P607Olda Odesláno 2. leden 2024 Odesláno 2. leden 2024 (upraveno) Penzisti se sešli, tak se přidám Servisák si z tebe dělá srandu, změň servisáka Přes klimafiltr jde vzduch i při topení. Je fakt, že kdysi nám to taky nevadilo, filtry vůbec nebyly, takže když nevyměníš, tvoje věc. Proč toto píšu: hlášení tlaku v pneu je řešeno elektronicky, počítá to otáčky kol. Po každé výměně kol, nebo po nahuštění pneu, musíš v menu auta najít položku "resetovat tlak", nebo tak nějak se to jmenuje. Stiskem dáš autu znát, že "teď je to dobré, zapamatuj si". Upraveno 2. leden 2024 uživatelem P607Olda Hafity, ozzy56 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Guest Jakub Válek Odesláno 6. duben 2024 Odesláno 6. duben 2024 Dobrý den vážení, prosím, má někdo zkušenost u Peugeot 2008,typ C, varianta UHNP, VERZE 3/J2S rok výroby 2019. vyměnit klasické žárovky za LED ? Co na to při STK ? Jde to vůbec vyměnit, dělal tuto výměnu někdo z Vás prosím ? S omluvou Vám děkuji a zdravím, Vladimír Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. duben 2024 Odesláno 6. duben 2024 (upraveno) Tady - https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp Ještě si dohledej kompatibilitu s homologovanými LED od Phillips, ale myslím že je to tam uplně stejný Máš tam i Seznam vozidel kompatibilních s žárovkami LED 2008 v seznamu není, tudiž je použití jakýchkoliv LED nezákonné a na STK neprojdeš. Na silnici dostaneš pokutu, a mužeš přijít o TP pokud to policie bude řešit. Upraveno 6. duben 2024 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Guest Jakub Válek Odesláno 31. srpen 2024 Odesláno 31. srpen 2024 (upraveno) Omlouvám se, ale dostal jsem včera e mail s touto zprávou - Ahoj, chci se zeptat, jaký typ a jaký motor v tom máš a kolik máš najeto, dík Ruda. ... Jenže na fóru zpráva nešla otevřít celá a ztratila se i má předchozí na kterou on odpovídal ( neumím ji najít, píši ji znovu ), kde píši, že jsem 2008 ku vyměnil za Hyundai Bayon v plné palbě, motor 1,2i. Najeto 460 Km. Serviska a rozhovor s prodejcem, který prodával nový vůz předchozímu majiteli. Tak že jsem v klidu co se původu a Km týká. Při prodeji jsem zjistil, že na mé 2008 byly stříkané LP dveře a př. blatník. Prodejce se při prodeji před rokem o tom ani nezmínil. Prevíti, hlavně že prodali. Vyhněte se jim , jde o servis a prodej vozů Peugeot - AUTO DAKAR s.r.o. , Srbická 474, 415 10 Teplice 10 Hlavní důvod byla obava z drolení gumového řemenu uvnitř motoru. Navíc, turbo taky nevydrží věčně a dávat ranec za opravu či jiné se mi opravdu nechtělo. Hyundai je pomalejší bez turba, ale v dnešní době, kde je všude omezená rychlost se to ani nevyplatí. Do SRN nejezdím a u nás po dálnicích, kde je všude rozkopáno, velice zřídka. Vím, je trochu menší než 2008, ale na mém malém dvorku se s tím lépe otáčí. Přechodem na jiný vůz se mě alespoň zbavíte pánové a dámy. Přeji Vám vše dobré a hodně kilometrů bez potíží. Upraveno 31. srpen 2024 uživatelem Jakub Válek Citovat
Ales0s Odesláno 3. září 2024 Odesláno 3. září 2024 V 20. 12. 2023 at 16:50, radim.1008 napsal: A čím míň se s tím jezdí, tím hůř pro ten motor. Nebo jinak, čím víc se s tím jezdí kratší trasy, kdy se nestihnou odpařit benzínové páry z oleje tím hůř pro ten motor. Olej naředěný benzínem naleptává rozvodový řemen a potom se stane, co psal výše Schreek. Občas to vzít za město a pořádně projet. A olej měnit co 10tis.km/1rok. A nechávat kontrolovat rozvodový řemen origo přípravkem přes víčko oleje, kudy je na řemen vidět. Ahoj všem, máme doma 1.2 60kW, co už se dá brát jako "delší trasa" pro řemen? Jezdíme s tím cca. 13km, někdy hned zpět, takže 26km. Tak jestli to stačí, nebo je lepší brát to na ještě delší trasy. A ještě jedna otázka, co do toho patří za olej? Na fóru se dá najít 0W20 nebo 0W30, ale mě tam v Peugeotu dali 5W40. Mimochodem výměnu řemene už máme za sebou, ucpané sítko ve 125000km, krátce po koupi auta... tak bych rád aby tenhle vydržel aspoň tolik... Díky Citovat
MJSytic Odesláno 10. září 2024 Odesláno 10. září 2024 Trasy bych neřešil. Stejně se z toho ten benzín úplně nedostane. Měň olej jednou za rok a kontroluj při výměně co vyteče a stav řemenu. Oleje jsou předepsané 3. 0W30, 5W30 a 5W40. Já dávám také 5W40. Ales0s ohodnotil 1 Citovat
toru Odesláno 18. září 2024 Odesláno 18. září 2024 Zdravím, mám dotaz ohledně StopStart systému, je aktivován, zastavím, bliká Eco a jinak nic, ne že by mi to vadilo-naopak, jen mne zajímá, čím to je, baterka je nabitá,vše jinak funguje jak má, dík Ruda. Citovat
pavelu96 Odesláno 18. září 2024 Odesláno 18. září 2024 S&S není aktivní, když nejsou splněny všechny podmínky pro aktivaci. Teplota motoru, stav baterie atd. - myslím, že je to popsané i v návodu. Mě to dělají obě auta, když jezdím jen trasy do práce a z5 25km, tak S&S nefunguje, ale když jedu dál, tak se aktivuje. Přičítám to slabším/starším bateriím. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 prostě jinými slovy --zaprvé motor musí mít provozní teplotu, zadruhé stačí jen o něco slabší baterka a Start-Stop motor nevypne i když je aktivovaný, pak bliká ta kontrolka... Citovat
toru Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 Dík za reakce-ale jak jsem psal, ta funkce mi nechybí, alespon to nemusím vypínat,jen mne to zajímalo. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 Nevim, asi to bude ruzne mezi motory. Mne dokaze vytocit, jak i pri dnesnich 10 stupnich se s tim 2,0BlueHdi rozjedu a na prvni krizovatce mi to hned zdechne, a to jsem ujel asi 50 metru. Takze motor bude mit neco nad 10 stupnu. Stava se mi to malokdy, ale vzdy mne to vytoci a je to zpusobeno tim, ze to zapomenu vypnout. Pred vymenou baterie se SS neaktivoval nikdy ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 jenom trochu odbočím--teď psali, že kterési auto má JEDNO tlačítko, kterým lze všechny VYBRANE asistenty a jiné picoviny v dnešních autech vypnout , že by se tohle tlačítko mělo rozšířit do všech značek aut, prezentovali to jako super vychytávku jenže pokud člověk nemá zrovna na*ráno v hlavě, tak ho logicky musí napadnout--nebylo by lepší ty asistenty, co je lidi AUTOMATICKY VYPINAJI jen co nastartují motor vůbec do aut nedávat ??? hezký příklad DEGENERACE lidstva dýzl ohodnotil 1 Citovat
toru Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 To máš pravdu,aneb,,Vzhůru do zelené prdele,,. Citovat
Hafity Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 před 6 hodinami, ozzy56 napsal: příklad DEGENERACE lidstva Ne celého, jen "promile".... Bohužel tahající za opratě.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.