Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 2008 r.v. 2019 - Motor 1.2 zkušenosti/názory.

Recommended Posts

Guest Jakub Válek
Odesláno (upraveno)

Dobrý den vážení,

pořídil jsem před pár dny tento model Peugeot 2008,typ C, varianta UHNP, VERZE 3/J2S rok výroby 2019.  Má najeto 34.000 Km.

Jakou výdrž mají tyto motory ( 1,2 typ HN05 ), čeho se vyvarovat ?

Na diskusi o tomto typu auta s tímto motorem radí nějaký člověk, že je dobré tankovat benzín s vyšším oktanovým číslem.

Na poslední servisní prohlídku jdu v prosinci.

Olej si umím vyměnit sám. Myslím, že výměna u autorizovaného servisu za 3.600 Kč je značně předražená. Doma to dám do 1500 Kč jistě.

Samozřejmě na prohlídku půjdu. Já že mi nabízeli i prodloužení záruky - vyplatí se to ?

Když k něčemu dojde, stejně vždy řeknou, že na tuto věc se záruka již nevztahuje.

Proto jsem psal cenu výměny oleje.

Dále mám dotaz prosím.

Zadní brzdové kotouče jsou od kraje do poloviny rezaté.

U tak mladého auta mě to nemile překvapilo.

Stočit se nedají kvůli nalisovanému ložisku v kotouči a nový pár je  za cca 5.000 Kč + destičky.

To to začínají problémy dosti brzo na můj vkus. Doposud jsem měl Hyundai I 20 rv. 2013 a vše šlapalo jako hodinky.

Za 6 roků jsem vyměnil jen komplet brzdy a mělo to najeto při výměně 98.000 Km ne 34.000 jako u Peugeotu.

Děkuji za Vaše rady a názory pánové.

V servisu prodejce mi sdělili, abych za jízdy utahoval a povoloval ruční brzdu na pár metrů při každé jízdě chvíli.

Zatím jsem to neudělal.

Upraveno uživatelem Jakub Válek
Odesláno

Ahoj, vítám Tě na Peugeot clubu. 

Všechno na co se ptáš je v této sekci https://www.peugeot-club.com/forum/182-peugeot-2008/

Trochu se tu porozhlédni, projdi si témata fóra a přečti si prosím pravidla https://www.peugeot-club.com/guidelines/

Základ je použít hledání, když nenajdeš, tak zvolit správnou sekci, výstižný název, informace o vozidle a popsat problém. 

Předejdeš tím zbytečným chybám, nedorozuměním a ušetříš práci týmu moderátorů. 

Děkuji za pochopení 

Odesláno (upraveno)

prodloužení záruky--když se auto pokazí, vyděláš, když ne, tak proděláš, prostě pojistka...

kotouče jsou rezlé proto, že auto jezdilo jen v neděli do kostela, kdyby jezdilo častěji, nestane se to--platí pro každou značku

když to umíš, vyměň si olej sám, budeš mít jistotu, že je opravdu vyměněn i s filtrem :super

vyšší oktanové číslo neumí tento motor využít, takže je zbytečné tankovat něco víc než BA 95

měl jsem přesně stejné auto od novoty, r.v. 2019 i se stejným motorem, po informaci o problémech s rozvodovým řemenem (koukni tady do sekce P 2008) jsem auto po roce vlastnictví a 12 tisících KM prodal, koukni i na videa na Youtube, ať jsi v obraze a pak se rozhodni, co podnikneš dál , ahoj 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Stejné auto jsme vzali jako druhé do rodiny pro manželku v r.2016 na operativní leasing na 4 roky. Počítal jsem, že se pak auto vrátím, protože motoru 1,2 jsem se z hlediska životnosti obával. Za ty 4 roky jsme s autem najeli 80000 km bez problémů a nechal jsem se manželkou, která si auto zamilovala, přemluvit k odkupu. Jen chvíli po odkupu se dostavil problém s rozvodovým řemenem, taky odešly přední tlumiče. Semo tamo se motor začal hlásit o olej, dneska na 140000 km pápne litr oleje na tisíc kilometrů. Ptal jsem se u Peugeotů, čím to tak zpravidla bývá a co by se s tím dalo dělat. Prý se s tím dá dělat jenom jedno (pokud bych tedy nechtěl vyměnit celý motor) - být připraven a vozit olej sebou. Máme s tím autem spojených spousta zážitků - bylo v Paříži, v Římě, na severním polárním kruhu, objelo Maroko a vždycky zatím dojelo, ale motor 1,2 bych už jako motorizaci u nějakého nástupce nevolil. 

Guest Jakub Válek
Odesláno

Děkuji Vám pánové.

Tak že s autem kvůli motoru jezdit s citem, žádné vytáčení do vysokých otáček ?

Měl jsem řadu aut, je mi přes 60 a všechny jsem honil co to dalo, nejsem žádný louda na silnici.

On i tento motor to umí také lehce roztočit ( oproti staré 3 válcové Fábii ), ale pro jistotu, jezdit v klidu asi že ?

Odesláno (upraveno)

spíše bych motor točil více, doba Tatry 57 je pryč , ten motor jede jinak výborně :super, jen ten systém řemenu v olejových párách jsem neskousnul :bojim, a taky jak píše kolega nade mnou, tenhle 1.2 PT si už nikdy nekoupím..., ale doporučím jezdit na kontroly stavu rozv. řemenu do autoriz. servisu--mají na to určený tovární postup, myslím jako prevenci před možným větším poškozením motoru...

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 3 měsíce později...
Guest Jakub Válek
Odesláno (upraveno)

Dobrý den pánové a dámy,

prosím o radu. Mám jít po 4  letech ta servisku za 7500 Kč. Nemám na to. Co je možné neměnit abych se dostal na nižší cenu ?

Nikde neumím najít co vše se po 4 letech mimo oleje a olej filtru mění a kontroluje.

Firma kde jsem auto koupil mi neodpovídá na můj dotaz.

Je normální, že teplota ukazuje stále lehce přes 90°C ?

Kdykoliv jsem měl auto ukazovalo max 80°, když nebyl nějaký problém.

Co je ještě vlastně v záruce po 4 letech provozu a po dalších letech ? 

Zda má jako cenu chodit na servisky do Peugeota, když mi to samé udělá malý servis za polovic ceny !!

Děkuji za případnou odpověď

Upraveno uživatelem Vladimír Válek
Odesláno

Ahoj,

Nebudu se zde rozepisovat o opicích a banánech a o tom našetřit si za 4 roky na servis auta - to je každého věc...

Ale spíš mě zajímá na čem chceš ušetřit při servisní prohlídce? Na oleji, kontrole brzd nebo uložení kol?

Podmínky prodloužené záruky (pokud sis připlatil (asi ne)) by měly být součástí smlouvy.

A omez prosím používání Caps Locku - nikdo tu takto nepíše.

Děkuji

Odesláno

ahoj, autorizák při servis. prohlídce musí udělat všechno co má v popisu, ale jinak udělá jen to, co si budeš přát--ale bez zápisu do servisky...,  takže si nechej vyměnit olej v motoru, oil filtr, vzduch. filtr, nechej zkontrolovat chlad. kapalinu na odolnost proti mrazu, stav oleje v převodovce, množství brzd. kap. si zkontroluj sám, to je asi všechno aby auto jezdilo přes zimu :myslim,  motor 1.2 PT ??, teplota 90 je normální, a počkej--někdo ještě třeba něco dopíše

Guest Jakub Válek
Odesláno (upraveno)

Vážený   pavelu96   auto jsem koupil v červenci a jezdí se každý rok na servisku !!

Ne jednou za 4 roky jak píšete, že je to věc každého našetřit si za 4 roky na servisku, to jsi trošíčku mimo mísu hochu.

Do čeho jsem před serviskou investoval  není důležité.

No vidíš, i když jsem zdůraznil velkými písmeny co bych chtěl hlavně vědět, stejně mi to zatím nikdo nevysvětlil. 

Děkuji moc za odpověď od ozzy56

Odesláno

@Vladimír Válek @Jakub Válek

Milý Vladimíre, já než něco někam pověsím - např. zdvořilý dotaz z emailu - tak se samozřejmě informuji a použiji hledání..

Email, který si mi napsal, je tady prakticky zodpovězen..

Doprober si to s klukama tady a věř mi, že pokud se k nim budeš chovat se stejnou úctou jako ke mě v emailu, tak i oni budou hodní.. 😊

V první řadě si ale asi vyřešíte s @pavelu96 jakožto s moderátorem - pravidla tohoto fóra.. :)

Neber to zle, ale pár přestupků už si stihl vyrobit, tak ať víš pro příště..

Jinak tu vítej.. 😊

Odesláno
před 3 hodinami, Vladimír Válek napsal:

Mám jít po 4  letech ta servisku za 7500 Kč. Nemám na to.

Z Tebou výše napsaného textu mi vychází, že auto nebylo 4 roky na servisu.

Na to, do čeho jsi před serviskou investoval jsem se vůbec neptal, tak nechápu, proč mi do toho nemá nic být.

To že něco "zdůrazníš" Caps Lockem určitě neurychlí odpověď. I když jsem se snažil nasměrovat na prodlouženou záruku - zbytečně, takže si použij hledání - o Optiway záruce je tu dost napsáno.

A teď k těm důležitějším věcem.

@Jakub Válek a @Vladimír Válek z jedné IP adresy znamená multiregistraci a porušení pravidel fóra. Budoucnost má pouze jeden účet. Zvol si jeden a druhý bude odstraněn.

Guest Jakub Válek
Odesláno

Ano psal a přihlásil jsem se sem já i syn Jakub. Jakuba tedy smažte. Nevím jak to udělat.

Auto bylo na prohlídce každý rok. Mě jde o to, co mám ještě po těch letech a jak dlouho v záruce u Peugeotu ?

Zda se pak fakt nevyplatí servisovat v neautoriz. servisu. Taky neumím najít, co by vlastně měli měnit a kontrolovat po 4 letech.

Nezlob se, je mi přes 63 roků se zdravím nic moc. U PC nejsem zrovna borec, tek že asi takto.

Děkuji a omlouvám se.

.

Odesláno

Ak nemas predlzenu zaruku, tak formalne uz ziadnu zakonnu zaruku po viac ako styroch rokoch na auto nemas. Ale kedze Peugeot vie o problemoch s rozvodovym remenom ktory je pouzity v Tvojom motore, tak uznava taketo opravy za istych podmienok (ak si chodil pravidelne na servis do autorizovaneho servisu v predpisanom intervale) a prispieva na ne financne. Presny kluc kolko prispieva a do kolko rokov neviem, ale zda sa mi, ze zhruba je to niekde okolo 6 rokov / 100 000 km. Snad ma niekto opravi ak sa mylim. Naviac v autorizovanom servise aj stav remena maju pri kazdej prehliadke kontrolovat a mozes sa aj na to vyslovene spytat, resp. poziadat nech Ti ukazu, ze je podla mierky remen v poriadku, takze v autorizaku je sanca na odhalenie problemu s remenoim skor nez vznikne na ceste. Samozrejme mozes riesit servis aj mimo autorizovaneho servisu ak uz nemas auto v zaruke, ale potom sa priprav, ze naklady na vymenu rozvodov (ak Ti zlyhaju) budes hradit z vlastnych penazi a Peugeot sa na tom podielat nebude.

Odesláno (upraveno)
před 46 minutami, Vladimír Válek napsal:

Děkuji

A já děkuji za smířlivý tón.. 😊

Teď zkusíme najít majitele emailu s radou a pomocí, který pro tebe byl tak důležitý.

Lidi, kdo ste prosím tady Vláďovi radil přes mail..? ChouLu to nebyl.., ověřeno.. 😊

Díky za spolupráci.. 👋👋👋

Upraveno uživatelem Weri 605
Guest Jakub Válek
Odesláno (upraveno)

Rada byla na e mail vladavalek2@seznam.cz asi před měsícem či 6 týdny, možná více. Pán psal, že se na něj mohu obrátit o radu pokud bude třeba.

Děkuji dotyčnému pokud se ozve na email, jeho zprávu jsem zřejmě smazal.

Jinak problém s řemenem asi hned tak nebude, najeto má 36 tisíc Km. Přesto pánovi slimboy děkuji

Odesláno

Praveze problem s remenom hrozi skor v pripade nizkeho najazdu, takze na najazd sa netreba spoliehat. Proste problem s remenom hrozi pri autach, ktore sa pouzivaju hlavne na kratke trasy (presuny po meste - obchod, lekar, rodina). A bezne nastavaju problemy s remenom u takto pouzivanych aut uz pred metou 50k km. Auto ktore jazdi 80 % km po dialniciach problem s remenom takmer isto mat nebude. Cize ak nemas z tych 36k km 30k km najazdenych po dialniciach, tak uz remen moze byt blizko konca zivotnosti. Minimalne na samotnu kontrolu remena by si mal pravidelne kazdych 6 mesiacov zajst do autorizaku aj ked si das olej vymenit inde.

Odesláno

problém s rozv. řemenem bych nepodceňoval, i kdybych si změření a odborný odhad jak na tom řemen je měl zaplatit, protože polorozpadlý řemen má vliv i na mazání motoru (ucpané sítko oil čerpadla)

jinak si myslím, že stačí co jsem psal nahoře--spousta lidí má záruku jen 2 roky a pak si údržbu dělají sami, nebo  neautoriz. servis, prostě to lepí jak to jde...

Guest Jakub Válek
Odesláno (upraveno)

já vám všem děkuji pánové, ale jde mi o to, že mi zatím nikdo nesdělil na co mám v záruce nárok ? Nyní mám jít na čtvrtou. 3 předchozí dělal první majitel.

Myslím výměnu čeho zdarma do jakého roku stáří auta ?  Opravu čeho zdarma do kolika roků či kilometrů ?

Podle toho bych zvolil servis ofic. nebo nautorizovaný.

Odesláno

Ono se těžko odpovídá, záleží na smlouvě, jakou máš uzavřenou. A to my nevíme. Různí prodejci nabízí jako bonus nebo prodejní pobídku záruky podle svého uvážení. A pak k tomu je ještě možnost připlatit si záruku (servisní smlouvy Optiway).

Ty nemáš žádnou původní smlouvu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...