Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám T9 2017 s naléváním adblue na dně kufru, což je vopruz.. U hrdla pro naftu je přitom prostor a naznačené místo pro hrdlo adblue. Nevíte jestli to jde upravit abych mohl čerpat tudy horem? Nová nádrž?

Odesláno

Ale jo, jednou za čas to dám.. Ale vyndat celý kufr je naprd, navic teď mi to nahlásilo poprvně cca 1000 km před..a zrovna po vyjetí ne cestu s plným kufrem. Ten otvor v kufru není na pistoli, takže se to tam leje blbě. Leda s tím jejich magnetem. A novější 308 to mají, tak mi šlo jen o tu nalévací hadici pod blatníkem.

Odesláno (upraveno)

kamarád měl od toho víčka v kufru udělaný takový nástavec s hadicí vyvedenou na bok kufru a plnil to velkou injekční stříkačkou, právě z toho důvodu, aby nemusel vytahovat věci z kufru, sice mi ukazoval jak to má udělané, ale hned mě napadlo, že je to zbytečné, ta močovina se zas tak často nedolívá..., nakonec auto stejně prodal, bo furt s tím něco řešil 😧

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Nějaký samodoma mě neba, těžko s tím nástavcem projít přes polyst sendvič a podlahu v kufru... Myslel jsem, že novější nádrž je stejná, jen že má plnící hadici vyvedenou k hrdlu pro naftu... No nic, budu dolévat odhadem dřív než si auto řekne.. Že to ty frantíky nenapadlo udělat rovnou nějak snadněji 🙄. Jinak je auto super.. mám konkrétné tenhle testovací auťák, koupený u Kopeckých...

http://www.novinky.cz/auto/testy/256810-test-peugeotu-308-sw-2-0hdi-dobra-alternativa-ktera-nevybocuje-z-prumeru.html

Odesláno

Ja to raz za 2 -3 mesiace dolejem z bandasky a pokoj, pripadne pozriem ked robim poriadky v aute, vtedy vsetko vyberam.
Od vyrobcu je info, ze AdBlue by mala vystacit na 1 servisny interval, v nadrzke je cca 20L, interval je 25000km, zatial som nikdy nemal problem, ze by mi ukazovalo ze je malo...

Odesláno

Tak už podruhé, co mám tohle auto (od 06/2020) měním vstřikovač adblue..😬. Poprvé ve 2021 to bylo komplet vč. nádrže za cca 20000 Kč (naštěstí v záruce), teď aspoň už frantíci tu nádrž platí, tak jenom za ten vstřikovač s prací bude za cca 5000. To mám najeto 108 tkm. Máte někdo podobnou zkušenost? Podělaný zelený pitomci...sorry, ale nemohu si pomoct..

Odesláno (upraveno)

Jako ono žádná o tom, že bys neměl pravdu, ale když už to tak je a tu eko-green věc v autě máš - neuvažoval jsi nad tím AdRescue, někde se tu o tom aditivu psalo, že prý to předchází krystalizaci močoviny a tím mimojiné chrání i ten vstřikovač. Přiznám se, že jsem si jej taky koupil a hned při prvním plnění ho tam podle návodu nalil. 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

krystalizacia nastava, ked sa vyzraža so vzdusnou vlhkostou, staci pozriet na bandasku, ak to mavate doma. pripadne ak nefunguje vyhrievanie nadrže, tak može pri teplotach pod -6 stC zamrznuť.

Odesláno

V pondělí vezu auto na výměnu vstřikovače, tak snad bude zase na dva roky klid 🙄. Přemýšlel jsem i o vyřazení systému AdBlue, jedna firma to za nemalý peníz nabízí, ale nějak v to nemám důvěru, aby nebyl problém na STK.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mne skapalo adblue cerpadlo po 150 00 km. Vymenene s doplatkom od Peugeotu.

Odvtedy nalievam vyhradne balene adblue z bandasky rozmiesane s ad-rescue aditivom. V ziadnom pripade capovane z pistole pre kamiony. 

A niekde som cital, ze sa nema dolievat po malych davkach. System to nerozpozna. Cize dolievat do plna, ked si auto vypyta. 

Odesláno

Ad-rescue neznám, něco proti krystalizaci (jsem zaslechl)? Samozřejmě, že po nutnosti rozebrat celý kufr i s podlahou, vždy dolévám vždy do plna. Doléval jsem jak z kanystrů (drahé), tak z pistole (podstatně levnější) a myslím že je to totéž.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...