Hoffmann Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 (upraveno) Mě auto tlakuje do nádobky... Tak předpokládám, že by to nedělalo pokud by byla vadná vodní pumpa... A když jsme na volnoběh odvzdušňovali ventilem na termostatu tak kapalina stříkala přes metr daleko nejsem mechanik, tak přesně nevím co a jak, ale voda se dle mě v okruhu točí... update: topení topilo na plný výkon taky krásně, prostě horký vzduch cca. 20 minut v kuse, ale teď mi mechanik říkal, že když šahal na obě trubky od termostatu do chladiče, tak obě byly studené. V tu dobu auto cca. 20 minut na volnoběh a ručička teploměru dávno na provozní teplotě. Upraveno 17. říjen 2023 uživatelem Hoffmann Citovat
Hoffmann Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 Tak dneska jsem si prošel hadice sám a po ujetých pár km je spodní teplá, horní studená... Obě měkké, auto krásně topí. Při vypnutém studeném motoru je hladina chladicí kapaliny cca. 3 cm pod ryskou max. Při teplém motoru na provozní teplotu je naopak skoro plná nádržka až po víčko. Dnes večer budu dávat nové víčko objednal jsem diagnostiku a zkusím to odvzdušnit, tak jak se má. Buď to bude dobré, nebo budeme postupně vylučovat dále. Mechanik si pořád myslí, že je to termostat tak uvidíme... Hezký den všem Citovat
Hafity Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 před 10 hodinami, georgus napsal: vodní pumpa a utržená vrtulka Pokud je to možné, tak se vyhnout plastové vrtuli.... Hoffmann ohodnotil 1 Citovat
Hoffmann Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 (upraveno) Tak jsem dal nové víčko na expanzní nádoby a několikrát při běžícím motoru odvzdušnil na termostatu. Hladina se na volnoběh ustálila a krásně držela na rysce max. . Následná rychlá jízda cca. 5km se zapnutým topením v pohodě, žádná vysoká teplota, drží 80 přesně... Kontrola expanzní nádoby a hladina o pár cm níž. Další rychlá jízda, kontrola a nádoba skoro prázdná... Vypnu motor, otevřu víčko nádoby a hladina vylítne zpět na max. možná i trošku výš Čekám na diagnostiku abych to mohl kompletně odvzdušnit, a potom se uvidí jestli to bylo opravdu jen to víčko. Každopádně auto mi teplotu drží a i při jízdě na plný plyn nejde teplota nahoru jako tomu bylo dřív... Upraveno 17. říjen 2023 uživatelem Hoffmann Citovat
ozzy56 Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 před 11 hodinami, Hoffmann napsal: Vypnu motor, otevřu víčko nádoby a hladina vylítne zpět na max. možná i trošku výš nechci tě urazit ani nas*rat, ale tohle je normální chování--chlazení motoru pracuje s přetlakem, takže když sundáš víčko expanzky, není tam tlak a hladina v expanzce stoupne..., ani ta následná rychlá jízda a jiné opičky nemají smysl , max. se můžeš opařit horkou vodou OK406 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Hoffmann Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 Ahoj, díky za příspěvek v pohodě. Prosím tě každý říká v tomhle směru něco jiného. Byl u mě kamarád se Superbem II a když u teplého motoru (neběžel) otevřel expanzku, tak mu to neudělalo zhola nic... Prostě to drželo přesně hladinku Každopádně teď jsem byl u auta, stálo po ranní jízdě do práce 3 hodiny na parkovišti a koukám expanzka prázdná... povolím víčko a šup je nad max. do toho mi zabublal termostat... Takže dokud neodvzdušním přes diag, asi nemá smysl dále nic zkoušet. Každopádně auto se teď chová úplně normálně(na první pohled) a kdybych neřešil občasné bublání a tu hladinu v expanzní nádobě, tak mám klid ale samozřejmě se to prostě nějak musí vyřešit. Citovat
Dawe8 Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 No nejsnazší je jak říkáš postupovat od nejmenšího (víčko-termostat-vodní pumpa) ale domnívám se že to skončí na sundání hlavy, kolik najeto km ? Teď jsme řešili přesně stejný problém, úplně stejné projevy a po demontáži hlavy bylo vidět úplně podfouklé těsnění pod hlavou. Respektivě ty hlavy na 2,0BHDi se už sundávají poměrně dost často... Hoffmann ohodnotil 1 Citovat
Hoffmann Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 Najeto aktuálně 201xxx km. Dělali jsme 3x CO2 test a ok. Tak jsem byl docela klidný, že to těsnění nebude víčko na plnění oleje mám taky krásně čisté... Jinak půjdu v tom pořadí jak jsi psal... Díky moc Citovat
Hoffmann Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 Ještě dotaz na místní borce. Na předchozí straně je přesný postup jak auto odvzdušnit, ale co ty speciální nástroje? Jsou potřeba nebo je to jen na zachycení kapaliny? Nedokážu z obrázku vykoukat zda se jedná jen o jeden nástroj z dvou úhlů pohledu nebo jsou potřeba oba dva. A jestli jsou dva, kam patří ten druhý? První se předpokládám umístí místo víčka expanzní nádržky - mohu udělat z trychtýře nebo tak něco... Díky za tipy Hezký den všem Citovat
georgus Odesláno 19. říjen 2023 Autor Odesláno 19. říjen 2023 Mě se teda voda v nádržce chová normálně (asi). Po zahřátí je v nádržce víc vody než bylo a po vychladnutí to klesne zpátky na předchozí rysku. Do servisu jdu 2.11. tak pak uvidíme. K tomu návodu na odzvdušnění, myslím si, že přes diagnostiku se to dělá jenom proto aby se motor zahřál a otevřel se celý okruh a člověk nemusel stát 20 minut na plynu. Jinak to bude stejné jako zahřátej motor odvzdušnit otevřením nádržky a protočením vody v okruhu. Ten přípravek tam bude k tomu aby voda nepřetekla z nádržky při zahřátém motoru. Ten druhý obrázek přípravku mi připadá jako jenom jiný auto kde je nádržka jinde. Takže to jakoby ukázali na dvou modelech. Ale můžu se taky plést Citovat
Hoffmann Odesláno 19. říjen 2023 Odesláno 19. říjen 2023 Já to mám obráceně... Když dám autu za uši tak mi hladina v nádržce klesne, klidně skoro na dno. Po vychladnutí motoru se voda vrátí zpět a je nad ryskou max. Viděl jsem jak mi jdou po nastartování bubliny do nádržky, tak jsem na pár minut otevřel víčko a čekal, zda se to odvzdušní... Nevím nikdy jsem to nedělal... Nevím přesně jak odvzdušnit auto. Ale zítra to zkusím i s diagnostikou a uvidíme. Někdo návod pro laika jak odvzdušnit? Musí se použít i čepičky na topení a termostatu? V jakém pořadí? Topení zapnuté? Nádobka otevřená? Přemýšlím, že bych zrovna vyměnil komplet chladicí kapalinu. Díky moc za tipy Citovat
dýzl Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 Hoffman : "Viděl jsem jak mi jdou po nastartování bubliny do nádržky" = na 90% fouklé těsnění (pokud bylo dobře odvzdušněno!!) Odvzdušnění jsem vždy dělal od nejvyššího bodu po nejnižší a vždy na 1. dobrou, jinak doporučím (pokud není originální přípravek na toto) upravit (utěsnit) PETláhev do nalévacího otvoru na expanzce aby byla hladina vody výš než je třeba -tu naplnit a pak postupně odvzdušňovat. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hoffmann Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 před 20 minutami, dýzl napsal: na 90% fouklé těsnění Ten CO2 test toto vyloučit nedokáže? Mechanik mi říkal, že ano. Jinak odvzdušněno právě ještě nemám... Proto se ptám, jak to udělat co nejlépe, nikdy jsem to nedělal. Citovat
Hoffmann Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 (upraveno) Zdravím všechny, Auto mám připojené k diagbox 9.68 ale nemohu najít správnou záložku pro odvzdušnění chladícího okruhu. Pomůže někdo? Moc díky Edit: mám to Upraveno 20. říjen 2023 uživatelem Hoffmann Citovat
Hoffmann Odesláno 21. říjen 2023 Odesláno 21. říjen 2023 (upraveno) Zdravím Vás pánové, Tak je špatné těsnění pod hlavou CO2 test dopadl špatně... Z modré na zelenou za půl minuty. Tak teď tedy nastává jiný problém. Poradíte někdo servis nebo mechanika co to byl schopný kompletně udělat? Ideálně někdo kdo už tohle má za sebou? Zná tento motor? Předem všem moc děkuji Upraveno 24. říjen 2023 uživatelem Hoffmann Citovat
Hoffmann Odesláno 23. říjen 2023 Odesláno 23. říjen 2023 V 18. 10. 2023 at 10:41, Dawe8 napsal: Teď jsme řešili přesně stejný problém, úplně stejné projevy a po demontáži hlavy bylo vidět úplně podfouklé těsnění pod hlavou. Respektivě ty hlavy na 2,0BHDi se už sundávají poměrně dost často... Ahoj, řešili jste stejný problém? Vy toto děláte? Citovat
georgus Odesláno 6. listopad 2023 Autor Odesláno 6. listopad 2023 Pumpa vyměněna a problém vyřešen, zase topí jako drak a nepřehřívá se Tady je video staré pumpy, je vidět jak je krásně uvolněná z osy. Výrobce SKF. MJSytic, OK406 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 6. listopad 2023 Odesláno 6. listopad 2023 Takže jsem to trefil RichVa ohodnotil 1 Citovat
Hoffmann Odesláno 4. prosinec 2023 Odesláno 4. prosinec 2023 Zdravím všechny, Tak v mém případě to bylo trošku složitější. Hlava + blok K.O. Takže jsme dělali komplet motor... Když už, tak už. Auto bylo poslední měsíc na heveru a konečně hotovo, první start vyšel a jede to. Mám ale dotaz co teď? Musí se najet nějaké základní polohy komponent? Nebo stačí, že byla celou dobu odpojená baterie od řj? Díky za info Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.