Přejít na obsah

elfye

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

elfye's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. elfye

    Hadice do nadrze ...

    Problém s hadicí jsem měl taky, únik benzínu byl asi tak 1 kapka za 2 vteřiny. Na orig. díl z Francie jsem čekal necelých čtrnáct dní, stál okolo 800 Kč. Den před zjištěním úniku benzínu jsem byl v myčce, kde jsem si nechal \"osprchovat\" i podvozek. Peugeot 306 Break, 1.8 16V 1999
  2. elfye

    kupa 306 1,8

    Mužu potvrdit, ta moje taky olej nežere, vyměňuju po 10 až 12 000km, má nalítáno 150 000km, spotřeba benzínu je 6,5 až 9l podle stylu jízdy.
  3. elfye

    Spotreba motorov u modelu 306

    s breakem 1.8 16V 81KW při dovolené do Tater se spotřeba pohybovala 6,6l/100Km - měřeno od natankování až po první zaškytání, kdy jsem zjistil, že mi přestalo fungovat hladové oko. Jinak srovnávat motory 1.4 a 1.8 takhle nelze, motor 1.8 má navrch při delších cestách ve vyšších rychlostech například po dálnicích, což byl můj případ a do městkých zácp a na krátké popojížděčky se studeným motorem se hoděj zase objemy 1.4 a níže.
  4. elfye

    spotřeba 1.8 16V

    S tímhle motorem se dá jezdit za 6,5 l ale jen delší trasy převážně mimo obce a s lehkou nohou. Jinak se v průměru pohybuje mezi 7 až 9 l podle stylu a místa jízdy.
  5. elfye

    Zabezpečení 306

    Každé auto jde ukrást. Můžeš si vymyslet co chcceš, a vždycky to půjde dost snadno ukrást. To jediné, co můžeš udělat proti krádeži je se pojistit. Šmudlat si VIN na skla, aby ti to pak rozebral někdo na díly. dávat si tam GSM modul, aby pak někdo jednodše přišel s rušičkou za pár korun. Zámek do podlahy=śpojka a lano, nebo vysadit řazení za 2 a pryč. Tajný vypínače jsou spíš k smíchu, kvalitní alarm dokáže houkat i pár vteřin, než s ním někdo zatočí. U takovejch věcí, jako je MagicCar na 306 se spíš zloděj zaraduje. No a když všechno selže, hoděj ti to na odtahovku a nazdar hodiny. Pokud se \"profi\" zloděj rozhodne neukrást poslední model BMW za pár miliónů a bude chtít čmajznout pět let starého pažouta za 200 tisíc, vybere si raději toho, který je méně zabezpečen. I ta blbá páka na volant znamená pro zloděje několik sekund práce, které by pro něj mohly být osudné. V kombinaci se skrytým spínačem \"k smíchu\" je to pořád lepší než vůbec nic.
  6. elfye

    Zabezpečení 306

    je to tak, ale kdyz mas vsechny oznacene tak by musel menit vsechny a do toho se mu chtit moc asi nebude:aut Jo ledaže by byl zloděj trouba nebo amatér a při kradení by si toho nevšim, ale i tak to pořád ješte může dobře zpeněžit na náhradní díly a skla jednoduše zlikviduje. Dal bych přednost něčemu, co zlodějovi fyzicky zabrání odjet (skrytý spínač s kombinací zámků volantu atd.) nebo ještě lépe něco, co začne dělat pořádnej humbuk při násilném vniknutí do auta. Nic není stoprocentní, ale čím víc je překážek, tím spíš zloděje odradí popřípadě zdrží.
  7. elfye

    Předvolební průzkum

    Sakra tak koho teda volit ? Chtěl jsem dát šanci někomu, kdo ji ještě nedostal, přestože pak možná budu zasejc zklamanej...
  8. elfye

    Předvolební průzkum

    Kdysi jsem volil ODS, protože ČSSD nejni má krévní skupina. Jenže po volbách podepsaly obě strany tzv. opoziční smlouvu, kdy ODS tiše tolerovala politické praktiky vládní ČSSD místo toho aby je nahlas kritizovala. Poučen z této nechutnosti jsem při dalších volbách raději volil US, která opoziční smlouvu odsuzovala. Co se ale nestalo, US vstoupila do koalice s ČSSD, což byla rána pod pás. :grrNyní se ptám, koho zvolit ? Komunisty ? Pamatuju dlouhé fronty v obchodech s prázdnejma regálama a protivnejma prodavačkama - takže komouše ne-e. ČSSD ? Poslední dobou se nám barví víc do červena. Laciné (třídní) dělení lidí na \"chudé a bohaté\" místo na \"schopné a neschopné\" už mě taky už dlouho zvedá mandle, takže tudy cesta nevede. :bojimKDU-ČSD ? Politika a náboženství nepatří dohromady, zvlášť když díky náboženství v historii i dnes vznikají největší zvěrstva všech dob, takže jako ateista říkám KDU-ČSD ne. :bojimO Unii svobody a ODS jsem už mluvil, ten kdo jednou podrazil, podrazí znovu. A poslední strana, která se možná dostane do parlamentu ? Zelení s volebním programem zaměřeným směrem k ekologii, k alternativním energiím atd... Proč to nezkusit ? Ať předvedou co dokážou, dosud neměli příležitost. A mimochodem, poslední dobou se mi nějak blbě dejchá s přibejvajícím provozem, cesta do práce autem už taky netrvá 3 minuty ale někdy i 30 minut. A lejt do nádrže čím dál tím dražší smradlavé sra*čky, jejichž producenti se topí v miliardách, mě pomalu ale jistě přestává bavit. Takže zelení mají letos u mne zelenou
  9. To je docela možné, pokud se však pán v servisu neupsal i u typu žárovky. Nic to však nemění na skutečnosti, že se faktura nesmí lišit od protokolu. To by mi příště mohli naúčtovat například výměnu startéru a čerpadla, zatímco vymění pouze uhlíky a pojistku. Je to zkrátka věc serióznosti.
  10. Zdravím všechny, chci se podělit s čerstvou zkušeností s autorizovaným servisem v Kolíně, abyste se poučili z mých chyb. Auto jsem koupil koncem února, na první pohled bylo o.k. a dosud s ním nemám nejmenší problémy. Přesto jsem využil jarní prohlídku u Peugeotu v Kolíně, kde za 300 Kč během 45 minut prolezou skrz na skrz celé auto. K mému příjemnému překvapení nalezli jen dvě nepatrné závady - chybějící trysku u zadního ostřikovače a vadnou žárovku - jak mi bylo řečeno - u pravé zadní mlhovky. Žárovku bez mého předchozího souhlasu během prohlídky vyměnili, ale to jsem považoval za dobrý úmysl a v podstatě jsem byl spokojen. Následovalo zaplacení 300 Kč za prohlídku plus 55 Kč za žárovku H1 plus 178 Kč za 20 minut práce - demontáž a montáž jednoho zadního do mlhy /vše podle faktury/. V protokolu byla doslovně uvedena závada \"LP-MLHOVKA\". Moje první chyba:grr byla, že jsem si světla nezkontroloval ještě v servisu. za pár dní doma během namátkové kontroly - ejhle - pravá zadní mlhovka nesvítí. Zajel jsem tedy znovu do servisu, kde se mi pán, který má na starosti zákazníky, vítězně usmíval do xichtu s tvrzením, že na reklamaci nemám nárok, poněvadž podle protokolu servisní prohlídky se jednalo o levou přední mlhovku a na faktuře se asi upsal. Ano, to byla moje druhá chyba:grr, nezkontroloval jsem si pořádně protokol s fakturou, zřejmě na mě působilo označení \"autorizovaný\" servis příliš důvěryhodně. Tímto bych chtěl všechny varovat před podobným chováním, zřejmě mají v kolínském servisu příliš mnoho zákazníků, tak proč by si měli hýčkat ty nové ? Koneckonců mě tahle zkušenost stála pouhých 233 Kč, ale někoho jiného by třeba mohla vyjít podstatně dráž.
  11. elfye

    Zalockovaný radio .. ?

    Nakonec se podařilo, tady je přesný postup: 1. Otočení klíčkem v zapalování do první polohy. 2. Zapnutí rádia (na displeji svítilo \"----\") 3. Stisk tlačítka BND na 3 vteřiny. (na displeji svítilo \"====\") 4. Ponechat po dobu jedné hodiny, po hodině se objeví na displeji \"CODE IN\" 5. Zadat čtyřmístný kód a rádio začne hrát.
  12. elfye

    Otáčky 1.8 16 v

    Můj motor se chová podobně, asi to bude normální.
  13. elfye

    Zalockovaný radio .. ?

    Tak ani odpojeni baterie na 15 min nepomohlo, v autorizovanem servisu mi neporadili nic co bych uz nevedel, opravdu neni jiny zpusob, jak dostat na display vytouzene \"CODE IN\" ?
  14. elfye

    Zalockovaný radio .. ?

    Tak uz jsem se radoval, ze to je presne ten samy pripad jako muj, ale tahle kombinace ani zadna jina mi nefunguje. Kod mi zavolali z bazaru, kde jsem auto kupoval. Zkousel jsem cekat hodinu - nic, zkousel jsem odpojit na dve hodiny pojistku c.1 - taky nic. Porad sviti jen ctyri znaky \"----\" nebo \"====\" Mate nekdo pls. jeste nejaky trik v zasobe ?
×
×
  • Vytvořit...