Velickin Odesláno 26. prosinec 2022 Odesláno 26. prosinec 2022 Ahoj, mám T9 2017 s naléváním adblue na dně kufru, což je vopruz.. U hrdla pro naftu je přitom prostor a naznačené místo pro hrdlo adblue. Nevíte jestli to jde upravit abych mohl čerpat tudy horem? Nová nádrž? Citovat
ChouLu Odesláno 26. prosinec 2022 Odesláno 26. prosinec 2022 Nejde jinou nádrž tam ani nedáš jednou za 10-15tkm to zase není tak hrozny na benzince natankovat ne? Citovat
Velickin Odesláno 26. prosinec 2022 Autor Odesláno 26. prosinec 2022 Ale jo, jednou za čas to dám.. Ale vyndat celý kufr je naprd, navic teď mi to nahlásilo poprvně cca 1000 km před..a zrovna po vyjetí ne cestu s plným kufrem. Ten otvor v kufru není na pistoli, takže se to tam leje blbě. Leda s tím jejich magnetem. A novější 308 to mají, tak mi šlo jen o tu nalévací hadici pod blatníkem. Citovat
ChouLu Odesláno 26. prosinec 2022 Odesláno 26. prosinec 2022 Jenze to je zcela jiná nádrž, jiný sw, nejde to zaměnit a i pistoli to jde v poho tankovat Citovat
ozzy56 Odesláno 27. prosinec 2022 Odesláno 27. prosinec 2022 (upraveno) kamarád měl od toho víčka v kufru udělaný takový nástavec s hadicí vyvedenou na bok kufru a plnil to velkou injekční stříkačkou, právě z toho důvodu, aby nemusel vytahovat věci z kufru, sice mi ukazoval jak to má udělané, ale hned mě napadlo, že je to zbytečné, ta močovina se zas tak často nedolívá..., nakonec auto stejně prodal, bo furt s tím něco řešil Upraveno 28. prosinec 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
Velickin Odesláno 27. prosinec 2022 Autor Odesláno 27. prosinec 2022 Nějaký samodoma mě neba, těžko s tím nástavcem projít přes polyst sendvič a podlahu v kufru... Myslel jsem, že novější nádrž je stejná, jen že má plnící hadici vyvedenou k hrdlu pro naftu... No nic, budu dolévat odhadem dřív než si auto řekne.. Že to ty frantíky nenapadlo udělat rovnou nějak snadněji . Jinak je auto super.. mám konkrétné tenhle testovací auťák, koupený u Kopeckých... http://www.novinky.cz/auto/testy/256810-test-peugeotu-308-sw-2-0hdi-dobra-alternativa-ktera-nevybocuje-z-prumeru.html Citovat
MJSytic Odesláno 27. prosinec 2022 Odesláno 27. prosinec 2022 To mi nějak nesedí. Odkaz je na T7 navíc se starým HDI bez AdBlue pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Velickin Odesláno 28. prosinec 2022 Autor Odesláno 28. prosinec 2022 Sorry, to byl můj předchozí, klikl jsem vedle v záložkách. Tenhle je aktuální... https://autoroad.cz/testy-aut/90658-test-peugeot-308-sw-2-0-bluehdi-150k-francouzska-spojka-predurcena-k-dlouhym-cestam#photogalleryInArticle-3 Citovat
mmartinkovic Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Ja to raz za 2 -3 mesiace dolejem z bandasky a pokoj, pripadne pozriem ked robim poriadky v aute, vtedy vsetko vyberam. Od vyrobcu je info, ze AdBlue by mala vystacit na 1 servisny interval, v nadrzke je cca 20L, interval je 25000km, zatial som nikdy nemal problem, ze by mi ukazovalo ze je malo... Citovat
Velickin Odesláno 5. leden 2023 Autor Odesláno 5. leden 2023 Tak už podruhé, co mám tohle auto (od 06/2020) měním vstřikovač adblue... Poprvé ve 2021 to bylo komplet vč. nádrže za cca 20000 Kč (naštěstí v záruce), teď aspoň už frantíci tu nádrž platí, tak jenom za ten vstřikovač s prací bude za cca 5000. To mám najeto 108 tkm. Máte někdo podobnou zkušenost? Podělaný zelený pitomci...sorry, ale nemohu si pomoct.. ozzy56 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
HonzaC2 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 (upraveno) Jako ono žádná o tom, že bys neměl pravdu, ale když už to tak je a tu eko-green věc v autě máš - neuvažoval jsi nad tím AdRescue, někde se tu o tom aditivu psalo, že prý to předchází krystalizaci močoviny a tím mimojiné chrání i ten vstřikovač. Přiznám se, že jsem si jej taky koupil a hned při prvním plnění ho tam podle návodu nalil. Upraveno 6. leden 2023 uživatelem HonzaC2 pavelu96 a kemo ohodnotil 2 Citovat
mmartinkovic Odesláno 10. leden 2023 Odesláno 10. leden 2023 krystalizacia nastava, ked sa vyzraža so vzdusnou vlhkostou, staci pozriet na bandasku, ak to mavate doma. pripadne ak nefunguje vyhrievanie nadrže, tak može pri teplotach pod -6 stC zamrznuť. Citovat
Velickin Odesláno 11. leden 2023 Autor Odesláno 11. leden 2023 V pondělí vezu auto na výměnu vstřikovače, tak snad bude zase na dva roky klid . Přemýšlel jsem i o vyřazení systému AdBlue, jedna firma to za nemalý peníz nabízí, ale nějak v to nemám důvěru, aby nebyl problém na STK. Citovat
Dutý Měch Odesláno 31. leden 2023 Odesláno 31. leden 2023 Velickin: nádrž včetně vstřikovače jsem dával vloni "až" na 157 tis. km, vyšlo to skoro na 25 tisíc – už bez participace Peugeot kvůli kilometrům a stáří auta. Citovat
Velickin Odesláno 31. leden 2023 Autor Odesláno 31. leden 2023 Já měl první výměnu naštěstí v záruce, a teď už participují a platí cca 15 tKč, tak mě to stálo "pouhých" 10 tis... Citovat
ujoslav Odesláno 31. leden 2023 Odesláno 31. leden 2023 Mne skapalo adblue cerpadlo po 150 00 km. Vymenene s doplatkom od Peugeotu. Odvtedy nalievam vyhradne balene adblue z bandasky rozmiesane s ad-rescue aditivom. V ziadnom pripade capovane z pistole pre kamiony. A niekde som cital, ze sa nema dolievat po malych davkach. System to nerozpozna. Cize dolievat do plna, ked si auto vypyta. Citovat
Velickin Odesláno 31. leden 2023 Autor Odesláno 31. leden 2023 Ad-rescue neznám, něco proti krystalizaci (jsem zaslechl)? Samozřejmě, že po nutnosti rozebrat celý kufr i s podlahou, vždy dolévám vždy do plna. Doléval jsem jak z kanystrů (drahé), tak z pistole (podstatně levnější) a myslím že je to totéž. Citovat
ujoslav Odesláno 31. leden 2023 Odesláno 31. leden 2023 Ad rescue je aditivum do ad-blue od firmy Pro Tec. Asi jedine na trhu. https://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,adaditiv Co sa tyka bandasky vs. pistol na benzinke. Ano, je to totozna kvapalina. Ja mam osobne obavy skor o jej cistotu. Cena ma absolutne netrapi. Jedna 10 l bandaska vyjde na skoro 20 000 km jazdenia. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.