Bohumil]

Odesláno
Původně zaslal: MilaS

No tak s tímhle nesouhlasím, taky se počítám mezi střední třídu a vidím, co se tady za posledních 8 let stalo (vidím to hlavně na daních)

Nechci tady rozpoutávat nějakou extrémní debatu, ale mám taky dojem, že se za těch 8 let zapomnělo, jaký bordel tady předtím udělali \"modří ptáci\" - rozprodávání a tunelování republiky ve velkém, různé lihové, LTO a jiné aféry, divoká privatizace, kdy se rozkradlo co šlo, apod.

Odesláno

Kdysi jsem volil ODS, protože ČSSD nejni má krévní skupina. Jenže po volbách podepsaly obě strany tzv. opoziční smlouvu, kdy ODS tiše tolerovala politické praktiky vládní ČSSD místo toho aby je nahlas kritizovala.:o Poučen z této nechutnosti jsem při dalších volbách raději volil US, která opoziční smlouvu odsuzovala. Co se ale nestalo, US vstoupila do koalice s ČSSD, což byla rána pod pás. :grrNyní se ptám, koho zvolit ? Komunisty ? Pamatuju dlouhé fronty v obchodech s prázdnejma regálama a protivnejma prodavačkama - takže komouše ne-e. :bojimČSSD ? Poslední dobou se nám barví víc do červena. Laciné (třídní) dělení lidí na \"chudé a bohaté\" místo na \"schopné a neschopné\" už mě taky už dlouho zvedá mandle, takže tudy cesta nevede. :bojimKDU-ČSD ? Politika a náboženství nepatří dohromady, zvlášť když díky náboženství v historii i dnes vznikají největší zvěrstva všech dob, takže jako ateista říkám KDU-ČSD ne. :bojimO Unii svobody a ODS jsem už mluvil, ten kdo jednou podrazil, podrazí znovu.:bojim A poslední strana, která se možná dostane do parlamentu ? Zelení s volebním programem zaměřeným směrem k ekologii, k alternativním energiím atd... Proč to nezkusit ? Ať předvedou co dokážou, dosud neměli příležitost. A mimochodem, poslední dobou se mi nějak blbě dejchá s přibejvajícím provozem, cesta do práce autem už taky netrvá 3 minuty ale někdy i 30 minut. A lejt do nádrže čím dál tím dražší smradlavé sra*čky, jejichž producenti se topí v miliardách, mě pomalu ale jistě přestává bavit. Takže zelení mají letos u mne zelenou ;)

Odesláno

2 Gotrek : Za to teď je vše OK. Veřejně ČSSD vyhlašuje, že pro prosazení svých zájmů se spojí třeba s marťany(to nám předvádí i prakticky). Premiéři a další se střídají jak ponožky, to je stabilita!!!!!!!:grr

Různé aféry tu byly, jsou a budou. Jde jen o to, aby se na to přišlo a aby se to aféristům nevyplatilo. Ale snad to tu nebude \"politické fórum.:o:o:o

Odesláno
Původně zaslal: elfye

Kdysi jsem volil ODS, protože ČSSD nejni má krévní skupina. Jenže po volbách podepsaly obě strany tzv. opoziční smlouvu, kdy ODS tiše tolerovala politické praktiky vládní ČSSD místo toho aby je nahlas kritizovala.:o Poučen z této nechutnosti jsem při dalších volbách raději volil US, která opoziční smlouvu odsuzovala. Co se ale nestalo, US vstoupila do koalice s ČSSD, což byla rána pod pás. :grrNyní se ptám, koho zvolit ? Komunisty ? Pamatuju dlouhé fronty v obchodech s prázdnejma regálama a protivnejma prodavačkama - takže komouše ne-e. :bojimČSSD ? Poslední dobou se nám barví víc do červena. Laciné (třídní) dělení lidí na \"chudé a bohaté\" místo na \"schopné a neschopné\" už mě taky už dlouho zvedá mandle, takže tudy cesta nevede. :bojimKDU-ČSD ? Politika a náboženství nepatří dohromady, zvlášť když díky náboženství v historii i dnes vznikají největší zvěrstva všech dob, takže jako ateista říkám KDU-ČSD ne. :bojimO Unii svobody a ODS jsem už mluvil, ten kdo jednou podrazil, podrazí znovu.:bojim A poslední strana, která se možná dostane do parlamentu ? Zelení s volebním programem zaměřeným směrem k ekologii, k alternativním energiím atd... Proč to nezkusit ? Ať předvedou co dokážou, dosud neměli příležitost. A mimochodem, poslední dobou se mi nějak blbě dejchá s přibejvajícím provozem, cesta do práce autem už taky netrvá 3 minuty ale někdy i 30 minut. A lejt do nádrže čím dál tím dražší smradlavé sra*čky, jejichž producenti se topí v miliardách, mě pomalu ale jistě přestává bavit. Takže zelení mají letos u mne zelenou ;)

Zelení nemají s ekologií nis polečného. Je to banda levičáckejch vohnoutů a pokus nacpat do parlamentu stejný svinstvo pod záminkou změny.

Proč myslíš, že mají najednou takovou masovou kampaň? Proč se někdo tak moc zajímá o nějakou šmucku, co se schválně nechala přetáhnout pendrekem a křičela při tom au au.

Proč myslíš, že vláda má takovej obrovskej zájem an tom, aby se to \"vyšetřilo\" a zmedializovalo.

Kevol komanče=nevol zelené.

Ono je jedno, jestli se hájíš tím, že si budeme všichni rovni, nebo máváš ekologií, která je přece v dnešní době tak hrozně potřeba. Všechno sou to jen kulisy, za kterými se dostanou ke korytům stejný xindly.

Prober se, je potřeba vidět realitu a ne to čemu máš uvěřit.

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

2 Gotrek : Za to teď je vše OK. Veřejně ČSSD vyhlašuje, že pro prosazení svých zájmů se spojí třeba s marťany(to nám předvádí i prakticky). Premiéři a další se střídají jak ponožky, to je stabilita!!!!!!!:grr

Různé aféry tu byly, jsou a budou. Jde jen o to, aby se na to přišlo a aby se to aféristům nevyplatilo. Ale snad to tu nebude \"politické fórum.:o:o:o

Netvrdím, že teď je vše OK, štve mě jak rychle lidi zapomínají co se tu dělo předtím.

Odesláno
Původně zaslal: vector

Zelení nemají s ekologií nis polečného. Je to banda levičáckejch vohnoutů a pokus nacpat do parlamentu stejný svinstvo pod záminkou změny.

Proč myslíš, že mají najednou takovou masovou kampaň? Proč se někdo tak moc zajímá o nějakou šmucku, co se schválně nechala přetáhnout pendrekem a křičela při tom au au.

Proč myslíš, že vláda má takovej obrovskej zájem an tom, aby se to \"vyšetřilo\" a zmedializovalo.

Kevol komanče=nevol zelené.

Ono je jedno, jestli se hájíš tím, že si budeme všichni rovni, nebo máváš ekologií, která je přece v dnešní době tak hrozně potřeba. Všechno sou to jen kulisy, za kterými se dostanou ke korytům stejný xindly.

Prober se, je potřeba vidět realitu a ne to čemu máš uvěřit.

Sakra tak koho teda volit ? Chtěl jsem dát šanci někomu, kdo ji ještě nedostal, přestože pak možná budu zasejc zklamanej...

Odesláno

obavam se, ze koho volit si kazdy musi rozhodnout sam, teda kazdy clovek schopny premysleni, ne vohnout co jde a hodi listek ASD, protoze wole pepa v hospode rikal...

samozrejme kazdy ma i pravo nejit volit, bohuzel znam par lidi co nesli a pak pomerne hlasite nadavali na vysledek voleb :( receno slovy klasika (Kdo zna serial BBC Yes, minister) \"volic ma pravo na vsechno kaslat\", ale pak nema pravo nadavat na vysledek...

i hlas male strane ma svuj smysl!

k te gausove krivce - napravo jsou tzv. presvedceni volici, kteri budou tu svou stranu (a to nejen KSC a KDU) volit za kazdych okolnosti.

2Garfield: to, koho clovek voli celkem dobre vyjadruje zivotni postoje, takze to nemas zas tak slozite... i kdyz, s tim vekem, no, nevim nevim... :)

Odesláno

obavam se, ze koho volit si kazdy musi rozhodnout sam, teda kazdy clovek schopny premysleni, ne vohnout co jde a hodi listek ASD, protoze wole pepa v hospode rikal...

samozrejme kazdy ma i pravo nejit volit, bohuzel znam par lidi co nesli a pak pomerne hlasite nadavali na vysledek voleb :( receno slovy klasika (Kdo zna serial BBC Yes, minister) \"volic ma pravo na vsechno kaslat\", ale pak nema pravo nadavat na vysledek...

k te Gaussove krivce - napravo jsou tzv. presvedceni volici, kteri budou tu svou stranu (a to nejen KSC a KDU) volit za kazdych okolnosti.

2Garfield: to, koho clovek voli celkem dobre vyjadruje zivotni postoje, takze to nemas zas tak slozite... i kdyz, s tim vekem, no, nevim nevim... :)

Gaussova křivka - tyhle lidi definoval Fusion vlevo, takže nemůžou být vpravo :D Prostě na tohle Gauss nesedí. Asi vlítnu do sklepa pro přednášky ze statistiky a najdu vhodnou křivku ;)

A věk určitě svůj význam má. Člověk hodný toho jména totiž s věkem sbírá zkušenosti a pořád se vzdělává, takže mu docházejí souvislosti hlouběji a hlouběji. I když samozřejmě je dost výjimek, právě ten řečený kamarád Pepy v hospodě, který své vzdělání ukončil posledním dnem školní docházky (je jedno, na jakém stupni), čte jenom detektivky, v televizi kouká jen na sport a akční filmy, a jediní lidé, se kterými si povídá, jsou kámoši v práci a v hospodě. No a i takovíhle Pepové a jejich kámoši s tunelovým vnímáním světa volí - to je demokracie :myslim

[upravil dne 25/5/06 Garfield]

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Původně zaslal: Bohumil

Netvrdím, že teď je vše OK, štve mě jak rychle lidi zapomínají co se tu dělo předtím.

To souhlasím, ale lidi by neměli zapomínat na to co se dělo a jaké to bylo i před vládama ČSSD, ODS, KSČ, .....

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Původně zaslal: elfye

Sakra tak koho teda volit ?

Správná otázka, na kterou není odpověď. Není koho! Proto tam nejdu...

Jenže tím, že nejdeš, tak vlastně tvůj hlas paradoxně dostanou i ti, kterým bys ho rozhodně nedal.

Úplně přesně nevím, jak to probíhá (asi je na to nějakej vzoreček), ale do parlamentu se dostanou strany nad 5% hlasů. Ostatní hlasy (tj. těch, kteří nevolili a nebo těch kteří volili strany do 5%) se tím vzorečkem rozdělí mezi vítěze. Protože komunisti jdou volit všichni do jednoho, jak už tu bylo několikrát řečeno, tak ty přerozdělené hlasy nebo správněji mandáty dostanou komunisti jako jediní navíc, a proto komunisti jako jediní dostanou víc mandátů, než by získali na základě své voličské základny (samozřejmě, že je volí i nekomunistický sympatizanti, kterým se stýská po starých časech nebo je nezažili).

Proto volit určitě jdu. Jen tak pro informaci, ODS jsem zatím nikdy nevolil, vždycky to byla ODA, US, apod., ale teď pudu a hodím jim svůj hlas. Jsou to sice lumpové, jako většina politiků, ale já chci změnu a to změnu reálnou.

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

k te Gaussove krivce - napravo jsou tzv. presvedceni volici, kteri budou tu svou stranu (a to nejen KSC a KDU) volit za kazdych okolnosti.

Gaussova křivka - tyhle lidi definoval Fusion vlevo, takže nemůžou být vpravo :D Prostě na tohle Gauss nesedí. Asi vlítnu do sklepa pro přednášky ze statistiky a najdu vhodnou křivku ;)

A věk určitě svůj význam má. Člověk hodný toho jména totiž s věkem sbírá zkušenosti a pořád se vzdělává, takže mu docházejí souvislosti hlouběji a hlouběji. I když samozřejmě je dost výjimek, právě ten řečený kamarád Pepy v hospodě, který své vzdělání ukončil posledním dnem školní docházky (je jedno, na jakém stupni), čte jenom detektivky, v televizi kouká jen na sport a akční filmy, a jediní lidé, se kterými si povídá, jsou kámoši v práci a v hospodě. No a i takovíhle Pepové a jejich kámoši s tunelovým vnímáním světa volí - to je demokracie :myslim

Gaussova krivka prave docela dobre sedi... doleva Fusion definoval lidi, kteri dlouhodobe premysli o tom, koho volit a proc. Takovi lide jsou ochotni sve rozhodnuti zmenit v pripade, ze se zmeni podminky na \"trhu\". Treba jejich dosavadni oblibenec zacne prosazovat pro ne nevyhodnou politiku, do cela strany se dostanou blbci nebo se objevi nova, duveryhodna strana splnujici lepe pozadavky. Tito lide jsou podle me i schopni kriticky vystupovat proti sve oblibene strane, pokud prosazuje nesmysl. Jsou take schopni si overovat informace, nezapominaji co bylo vcera atd...

Doprava jsem ja definoval lidi, kteri nepremysli o tom, koho volit ve vyse definovanem smyslu. Z nejakeho duvodu se jednou rozhodli byt priznivcem te PRAVE strany. Z puvodnich argumentu (byli-li nejake) zbyly pouze neurcite vety typu \"protoze je nejlepsi\", \"ma to zmaknuty\" atd... Tito lide budou volit tuhle stranu bez ohledu na kampan, afery ci jakekoliv jine podnety. Typicky priklad je dnes spousta volicu (nejen) KSC.

Mezi jsou lide, kteri se nechavaji ovlivnit kampani, pepou z hospody, medialnimi aferami, nebo si treba proctou volebni program a zamysli se nad nim, aby to pak zase na 4 roky pustili z hlavy. Takovych je nejvic a proto krasne vyplni stred Gaussovy krivky.

Co ty na to, Garfielde?

Je pravda, ze ta krivka bude drobet nevyvazena, protoze vpravo bude vic lidi nez vlevo, ale zakladni tvar zustane.

K tomu veku - ano, zkusenosti jsou jedna vlastnost, na druhou stranu lide maji tendenci zapominat (to je vrozena vlastnost, v podstate jedina moznost jak se mozek muze chranit pred prilivem informaci. ze ma tendenci zapominat hlavne to spatne je druha ochrana... :) ). A mel jsem moznost rozmlouvat s mladymi lidmi, kteri meli rozhled a zkusenosti nesrovnatelne se spoustou padesatiletych... Samozrejme, neprozili si u nas eru fasismu ani komunismu, ale to ja taky ne...

takze s tim vekem vazne opatrne...

Odesláno

Gaussova krivka prave docela dobre sedi... doleva Fusion definoval lidi, kteri dlouhodobe premysli o tom, koho volit a proc. Takovi lide jsou ochotni sve rozhodnuti zmenit v pripade, ze se zmeni podminky na \"trhu\". Treba jejich dosavadni oblibenec zacne prosazovat pro ne nevyhodnou politiku, do cela strany se dostanou blbci nebo se objevi nova, duveryhodna strana splnujici lepe pozadavky. Tito lide jsou podle me i schopni kriticky vystupovat proti sve oblibene strane, pokud prosazuje nesmysl. Jsou take schopni si overovat informace, nezapominaji co bylo vcera atd...

Doprava jsem ja definoval lidi, kteri nepremysli o tom, koho volit ve vyse definovanem smyslu. Z nejakeho duvodu se jednou rozhodli byt priznivcem te PRAVE strany. Z puvodnich argumentu (byli-li nejake) zbyly pouze neurcite vety typu \"protoze je nejlepsi\", \"ma to zmaknuty\" atd... Tito lide budou volit tuhle stranu bez ohledu na kampan, afery ci jakekoliv jine podnety. Typicky priklad je dnes spousta volicu (nejen) KSC.

Mezi jsou lide, kteri se nechavaji ovlivnit kampani, pepou z hospody, medialnimi aferami, nebo si treba proctou volebni program a zamysli se nad nim, aby to pak zase na 4 roky pustili z hlavy. Takovych je nejvic a proto krasne vyplni stred Gaussovy krivky.

Co ty na to, Garfielde?

Je pravda, ze ta krivka bude drobet nevyvazena, protoze vpravo bude vic lidi nez vlevo, ale zakladni tvar zustane.

K tomu veku - ano, zkusenosti jsou jedna vlastnost, na druhou stranu lide maji tendenci zapominat (to je vrozena vlastnost, v podstate jedina moznost jak se mozek muze chranit pred prilivem informaci. ze ma tendenci zapominat hlavne to spatne je druha ochrana... :) ). A mel jsem moznost rozmlouvat s mladymi lidmi, kteri meli rozhled a zkusenosti nesrovnatelne se spoustou padesatiletych... Samozrejme, neprozili si u nas eru fasismu ani komunismu, ale to ja taky ne...

takze s tim vekem vazne opatrne...

Tedy... Teď jsi mě překvapil... Tedy Gaussova křivka bude mít jiný tvar, než jí Gauss přisoudil :D Nemáš doufám zkoušku ze statistiky, že jsi studoval jiný typ školy, viď? Nic, neber to ve zlém - až se uvidíme, můžeme o statistice pokecat. Zatím trvám na tom, že tomuto jevu odpovídá jiná křivka rozdělení četnosti.

Věk - nebudu se s tebou hádat, protože \"s mladými lidmi\" není definováno, které považuješ za mladé, a \"spoustou padesátiletých\" není definováno, co je to spousta. Navíc v téhle zemi je to zkreslené tím, že ti, které ty považuješ za staré (tj. padesátiletí), objektivně měli velmi omezené možnosti informací díky minulému režimu a zdaleka ne všichni měli chuť a možnost s tím pak něco udělat (hlavně cestovat a poznávat, jak to funguje jinde a jak ooobrovský svět je).

Jen za sebe můžu říci, že čím víc informací do sebe vstřebám, čím víc zemí zejména dále od Evropy procestuji a bavím se tam s lidmi, a v neposlední řadě čím víc se teď na stará kolena mám čas věnovat historii a filozofii - tím víc zjišťuji, jak většina věcí tu už byla, jen se na ně \"zapomnělo\", i jak spoustu věcí ještě nevím a musím se na ně podívat a koneckonců že člověk umře stářím, aniž by kdy byl dovzdělán a donasbíral dostatek zkušeností, i kdyby se snažil sebevíc. A že ono \"vím, že nic nevím\" opravdu platí. Stejně jako mé oblíbené \"tisíce let a stále titíž, činy se nemění, jen příjmení a jména\" (Nohavica).

Prostě, Vvitty, neopovrhuj námi starými en bloc, někteří z nás se opravdu snaží mozek používat ;) Ani mládí, ani stáří není zásluha sama o sobě. I proto nesnáším fráze typu \"mládí vpřed\" a \"starý = moudrý\". Je to o lidech jednotlivě. Ale mám-li se vrátit k začátku, delší pobyt na tomto světě ti dá možnost nasbírat zkušeností více. A kdo téhle možnosti nevyužije, jeho chyba - mozek mu odchází předčasně.

Odesláno

2Garfield: koukam, jak krasne se od politiky presouvame k jinym tematum :)

zacal bych asi od posledniho odstavce, myslim, ze uz z meho predchoziho prispevku bylo jasne, ze pristup i zkusenosti jsou individualni a rozhodne neprosazuji nejake skupinove hodnoceni, at uz zalozene na stari, barve vlasu nebo jinem skupinovem poznavacim znaku ;)

nedovolil bych si \"opovrhovat\" lidmi jen na zaklade takoveho udaje, omlouvam se jestli to vyznelo jinak.

k tomu veku - u nas je to jinak, ale mam moznost cestovat a pobyvat v zahranici (kvuli praci) a bavit se s lidmi i tam z ruznych spolecenskych vrstev... samozrejme plati, ze starsi lide meli vice moznosti nasbirat zkusenosti, ale rozhodne to neni tak ze \"stary\" = \"zkuseny\". Neni to jen o veku, je to i o moznostech a chuti. Sledovat deni kolem, znat aspon trosku historii, souvislosti, cestovat, bavit se s lidmi, premyslet...

co se tyka Gausovy krivky - trvam stale na mem tvrzeni ze to sedi a ze to bude nejlepe vystihujici krivka. Minimalni mnozstvi lidi opravdu premysli o tom, koho a proc volit, stejne jako zaprisahlych volicu jedne strany neni tolik. A mezitim je krasna spicka nahoru, pokryvajici ten zbytek... Muzeme si nad tim sednout na Sebetove a probrat to ;)

Ne, zkousku ze statistiky nemam, jen jsem se o ni pred par lety zajimal.

[upravil dne 25.5.06 Vvitty]

Odesláno

Jo, a skončíme zřejmě u vztahu politických uskupení k Formose :D

S tou křivkou jsem si to ještě jednou pročetl a už mi to začíná být jasné - Fusion a straně jedné a ty na straně druhé jste zpracovávali jiné zadání. Jistě víš, že napřed musí být daná množina a pak můžu zkoumat, a ne že do množiny účelově přidávám, abych se na chtěnou křivku napasoval. Ale jsi dobrej, žes to zkusil :D:D Nechceš se dát na politiku? A jasně že v Šebetově můžeme probrat všechno, osobně by mě dost zajímaly třeba tvé zkušenosti ze zemí, kde jsem já nebyl.

Howgh.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...