Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, pri jizde a zataceni doleva jde volant a auto v pohode, ale kdyz chci zatocit doprava, tak volant ztezkne a nic moc se nedeje a pak to skokove "prudce" zatoci. Jakoby jsi skubnul volantem... Ma s tim nekdo zkusenosti? Diky

Odesláno (upraveno)

Jo dival, to bylo prvni, ale tam je full, daval jsem jeste kousek na risku, co jsem se tady docetl... Hlavne mi to dela kdyz zacinam jizdu, prubehem jizdy bych rekl ze se to zlepsi, volant jde porad vic ztuha, ale uz to nereze zatacky😉 ale to horni ulozeni tlumice me nanapadlo, ale kdyz jsem na druhym aute mel horni ulozeni KO, tak to melo i zvukovy projev...

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odesláno

Na xantiích toto nebo spíše něco podobného dělal zatuhlý kloub řízení, na volantové tyči-ale tam to šlo pak ztuha na obě strany. Když se to stalo tak jsem sezhora postříkal WD-čkem , nebo konkorem (olejem ve spreji)  ve střední poloze pak naplno do na jednu , pak druhu stranu. 

Odesláno

Na výměnu horního uložení celá pružící jednotka ven z auta, do stahováku pružin, pak lze sejmout tu horní opěrnou misku, vyndat z ní ložisko, dát jiné a sestavit to zpátky.

Odesláno (upraveno)

Diky, delal jsem to na fabii, tak jen jestli to tady nejde  nejakym figlem na aute. A ma vyznam menit jen lozisko, nebo rovnou cele ulozeni?

Odesláno

Tak ono tam nic než ložisko v podstatě není. Horní miska vylisovaná z tlustýho plechu, to měnit nemá smysl, v tom je vložené ložisko a do něj taková gumová opěrka, o kterou se opírá pružina.

Odesláno (upraveno)

Ja jsem jednou mel prave lozisko zarvany v ty misce, tak nevim jestli se to nestava i tady, ale tam to bylo asi jinak udelany...

Odesláno

No když už to budeš mít venku tak to prohoď celé cenově je tam rozdíl když moc tak 500 Kč.  Akorát bacha na to jaký máš stahovák na pružiny u 807 je to péro dost silné a takový ty sranda stahováky za pár stovek jak je závitová tyč a k tomu dva háky proti sobě to málokterý zvládnou.  Ale shazuje se celá ta tlumičová jednotka takže se to dá přinejhorším jestli máš známého mechanika který má hydraulický stahovák vyhodit z auta a dojed jiným autem někam na dílnu aby Ti to zmáčknul. 

Odesláno (upraveno)

já tady vždycky doporučuju zajít s komplet tlumičovou vzpěrou do jakéhokoliv servisu a za 200.- ti to ložisko přehodí , je to práce na 5--10 minut s profi stahovákem..., (pokud není dobrý stahovák doma k dispozici), jinak může ta operace hodně dlouho bolet 😢

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Prosim o vas nazor. Ted jsem koukal na to auto a zkousel jsem tocit na miste na obe strany a drzel jsem ruku na pruzine a ani na jedne pruzine necitim zadne lupnuti, preskoceni, proste nic.(vzdy kdyz jsem mel horni ulozeni tlumice KO, tak jsem to na pruzine cejtil). Nemuze ten problem byt od serva, neboli od tech prepoustecich ventilku.

Auto kdyz stoji, treba pres noc, tak do prave zatacky jde jako pres silu, musim vic zabrat volantem a v jednom miste je volant temer uplne tvrdy, pretahnu to pres tu hranici a auto prudceji zatoci doprava(jako kdybych mel kolo na gume, ktera v tu chvili praskne). Neni to provazeno zadnim lupnutim ani nicim takovym. S dobou jizdy se to rekl bych zlepsuje... Co pretrvava bez zmeny je to, ze volant doprava jde celkove vice ztuha. 

Nemam problem vymenit to ulozeni, ale tohle se mi projevuje prodte jinak nez kdyz jsem mel v minulosti ulozeni KO... Ale bylo to na jinym aute... Diky za nazor...

Odesláno (upraveno)

samozřejmě to může být v servořízení--tlakem oleje (čerpadlem) to nebude, to by šlo těžce na obě strany..., odpojil bych kulové čepy řízení od těhlic a zkusil obě kola do plného rejdu RUČNĚ (zdvižený předek), pokud půjdou kola lehce do rejdů, je to v převodce řízení..., ta se dá i repasovat

edit: tohle neplatí pro elektro servo :bojim

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...