Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Má tady někdo nějaký vyšší nájezd na 1,6 hdi.Jde mi o to,že se začínají objevovat partnery s nájezdem 400-600tis km.Zase bych nějakého partnera na ježdění na ryby koupil ale ten nájezd u aut do 100k se mi zdá už moc.Nechce se mi hned se vrtat v motoru.

Odesláno

A jakou verzi máš na mysli? 66 nebo 80kW? :myslim

Máme v 206 80kW (2006) s FAPem a najeto 250t km. A teď si bohužel vyžádala větší investici, jelikož se tam vy.... několik věcí naráz. Před rokem dvouhmota a teď kvůli čím dál většímu rámusu z motoru se přišlo na to, že je problém s rozvodovým řetízkem na vačkách. Respektive odešel jeho napínák. No a ještě do toho jeden vstřik a EGR. Tak snad na delší dobu bude klid. :roll

66kW je většinou jednodušší a tudíž méně náchylná na poruchy.

Odesláno (upraveno)

ty 1.6 HDi motory jsou dost rozdílné--některé mají dvouhmotu, některé nee,  mají 8 i 16 ventilů, nejlepší jsou ty 8 ventilové, verze 84 kw je nejméně poruchová, ale taky je pořád v ceně...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

C4GP co jsem měl měla najeto 295.000km. Turbo bylo původní, motor jel pořád moc hezky. Ale taky jsem za dobu svého vlastnictví na něm vyměnil EGR (v cca 180.000km), spojku se setrvačníkem, řetízek s napínákem mezi vačkama (asi ve 213.000). Ale mimo EGR vše co jsem měnil nebylo po smrti. Spojku a setrvačníkl jsem měnil z důvodu klepání při vypnutí motoru - stejně to na to nemělo vliv a řetízek z důvodu klepání po startu "teplého" motoru, která trvalo tak 10 sekund, což se výměnou toho řetíku a napínáku vyřešilo. Ale to klepání nebylo o víko vaček, spíše ten napínák už byl trochu unavený a nebyl se schopen napnout tak rychle. Ale jinak bych řekl, ze pokud se o ten motor někdo staral, chval se k němu slušně a včas měnil olej, tak ten motor byl i spolehlivý. Na ten EGR to mělo nárok, co vím, tak ani u koncernu tato součástka většinou nedá větší nájezd.

Odesláno

mam 1.6HDi 80kW v C4GP. Aktualne ma 292000km. Kupoval jsem ho na 220000km. Vim, ze na cca 180kkm mel repas turba, ale od meho nakupu se s motorem nedelalo nic. Mam podezreni, ze ma i puvodni egr (minmalne predchozi majitel nevedel nic o tom, ze by se delal a v zaznamech to taky napsane nemel), spojku... Ted trochu zacal brat olej - cca 1l/10000km ... castecne urcite proto, ze je tam ted nejaka netesnost na motoru, castecne ho asi proste sezere.

Odesláno (upraveno)

Na ryby a kolem komína bych bral 1,6, nebo dokonce 1,4 benzín. Krom zapalovací lišty tyto motory nezlobí a vydrží dost (vl. zkušenost ke 300 t.) a motor se dá sehnat druhý. Auto bude levnější, možná po soukromníkovi více pečované.

Anebo 1,9 bez turba.

1,6 HDi máme vyzkoušeno přes 300 t. OK, ale když se něco pokazí, tak je to drahý (FAP, AdBlue, spojka, atd.)

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...