Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když mrzne, tak mi zamrzá ruční brzda. Jde ztěžka zatáhnout, nechce povolit. Auto pár desítek nebo spíše stovek metrů brzdí, potom to povolí. Myslel jsem, že to budou lanovody, ale ty by asi nepovolily. Máte s tím nějakou zkušenost? Mám verzi 4x4 Dangel. 

Odesláno (upraveno)

v zimě--když mrzne--se snažím ruční brzdu nepoužívat, já vím, že se to lehce píše, ale když se chce tak to jde, vozím s sebou třeba i špalek z fošny , jestli má úpravce Dangel brzdy nějak jinak nevím, ale řekl bych, že budou stejné :myslim, když kolo přibržďuje, tak se ještě dá jet, horší je stát před domem se zamrzlýma bubnama vzadu a auto se nehne, tak proto ručkou v mrazu nebrzdím ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Kolik to má najeto? Travellera si neuvědomuju ale pokud tam jsou vzadu kotouče tak je potřeba aby se ruční brzda hejbala pořád takže se musí používat celoročně pokud se nepoužívá dochází k zatuhnutí až zareznutí toho mechanismu na brzdiči a pak se musí měnit celý brzdič. Pokud jde ztuha zatáhnout tak pomáhá zatahovat při sešlápnutém pedálu. Je možné že se dostal bordel do lanovodu a tam to přimrzlo ale že by přimrzly desky ke kotouči je nesmysl. 

Odesláno

Najeto má něco přes 80 000. Ručku běžně oužívám, takže nějaké zareznutí lanovodů nehrozí. Ale jakmile mrzne, tak je problém. Jde to ztuha zatáhnout, neodbržďuje....

Odesláno
před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Kolik to má najeto? Travellera si neuvědomuju ale pokud tam jsou vzadu kotouče tak je potřeba aby se ruční brzda hejbala pořád takže se musí používat celoročně pokud se nepoužívá dochází k zatuhnutí až zareznutí toho mechanismu na brzdiči a pak se musí měnit celý brzdič. Pokud jde ztuha zatáhnout tak pomáhá zatahovat při sešlápnutém pedálu. Je možné že se dostal bordel do lanovodu a tam to přimrzlo ale že by přimrzly desky ke kotouči je nesmysl. 

jasně, ručku používat celý rok, ale v mrazu NEE :myslim

a že deska nepřimrzne ke kotouči jsi určitě nemyslel vážně :roker

Odesláno (upraveno)
V 6. 12. 2023 at 16:09, Vena garážmistr napsal:

přesně, všechna auta v rodině co se nepoužívá ručka i na rovině, tak po čase problém. Já používám ručku stále a mechanické i elektrické i po 250000km žádný problém a lanovody, u 5008 nevím co je, i brzdiče původní. A brzdím i v mrazu. Jen na citigo co má vzadu bubny, tak tam už mi pakny přimrzly. U kotoučů nikdy

Tady bych taky tipoval že nějak blbě nateklo do lanovodů a spíš budou chtít vyměnit

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno (upraveno)

konce bowdenů ruční brzdy mají prachovky, aby se dovnitř nedostala voda 👍, ale někdy se tam nějak dostane, bo stačí prachovku na zvednutém autě posunout a bowden nadzvednout a voda se valí ven 😯, asi vzdušná vlhkost či co, nebo se autem jezdí přes brod...,nevím,  kdybych to neviděl párkrát na vlastní uši😂, tak nevěřím, a ty desky přimrznou tak, že na kotouči udělají přesný obtisk, který zmizne až po několika dnech

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Už leta  běžně za jakéhokoliv počasí používám ruční brzdu, ještě se nestalo, že by zamrzla. Jediná výjímka byla služební felda, ale tam že by zamrzla ? při teplotách kolem +15°C, a třech měsících stání? 

Odesláno (upraveno)

destičky mi taky dělají obtisky na kotoučích, hlavně po jízdě v dešti, ale to mi spíš přijde jako lehký přirezávání. Stačí den stát. Ale popojedu a hned odskočí. Teď jsem stál 10 dní, auto odstavený po dlouhé jízdě ve sněhu, brzdu jsem výjimečně nezabrzdil, kotouče hlavně zadní mega orezly a destičky přirezly stejně, řekl bych že i přední. 

Lepší kotouč předek, je krásně vidět obtisk destičky, horší zadek, tam je obtisků spousta. Běžný jev u každého auta co mám, tady je to horší tím 10denním stáním a zatím jsem ujel jen 60km

20231212_095336.jpg

20231212_095421.jpg

Upraveno uživatelem martinecondrej

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...